מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בקשר לכתר ומדידותאורית25/09/2018
הולכת לעשות מדידות לכתר שנעשה קודם הארכת כותרת שאלתי היא כזאת: יש גם כתר קבוע לידו נאמר לפני הניתוח שיש סיכוי שאולי אצטרך להחליף את הכתר שלידו בגלח הניתוח בינתיים חזרתי לריפוד הכתר הזמני וזה הצליח בלי שינוי בכתר . האם אחרי המדידות וקבלת החרסינה מהמעבדה (עושה כתר זירקונה) מכיון שכתר חרסינה יותר גדול מכתר זמני ומדובר גם בשן טוחנת עליונה אם זה משנה גם זאת של המדידה וגם זאת שקיימת כרגע האם אולי יכול להיות מקרה שעדיין פתאום יראו שקצר מדי ולא מתאים הגודל 2 הכתרים בגודלם אחת ליד השניה בגלל הנחץיתוח אחת קצרה או אין מקום ואם יהיה המצב האם המדידה תצטרך להיעשות מחדש ? אשמח על תשובה , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר מידה והארכת כותרת
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2018שירה שלום,
השאלה מבולבלת
בכל מקרה הרופא יעשה מה שצריך- ואם משהו לא מתאים הוא יבצע את השינוי ויקח מידה חדשה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומים לפני התחלת מדידותשירי22/09/2018
שלום צריכה לעבור מדידות בכמה שיניים . שן אחת שתל ועברתי גם הארכת כותרת ומזמן לא עשו לי צילומים איזה שנה וחצי בתור לפני שמתחילים כדאי לעשות או רק אחרי המדידה הראשונה ושחוזר מהמעבדה מה כדאי יהיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילומים לפני מדידות
אין קשר בין מדידות לבין צילומי שיניים.
בד"כ לאחר קבלת הכתרים מבצעים צילומים לצורך בדיקת התאמת הכתרים.
במידת הצורך הרופא המטפל יבצע צילומים לפני הטיפול.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מברשת שיניים חשמליתשירה21/09/2018
רציתי לשאול האם יש המלצה למברשת חשמלית לעומת מברשת רגילה בניקוי ובמיוחד לאדם שיש רגישות בשיניים וגם יש לי רפלקס הקאה שהרבה פעמים קשה לצחצח האם יש יתרונות בזה ואם כןמכדאי יש עדיפות לסוג מסוים /חברה החשמליות כי יש הרבה סוגים ?
המלצה על מברשת שיניים חשמלית
ישנן חברות רבות של מברשות חשמליות.
בגדול ניתן לחלק לשני סוגים עיקריים: מברשות מסתובבות וסוג נוסף מברשות אולטראסוניות.
קשה לתת המלצה - מאחר ואיני מכיר ת כל המברשות.
מאח ויש לך רפלקס הקאה - בחרי ב מברשת עם ראש קטן אשר תגרום לפחות גירוי.
מברשות חשמליות הינן אפקטיביות יותר מאשר מברשת רגישלה ולכן משך הצחצוח מתקצר- דבר התורם להפחתת הגירוי להקאה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקשר לרפלס הקאהירדן19/09/2018
שלום יש לי רפלקס הקאה ובזמן האחרון קשה מאוד בצחצוח תמיד היה פשוט קשה לי עם זה במיוחד שרוצה לצחצח יכול להיות שהמשחה מקציפה הרבה ובגלל זה קשה או המברשת הבעיה שבשניהם צריכה לשיניים רגישות ולא יכולה כל סוג ובנוסף גם שוחקת שיניים .
רפלקס הקאה וצחצוח
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2018ירדן שלום,
כאשר אדם סובל מרפלקס הקאה מוגבר, ישנם מצבים בהם יש קושי לצחצוח אפקטיבי. אין פתרון כוללני - כל מקרה לגופו.
משחה אשר מקציפה בד"כ תעורר רפלקס הקאה- ולכן רצוי להשתמש במשחה שאינה מקציפה.
מברשת עם ראש קטן תהיה יותר ידידותית .
מברשת שיניים חשמלת עם ראש קטן יכולה לעזור - שכן הראש הקטן םחות גורם לרפלקס הקאה וכן משך הצחצוח קטן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת ליד שתלענץ17/09/2018
שלום רב,
בלסת עליונה עשיתי לפני כחודש שתל
בשן שלידה גם אמורים לעקור אותה ולעשות שתל. אולם הרופא אומר שאפשר שלא לעקור אלא לבצע הארכת כותרת בלבד.
שאלתי, האם הארכת הכותרת לא תפגע בשן הסמוכה ובהצלחת השתל. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הארכת כותרת ליד שתל
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2018ענת שלום,
קשה לתת תשובה מבלי לבדוק או לקבל צילומים רלוונטיים.
בכל מקרה - הנסיון להציל את השן הקיימת ולא לעקור ולבצע שתל ,זהו הדבר הנכון לעשותו.
אני יכול להניח כי הרופא המטפל יבצע את הטיפול האופטימלי האפשרי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיננית לפני טיפולשני16/09/2018
יש לי טיפול שיננית 3שבועות לפני טיפולים של מדידות לכתר קבוע האם זה טוב זמן זה לפני טיפולים או שיכול לעשות את המקום רגיש מדי ולהפריע לטיפולים ודבר שני פוחדת כי אחד הכתריםצנפל הרבה עכשיו כבר בינתיים מחזיק יותר מקווה שימשיך עד הטיפולים אבל השאלה השיננית במסגרת הטיפוליםצלא יכולה לנתק את הכתרים הזמניים ואם במקרה זה יקאה היא יכולה להדביק או רק רופא יכול במידה שזה רק הדבקה ללא כל שינוי ?
ניקוי אבן לפני טיפול שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018שירה שלום,
ניקוי אבן הינו הליך מבורך אשר תמיד טוב לבצעו ובטאח לפני לקיחת מידןות.
במידה וכתר זמני מתנתק - רופא השיניים ידביק לך אותו.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שקיים על מבנה ,הכתר בחלקו בצד נשברמרים טיטלבאום16/09/2018
הכתר חרסינה שלי נשבר האם חייבים לעשות מבנה חדש עם עושים כתר חדש? או ניתן להוריד את הכתר השבור ולהרכיב על המבנה הקיים כתר חדש?רציתי לעשות זאת מבחינה אסטתית כי אין כאבים בשן הזו.אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה ושנה טובה
האם חייבים להחליף מבנה כאשר רק הכתר נשבר?
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018מרים שלום,
במידה והמבנה תקין ואינו עששתי - , הרי שאין צורך להחליפו וניתן להתקין עליו כתר חדש.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבים להשחיז את השן?יפה16/09/2018
האם כדי להרכיב כתר חייבים להשחיז את השן?
האם כדי להתקין כתר חייבים להשחיז את השן?
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018על מנת להתקין כתר יש להשחיז את השן אחרת -מימדי הכתר יהיו גדולים מאוד ולא מתאימים.
כמו כן יש לשוות צורה מתכנסת לשן על מנת שיהיה אפשר להתקין עליה כתר.
ישנם מקרים חריגים בהם השן הינה בעלת צורה של יתד והיא קטנה מאוד - אז אין צורך כמעט להשחיז.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל שבור ונשאר בעצם ובשר סגר עליונאור14/09/2018
.שתל נשבר והחלק שבתוך העצם נשאר , עברו מס חודשים מאז
ביקשתי לטפל בכךהיום אמורו שיש להוריד את מה שנשאר בעצם ולהכניס חדש , מה אתה מייעץ לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל שבור שנשאר בעצם והחניכיים סגרו עליו
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018נאור שלום,
קשה לתת יעוץ מבלי לבדוק ולראות את הצילום הרלוונטי.
במידה ויש צורך בהתקנת שתל חדש , הרי ברור שי להוציא את השתל השבור.
במידה ואין צורך והשתל השבור אינו גורם לדלקת , הרי שנין להשאירו .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לניקוי אצל שינניתסיגלית13/09/2018
רציתי לשאול בניקוי שיניים רגיל שגרתי אצל שיננית האם מנקה רק שיניים או אם יש אבנית שנדבקה מעט בחניכיים וגורמת דלקת חניכיים קלה האם מנקה גם את החניכיים ?
ניקוי אבן
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018שלום סיגלית,
ניקוי אבן - הינה הליך בו מסלקים את האבן שמצטברת על השיניים בגבול עם החניכיים. בהכרח מנקים גם את החניכיים.
כאשר יש כיסים עמוקים מאוד מעל ל5 מ"מ - מבצעים הליך שנקרא הקצעת שורשים - ואז הכניסה לתוך הכיס עמוקה יותר - המטרה היא לנקות ולחדש את פני שטח השורש על מנת שהחניכיים יצמדו שוב לשורש .
מקווה שהייתי לעזר.
בברכה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו דלקת חניכייםשירה11/09/2018
שלום רב ,
יש לי גירוי בחניכיים וכאב בחניכיים התחתונות למטה בצד מסוים זה היה לפני זמן ובזכות קצת מי פה וגל עזר קצת הרגיע נראה שסוג של דלקת חניכיים קלה לא בטוחה וגם שנוגעת עם האצבע למטה חוץ מהכאב סוג של חספוס בחניכיים יכולצלהיות שזה גם קשור לעובדה שיש לי קרוב למיקום הכאב ממש החניכיים איפה שאין שן אבל הטוחנת האחרונה לא בינה כי כבר אין לי עקרו כבר יש כתר זמני שנשאר המון זמן ובגלל דחיות למינן הרבה בפה ללא הוצאה אבל הסתכלו בכל ביקורת שאין משהוא מחשיד ובגלל שעשה הרבה נפילות עד שהסתדרנו רק בדיקה שלא התפתח משהוא קשור לעניו ונמשיך את הטיפולים לאחר החגים פוחדת שמשהוא אולי קרה ומגרה בגלל זה את החניכיים או אפילו משהוא לא בסדר שם למרות שהכאב הוא לדעתי רק בחניכיים או גם המצב שאני הרבה יותר למצופה בלי שיננית שבדרך כלל חצי שנה ולא היה תור בקרוב מאוד יש לי ייצא 8 חודשים בערך גם קשור לעובדה ותוכל השיננית לראות אם יש דלקות והכל בסדר או לא ואפילו לנקות סביב המקום? ובינתיים אפשר להשתמש אולי במי פה או משהוא אחר חזקים יותר עד שיראו אולי זה יעזור כי במי מלח לא יכולה להשתמש סובלת מרפלקס הקאה מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זו דלקת חניכיים?
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018שלום שירה ,
כנראה דלקת.
ניתן להשתמש ב ג'ל קורסודיל.
חג שמח
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה אחרי הרמת סינוסשרון08/09/2018
שלום,
עברתי הרמת סינוס לפני שבוע בערך.
אחרי כמה זמן ניתן לטוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה זמן לאחר הרמת סינוס ניתן לטוס?
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018שרון שלום,
במידה ובוצעה הרמת סינוס פתוחה יש להמתין כי שבועיים עד שניתן לטוס.
הדבר נובע מכך שבעת טיסה יש הפריש לחצים אשר יוצרים לחץ על הסינוס . יש לאפשר לחומר המילוי להתייצב ולא להיות תחת לחץ .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות לכתר ורפלקס הקאהשרונה08/09/2018
אני אמורה להתחיל מדידות לכתרים 2 שאלות מה ץו שלב של השימוש בחוטים למדידות למה הוא נועד ומה הוא עושה שלא מסתפקים רק בכף המדידה. דבר שני יש לי רפלקס הקאה מאוד מוגבר האם יש משהוא שניתן להקל פוחדת שלא יהיה מבוגלת להחזיק את הכף בפה והאם יש גם פה יש אולינסוגים של כפות או אפילו גדלים שיכולים לעזור אבל גם שיהיה מדויק ככל שניתן לאור המצב הזה?
מידה לכתר ורפלקס הקאה
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2018שרונה שלום,
כאשר לוקחים מידה יש להגיע עד השוליים של ההכנה בשן בפה ולצורך זה ניתן להשתמש בחוטים אשר דוחקים את החניכים ומאפשרים לחומר המידה להגיע אל שולי ההכנה וכך מתקבלת מידה מדוייקת ( עלי לציין כי לא תמיד יש צורך בשימוש בחוטים).
רפלקס הקאה - בהחדרת הכף עם חומר המטבע , אנשים הרגישים לרפלקס הקאה עלולים להקיא ( בעיקרה במידה בלסת העליונה)- לכן יש להתאים את הכף הקטנה ביותר שניתן.
היום ניתן להשתמש במידה אופטית ללא חומרי מידה , אלא רק עם צילום תלת מיימדי- ( עלי לציין שגם בשיטה הזו יש להזיז את הלשון והלחי ולעיתים אצל אנשים הרגישים להקאה גם זה יכול לגרום לאי נוחות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור של שן שעוברת טיפוליםשירה06/09/2018
הנני חורקת כבר זמן מה גם לפעמים שומעת לבד וגם הרופאה אמרה לי . שאלתי בזמן האחרון יש לי אפילו כאבים באיזור של שן שעוברת טיפולים אבל הכל תקין אני במעקב ובקרוב אסיים וגם כאבי ראש נוראים בזמן האחרון שאני קמה ולפעמחם גם במהלך היום אם יכול להיות קשר בין הכאבים הנל והשחיקה ומה הפתרון רק סד ואם כן זה אמור לעזור לתופעה וזה קשה מאוד להתרגל ?
כאבים מהשיניים והידוק לסתות
הדיוק או שחיקת שיניים יכולים לגרום לכאבים מן השיניים ואפילו לנסיגת חניכיים או סדק.הפתרון הוא שימוש בסד לילה קשיח אשר שומר על השיניים ומפזר את הכוחות של השחיקה בכל המשנן.
לעיתים מעצם השימוש בסד , יש פחות הידוק או שחיקה.
יש לבצע את הסד הכי עדין על מנת לצמצם למינימום את ההפרעה.
יש תקופת הסתגלות לסד , תקופה של מספר שבועות.
יש לבצע את הסד נכוןומאוזן.
בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למדידות של כתריםשירה06/09/2018
הולכים לעשות לי מדידות לכתר על שן וגם על שתל שאלתי האם הכף שמשתמשים בלסת הנגדית יכולה לשמש פעמים אותה מדידה גם לשתל וגם לכתר או שזו כף אחרת וצורה אחרת במדידה משתמשים לכתר ולשתל ?
מידה לכתר על שתל וכתר על שן
ניתן השתמש באותה מידה עבור הביצוע של שני הכתרים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)