מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריח רע מהפהדפנה13/06/2010
שלום, אני סובלת מריח רע מהפה. לעתים זה עובר כשאני מצחצחת גם את הלשון ולעתים לא. מה אני יכולה לעשות בבהקשר הזה? עקרונית לא כואבת לי אף שן אבל יכול להיות שזה סימן לבעיה באחת השיניין או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה
ד''ר לאה יעקובי13/06/2010לריח לא טוב מהפה יכוליות כמה סיבות:בעיות בשיניים לא מטופלות,כמות גדולה של אבנית או פלאק חניכיים,צחצוח שיניים לא נכון,בעיות כלל רפואיות(כגון סכרת,בבעיות בקיבע,דלקות באף אוזן גרון,הרגלים כמו עישון וכו')בשאלתך את טוענת שהריח עובר כשאת מצחצחת את לשונך.צחצוח שיניים נכון כולל ציחצוח לשון.אבל בכל מקרה היתי מציעה להבדק אצל רופא שיניים ורופא כללי בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה של 4 שיניים ברצף + הרמת סינוסניר03/06/2010
שלום ,
אני צריך לבצע השתלה של 4 שיניים ברצף + הרמת סינוס
הייתי אצל שני רופאי שיניים שנחשבים מצויינים והגישה שלהם שונה :
1. הראשון מציע שאלך לד"ר שי דורי להרמת סינוסים שכוללת הרמת סינוסים בצורה שגורמת לנפיחות בפנים וסימנים כחולים מתחת לעיניים שבוע עם החומר "ביוס" ורק אחרי זה הוא יבצע את ההשתלות (לאחר פרק זמן של חצי שנה המתנה מה שיוצר לי בעיה כי אשאר בלי שיניים)
2. השני מציע הרמת סינוסים בשיטה של הזרקת בלון דרך חריר של 2 מ"מ ללא סימנים עם חומר אנושי (לםי הבנתי) והוא גם מבצע את ההשתלה אם כי לא שם שן באותו מקום אלא רק את הבורג.
שתי שאלות :
1. מה נשמע עדיף? איך יש שיטה אחת אלימה ואחת לא לאותה מטרה ?
2. יש שיטה שלא תשאיר אותי ללא שיניים תקופה ארוכה ?
תודה רבה ,
ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניר שלום
ד''ר ניצן שלזינגר05/06/2010ניר שלום,
על פי התיאור שלך - אתה זקוק להרמת סינוס לצורך השתלה ועומדות בפניך שתי אפשרויות להרמת סינוס : הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס ע"י בלון.
לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה-
הרמת סינוס פתוחה - הגישה לסינוס ע"י כניסה מן הצד והרמת הרירית המצפה את הסינוס מילוי של העצם והחדרת השתלים באותה הישיבה או לאחר מספר חודשים ( תלוי בגובה העצם הקיימת). יתרונות השיטה הינם ראיה ישירה של הסינוס והכנסת העצם הגרגירת בשליטה מלאה. החסרונות הינם תופעות לואי של שיטפי דם , נפיחות וכאבים ( התופעות הללו לא תמיד מופיעות ).
הרמת סינוס עם בלון - "חוסכת" את הצורך בגישה מן הצד של הסינוס - הגישה הינה ממקום החדרת השתל - ע"י החדרת בלון וניפוחו מרימים את הרירית המצפה את הסינוס וניתן להחדיר דרך ההכנה עצם . היתרונות של השיטה הינם בכך שמדובר בהליך כירורגי עדין יחסית ולכן תופעות הלואי שלו קטנות יותר ובנוסף ניתן להתגבר על מכשולים הנובעים ממחיצות הקיימות בסינוס . החסרונות של השיטה - הרירית עלולה להקרע במהלך ביצוע הטיפול ואז לא ניתן לבצע את הרמת הסינוס ( בהרמה הפתוחה גם אם הרירית נקרעת - ניתן לבצע תיקון להמשיך בפרוצידורה). השליטה בהחדרת העצם מוגבלת יותר ולא ברור לעיתים לאן העצם הוכנסה.
ישנם מקרים בהםן קיימת עדיפות לכל שיטה מעבר לתופעות הלואי.
בכל מקרה במידה וניתן להחדיר שתלים בהרמת הסינוס עם הבלון - ניתן יהיה להחדיר אותם גם עם הרמת הסינוס הפתוחה- אין קשר בין סוג הרמת הסינוס לבין האפשרות להחדיר את השתלים ביחד עם הרמת הסינוס - במידה וקיימת מספיק עצם לקבלת יצוב ראשוני של השתל - ניתן להחדיר את השתל באותה הישיבה.
לגבי סוג העצם המשמשת להרמת הסינוס - גם כאן אין הבדל ניתן השתמש בשני הסוגים ללא תלות בצורת הרמת הסינוס .
בכל מקרה מאחר ומדובר בהרמת סינוס יש צורך להמתין בין 6-9 חודשים ( תלוי בכמות ואיכות העצם הראשונית הקיימת) לפני שניתן יהיה לבצע שיקום ע"ג השתלים. אפשרות קיצור הזמן תהיה ע"י השתלה שתל השתלים ביחד עם הרמת הסינוס ואז ניתן לחסוך את הזמן שדרוש לשתלים להקלט ( קליטת השתלים מתבצעת במקביל לקליטת העצם).
מקווה שהייתי לעזר
בברכה,
ד"ר ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשןשירן31/05/2010
ד"ר שלום
יש לי כאב במיוחד בלילה בשן טוחנת תחתונה שיש בה כתר
(לפני כ-3 שנים עברתי טיפול שורש) הכאב הוא אומנם נסבל אך הוא מציק לי בלילות
וגם אם אני לוחצת על השן
לפני כ4 חודשים עברתי צילום פנורמי בגלל בעיה בצד אחר שטופל
מה יכולה להיות הסיבה לכאב? והאם במידה וקימת בעיה היא היתה
צריכה להופיע בצילום שנעשה אז?
תודה רבה
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן שלום
ד''ר לאה יעקובי02/06/2010ללא צילומים לא אוכל לענות במדויק.היתי מציעה לעבור בדיקה נוספת אצל רופא שיניים ש מתמקדת בשן הכואבת
מספר דברים שהיתי בודקת בעיקבות תלונותיך:
1 נקודות מגע בין השן הכואבת לשיניים הסמוכות
2 המצאותה תהליך דלקתי באזור חוד השן
3 שבר/סדק בשן
4 שיניים סמוכות לה על מנת לשלול נחיצות ב טיפול שורש בהן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה כספיתבוני31/05/2010
האם יש סיכוי לקבל איזו שהיא עזרה כספית בהשתלות שיניים? זה גומר לי את החסכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בוני
ד''ר לאה יעקובי02/06/2010אנחנו לא כל כך הכתובת הנכונה לשאלה כזאת,אך כמה שידוע לי יש קרנות וולונטריים שעוזרים למעוטי יכולת.ויש אפשרוית להלוואות בבנקים למימון טיפולי שיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםחנן19/05/2010
שלום.
רציתי לשאול האם יתכן שההשלה אצלי לא הצליחה בגלל שאני מעשנת סיגריות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יפה שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר21/05/2010סיוכויי הצלחה של הקלטות שלשתלים בתנאים טובים הינם כ 96%. על פי מחקרים אצל מעשן סיכויי הצלחה יורדים עד ל70% ( תלוי כמובן בכמות הסיגריות ).
הסיבה לפגיעה בסיכויי הקליטה הינה בכך שהעישון גורם מעכב לריפוי של הרקמה לאחר ההשתלה. הדבר נובע בעיקר מן הניקוטין אשר מכווץ את כלי הדם באזור ההשתלה ובכך אינו מאפשר ריפוי תקין של הפצע , ובנוסף לכך העישון מעלה את הטמפרטורה בחלל הפה וכן גורם ליובש- השפעות אלו משנות את הרכב החיידקים לחיידקים פתוגניים יותר. ( כך גם בחלות חניכיים).
יפה קיים סיכוי שההשתלה לא הצליחה עקב העישון , אם כי יתכן ויתה סיבה אחרת.
בברכה ובהצלחה.
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' ניצן - יעוץקארין 3016/05/2010
שלום
עברתי לפני 4 שנים אפיסקטומי והשתלת עצם בשן 21 וחתכו לי קצת מהחניכים למעלה ומאז יש לי כאבים ורגישות כשאני לוחצת על השפה מתחת לאף שבאזור המנותח .כירורג אשר עובד איתי אמר לי ישר לעקור את השן ולבצע שתל+מבנה וכתר ניגשתי למומחית לט"ש והמליצה לי לבצע חידוש ט"ש ולעשות שוב השתלת עצם כי היא בשיטה ישנה ויש דליפה(שן זו ארוכה קצת יותר מהשניה מאחר והחניכיים לא ירדו לי) אני עובדת בתחום כמזכירה קרוב ל-9 שנים ויודעת שלעבור שוב ניתוח כזה מסכן את השן והיא תעקר מתי שהוא ואני די מבולבלת שכל רופא נותן חוות דעת שונה ומאחר וקיבלתי 2 חוות דעת שונים מהנסיון שלך הייתי רוצה להתייעץ:
1. מה הטיפול שאתה ממליץ לי לעשות?האם אתה ממליץ לבצע שוב השתלת עצם באותה שן?
2. האם הארכת כותרת לא מזיקה לשן?
3.במידה ואני לא מעוניינת בעקירה ושתל מה האפשרות הנוספת? זה שיניים קידמיות וחשוב לי שזה יהיה אסתטי וגם רוצה להגיע לקו חניכיים שוות.
לטיפולך אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרן שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר21/05/2010על מנת לתת יעוץ מתאים יש לבצע בדיקה ובחון את צילומי הרנטגן הרלוונטיים.
לכן קשה לי לתת לך תשובה האם כדאי לבצע שוב חידוש טיפול שורש+ בנית עצם או לבצע שתל.
כל מומחה מייעץ מתוך ראית עולמו.
בכל מקרה צריך לזכור כי מדובר באזור אסטטי והתוצאה צריכה להיות טובה . במידה ותבצעי עוד הארכת כותרת - קיים סיכוי לאיבוד עצם נוסף ויכתן ובמידה והשן תעקר יהיה קשה לקבל מתאר חניכיים סימטרי.
במידה ואיבדת חלק מן החניכיים וקיים חוסר סימטריה - ניתן למשוך את השן כלפי חוץ בצורה אורתודנטית ובכך למשוך את העצם והחניכיים בחזרה למקומם המתאים. לפעולה הזו קוראים הבקעה מאולצת ( ניתן לבצע הבקעה מאולצת גם לפני העקירה ובכך להגיע להשתלה כאשר מצב העצם טוב והסיכויים לקבלת תוצאה אסטטית טובים יותר).
במידה והשן אינה נעקרת הרי שכנראה יש לבצע חידוש טיפול שורש (על פי העדות שלך).
לגבי החלופות במידה והשן נעקרת - הרי שקיימות מספר חלופות לכל אחת יתרונות וחסרונות:
1. שתל .
2. גשר רגיל - במקרה זה יש להוריד חומר שן מן השיניים הסמוכות ואז להתקין את הגשר ( בד"כ במקרה כזה נהוג לבצע כתרים על כל 4 השיניים הקדמיות - משיקולים אסטטיים).
3. גשר מרילנד- למעשה כתר אשר נתמך על השיניים המוכות ע"י מעין כנפיים אשר מודבקות על החלק הפנימי של השן - הדבר מונע פגיעה בשינים הללו - אבל יש צורך במרווח בין השיניים התחתונות לעליונות על מנת ש"הכנפיים" הללו לא יפריעו לסגירה הרגילה.
מאחל לך הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ניצן
קארין 3021/05/2010שלום,
יש ברשותי צילום פריאפיקלי מתאריך: 11.11.09 מקווה שזה רלוונטי ותוכל ליעץ לי יעוץ נכון וטוב
במידה והצילום לא קריא אשלח לך עדכני תעדכן אותי בבקשה.
תודה. סוף שבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום שלי,
ד''ר ניצן שלזינגר23/05/2010לא ניתן לראות מספיק טוב - איכות הצילום אינה מספקת. במידה ויש לך צילום טוב יותר או כזה שצולם ישירות כצילום דיגיטלי - יהיה קל יותר לראות את מצב השן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ניצן מצורף צ. פריאפקלי
קארין 3024/05/2010שלום
מצורף צילום מקווה שתוכל לראות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרן שוב שלום
ד''ר ניצן שלזינגר27/05/2010הצילומים הללו לא מאפשרים התרשמות טובה
יש לבצע בדיקה קלינית + צילום איכותי
ממליץ לך לפנות לרופא שיניים שקיבלת עליו המלצות ולבצע את הבדיקה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בשנייםכהן דוד15/05/2010
שלום
יש לי שני שניים עם נסיגת חניכיים . השני והשלישי אחירי השניים הקדמיות . שמצד אחד של השניים יש השתלה
והרופא אמר שאני חייב עקירה +השתלה .
השניים לא כואבות . ורק המראה האסתטי של השניים מפריע לי .
האם אי אפשר לשים כתר על שניים לא הכי בריאות?
אני בן 68
אני מאוד לא רוצה לעשות השתלה יש פיתרון??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דו ד שלום
ד''ר ניצן שלזינגר21/05/2010קשה לתת לך יעוץ ללא בדיקה ובחינה של צילומי הרנטגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגו בעקבות התחלת טיפול שורשרינת12/05/2010
שלום רב,
בתחילה שאלתי :
בזמן טיפול שורש ראשוני הרופא החליף מקדחה וקדח בצורה אשר זעזעה את כל הראש.
מעולם לא נתקלתי בזה קודם, למרות שאני אחרי 5 טיפולי שורש.
ודוקטור שלזינגר ענה לי:
בהכנה של טיפול השורש יש מספר שלבים . בשלב הראשון משתמשים במקדח מהיר - אשר אינו גורם כמעט לויברציות. לעיתים יש צורך להכנס יותר עמוק על מנת להגיע אל פתחי התעלות את הפעולה הזו מבצעים דווקא עם המקדח האיטי יותר אשר מוריד לאט יותר את החומר. המקדח האיטי הוא זה שגורם ל" זעזוע של הראש" - ופרדוכסלית דווקא כאשר עובדים בעדינות יש תחושה של עבודה אגרסיבית.
במידה ורוצים לעבוד מהר יותר ולהגדיל את ההכנה הרי שאז משתמשים במקדח המהיר שאינו גורם לתחושה של הוברציות .
לא ציינתי בתחילה שקיבלתי ורטיגו כתוצאה מהזעזוע ולא חזרתי להמשך הטיפול כיוון שאני עדיין לא יכולה לשכב על הגב (אחרי 5 חודשים) איך מתגברים על הבעיה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליה שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר21/05/2010עלייך להבדק אצל רופא א.א.ג.
מאחל לך החלמה מהירה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים בעזרת לייזרתמר07/05/2010
שלום רב,
אניי חייבת את עזרתכם בייעוץ:
אני אמורה לעקור 4 שיניים קדמיות עליונות ולבצע שם שתלים. הוצע לי במרפאה מתקדמת לבצע את העקירות ומיד לאחר מכן תושתל עצם, יוחזרו ללסת דרך מקום העקירה שתלים עליהם אם הכל יסתדר יולבשו שיניים זמניות. מעולם לא שמעתי על טיפול כזה באמצעות לייזר, הובטח לי שכל התהליך ייארך כחצי שעה ואצא ללא כאבים, דימומים או תפרים משום שהחניכיים לא ייפתחו
מה דעתכם על הטיפול שהוצע לי? האם מוכרת שיטת טיפול כזו בלייזר? מהן הסכנות שהטיפול לא ייצליח, אני מוטרדת כי מדובר בעניין רפואי ואסטטי כאחד
תודה תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמר שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר10/05/2010הטפול שהוצע אינו קשור בכלל לשימוש בלייזר- ניתן לבצע את הטיפול הזה גם ללא שימוש בלייזר ( אם כי אני מודה כאשר מציינים טיפול עם לייזר זה נשמע יותר הייטקי ).
קיימים יתרונות להשתלה מיידית - כלומר החדרת השתלים מיד לאחר עקירת השינים - היתרונות הם במידה ולא מזיזים את החניכיים , הרי שאין צורך בתפרים , חוסכים כירורגיה . ועוד... - אולם יש לזכור כי לא תמיד ניתן לבצע השתלה מיידית והעמסה מיידית - ישנם קריטריונים שצרכים להתקיים על מנת לבצע השתלה והעמסה מיידית. במידה והקרטריונים הללולא קיימים עדיף שלא לבצע את ההשתלה המיידית או ההעמסה המיידית.
הטיפול יארך יותר מחצי שעה שכן מעבר לעקירות והחדרת השתלים יש צורך לבצע התאמות של הגשר לצורך קבלה של תוצאה אסטטית.
מקוו שהיתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתררונה06/05/2010
ד"ר שלום
בשן47 יש לי כתר מלפני 5 שנים ושמתי לב שיש לי משם הפרשה לא נעימה
בשיניים 45 ו-46 יש לי שתלים לא מזמן עברתי שיקום
בצילום שביצעתי בתקופת השתלים לפני חצי הרופא אמר שהשן בסדר
ממה יכולה להיות ההפרשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רונה שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר10/05/2010קשה לתת חוות דעת רק על פי התיאור שלך, שכן יכולות להיות מספר סיבות להפרשה הזו.
ממליץ לגשת לרופא המטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשדליה05/05/2010
עשיתי טיפול שורש באחת מהשיניים העליונות הטוחנות והמליצו לי לעשות כתר. בגלל שזה יחסית יקר, הייתי רוצה לברר האם באמת ברוב המקרים מומלץ לעשות כתר ולמה?
דליה שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר10/05/2010בד"כ רצוי לבצע מבנה וכתר על שן שעברה טיפול שורש מן הסיבה שהדבר שומר על השן. שן שמגיעה לצורך בטיפול שורש בדרך כלל הינה שן עם עששת נרחבת אשר גרמה להרס רב של הכותרת ולכן לא נשאר הרבה מן הכותרת. בנוסף השן אשר עוברת טיפול שורש הופכת להיות גוף עם חל מרכזי -הפגיעה המרובה בחומר השן ביחד עם היות השן חלולה גורמים לכך שהשן תהיה פחות עמידה ללחצים וקיים חשש סביר שהשן תשבר או תסדק. במידה והשבר מתרחש מעל גובה החניכים הרי שנית יהי לשקם את השן. אולם קיימים מצבים ובהם שן שלא קיבלה כתר נשברת מתחת לגובה החנכיים או שהשורש נסדק ואז יש צורך לעקור את השן. הכתר אשר מקיף את השן ב 360 מעלות שומר על השן מפני שברים וסדקים ( הדבר דומה לחישוקים של חבית אשר שומרים על הלוחות של החבית שלו יפתחו).
במידה והשן תעקר - יהיה צורך לבצע שתל או גשר אשר יהיו יותר יקרים מן הכתר הבודד - כך שגם מבחינה כלכלית רצוי לבצע א תהכתר.
במצבים בהם כמעט כל הכותרת שלמה ניתן לשקול ביצוע טיפול שורש ללא כתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה וכתר
קרן04/06/2010ראשית, מה ההבדל בינהם? ושנית, האם חייב לעשות את המבנה ביממה שלאחר טיפול השורש או שניתן להמתין כמה ימים/שבועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרן שלום
ד''ר ניצן שלזינגר05/06/2010מבנה הינו בורג או יתד המוחדרים אל תעלת השורש ועליו מוסיפים חומר של סתימה או שמשתמשים המבנה יצוק(כך שכל המבנה עשוי מחלק אחד) - מטרת המבנה הינה לקבל עיגון של אזור הכותרת בשורש. לאחר ביצוע המבנה מקנים לשן צורה של קונוס
כתר הינו ה"הלבשה" של כיפת מתכת ועליה חרסינה בצורת שן על הקונוס של המבנה(קיימים היום כתרים ללא כיפת מתכת- כגון כתרי זירקונייה)- הכתר שומר על השן שלא תשבר או תסדק - הכתר נותן גם פתרון אסטטי לשן.
לאחר טיפול השורש רצוי לבצע מבנה וכתר (לפחות זמני) בטווח של שבוע שבועיים, על מנת לשמור על השן שלא תשבר או תסדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםאיילת28/04/2010
שלום אני אמורה לבצע השתלה לשתי שיניים אשמח אם תמליצו לי על רופאים מאיזור נס ציונה,רחובות,ראשל"צ או חולון.
תודה אייילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלות שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר30/04/2010איילת שלום,
לא מקובל לתת המלצות דרך האינטרנט. בכל מקרה פני לרופא שקיבלת עליו המלצות ואל תתפתי למחיר זול .
בברכה ובהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדיחה אגרסיבית בזמן טיפול שורשרינת25/04/2010
שלום רב,
בזמן טיפול שורש ראשוני הרופא החליף מקדחה וקדח בצורה אשר זעזעה את כל הראש.
מעולם לא נתקלתי בזה קודם, למרות שאני אחרי 5 טיפולי שורש.
האם יש הסבר לכך?
מישהי פעם קיבלה הסבר מרופא שכאשר רוצים לקצר את התהליך פשוט קודחים בור יותר גדול.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליה
ד''ר לאה יעקובי27/04/2010יש נעלים מוגדרים לגבי פתיחת חלל גישה לטפול שורש.קורה שרופא מחליף מקדחים זה בהחלט לא צריך להיות אגרסיבי או מזעזע באיזה שהיא צורה.
קדיחה אגרסיבית
ד''ר ניצן שלזינגר27/04/2010ליה שלום,
בהכנה של טיפו להשורש יש מספר שלבים . בשלב הראשון משתמשים במקדח מהיר - אשר אינו גורם כמעט לויברציות. לעיתים יש צורך להכנס יותר עמוק על מנת להגיע אל פתחי התעלות את הפעולה הזו מבצעים דווקא עם המקדח האיטי יותר אשר מוריד לאט יותר את החומר. המקדח האיטי הוא זה שגורם ל" זעזוע של הראש" - ופרדוכסלית דווקא כאשר עובדים בעדינות יש תחושה של עבודה אגרסיבית.
במידה ורוצים לעבוד מהר יותר ולהגדיל את ההכנה הרי שאז משתמשים במקדח המהיר שאינו גורם לתחושה של הוברציות
אני נוהג להסביר למטופל שהוא הולך להרגיש את הויברציות , עוד לפני השימוש במקדח הזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיות - כתר, מבנה ושורשדלית25/04/2010
2 השיניים הקדמיות שלי נשברו שהייתי קטנה , עשו להם ציפוי וכעת זקוקות לחידוש - כתר ומבנה,, הלכתי למספר רופאי שיניים להתייעצות, אני מתלבטת בין 2 רופאים -
רופא א המליץ - המליץ : 2 שיניים כתרים מחרסינה זירקוניה, שן אחת טיפול שורש. השנייה סתומה, מתה ולכן רק כתר.
ומבנה לשיניים ממתכת חרסינה.
רופא ב המליץ - 2 שיניים כתרים חרסינה, זירקוניה. 2 שיניים טיפול שורש, אפשר לעשות רק באחת טיפול שורש אבל בעתיד גם השנייה תצטרך ולכן מומלץ עכשיו.
מבנה לשיניים מסיליקון.
שאלות שלי -
1. מה מומלץ עבור מבנה שן? סיליקון או מתכת חרסינה?
רופא ב אמר שסיליקון זה חדש ויותר בריא לשן מאשר מתכת.
2. האם לעשות טיפול שורש ב- 2 השיניים או רק באחת?
אשמח לשמוע את דעתכם, הצעתכם
צירפתי צילום של שיניים קדמיות
המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דלית
ד''ר לאה יעקובי26/04/2010לגבי טיפולי שורש :לפי הצילום ה מצורף יש לבצע טיפול שורש רק בשן מס 21 ,יש שם דלקת באזור חוד השן.תעלה של שן השניה מסוידת ולא נראים סימנים הדורשים טיפול שורש.
מיבנה מסיליקון ,אני מבינה שהכוונה למיבנה פיברפוסט,הרופא שהמליץ עליו צודק בהחלט,זהו מיבנה יותר ידידותי לחומר שן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשינייםטלי18/04/2010
שלום
מהי תוחלת החיים של אשה לצורך חישוב פיצוי בגין פגיעה בשיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר לאה יעקובי19/04/2010השאלה לא מובנת לי, אנא הבהירי לי את שאלתך
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)