מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלת שןעידית18/02/2010
אני נמצאת כעת באר"הב ,ואשוב לארץ בקיץ.עשו לי כאן טיפול שורש(הון תועפות!!), והשן נשברה לפני שהספקתי לעשות מבנה. נאמר לי שאי אפשר להציל א השן ואני חייבת לעקור אותה, לשים bone graft ולאחר 3 חודשים לבצע השתלה.מכיוון שהכל פה יקר מאוד הייתי רוצה לעשות בארץ מה שיכול לחכות.
האם חשוב לעקור את השן מיד?(אמרו שעלול להתפתח זיהום)אם כן האם חייב לשים bone graft
או שאוכל לעשות השתלה ישירות בעוד חצי שנה כשאגיע לארץ?
עלות השתלה בלבד פה היא 2300דולר, מה המחירים בארץ?
אשמח מאוד לתשובות..
בתודה,עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עידית שלום
ד''ר ניצן שלזינגר21/02/2010האם צריך לעקור את השן מיידית - ? קשה לתת תשובה מבלי לראות ולבדוק אותך.
רצוי לאחר עקירה לבצע שימור של המכתשית (השקע שנותר לאחר הוצאת השן) ע"י תוספת עצם מלאכותית. הסיבה לכך היה שלאחר עקירת שן בד"כ מתרחשת ספיגה של חלק מן העצם ניתן לשקול ביצוע השתלה מיידית בהתאם למצב השן.
גם לאחר חצי שנה ניתן לבצע השתלה , אולם אז סביר להניח כי חלק מן העצם נספגה. בכל מקרה על מנת לבצע שתל יש צורך בביצוע של CT , אשר בעזרתו ניתן לאמוד את מימדי העצם שנותרה והאם יש צורך בהשתלת עצם .
לגבי עלויות המחירים בארצות הברית ב"כ יקרים יותר מן המחירים בארץ.
בהצלחה :-)
אשמח עזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בחו"לשמואל17/02/2010
היי
רציתי לקבל קצת מידע על טיפולי שיניים בחו"ל
כרגע אני לפני טיפול של 20 אלף ש"ח וזה גדול עלי
האם בחו"ל אוכל למצוא מרפאה שתטפל בי במחיר שפוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שמואל
ד''ר לאה יעקובי17/02/2010אינני יכולה לענות על שאלה כזאת .תוכל להכנס לאתרים בחו"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי14/02/2010
הבת שלי סיימה טיפול ליישור שיניים שהתמקד בסגירת מרווח בשיניים העליונות קדמיות , רווח שנבע מהטיה צדית של כל שן.היא אמורה לישון בלילות עם פלטה לשימור התוצאה, אך היא לא מקפידה על כך. האם לרווח יש נטיה להיפתח מחדש גם במקרה שהוא נבע מהטיה צידית שתוקנה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר15/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת וטיפול שורשנטלי06/02/2010
שלום רב ושבת שלום
אני אחרי לידה ויש לי עששת פה ושם בשיניים. 3 מהן למטה. אחת ליד השניה. ברצף. הבעיה שאני רואה שזה ממש נראה לעין ואפילו עמוק (נוטה לכיוון השורש). כבר התחלתי להרגיש רגישות אחרי אוכל וזה ממש לא נעים.
מחר אני קובעת תור לבדיקה והערכת מצב/טיפול נדרש והצעת מחיר. בקיצור את הפורצדורה הנדרשת. אני מתכוונת לעשות זו במרפאה השייכת לקופ''ח שלי. אני מבוטחת במגן זהב.
קראתי שבעת ביצוע טיפול שורש קיים סיכון לאיבוד רוב החומר של השן ולכן משתחררים הביתה עםן "הלבשה" של כתר זמני על השן עצמה בכדי למנוע שבר לא רצוי העלול להיגרם בזמן לעיסה או משהו.
שאלתי היא..מבצעים "הלבשת" שן של חרסינה קבועה בסיום הטיפול על שלושתן בהנחה והן צמודות זו לזו? מה עם העניין שאם צבע השיניים האלה לא תהינה מותאמות לשאר השיניים? האם במקרה שכזה עושים כתר שהוא ארוך ונועד להלבשה על כל הלסת שזה מכסה באופן עקרוני גם את השיניים הבריאות וכך מסירים את זה בלילה ומלבישים חזרה בבוקר? קיימת פרוצדורה שכזו? אפשר לבקש? או שמבצעים כתר "בחלקים"?
אני מעוניינת בטיפול עקרוני, כמה שזה יימשך אבל כמו שאומרים, פעם אחת לתמיד. במיוחד שאני בת 25.
בתודה מראש, נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטלי שלום
ד''ר ניצן שלזינגר11/02/2010נטלי שלום,
לפני הכל יש לטפל בעששת- ואז תדעי אם ואיזה שן נזקקת לטיפול שורש..
במידה ויש צורך בטיפול שורש ,רק השן הזו תזדקק כנראה לכתר.
ישנן כתרים שנראים מצויין ולא ניתן להבחין בינם לבין השיניים הטבעיות (הכל שאלה של מחיר).
האם לחבר או לבצע כל כתר בנפרד - הדבר נקבע בד"כ משיקולים שונים , אני מניח כי הרופא המטפל יסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם שלא נקלטהשרון05/02/2010
עברתי 4 עקירות בלסת התחתונה שבכולן השתיל הרופא עצם.
בימים אחרי העקירות הכאבים רק החריפו בכל הלסת עד האוזן ושום כדור לא עוזר.
היום, 5 ימים אחרי העקירות ראה הרופא כי בשתי שיניים ההשתלה לא נקלטה לגמרי.
הוא גרד והוציא חלק מהעצם.
מה הסיבה לאי הקליטה ומה עושים עכשיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום שרון
ד''ר ניצן שלזינגר06/02/2010שרון שלום,
הרופא "גירד" את המקום על מנת ל"חדש" את הרקמה באזור וליצור דימום אשר גורם להטריה של הפצע ועוזר ליצירת ריפוי וסגירה של אתר העקירה.
יתכן ואת סובלת מתסמונת "מכתשית יבשה " - הדבר מאופיין ע"י כאבים שמופעים מספר ימים לאחר העקירה, הכאבים מאוד חזקים ונגרמים ע"י גורם לא ברור ( עד היום המחולל של התופעה לא זוהה). לוקח כ 10 ימים עד שהכאב חולף. במידה ומדובר במכשתית יבשה , אין טעם לגעת במקום. מאידך ניתן לפנות לרופא המטפל והוא יכול להחדיר לאתר העקירה חומר אשר יכול להרגיע את הכאבים לזמן מה .
הרופא נתן לך אנטיביוטיקה על מנת לכסות את האפשרות שמדובר בזיהום של חידקים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריהודה05/02/2010
שלום
עשיתי 3 כתרים,לאחר טיפול שורש,והארכת כותרת , הכתרים מןדבקים בהדבקה זמנית,מאז הדבקת הכתרים אני לא יכול לאכול בצד של הכתריםבגלל כאבים ,וכל הזמן יש לי כאב עמום,
הרופא שביצע את הכתרים לא יודע להגיד לי את הסיבה,ומציע שאמתין
אודה על חוות דעתך ודרכים שלדעתך עלי לעשות
תודה מראש
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יהודה שלום
ד''ר ניצן שלזינגר06/02/2010
האם היו כאבים גם עם הכתרים הזמניים?? במידה ולא הרי שהסיבה לכאבים הינם הככתרים החדשים.- יש לבדוק האם קיימת התאמה נכונה ו אם קיימת נקודת מגע טובה אשר מונעת דחיסה של מזון בין השיניים.
במידה וגם עם הכתרים הזמניים היו כאבים יש לבחון את השיניים עצמן.
בהצלחה בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אדע את איכות השתל עבורי?אברהם04/02/2010
ד"ר שלום,
1. האם יש הבדלים באיכויות השתלים (סוג חומר, יצרן, עמידות)?
2. אם כן, מהו דגם השתל המועדף? האם זה סוג השתלים הקיימים כיום בשוק?
3. כיצד אדע מה איכותו של השתל, אותו אני אמור לקבל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אברהם שלום
ד''ר ניצן שלזינגר06/02/20101. קיימים סוגים רבים של שתלים - הדבר החשוב הינו שהשתל יהיה עשוי מטיטניום וכן שלשתל יהיה תקן אמרקאי FDA ותקן ארופאי CF- התקנים הללו מאשרים כי השתלים עברו תקינה חמירה.
דברנוסף שחשוב הינו כי מחקרים יראו כי סיכויי הקליטה של השתל גבוהים.
2. אין דגם מועדף - למצבים שונים מתאימים שתלים שונים. למשל במידה ורוצים לבצע מד לאחר ההשתלה גשר על השתלים , הרי שיש צורך בשתל שניתן לקבל קיבוע מצויין מיד לאחר ההשתלה וכו'.
3. בקש מן הרופא שלך את שם השתל והחברה. אתה יכול לגלוש באינטרנט ולוודא כי השתל עומד בתנאי התקינה הרצויים.
רצוי לציין כי בנוסף לטיב השתל, חשוב מאוד מי יהיה הרופא המשתיל - שכן לנסיון ולידע יש משקל רב בהצלחת ההשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי02/02/2010
הייתי רוצה לברר האם חייבים לשים כתר על כל שן שעברה טיפול שורש או שיש מקרים בהם זה לא חובה?
גלי שלום
ד''ר ניצן שלזינגר02/02/2010ברפואה כמו באהבה - אין אף פעם ואין תמיד.- כך גם לגבי שאלתך -" האם על כל טיפול שורש יש צורך בכתר?"
בד"כ שן שעוברה טיפול שורש רוב הכותרת שלה ניזוקה וקיימים רק קירות דקים - ולכן ביצוע של מבנה ( אשר מקבל את העיגון שלו מן השורש) וכתר ( אשר חובק את השן ב 360 מעלות) מחזקים את השן, ומונעים שבר של הכותרת בהמשך. כמובן שישנן שיניים אשר רוב הכותרת שלהן שלמה במקרים כאלה ניתן לשקול ביצוע של סתימה או רק מבנה ללא כתר. יש לשקול כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםnataly27/01/2010
הי
לפני כמה שנים שברתי שתי שיניי הקדמיות-עשו לי השתלת עצם ושתלים -כעת עברה שנה ואני יכולה לעשות שיקום על גבי השתלים אבל קודם אני צריכה לעשות חשיפת שתל ורציתי לשאול האם הפרוצדורה גורמת להתנפחות של הפה או זמן החלמה..כי לאחר ההשתלת עצם שבועיים הייתי בבית כי לא נכנס לי הפליפר לתוך הפה מרוב הנפיחות....
דבר שני-כמה זמן צריך לחכות לאחר חשיפת השתל עד שמותר לבצע את השיקום עצמו על גבי השתלים?
-האם לאחר חשיפת השתל מותר לחכות ככמה חודשים נגיד ..עד לשימת הכתר עצמו (כי כרגע אני מחפשת משקם ואולי יקח זמן עד שאמצא משקם לרוחי)או שזה עלול לגרום נזק כשהשתל בחוץ?
דבר שלישי ואחרון- עלתה מחשבה בראשי בכלל לא לעשות את חשיפת השתל והשיקום כי התאהבתי בפליפר שלי הוא נראה מצוין ואסטתי ..האם השארות עם פליפר יכול לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים
ד''ר ניצן שלזינגר01/02/2010ליטל או נטלי שלום,
חשיפת שתל בד"כ אינה גורמת לנפיחות, היה פעולה כירורגית מינורי. למעט מקרים בהם מנצלים את חשיפת השתל לביצוע של תוספת עצם או הזזת החניכיים . במקרים כאלו הריפוי יהיה קצת יותר סוער.
בחשיפה רגילה של שתלים מחכים כשבועים בד"כ עד ללקיחת מידות על מנת לאפשר לחניכיים לעבור ריפוי. (ישנם מצבים בהם ניתן לקחת מייד עם החשיפה את המידות ולהמשיך בשיקום).
ניתן להמתין בין החשיפה של השתל לבין השיקום - זמן כמעט בלתי מוגבל. אולם יש לזכור כי במצבים מסויימים רצוי לבצעאת השיקום בסמיכות לחשיפה- בעיקר כאשר קיים פליפר הלוחץ על המקום.
לשאלתך האחרונה - הפליפר עלול לגרום לנזק לרקמה מסביב לשתל ואף לשיניים הסמוכות (עליהן הוא נסמך) .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לא מוגדריעל25/01/2010
בוקר טוב,
הסיפור שלי ארוך, אך אני אספר אותו בקצרה:
לפני בערך 4 חודשים עברתי עקירה של שן חלבית שלא נפלה לי (אני בת 33) ולאחריה השיניים הסמוכות הושחזו לצורך הכנת הגשר.
במהלך המדידות לגשר אחת השיניים הסמוכות שבה היתה סתימה כאבה מאוד ולבסוף בוצע בה טיפול שורש (שן טוחנת בלסת התחתונה השמאלית)
מאז הטיפול שורש עברו בערך 3 חודשים והאיזור עדיין מציק במין כאב לא מוגדר.
פניתי למומחה לטיפולי שורש שאמר שהטיפול שורש בסדר ושאולי התפתחה דלקת כתוצאה מהגשר ונוריד אותו לשבוע נשטוף עם שטיפות מי פה מיוחדות ואז נראה.
עשיתי זאת, החזרתי את הגשר, אבל שוב הורדתי אותו לפני שבוע וחצי ואני לא יכולה להגיד שבלי הגשר ההרגשה יותר טובה.
חזרתי למומחה לטיפולי שורש עם צילומי נשך וסטטוס והוא אמר שהטיפול שורש בסדר גמור ושהוא רואה בשן 26 סתימה עמוקה ומתחתיה עששת ואולי יהיה צורך לבצע בשן הזו טיפול שורש.
שאלותיי הן:
האם שן שנמצאת בלסת העליונה יכולה להקרין ללסת התחתונה עד כדי כך שהכאב המורגש הוא באיזור התחתון ולא העליון?
איך רופא השיניים שלי ידע אם אכן צריך לבצע בשן הנ"ל טיפול שורש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר לאה יעקובי25/01/2010לשאלתך הראשונה:כן בהחלט יתכן שכאבים מלסת עליונה מקרינים ללסת תחתונה.
לשאלתך השניה:יש בדיקות מקיפות כוללות בדיקות חיות של השן,כמובן האנמנזה מאוד חשובה וצילומי רנטגן .לאחר שאוספים את כל המעידה ,מגבשים את הדיאגנוזה ותוכנית טיפולים.לא מבצעים טיפול שורש בלי דיאגנוזה ברורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפר שן 11 ושתלמורן24/01/2010
שלום
לפני חודשיים וששבוע עקרתי שן (מס' 11) היא הייתה פגומה עקב תאונה שקרתה לפני 10 שנים
עכשיו יש לי פליפר ואני אמורה להתחיל את הטיפול של השתל
אני מאוד פוחדת ורוצה לדחות כמה שניתן את הטיפול
השאלה שלי:
-כמה זמן אפשר להיות עם הפליפר (ואני מאוד פוחדת שהוא ישבר)
-כמה זמן לוקח לעשות את השלב הראשון של השתל (הכוונה כמה זמן לוקח לשבת על הכיסא של הרופא שינים עד שכל הפחד יגמר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן שלום
ד''ר לאה יעקובי24/01/2010לא רצויי להיות עם הפליפר זמן ממושך מאחר והוא אינו אסטטי שנית אינו מועיל פוקציונלית ושלישית ככול שהזמן שעובר פוחתים סיכויי הצלחת השתל עקב תהלכי נסיגת עצם.
כל פרוצדורת ההשתלה לשתל אחד לוקחת בין חצי שעה ל 40 דקות כאשר המקום מורדם היטב והעבודה אינה מורגשת .אין צורך לפחד מפרוצדורה זאת מאחר וכאב טיפול זה הינו מופחת מכאב של עקירת שן.ברצוני לציין שלאחר חלוף ההרדמה יתכנו כאבים קלים באזור(שגם אין לפחד מזה והתוצאה "שווה" את ה"סבל").בסוף התהליך תהיה לך שן שדומה ככל הניתן לשן הטיבעית שלך ולא תיצור בעיות כמו שהפליפר יוצר כגון: חוסר אסטטיות ,הפרעות בדיבור ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ביצוע שתלצביקה24/01/2010
שלום,
ביצעתי שתל לשן אחת בחלק העליון לפני 6 ימים. יש עדיין כאבים די חזקים שמקרינים לראש. אני גם מזהה מוגלה באיזור התפרים וכן בחלק העליון של החניכיים יש נפיחות.לפני יומיים התחלתי לקחת מוקסיפן.
האם זה אומר שהשתל לא הותקן כראוי? האם זה טבעי? האם כדאי לבקש לפרק השתל ולהתקין מחדש?
אודה לחוו"ד/המלצות.
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביקה שלום
ד''ר לאה יעקובי24/01/2010רק לפי תיאורך לא ניתן לתת חוות דעת.על מנת לקבל חוות דעת נוספת עלייך לגשת למרפאה נוספת עם צילומים עדכניים שלפני ההשתלה ואחרי.המלצתי לגשת לרופא המטפל לבדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצד ימין לאחר הכנה לשורשיפית23/01/2010
שלום,
ביום שלישי 19.1 עברתי הכנה בשן אחרונה לסת תחתונה לקראת טיפול שורש, הרופא שם בסיום הטיפול חומר להמתת העצב, ונקבע לי טיפול שורש המשך בעוד 10 ימים 31.1
למחרת התנפחה לי כל הלחי השמאלית התחתונה בצורה קיצונית.
כיון שהרופא שלי לא נמצא בארץ, פניתי לרופא אחר שנתן לי מרשם למוקסיפן להרגעת הדלקת שכביכול נוצרה. מאז אני לוקחת את האנטיביוטיקה בקביעות אך אין שינוי כלל בנפיחות וגם יש כאבים מדי פעם.
שאלתי היא - האם יש לפנות לרופא שוב להוצאת החומר שהוא שם להמתת העצב?
האם זה הגיוני שעדיין נפוח ויש כאבים ועלי להמתין בסבלנות?
יש לי חשש שנעשה משהו לא תקין ולכן הנפיחות.
חשוב לציין שאני בהריון מתקדם והטיפול נעשה ללא צילום כלל.
אודה להתייחסותכם בהקדם!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבלבלתי - הנפיחות בצד שמאל
יפית23/01/2010אותו צד בו נעשה הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפית שלום
ד''ר לאה יעקובי24/01/2010גם אם את בהריון חייב לבצע צילום התחלתי(ע"י הנחת 2 סנריי הגנה על הפציינטית)
והקרינה הרטגנית היא מזערית ולא פוגעת בעובר או באימו.למרות זאת הנפיחות והמורסה דיי מסוכנים.הצילום מראה מה הבעייה בשן וכך הרופא יכול לקבוע את דרך הטיפול.
לפי תיאורך אני חושבת שרצויי לפתוח את השן בשנית ולנקז את המורסה דרכה.
פני בהקדם לרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יפית
דנה28/12/2010האם פניך חזרו לצורתן הרגילה כיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת שתליםאורית21/01/2010
האם תוכל להרחיב על השיטה של החדרת שתלים ללסת, הכוללת המתנה של מס' חודשים לבדוק דחיה ולאפשר החלמה. ואח"כ, אם הכול בסדר, מאפשרים חשיפה והרכבה של השיניים
מה "התנאי" לעבור השתלה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
ד''ר לאה יעקובי24/01/2010לפי דעתי שאלתך היא התנאים להצלחת השתלת השתל,ואילו הם:
קודם כול מצב בריאות כללי של המטופל בכלל ובפרט מצב העצם (איכות וכמות העצם)באיזור המיועד להשתלה וזה נבדקעל ידי רופא כירורג שנעזר בצילומי סיטי ובדיקות קליניות.
אני מקווה שעניתי לשאלתך מאחר והיא קצת לא מוגדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםשירן16/01/2010
ד"ר שלום
עברתי השתלת שתי שיניים לפני שבוע
הנפיחות ירדה אך עדיין יש כאב ולפעמים טעם של מוגלה למרות שבמבט על האזור הוא נראה נקי.
האם זב טיבעי?
וכן יש לי כאב בשן שליד השתל האם יתכן שהשן נפגעה כתוצאה מהשתל? השן הייתה בריאה ללא כל טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר17/01/2010קלי שלום,
סביר מאוד לחוש כאב מאזור ההשתלה, הטעם של המוגלה גם כן סביר - הטעם אינו בהכרח של מוגלה , כי אם היתה מוגלה הרי שהיה זיהום במקום. הטעם נובע ממקום ההשתלה והא יפסיק לאחר ששולי החניכיים יתחברו או לאחר הוצאת התפרים.
לעיתים לאחר פעולה של השתלת שתל בסמוך לשן , השן עלולה להיות סימפטומטית - כלמר יתכן ותחושי רגישות מן השן בלעיסה או בחשיפה לטמפ' קרה. לעיתים השן אף הופכת לניידת. במידה ולא היתה פגיעה ישירה בשן הרי שכל התופעות הללו חולפות.
רצוי כי תסבי את תשומת ליבו של הרופא לכך.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)