פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש וכתרים - שאלות!! דחוף!!!
    עדידי
    25/10/2009

שלום, נקבע לי טיפול שורש באופן דחוף באחת מקופות החולים, לא אציין שם...
    הייתי רוצה להתייעץ לגבי הצעה המחיר שניתנה לי על הטיפול המלא לשן:
    טיפול שורש 3 תעלות: 537
    מבנה מיידי: 242
    כתר אקריל זמני (יחידה בגשר זמני): 151
    כתר חרסינה על מתכת (חצי אצילה): 959

האם הגיוני? שווה ללכת למרפאה פרטית?

האם על כל טיפול שורש יש צורך בכתר????
    מדובר בשן מס' 35

עוד שאלה:
    בשן אחרת , בצד השני: נעשה לי טיפול שורש לפני שנה במרפאה פרטית אבל הרופא לא שם לי מבנה או כתר אלא סתימה לבנה.
    התחלתי לחוש כאבים והרופאה מקופת-החולים אמרה לי שיש צרוך לשים לי מבנה וכתר גם על השן הזאת (עוד 1000 שקל :-/)
    השאלה היא: למה הרופא מהמרפאה הפרטית לא שם את הכתר מלכתחילה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש וכתרים - שאלות

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/10/2009

שלום עדידי,
    ברפואה כמו באהבה - אין אף פעם ואין תמיד.- כך גם לגבי שאלתך -" האם על כל טיפול שורש יש צורך בכתר?"
    בד"כ שן שעוברה טיפול שורש רוב הכותרת שלה ניזוקה וקיימים רק קירות דקים - ולכן ביצוע של מבנה ( אשר מקבל את העיגון שלו מן השורש) וכתר ( אשר חובק את השן ב 360 מעלות) מחזיקם את השן, ומונעים שבר של הכותרת בהמשך. כמובן שישנן שיניים אשר רוב הכותרת שלהן שלמה במקרים כאלה ניתן לשקול ביצוע של סתימה או רק מבנה ללא כתר. ( שן 35 הינה שן עם כותרת קטנה יחסית) יש לשקול כל מקרה לגופו.
    לגבי עלויות קשה להתייחס לכך בפורום.
    לגבי שאלתך השניה-
    העובדה שבוצעה סתימה על שן עם טיפול שורש - אינה גורמת לכאב מן השן. הכאב יכול לנבוע מסיבות שונות כגון - דחיסת מזון בין השיניים או תהליך דלקתי מתחת לטיפול השורש הקיים. ואז יש צורך בחידוש טיפול שורש.
    יש לבחון את השן במידה והמקור הינו דחיסת מזון ( מצב בו נוקדת המגע בין השיניים אינה מספיק טובה ) אז יש לשקול האם לחדש סתימה או לבצע מבנה וכתר.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    שירן
    24/10/2009

ד"ר שלום
    עשיתי טיפול שורש בשן טוחנת עליונה בינתיים לפי מה שהרופא אמר הוא ביצע רק ישיבה אחת ויש צורך בישיבה שניה
    מדוע ?
    מה עושים בישיבה שניה האם שוב יש צורך בהרדמה או שאפשר גם בלי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• שלום רונה

ד''ר לאה יעקובי
    25/10/2009

לפעמים יש צורך במספר ישיבות בתהליך ביצוע טיפול השורש,לגבי המקרה הספציפי שלך אני לא אוכל לומר לך בוודאות מה הגורם מחוסר אינפורמציה.אני ממליצה לבצע את הטיפול תחת אילחוש גם בישיבה השנייה.
    לאינפורמציה כללית אומר לך שבמקרים של נמק בעצב השן או דלקת חריפה מסוג אחר לא מומלץ לסיים את טיפול השורש בישיבה אחת.פעמים רבות כאשר התעלות מכופפות או מסויידות אין אפשרות לסיים את טיפול השורש בישיבה אחת.חידוש טיפול שורש בדרך כלל מתבצע במספר ישיבות.על מנת לקבל את האינפורמציה הכי מדוייקת ונכונה עבורך התייעצי עם הרופא המטפל.
    בהצלחה בהמשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שינים
    אסת
    22/10/2009

שלום רב!
    בשן עליונה לפני האחרונה עברתי טיפול שורש+מבנה+כתר.
    כל זה קרה לפני 4 חודשים ומאז יש לי כאבים והם אפילו מחמירים עכשיו וגם אם אני לוחצת
    על הפנים באיזור הקרוב לאוזן .בקיצור יש כאבים שמפריעים לי.הרופא שלי הוציא לי השבוע את הכתר ואני בלי כתר עכשיו והוא אמר לי לחזור אליו עוד חודש.אבל האיזור כואב לי ,גם שאני
    נוגעת במבנה .עשיתי כמה צלומים גם אצל רופא אחר ונראה על פניו שטיפול השורש תקין.
    אמרתי לרופא שלי שלמרות שהצילומים בסדר אולי כדי לעשות טיפול שורש שוב-הוא אמר שלא צריך.
    איך אני אפתור את הכאבים האילו. לא אכפת לי לשלם שוב על טיפול שורש.
    מה הפתרון אין אני יודעת ומה מקור הכאבים והרופא אומר שהכל בסדר.
    מה לעשות ?
    תודה,תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שינים

הוספת תגובה

• כאבי שיניים

ד''ר ניצן שלזינגר
    22/10/2009

אסת שלום רב,
    מן התיאור שלך בלבד קשה מאוד לדעת מהו הגורם לכאב ולא כל שכן גם רופאי השיניים שבדקו אותך ביחד עם צילומים לא הגיעו לממצא מסויים.
    ישנן מספר אפשרויות לגורם לכאב-
    יתכן ולמרות טיפול השורש עדיין קיים זיהום מתחת לטיפול השורש.
    יתכן וקיים סדק בשורש השן - אשר אינו בא לידי ביטוי בצילום ובבדיקה הקלינית.
    אפשרות נוספת - יתכן והינך סובלת מסינוסיטיס, דלקת של הסינוס יכולה לגרום לתחושה של כאבים מן השן.
    אפשרות נוספת יתכן וקיימת דחיסת מזון בין השיניים.
    בנוסף לכל הנ"ל - לא תמיד מקור הכאב ברור.
    כפי שאת מבינה יש צורך בבדיקות נוספות ולעיתים רק לאחר זמן מסויים ניתן לגלות את מקור הכאב.
    מאחל לך רפואה שלמה ומקווה כי הכאב יחלוף במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסת שלום

ד''ר לאה יעקובי
    23/10/2009

אני מסכימה עם ד"ר שלזינגר. רק רציתי להוסיף שאם כמה רופאים בדקו מספר פעמים את הצילומים, לא נראה שיש צורך בטיפול שורש חוזר.
    הייתי ממליצה לך לבצע בדיקות מקיפות אצל רופא אף אוזן גרון ואצל נוירולוג. במקרה שהם לא ימצאו בעיות או מחלות שנוגעות לתחום שלהם, והכאבים לא יחלפו יש לחזור ולבצע בדיקות אצל רופא שיניים, אולי תחת מיקרוסקופ ימצאו את הבעיה. בנוסף יש לבדוק שיניים שצמודות לשן הנוכחית ואת השיניים המקבילות בלסת התחתונה. ייתכן והכאב מוקרן ממקום אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר השתלות שיניים

משה
    26/10/2009

לפני כארבעה שבועות הושתלו בלסת העליונה והתחתונה שלי שמונה שתלים, שעליהם אמורים ללהיות מחוברות בבוא הזמן תותבות עם תיק תק. יש לי עדיין מעת לעת כאבים עמומים בלסת התחתונה באזור שבו הושתלו השיניים. עשיתי צילומים ואין לי דלקת, האם זה הגיוני לחוש כאבים קלים זמן רב יחסית לאחר ההשתלה, ורק בלסת התחתונה? אודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר השתלות שיניים

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/10/2009

משה שלום,
    אחת התופעות לאחר השתלת שיניים הינה כאב. הופעת ועוצמת הכאב הינה אידיבידואלית- כלומר כל אדם חווה את הכאב בצורה שונה .
    כאשר מופיע כאב בד"כ הוא נעלם לאחר מספר ימים. אולם ככל שההשתלה היתה מורכבת יותר כך משך הריפוי ארוך יותר והסיכוי לכאב גדול יותר.
    במידה ומעל לשתלים יש תותבת מיידית - הרי שהתותבת מפעילה לחץ על איזור הניתוח וסביר שעדיין יהיו כאבים קלים.
    מאחל לך רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי השתלה
    ויקי
    20/10/2009

שלום רב,
    אני עומדת לעבור השתלה של מספר שיניים, רציתי לשאול האם לעובדה שאני נוטלת גלולות באופן קבוע ישנה השפעה כלשהי על התוצאות של קליטת השתל או לא?
    תודה ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי השתלה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי השתלה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/10/2009

ויקי שלום,
    נטילת גלולות אינה מהווה קונטראינדיקציה(התווית נגד) לביצוע שתלים . כמו כן הגלולות אינן משפיעות על סיכויי הקליטה של השתלים. אצל אישה הרה קיים קשר בין ההורמונים הנשיים לקליטת השתלים.
    במהלך הריון - מתרחשים שנויים ברמות הפרוגסטרון והאסטרוגן אשר גורמים ליציאה של סידן מן העצמות של האישה לטובת העובר המתפתח. השתל שמוחדר לעצם צריך להקלט ע"י בניה של עצם מסביבו ולכן נהוג לחשוב כי לא רצוי לבצע השתלה בהריון. ( לאחרונה קיימת עדות כי אין משמעות להריון וסיכויי קליטת השתלים).
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת - טיפול שורש
    גלית
    15/10/2009

שלום,

ברצוני לקבל חוות דעת בנוגע לטיפול שורש. אני מצרפת תמונה בקובץ המצורף.
    השן המדוברת נמצאת בלסת התחתונה בצד שמאל צמודה לשן הבינה ויש בה גשר. האם לדעתך אפשר לעשות טיפול שורש ולהציל אותה? ואם כן, כמה זמן להערכך השן תוכל להחזיק מעמד?

בתודה מראש על התשובה,

גלית ארד

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת - טיפול שורש

הוספת תגובה

• שלום גלית

ד''ר לאה יעקובי
    16/10/2009

ככל הנראה מדובר בשן 37, שיש לה בעיה פרדונטלית חמורה. יש מסביב לשן איבוד עצם גדול מאוד. מבחינת טיפול שורש-אפשרי לעשות טיפול שורש אך זה יהיה לשווא. השן לא תחזיק מעמד הרבה זמן. מבחינה רפואית וגם כלכלית עדיף לעקור את שן 37 ואת שן הבינה שנמצאת מתחתיה, ולחשוב על תוכנית שתלים נרחבת, כי לפי מה שנראה בצילום יש המון מוקדי זיהום שיש צורך לטפל בהם בדחיפות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה כירורגית
    שירן
    08/10/2009

ד"ר שלום
    אחרי כמה זמן מזמן העקירה בעקירה כירורגית
    צריך להפסק דימום שן 47 כולל השתלת עצם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה כירורגית

הוספת תגובה

• שלום דן

ד''ר לאה יעקובי
    08/10/2009

אני מניחה שלאחר ניתוח כזה שמו לך תפרים, הדבר אומר שלא אמור להיות דימום כלל.
    יתכן שיש טעם של דם בפה, אך הדבר אינו דימום.
    תפנה לרופא שיניים אם אתה אתה חש בדימום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים
    רינת
    07/10/2009

ד"ר שלום
    כמה זמן אמורה לערוך בד"כ פעולת השתלת שיניים 45,46 הניתוח עצמו?
    האם מרגישים כאב כל שהוא ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

• שלום רינת

ד''ר לאה יעקובי
    08/10/2009

שלום רינת,
    בדרך כלל ניתוח השתלה של שתי שיניים נמשך בין 45 דקות לשעה.
    לגבי שאלתך השניה, אם המקום מורדם היטב אין כאבים, לאחר הניתוח עצמו יתכנו כאבים עמומים באזור.הצטידי במשככי כאבים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    אורן ט.
    02/10/2009

שלום! אני נמצא באמצע טיפול שורש 3 תעלות. בביקור השני ניסתה הרופאה ( בפעם השניה) למצוא את התעלה השלישית ללא הצלחה. היא סתמה את שתי התעלות ואמרה לי שבביקור הבא ננסה שוב.
    שאלתי היא איך להמשיך? האם להמשיך בנסיון נוסף או לפנות להפסיק את הטיפול ולפנות למומחה לטיפולי שורש.?

הערה: הרופאה הינה מאוד מקצועית ובתוכנית הטיפולים שלי ישנו טיפול שורש נוסף, שתי תעלות.

חג שמח,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש

ד''ר ניצן שלזינגר
    04/10/2009

שלום אורן,
    על פי התיאור שלך, הרופאה נוהגת באחריות ומודעת לקיומה של התעלה הנוספת. אני מניח כי במידה והיא לא תמצא את התעלה החסרה היא בעצמה תפנה אותך למומחה לטיפולי שורש . לעיתיםקשה למצוא את פתחי התעלות בעיקר כאשר התעלות מסויידות. לרוב המומחים לטיפולי שורש יש מיקרוסקופ אשר בעזרתו ניתן לראות טוב יותר את התעלות.
    מאחל לך בהצלחה
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורן שלום

ד''ר לאה יעקובי
    04/10/2009

לפעמים מסיבות שונות יש הסתיידות של תעלות השורש שמתבטא בחוסר כניסה לתעלה.
    בדרך כלל ניתן לראות זאת בתצלום רנטגני אבחנתי לפני ביצוע טיפול השורש.
    רופא המבצע את הטיפול יודע האם הוא מסוגל לבצע טיפול זה מראשיתו ועד סופו כהלכה,במידה ואינו יכול אמור להפנות אותך למומחה.במקרה שלך,הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה או מתמחה לטיפולי שורש ואף מבצעת את הטיפול הנ"ל.
    לגבי שאלתך השניה :אין הדבר אומר כי ההיסתיידות קיימת גם בשן השנייה.
    יש להתייעץ פעם נוספת עם הרופאה המטפלת או רופא אחר יחד עם צילום אבחנתי עדכני .
    בברכת חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    29/09/2009

שלום האים יש אפשרות למנוע נסיגת חניכיים בכתרים אני עשיתי כתרים חדשים לפני חודש בעיקבות נסיגה בישנים ומראה לא יפה (שניים קדמיות) ואכשיו אני מבחין שהחניכים נוסגות שוב ואני רואה קו שחור קטן ברווח אני רוצה לדעת האים אפשר לגרום לחניכיים לשבת על כתר כול הזמן,או לחילופין איזה קמות של נסיגה בכתרים היא נורמלית ללא יכולת טיפול אני מאוד מתוסכל ואשמח לדעת יותר אם אפשר בהקדם.
    תודה רבה על הפורום

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום שירי

ד''ר לאה יעקובי
    30/09/2009

שלום,
    יש להבין שרפואת שיניים שיקומית היא לאו דווקא פיתרון לבעיות חניכיים.
    לפני הכל הייתי שולחת אותך לבדיקת פריודונט- מומחה למחלות חניכיים, במטרה לגלות את סיבת הנסיגה,בהמשך יש לפתור את הבעייה ולאחר מכן הייתי מחליפה את הכתרים הישנים.
    ללא בדיקה קלינית ורנטגנית, קשה לי לתת עצה יותר מהותית בפורום.
    בקשר לשאלתך, אם הכתרים נעשו נכון, ואין בעיית חניכיים, החניכיים אמורים לעטוף את הכתר בצורה טבעית ביותר ללא נסיגה וללא הופעת "קווים שחורים" בין הכתר לחניכיים.
    מקווה שהייתי לעזר,
    אל יאש, תמיד יש פיתרון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן כשחסרה עצם
    נוני
    16/09/2009

שלום רב.

מה ניתן לעשות כשבדיקת CT מראה שהעצם מעל השן הקדמית שנעקרה, לא נבנית מחדש ויש ממש "בור" שמגיע עד לאף? האם יש סיכוי להשתיל שן במצב כזה, או שאני אאלץ ללכת עם הפליפר עד יומי האחרון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שן כשחסרה עצם

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר לאה יעקובי
    17/09/2009

קשה לי להעריך את המקרה הספציפי הנתון מאחר ואין לי ממצאים קלינים ורנטגנים.אך כיום ברפאות שיניים יש מספר פתרונות המוצעים :יש אפשרות לבצע השתלת עצם או ביצוע גשר הנתמך בשיניים בסמוכות.
    משאלתך אני הרגשתי חוסר נוחות עם הפליפר ויש פתרונות מתקדמים ויצרתיים יותר לבעיית חוסר שיניים.אני חוזרת על מנת לתת לך את הטיפול הנחוץ יש לבדוק את המקרה לעומקו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן כשחסרה עצם

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/09/2009

נוני שלום,
    על מנת לתת תשובה מתאימה יש צורך בצליום CT ובדיקה קלינית.
    בכל זאת- קימיים מספר פתרונות לחוסר בשן קדמית. נראה על פי התיאור שלך כי חסרה עצם רבה וקיים מעין חור בחניכיים. בכזה מקרה נראה כי כמעט כל פתרון שהוא יחייב בניה של עצם על מנת לבטל את הפגם האסטטי הנובע מן ה"חור" הזה בחניכיים.
    הפליפר שיש לך היום משמש לך כפתרון זמני , ישנם פתרונות זמניים אחרים כגון גשר מרילנד זמני ( גשר אשר נתמך על השיניים הסמוכות באמצעות מעין " כנפיים") אשר יכול לתת לך פתרון נוח יותר ובנוסף יאפשר בניה של העצם באזור מבלי להפעיל עליה לחץ.
    על פי צילום ה CT ניתן יהיה לקבוע איזה השתלה עצם תצטרכי ויתכן שניתן יהיה להתקין את השתל ביחד עם השתלת העצם.
    מאחל לך הרבה הצלחה.
    שנה טובה
    דר' ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש??
    ענת
    14/09/2009

מה אני צריכה לדעת לפני ביצוע טיפול שורש?מה השיטות?ולמה לא לבצע עקירה במקום?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש??

הוספת תגובה

• שלום נורית

ד''ר לאה יעקובי
    17/09/2009

לפני הטיפול עלייך לוודא שאת אכן מבינה את מהות הטיפול.זה לא המקום לפרט אתו.
    שאלי את הרופא המטפל.
    חשוב להבין שהטיפול הוא ממשוך ולפעמים לוקח יותר מישיבה אחת במרפאה,הדבר מצריך סבלנות הן מצד הפציינט והן מצד הרופא המטפל.הטיפול מצריך מספר צילומיי רנטגן לצורך בקרה.
    לגבי שיטות העבודה,ישנם רופאים רבים העובדים עם מכשירים ממונעים דבר המקל על העבודה ומגדיל את סיכויי הצלחת הטיפול.
    חשוב שתדעי שברוב המקרים לאחר ביצוע טיפול שורש יש להבטיח את שלמותה של השן ע"י ביצוע מבנה+כתר.
    לגבי השאלה האחרונה,הרבה פעמים אני שומעת את האמירה למה לא לעקור,לפציינטים יש תרוצים רבים בנושא זה.עמדתי ועמדת כלל רופאי השיניים שיש לשמור על כל שן ושן מאחר ואין תחלופה מוצלחת לשן הטיבעית.
    חג שמח ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות שיניים בשיטות שונות
    מיכל
    08/09/2009

האם ישנן מספר שיטות להשתלות שיניים?
    מה חשוב לדעת לפני שמבצעים השתלת שיניים?

הוספת תגובה

• מיכל שלום,

ד''ר לאה יעקובי
    08/09/2009

לפרוצדורה יש 2 שיטות :1)חיתוך החניכיים וחשיפת העצם.2)הגעה לעצם דרך החניך ללא חיתוכו. קיום מצויים בשוק שתלים רבים.
    לגבי שאלתך השניה,חשוב לתת לרופא אנמנזה מלאה,לבצע את הצילומים הנחוצים להשתלה על מנת לבדוק נכחות עצם ואיכותה באיזור המיועד להשתלה.
    ישנם גורמי סיכון המונעים את קליטת השתל ואילו הם:מצב היגיינה אוראלית כללית,חריקת שיניים,עישון ומצב כללי של החניכיים.
    לפני קבלת ההחלטה רצויי לקבל חוות דעת נוספת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה