פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• רגישות להרדמה מקומית
    אלה
    17/04/2010

שלום
    שאלה מהדודה שלי מרוסיה. יש לה אלרגיה להרדמה מקומית. פעם אחת עשו לה זריקה לפני טיפול שיניים והיא אבדה את ההכרה. מאז היא עושה את כל הטיפולים ללא הרדמה בכלל. היא עברה כמה בדיקות והתברר שהיא רגישה ללידוקאין וכל התרופות מסוג הזה. עכשיו היא חייבת לעקור את שיני בינה ולא יודעת מה לעשות. ללא הרדמה זה בלתי אפשרי כמובן. מה עושים במקרים כאתה בארץ? הרדמה כללית? יש דרכים אחרים לעזור? תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות להרדמה מקומית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אלה

ד''ר לאה יעקובי
    19/04/2010

יש סוג של הרדמה מקומית מקבוצת טבעקאין שזהו התחליף במקרים של אלרגיה ללידוקאין.
    אינני יודעת מה שמה המסחרי של תרופה זו ברוסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם חמוץ\מלוח בפה
    עופרי
    16/04/2010

לפני כחודש הותקן לי כתר חרסינה על בסיס מתכת על כל הלסת העליונה.מאז אני סובלת מטעם מוזר בפה-מליחות\ חמיצות בכל חלל הפה. האם יתכן שהמתכת שבבסיס הכתר עשויה מחומר ירוד אשר גורם לי לטעם הנורא? מה עלי לעשות? האם אני יכולה להוכיח לרופא שאכן המתכת גרועה וזו היא שיוצרת את הטעם הרע? תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    טעם חמוץ\מלוח בפה

הוספת תגובה

• שלום עופרי

ד''ר לאה יעקובי
    19/04/2010

דבר ראשון סביר להניח כי הותקן לך גשר של כמה יחידות של כתרים בלסת העליונה ולא כתר אחד.
    דבר שני ייתכן שהטעם השונה שאת מרגישה מקורו אי תקינות של הכתרים.
    על ידי צילום רנטגני פשוט ניתן לראות את איכות המתכת של הכתר.
    דבר נוסף ניתן גם לשלוח את דגימת המתכת למעבדה ולקבל פירוט מדויק על הרכב המתכת ממנו בנוי הכתר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמיצות ומליחות בפה

רות
    12/07/2010

דר' לאה יעקבי.

אני סובלת מחמיצות ומליחות בפה מעל לשנה.
    מספר חודשים לפני כן עברתי ניתוח להסרת פאראתירואיד. כחודש לפני הניתוח הותקן בפי גשר וכתרי חרסינה (4 שיניים).
    מאז הניתוח אני נוטלת בקביעות מידי יום ויטמין C+D.
    בצעתי בדיקות: תפקודי כבד-תקין.
    אליקובקטר. נמצא חיובי וטופל.
    בדיקת משטח לשון - נמצא תקין.
    נוירולוג- נמצא תקין.
    בדיקות דם ושתן- תקינות.
    אף אוזן גרון- נמצא תקין.
    גילי- 59.
    אודה לך אם תוכלי לסייע בידי לפתור את הבעייה בהקדם.
    רות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רות

ד''ר לאה יעקובי
    18/07/2010

קשה להאמין שמליחות או חמיצות בפה נובעים מכתרים ,גם עם הרכב המתכת בהם ירודה .האם את נוטלת עוד תרופות חוץ מויטמינים?האם את סובלת מיתר חומציות בקבע?בכל מקרה הייתי מפנה אותך לרופא משפחה.
    מבחינת רפואת שיניים יש לבצע מספר דברים:
    בדיקת שיניים קלינית נוספת אצל רופא שיניים כדי לשלול מוקדי עששת לא מטופלים
    ביקור אצל שיננית ובמקרה הצורך גם אצל פריודונט(מומחה למחלות חניכיים)
    מקווה שהיתי לעזר בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אחרי הכתר
    אלה
    15/04/2010

אמא שלי עשתה לפני כשבועיים כתר בשן 7 למעלה. היא יכולה ללעוס, השן לא מפריע לה ולא לוחצת אבל יש לה מדי פעם כאבים בפנים לא קשורים לאוכל. הרופא שלה עכשיו בחו"ל, היא הלכה לרופא אחר. הוא עשה צילום ו אמר שהכתר לא טוב והיה צריך בכלל לעקור את השן, אבל לא רצה להתערב מעבר לזה והמליץ לה לחכות לרופא שלה. אני מבקשת לראות את הצילומים של השן אחרי ולפני ואשמח לשמוע את הדעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אחרי הכתר

הוספת תגובה

• התמונה לפני

אלה
    15/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אלה

ד''ר לאה יעקובי
    16/04/2010

לפי הצילומים באמת יש בעיות שלא ניתן לפתור אותן בשן 7 (לא נראה בצילום איזה צד)וכנראה היא תאלץ לעקור אותה.חוץ מזה בשן ה5 ישכנראה סדק עם תהליך דלקתי מאוד גדול.הכאבים יכולים להיות משתי השיניים.גם שן ביניהן,6 יכולה להיות סיבה לכאב,עקב שיחזור מאוד גדול .הצילומים אלו לא מספקים לגבוש תוכנית טיפול ףאך שיניים 5ו7 מיועדים לעקירות.ובשן 6 כנראה יש לבצע טיפול שורש.זה על מנת להפתר מכאבים.לבי שיקום יש לבצע סידרה של צילומים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שורש
    רגב
    09/04/2010

שלום לכולם

אני בשנות העשרים המאוחרות לחיי, קרוב לגיל 27, ומטרידה אותי מאוד בעיית השיניים בקרב האנשים.

לאחרונה אני מרבה להביט בשיניים של אחרים, כמובן תוך כדי דיבור, ולעיתים אני מבחין שלצעירים ממני או לצעירים בגילי עקרו שיניים ופשוט יש להם חלל ריק. אותי, באופן אישי, המצב מדאיג. יש לציין שמערכת השיניים שלי היא טובה וישרה.

אני מעוניין לדעת האם יש סיבה לכך?
    והאם זו בעיה של כסף מצידם או סיבה אחרת?
    והאם יש או אין אפשרות לעשות טיפולי שורש בכל שן ושן?

לראות אנשים צעירים עם שיניים חסרות זה לא נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שורש

הוספת תגובה

• גבי שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/04/2010

הרגישות שלך לנושא השיניים ראויה לציון,
    מכל מקום הסיבות לחוסר טיפול בשיניים יכולות לנבוע ממספר סיבות כגון - חשש מטיפולי שיניים , עלות הטיפולים , הזנחה, חוסר מודעות, ועוד( או שילוב של הסיבות הללו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רגב
    13/04/2010

האם יש או אין אפשרות לעשות טיפולי שורש בכל שן ושן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות שיניים
    טלי
    08/04/2010

שלום, אבקש לדעת האם בארץ נהוג לעשות גשר במקרה שמדובר באדם שאיבד את כל שיניו? במידה וכן, על מה מתבסס הגשר אם אין כבר שיניים?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות שיניים

הוספת תגובה

• טלי שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/04/2010

מה הכוונה האם נהוג בארץ??????
    לאדם שאיבד את כל שיניו יש מספר אופציות שיקומיות:
    1. תותבתנשלפת שלמה .
    2. תותבת הנתמכת ע"י שתלים- משתילים בין 2-6- - ניתן לחבר את השתלים- התותבת מתחברת אל השתלים ע"י מנגנון דמוי "טיק-טאק" כזה או אחר.- יש להוציא את התותבת לצורך ניקוי לאחר אכילה .
    3. גשר קבוע - ע"ג שתלים - הגשר יכול להיות מוברג או מודבק אל השתלים (הגשר אינו נשלף). יש צורך בין 4-10 שתלים לכל לסת תלוי בשיטת השיקום.
    קיימים מספר צורות של פתרונות במצב של חוסר שיניים , יש להתאים כל פתרון אל הצרכים והיכולות של המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי לאחר השתלת שיניים
    שושנה
    31/03/2010

עברתי השתלה בלסת תחתונה וכשבוע לאחר מכן עדיין אני חשה שחלק מהלסת התחתונה בחלק החיצוני בפנים רדומה. כמו כן בשפתיים יש לי עקצוצים.
    לפני מספר ימים פניתי לרופא בעניין והרופא אמר שהכל סדיר יחד עם זאת נראה לי מוזר שעדיין יש תופעות מסוג אלו

האם מדובר בתופעות שכיחות להשתלה ואם כן כמה זמן הם אמורות להמשך

תודה על תגובתם המהירה

הוספת תגובה

• שושנה שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/04/2010

הלסת התחתונה מעוצבבת ע"י עצב אשר עובר בתוך הלסת.
    בד"כ לפני ביצוע שתלים יש לבצע CT אשר יוצר הדמיה של נפח העצם ומיקום העצב. לפי הדמיה זו ניתן לתכנן האם ניתן להשתיל ואיזה אורך וקוטר של שתל ניתן להחדיר.
    במידה והעצב של הלסת נפגע - יהיה מצב של חוסר תחושה ו/או עיקצוצים בפנים או בשפתיים.
    ישנם מצבים בהם אין פגיעה ישירה בעצב , אבל כתוצאה מן הניתוח יש באזור בצקת אשר לוחצת על העצב ומתקבלת תחושה של הרדמה ועיקצוצים - התופעה הזו חולפת כאשר הבצקת נעלמת - (בין שבוע ל3שבועות).
    במידה וקיימת פגיעה ישירה בעצב- הרי שמידה וחוסר התחושה מושפעת מגודל הפגיעה בעצב. ואז משך ההחלמה הינו שבועות עד חודשים ולעיתים התחושה לא חוזרת למקום.
    בכל מקרה ממליץ לך לקחת ויטמין B-12 אשר עוזר בריפוי מעטפת העצבים.
    מאחל לך החלמה מהירה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן עם כתר
    ענת
    23/03/2010

לרופאים שלום,
    אני בת 33, גרה בהולנד ובבדיקה אחרונה אצל רופא השיניים שלי כאן, הוא המליץ לי לעקור שן טוחנת אחרונה בעלת כתר (שן מספר 17 ), מפני שלטענתו השן כבר רקובה, ובעקבות מיקומה הוא לא יכול לבצע סתימת חור בשן לידה (שן מספר 16) בה התגלתה עששת.
    כמו כן, הוא טוען שמפני שזו שן אחרונה אין צורך לבצע השתלה, והמחסור בשן לא יורגש ולא יפריע.
    לידיעה, לפני כמה שנים עקרתי שן בינה שהיתה לידה.
    האם כדאי ללכת לעוד חוות דעת לפני ביצוע העקירה? האם הוא צודק ואין צורך בשתל כאשר מדובר בעקירת שן טוחנת אחרונה?
    בתודה מראש,
    ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן עם כתר

הוספת תגובה

• ענת שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/03/2010

יש להתייחס לכל שן בנפרד- שכן לא יעלה על הדעת שיש לעקור את שן 17 על מנת לבצע סתימה בשן 16.
    במידה ושן 17 אכן אבודה יש לעקור אותה.
    לגבי השיקול האם לבצע שתל במקומה הרי שי ש לשקול מספר גורמים:
    1. האם מול השן הזו קיימת שן? (כלומר האם בלסת התחתונה מצויה שן אשר נמצאת במגע סגרי ען שן 17 בסגירה?) במידה וקיימת שן כזו הרי שיתכן ולאחר עקירת שן 17 השן הזו תעבור "בקיעת יתר" כלומר מאחר ואין לה שן שעוצרת אותה , הרי שהיא תמשיך לבקוע. -במקרה כזה רצוי לבצע שיקום ע"י שתל של שן 17.
    2. במידה ולאחר העקירה תהיה העדפה ללעיסה על צד שמאל - (מאחר ויש פחות שיניים לועסות בצד ימין)- כלומר תהיה לעיסה חד צדדית - במקרה כזה רצוי לבצע השתלה של שן 17 - כי לעיסה חד צדדית גורמת בטווח הארוך לנזקים למשנן ולמפרקים.
    3. האם לאחר העקירה יש מעים "צניחה" של הלחי בצד ימין מאחור? לעיתים עקב כך שאין שן הלחי נכנסת פנימה ונוצר שקע בלחי- בכזה מקרה רצוי לבצע השתלה ע"מ לא לקבל פגם אסטטי.

מאחל לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המקיפה!

ענת
    23/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת.......
    יעל
    16/03/2010

בוקר טוב,

אני די מיואשת ולא יודעת מה לעשות ושמח לקבל עיצה.
    יש לי גשר בשיניים טוחנות תחתונות לסת צד שמאל (בעקבות עקירת שן חלבית), מתחת לאחד הכתרים יש טיפול שורש. בעקבות כאבים שהיו לי באיזור פניתי פעמיים למומחה לטיפולי שורש שיבדוק האם יש בעיה אם טיפול השורש והוא טען שלא אבל בצילום נשך וסטטוס שעשיתי הוא ראה בשן 26 ממש מעל לשן עם הטיפול שורש עששת מתחת לסתימה עמוקה.
    חזרתי לרופא שיניים שניקה את העששת (מן הסתם חפר יותר עמוק) והדביק את הגשר בדבק ביניים (היה לפני כן דבק זמני).
    הכאב המציק ממשיך להיות (זהו כאב שלא מצריך משכחי כאבים אבל ממש מציק לי ומפריע לי בשגרת חיי), בנוסף גם באיזור הגשר יש לפעמים כאבים (אולי הגשר לוחץ?)
    פניתי למומחה לטיפולי שורש אחר פעמיים, עשה בדיקת חיות לשלן, דפק עליה, השפריץ מים, נגע בה עם חומר קר ולא ראה בעיה, כי באמת בבדיקת החיות לשן לא כואב לי, גם בצילום ראה אומנם סתימה עמוקה, אבל הוא אמר שהוא לא רוצה לעשות לי טיפול שורש כי הכאב שלי הוא לא ממוקד והכאבים שאני מתארת לא אופיינים לטיפול שורש, כי כאבים של טיפול שורש ממש מכאיבים, והמליץ לחכות שהכאב יהיה ממוקד יותר ואמר שיכולה להגרם לי עוגמת נפש אם הוא יבצע טיפול שורש בשן שבסוף הסתבר שלא היה צריך ואני אמשיך להתלונן שכואב לי.
    אז מה לעשות?
    אני צריכה להמשיך ולסבול?
    לחכות שהכאב יהיה ממוקד וכואב?
    עד מתי לחכות?
    גם ככה אני חיה בסבל בגלל הכאבים המעצבנים והממטרידים האלו.

אשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת.......

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר לאה יעקובי
    20/03/2010

קודם כל אני ממליצה לך לבדוק מחלות של אף אוזן גרון (סינוסיתיס,למשל).
    שנית ,כמה זמן את מרגישה כאב? אני בהחלט מצדיקה את הרופא שהמליץ לך לחכות קצת (שבוע-שבועיים) במקרה ומדובר על כאבים שהתחילו לא מזמן.יש תקופת הסתגלות לסתימה עמוקה.וזה מצריך סבלנות מצד הפציינט. אם הכאבים הם משן 26 והכאב לא נרגע לאחר שבוע שבועיים לדעתי תצטרכי לעשות טיפול שורש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שתלים מומלץ
    יאיר
    14/03/2010

שלום!

צריך לבצע שתלים בשיניים 35-37 .
    האם מומלץ לבצע 3 שתלים נפרדים או שמא 2 שתלים עם גשר.

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שתלים מומלץ

הוספת תגובה

• שלום יאיר

ד''ר לאה יעקובי
    14/03/2010

מומלץ לבצע שתל לכל שן אם יתאפשר כיוון שעדיף שעל כל שתל יהיה כתר בודד כמו בשיניים טבעיות. יש לבצע את השתלים במרחב של 2 מ"מ לפחות ואם אין אפשרות לעשות 3 שתלים באזור זה, ניתן לעשות שני שתלים וגשר נתמך עליהם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    גלית
    10/03/2010

שלום, הייתי רוצה לדעת האם נהוג לבצע השתלה של כל או מרבית השיניים בקרב אנשים מבוגרים שאיבדו את השיניים? אודהנ על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• שלום גלית

ד''ר לאה יעקובי
    14/03/2010

בהחלט כן! ביצוע השתלות שיניים לא מותנה בגיל של הפציינט אלא בבריאות הכללית של האדם וכמות ואיכות העצם בפרט על הלסתות המיועדות להשתלה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    עליזה
    06/03/2010

שלום..
    מה משמעות המושג הרפואי קאליבר במסגרת השתלות שיניים?
    האם הקאליבר מאושר על ידי משרד הבריאות? איפה הוא מיוצר? והאם בכלל הוא בריא או שמא יש סיכונים או שבכלל יש תחליפים לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שלום עליזה

ד''ר לאה יעקובי
    14/03/2010

לא ידוע לי על מושג זה בהקשר להשתלות דנטליות.
    אם תוכלי לפרט את ההקשר למושג זה אוכל לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים דנטלים
    רונית
    01/03/2010

ד"ר שלום
    לפני חודשים עברתי השתלת שיניים 45 ו-46 כל בוקר אני מתעוררת עם האזור שהוא נפוח מעט
    ואדום במהלך היום זה נרגע
    האם התופעה ידועה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים דנטלים

הוספת תגובה

• שלום רונית

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/03/2010

לאחר תקופה של חודשיים אזור ההשתלה אמור להיות בריא ללא אודם ונפיחות.
    ממליץ לך להבדק בדחיפות אצל הרופא המטפל.
    בכל מקרה רצוי לבצע צחצוח של המקום ולמרוח עליו ג'ל קורסודיל.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים
    שירן
    26/02/2010

שלום
    יש לי בלסת תחתונה שני שתלים בשינים אחרונות לפני שן בינה
    ההשתלה התבצעה לפני חודש וחצי
    1-לאחרונה כשמסתכלים על האזור רואים ששתל אחד בלט מעל לחניכים
    וגם מכסה דק האם המכסה הזה הוא כיפת ריפוי?
    2-למה רואים גם קטע מהשתל רק בשתל אחד האם הוא אמור לבלוט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

• מור שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/03/2010

קשה לתת תשובה מדוייקת על פי התאור שלך בלבד.
    מכל מקום - יתכן ואת רואה את כיפת הריפוי וזה תקין . או שאת רואה את ראש השתל אשר נחשף מעט.
    הרופא המשתילידע לתת לך את התשובות - מאחר לעיתים משאירים חלק מראש השתל מעל החניכיים ולעיתים משקיעים את השתל בתוך העצם- תלוי בנסיבות.
    ממליץ לך להבדק אצל הרופא המטפל.
    הבצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    אורית
    18/02/2010

ערב, טוב,
    הובחנה אצלי דלקת בחניכיים מעל השיניים הקידמיות והרופאה המליצה על טיפול שורש
    וכתר, שאלתי היא מדוע יש לבצע טיפול שורש ולא טיפול של אנטיביוטיקה?
    הדלקת אינה מפריעה כאשר אני שותה קר או חם.
    בתודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• אורית שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2010

לא ברורה לי שאלתך, מה הכוונה בדלקת חניכיים מעל החניכים הקדמיות????חסרים לי נתונים
    בד"כ הטיפול במחלת חניכיים הינו טיפול טיפול בחניכים ולא טיפול שורש . יתכן ואת מתכוונת לדלקת שמקורה בשן ואשר יצרה דלקת מסביב לשורש השן אשר מתנקזת דרך החניכיים אל חלל הפה. הדבר נראה כמו פצע מפריש.
    במקרה כזה יש לבצע אבחנה באשר למקור הזיהום האם הוא בגלל סדק בשן או בגלל כניסה של חיידיקים אל מוך השן ומשם לעצם. במידה ומדובר בזיהום ממקור של מוך השן הרי שאז יש צורך לבצע טיפול שורש (במספר שלבים). נטילת אנטיביוטיקה במקרה שכזה יכולה לתרום לריפוי אולם לא תעזור במידה והשן עצמה לא תטופל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 מרפאות 2 איבחונים שונים
    שמואל
    18/02/2010

ביקרתי בשלושה מרפאות עלמנת לקבל חוות דעת על החלק התחתון השמאלי של הלסת
    שתי מרפאות עשו לי צילום על אותו מקום ספציפי ונתנו לי אבחנה + הצעת מחיר
    מרפאה שלישית לא היית מוכנה לתת לי אבחנה מכיוון שדרשה צילום פנורמי בעלות של 180ש"ח
    בטענה שרק ככה יוכלו לתת לי אבחנה גם אם מדובר רק בצד אחד של הפה

עכשיו בגדול אני לא יודע אם להקשיב למרפאה 1 או 2
    1 אמרה שצריך לעקור 2 שיניים ולעשות גשר בין השיניים והשניה אמרה שצריך לעקור רק שן אחת (חסכה לי איזה 2000 שקל)

בגלל זה רציתי חוות דעת סופית ממרפאה שלישית אבל הם רוצים 180ש"ח

השאלה היא איך אני אדע למי להקשיב והאם באמת נחוץ צילום פנורמי עלמנת לאבחן רק צד אחד של הפה ?

לקביעת תור
    סגירה
    3 מרפאות 2 איבחונים שונים

הוספת תגובה

• שמואל שלום,

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2010

קשה מאוד לעזור לך ללא בדיקה וצילומים.
    נראה לי כי צילום פנורמי יכול הועיל . בכל מקרה רצוי ללכ לרופא שינים עליו קבלת המלצות .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה קבלתי אבל אני לא בטוח לגביה

שמואל
    22/02/2010

אמא שלי המליצה לי על הרופאת שיניים שלה
    היא (אמא) מטפלת אצלה כבר כמה שנים והיא אומרת שהיא עשתה לה עבודה נהדרת

עכשיו הסיבה היחידה שאני לא הלכתי אליה עד עכשיו היא בגלל שאני נורא חושד באותה רופאה
    משום שמצד אחד המחירים שלה בריצפה אבל מצד שני אני אף פעם לא שמעתי עליה ואני לא בדיוק רואה אנשים עומדים בתור מחוץ למרפאה שלה

מה שמעלה את החשד שאולי היא משתמשת בציוד ובחומרים זולים

כי אם זה טוב מדי בשביל להיות אמיתי כנראה שזה לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמואל

ד''ר לאה יעקובי
    23/02/2010

אינני יכולה לענות על שאלתך ,אך המלצתי לבקש עוד המלצות על אותה רופאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמואל

ד''ר לאה יעקובי
    23/02/2010

אני מסכימה עם דר.שלזינגר וחושבת שבשביל הערכת מצב רצינית יש צורך בצילומים מקיפים,כמו צילום פנורמי או צילומי סטאטוס,שמומלץ לבצע אותם פעם בכמה שנים לצורך בדיקת שיניים שיגרתית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה