מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציסטה בלסת תחתונה שינם קדמיותלימור25/08/2011
שלום רב
בשבוע הבא נקבע תור לבני בן ה14 וחצי להוצאת ציסטה מהפה שגרמה לחור ענק בלסת התחונה ולאיבוד עצם הוסבר לי שינקזו וינקו את הציסטה מהיסוד בהרדמה ושבועיים בערך הילד יהיה בבית בהשגחה ובשל גילו הצעיר העצם תיגנה מעצמה במידה ולא תישקל תוכנית השתלת עצם..האם עליי להיות בדאגה או שזה דבר שכיח ובעל פיתרון ואני לא צריכה להיתרגש מיזה..שיאבד את השינים הקדמיות..או כל נזק כלשהו בלסת..אשמח לתשובה מהירה הניתוח ביום שני הקרוב תודה מראש אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלסת תחתונה שינם קדמיות - תגובה
ד''ר רונן דביר25/08/2011שלום לימור
אני מאחל הצלחה בניתוח
נקודה אחת שהייתי רוצה להעלות מכיוון שזה נושק בתחום התמחותי: כדאי לבדוק עם הכירורג האם יש סכנה לפגיעה בקצה השורשים במהלך הפרוצדורה הכירורגית. במידה וצפוייה פגיעה כזו כדאי לבדוק איתו האם כדאי לבצע טיפולי שורש לפני ביצוע הניתוח. יתכן ואין בכך צורך, אך כדאי לשאול כדי להיות בטוחים.
קשה לי להגיב לשאר השאלות מכיוון שאין לי הנתונים של ה CT וממצאי הבדיקה הקלינית והרנטגנית. כדאי לשאול שאלות אלו את כירורג הפה והלסת.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל לאחר עקירהשלום25/08/2011
אשתי הוזמנה להארכת כותרת לניקוי תידקים בעצם והרופא אמר שמומלץ לבצע עקירה ןלשתול שן ולכן ביצע עקירה ואמר שלאחר חודש נפנה לשתל שאלתי שמעתי ששתל מומלץ לבצע מידית לעקירה האם יתכן שבגלל הארכת כותרת רצוי לא לעשות מידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל לאחר עקירה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/08/2011שלום שלום,
אכן במקרים רבים רצוי לבצע השתלה מיד עם ההעקירה של השן. אולם ישנם מקרים בהם קיימת דלקת פעילה מסביב לשורש השן ,במקרה כזה רצוי להמתין בין חודש- חודש וחצי עד לביצועשל ההשתלה . במידה ותבוצע השתלה מיידית במקרה שכזה הרי שיש סיכון גבוה יותר מן הרגיל לאבד את השתל וחבל.
לכן ההחלטה של הרופא שלך הגיונית
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח נוראי אחרי הרמת סינוסים והרדמהריקי25/08/2011
שלום רב.
אני 10 ימים לאחר הרמת סינוסים והשתלת 3 שיניים.
מאתמול התחלתי לחוש בריח באוש בנחיר בצד הניתוח.
כעת התווסף טעם נוראי וכן הפרשה נוזלית ממש מסריחה!!!.
המנתח שלי בחו"ל ואני חוששת שזה סימן רע.
האם התופעה מוכרת? מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח נוראי אחרי הרמת סינוסים והרדמה - תגובה
ד''ר רונן דביר25/08/2011אני מציע לפנות ולהתייעץ עם כירורג פה ולסת. יתכן ויש זיהום ויש צורך בהתאמת אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ריח נוראי אחרי הרמת סינוסים והרדמה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/08/2011ריקי שלום,
אני מצטרף לדעתו של דוקטור דביר- וממליץ לך להתחיל לקחת אנטיביוטיקה ( אוגמנטין - במידה ואינך אלרגית) ולהבדק אצל רופא אשר מחליף את הרופא המטפל שלך. ובמידה ואין כזה עליך לפנות לרופא אשר מתעסק בהרמות סינוס והשתלות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת -החלפת כתריםשלי24/08/2011
יש לי דלקת חריפה בחניכיים ליד 2 כתרים מחוברים שיש לי. הרופא שיניים החליט להוציא אותם ולבדוק מה לא בסדר שם. אמר שיש ספיגת עצם.
עכשיו עשה יל הרואפ ניקוי עמוק. שם יל כתרים זמניים. מתי כדאי לי לשים את הכתרים הקבועים?פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת -החלפת כתרים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/08/2011שלי
שלום,
קשה לתת תשובה על סמך התיאור שלך בלבד .
יש לברר מדוע נגרמה הדלקת ולמה נוצרה הספיגה של העצם.
במידה והכתרים הם הגורמים הרי שיש לבצע כתרים חדשים ובמידה והגורם הוא אחר, הרי שעדיף להחזיר את הכתרים הקבועים שכן הם טובים יותר לחניכיים מאשר כתרים זמניים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמשה בורנשטיין23/08/2011
אני עומד לעבור טיפול שורש בשן 21 (תעלה אחת).
לפני מספר שנים עברתי טיפול שורש וזכור לי שבמהלך הטיפול למרות
הזריקות חשתי בכאבים עזים. בשל כך יש לי חששות מהטיפול הקרוב.
מה יכולה להיות הסיבה שזריקה לא מונעת את הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר24/08/2011שלום משה
לעיתים יש דלקת המקשה על הרדמת השן. י
בשן 21 בדר"כ אין בעיות הרדמה. בכל מקרה, לא מבצעים טיפול עד שאין הרדמה נאותה. אין היום יותר טיפול שורש שכולו כאב. יש טכניקות רבות להרדמת שן כולל מכשור ממוחשב המונע גם את הכאב במהלך ההרדמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשן 26.יגאל22/08/2011
שלום רב,
לפני 8 חודשים ביצעתי טיפול שורש בשן 26 לאחר הופעת פיסטולה על החניכיים. הפוסטולה נעלמה והטיפול עבר בהצלחה.
האם בכל מקרה יש לשים כתר על שן תוחנת?
איזה כתר מומלץ לשים בשן 26 ולמה?
בכבוד רב,יגאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשן 26. - תגובה
ד''ר רונן דביר22/08/2011שלום יגאל
מחקרים מוכיחים ששן טוחנת עם כתר וטיפול שורש איכותי מחזיקה מעמד יותר שנים משן ללא כתר. הכתר מונע העברת כוחות לתוך השן ומונע שברים.יש הרבה סוגים. חשוב יותר שהכתר יבוצע באופן הנכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן 26 המשך שאלה.
יגאל23/08/2011תודה רבה אל התשובה המהירה.
מה עדיף כתר חצי אציל או רגיל,מה השיקולים?
מצורף צילום אחרי ט"ש.
בתודה יגאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום שן 26
יגאל23/08/2011צילום שן 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום שן 26 - תגובה
ד''ר רונן דביר24/08/2011תחום המומחיות שלי הוא טיפולי שורש ולא שיקום.
הצילום ששלחת הוא של אמצע דחיסה ולא צילום סופי. בדוק אם ניתן לשלוח את הצילום הסופי. כמו כן כדאי לבדוק האם שן 27# (האחורית יותר) מגיבה באופן תקין לבדיקת קור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשרויטל20/08/2011
עשיתי טיפול שורש לפניי בערך 4חודשים בלסת התחונה.בסופו הרופא המטפל עשה סתימה זמנית.
וקבע לחזור לאחר שבוע.
לא יצא לי להגיע לטיפול, ולכן נהיה זיהום,ונזקקתי לאנטיביוטיקה.
סיימתי עם מנת האנטיביוטיקה ולא ניגשתי לבדיקה חוזרת.
וכרגע שמתי לב שיש מתחת לשן המדוברת עיגול לבן דיי נפוח.
רציתי לדעת ממה זה?
ומה ההשלכות של זה.
אשמח לתשובה בהקדם:)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר20/08/2011שלום רויטל
יתכן ומדובר בנפיחות והפרשה מוגלתית, מקום ניקוז של הדלקת בקצה השורש
כדאי לבדוק בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל שנכשל לאחר 3 שניםשילה19/08/2011
שלום,
לפני 3 שנים עשיתי שם בלסט עליונה , וכגע גילו לי שם דלקת, הרופא הוציא לי את השתל,בטענה שיש דלקת סביב השתל.
ושם לי בינתיים פליפר, אני אל הסכמתי להשי ם את הפליפר,שאלתי את הרופא מדוע לא ישר לא שמים לי שתל אחר +מבנה.
הרופא הסביר שאני צריכה להמתין חודש שעצם תבנה? ואז אפשר להתחיל בתהליך!
ז"א רק לאחר חודש ניתן להשים שתל, לי זה היה נשמע מוזר האם זה נכון?
מישהו יכול לעזור לי בנושא? אני צריכה להמתין חודש ללא שן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל שנכשל לאחר 3 שנים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/08/2011שילה שלום,
"לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה" ולכן לא משתלים שתל באופן מיידי באזור בו היה זיהום וכישלון של שן או שתל.
ישלהמתין כ חודש- חודשיים ואז ניתן לבדוק את מצב העצם ולהחליט איך להמשיך.
האם להשתיל עמם האם שתל + עצם .
הרופא שלך נוהג נכון - יש להמתין.
בנוסף יש לנסות לברר מדוע השתל הקודם נכשל - כך שהדבר לא יחזור על עצמו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמיכל19/08/2011
לפני כשבועיים התחלתי טיפול שורש בשן טוחנת תחתונה (שן עם 3 תעלות), ניקוי התעלות התבצע בשני טיפולים, לאחר סיום ניקוי התעלות סבלתי מכאבים חזקים 24 שעות ביממה במשך 5 ימים, שום משכך לא הקל על הכאב, רופאת השיניים התעקשה שהכל תקין. שבוע לאחר סיום ניקוי התעלות בוצע מבנה ולמחרת (היום) הושם לי כתר זמני, כל לחיצה של הרופאה על השן גרמה לי לכאבי תופת, הרופאה טוענת שהטיפול מוצלח עשתה צילום ולא מבינה למה כואב לי. השן כואבת רק כאשר לוחצים עליה, כעת עם הכתר הזמני המפגש בין השיניים העליונות לתחתונות גורם לכאב בשן, הרופאה אמרה שאין לה עוד אפשרות להוריד מגובה הכתר.
האם זה נשמע תקין? האם אכן זה תקין שיש לי עדיין כאבים בלחיצה על השן ובמגע עם שיניים אחרות? אם יש דלקת האם היא הייתה נראית בצילום?
הרופאה טוענת שאין ולא הייתה דלקת ולכן אין מה לקחת אנטיביוטיקה.
אני ממש סובלת ומפחדת לאכול בגלל הכאב במגע עם השיניים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר19/08/2011שלום מיכל
לעיתים יש תגובה דלקתית חזקה " התלקחות" של הגוף לטיפול השורש ועדיין לאחר זמן מסויים הכל נרגע, ונשאר רגוע גם לטווח ארוך.
במידה והשן ממשיכה להיות רגישה במגע (סימן לדלקת מתמשכת סביב השן) צריך לבדוק בדיקה מעמיקה את השן. יתכן וכדאי להסיר לזמן קצר את הכתר הזמני כדי לבדוק האם הוא המקור לרגישות העזה.
אני אתן דוגמה: הכאבים בשן שגרמו לצורך בטיפול שורש נבעו מסדק >>בוצע טיפול שורש אבל הכאבים ממשיכים כי הסדק נותר
לסיכום: אם השן ממשיכה להיות רגישה גם לאחר חודש מהטיפול, הדבר לא תקין ודורש ברור נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וטיפול שורשגלי14/08/2011
שלום,
עשיתי לפני מס' ימים טיפול שורש חוזר אצל רופא מומחה.
לפני הטיפול, למרות שאובחנה דלקת, לא התבקשתי לקחת אנטיביוטיקה (לא היו לי כאבים חזקים).
לאחר הטיפול, בעקבות נפיחות בפנים, אמר לי הרופא להתחיל טיפול אנטיביוטי.
השאלה שלי: האם מקובל לעשות טיפול שורש (חוזר) ללא טיפול אנטיביוטי קודם לכן?
שאלה נוספת: האם טיפול אנטיביוטי לאחר הטיפול עשוי לסייע להורדת הנפיחות בפנים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וטיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר15/08/2011שלום גלי
בדר"כ לא לוקחים אנטיביוטיקה בזמן ביצוע טיפול שורש. במצב של נפיחות וכאבים חזקים וסימנים של מחלה מפושטת (ולא מקומית) כלומר במצב של "התלקחות", יש טעם בלקיחת אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה צריכה להוריד את הנפיחות לאחר מספר ימים. אם זה לא קורה חזרי לרופא לשינוי הסוג או מינון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש במחיר מופקע.ןליאת12/08/2011
שלום רב,
רציתי לחלוק איתכם את הרגשתי , אני מרגישה פרייארית ומטומטמת שהסכמתי שרופאה מומחית לטיפולי שורש מכפר סבא שהגעתי אליה דרך המלצה של רופא לקחה על טיפול שורש בלבד בלי מבנה וכתר 2100 ש"ח אינני יודעת מה חשבתי לעצמי באותו רגע וכשביקשתי ממנה הנחה היא ממש גיחכה עליי ואמרה למה לי לתת לך הנחה?
היום אני יודעת שרופאים מומחים לטיפולי שורש לוקחים מקסימום 1500 ש"ח.
אני לא יודעת אם זה בגלל ההיריון המתקדם שלי שלא היה לי חשק להשוואות מחירים וגם פחדתי שהטיפול יהיה לא סטרילי ואמר לי הרופא שהיא טובה מאוד בינתיים יש לי כבר שלושה ימים כאבים חזקים ואני מרגישה כאילו שדדו אותי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש במחיר מופקע. - תגובה
ד''ר רונן דביר15/08/2011שלום
עלות טיפול אצל מומחה נע בין 1500-2500 שח, תלוי סוג השן. הכאב יחלוף ומה שישאר הוא טיפול שורש איכותי שישמש אותך שנים רבות, לפחות כך אני מקווה. רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מ ה עושים עם שתל שנפל?ד``ר ניצן שלזינגר09/08/2011
היי,
עשיתי שתל לפני כחודש ועכשיו נפל לי הבורג.מה ניתן לעשות?הרופא שלי נמצא במקום מרוחק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל שנפל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/08/2011גלית שלום,
ניתן לגשת לרופא שממלא את מקומו ולבקש להבריג- - בכל מקרה גם אם הבורג לא יוברג - לא צפוי שיהיה במקום נזק - אלא שיהיה צורך לחתוך את החניכיים על מנת להבריג שוב את כיפת הריפוי.
רצוי בשלב זה למרוח על המקום ג'ל קורסודיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שתליםmiki09/08/2011
מומחה לחניכיים קבע שצריך לעקור לי שני שתלים. מישהו יכול להמליץ לי על רופא וכמה זה צריכה לעלות כל עקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/08/2011מיקי שלום,
בד"כ כל רופא שמשתיל יכול לעקור את השתלים - העלות צריכה להיות כמו עקירה כירורגית - חשוב לציין כי בהוצאת השתלים יש לבצע נקוי יסודי ולשקול ביצוע של בנית עצם .
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםגילי08/08/2011
אני צריכה לעשות שתלים עקירות - מי יוכל להמליץ לי על רופא מומחה באזור נס ציונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד''ר לאה יעקובי09/08/2011אדיף שתפתחי דפי זהב ותקחי כמה חוות דעת
בהצלתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגשר לשתליםאלעד08/08/2011
שלום וברכה , לפני כ 6 שנים עשיתי גשר בשיניים בשנה האחרונה התחילו להווצר אצלי דלקות חניכים וכעת גם בשן בסיס הגשר , כעת ממליץ לי אותו רופא שטיפל בי לעשות שתלים , עם הרמת סינוס ,ויש לי הרגשה שבמקום לקחת אחריות על הטיפול שעשה בעבר הוא מנסה לעשות עלי עוד קופה . מה עושים במיידי כדי לשפר את מצב הדלקת ? ומה לעשות בטווח הארוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגשר לשתלים - תגובה
ד''ר לאה יעקובי09/08/2011קשה לענות על השאלה שלך אלעד עקב חוסר אינפורמציה ובעיקר חוסר צילומים אבל עזרה ראשונה לדלקת חניכיים זה ניקוי אבנית אצל שיננית מנוסה ויסודית הייתי ממלצה לך לקחת חוות דעת מרופא פריודונת מוסמח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)