פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שתלים
    רינת
    12/01/2010

ד"ר שלום
    עברתי לפני יומים השתלת שתי שיניים טוחנות בלסת תחתונה הכאב ניתן לומר שניסבל אך יש תחושת דופק באזור ההשתלה גם כשאני מורידה את הראש
    האם זה צריך להיות או שייתכן כי קיימת בעיה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלים

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/01/2010

שלום רינת,
    לאחר השתלה של שתלים יתכן ויהיו כאבים. התגובה של כל אדם שונה , כך גם לגבי התחושה עצמה של הכאב.
    במידה ואין תחושה של הרדמה , נראה כי התחושה שאת מרגישה סבירה.
    בכל מקרה אם את מוטרדת , לכי להבדק אצל הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה
    נוחי
    11/01/2010

אנחנו ארבעה
    אני היחידה במשפחה שאין לה ולו שן אחת לרפואה ללא סתימת שורש או סתימה רגילה
    שלושת אחי (חוץ מאחותי) מזניחים את שיניהם.
    היתכן שמדובר בגנטיקה והשפעתה כ"כ גגולה?
    שיניו של אבי, בן 72 במצב מצוין ואילו של אימי במצב מביש...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה

הוספת תגובה

• גנטיקה

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/01/2010

נוחי שלום,
    לגנטיקה השפעה רבה על מבנה השן והנטיה למחלות חניכיים. אכן לצערך "נפלת" על הגנטיקה של אימך.
    למרות זאת רצוי לדעת כי ניתן להשפיע על נטיה לעששת ע"י צחצוח אפקטיבי ושטיפות של פלואוריד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים
    רונית
    07/01/2010

ד"ר שלום
    אני אמורה לעבור ניתוח שתלים והרופא שלי אמר לי לקחת 3 כדורי מוקסיפן של 500 מ"ג+1 כדור אוגמנטין875 +4 כדורי סטרואידים של2 מ"ג
    אני בלחץ מכמות הכדורים והאם באמת נחוצה כמות כה גדולה שעה לפני טיפול?
    האם ניתן לערבב בין שני סוגי אנטיביטיקה?
    האם ניתן להפחית בכמות ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

• שלום רונית

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/01/2010

אוגמנטין הינה אנטיביוטיקה המורכבת מאמוקסיצלין+ חומצה קליוולנית(מתקבל כיסוי אנטיביוטי גדול יותר) . מוקסיפן הינו השם המסחרי של אמוקסיצילין. בד"כ לא נותנים גם מוקסיפן וגם אוגמנטין במינון שכזה. רצוי שתבררי שוב עם הרופא המטפל.
    לגבי הסטרואידים הכמות גדולה עם כי ניתן לתת אותה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן אפשר להמתין עם שתל
    דנה
    29/12/2009

לפני מספר שנים עשיתי טיפול שורש בשן טוחנת תחתונה ואחריו כתר. לפני כחודשיים נפל הכתר יחד עם השן שעליה ישב. רופא השיניים אמר שאין ברירה אלא לבצע שתל. כמה זמן מותר לי להשאר כך בלי לעשות כלום? אני רוצה לדעת אם יכולות להיות בעיות בשיניים או בחניכיים כתוצאה מהמתנה מרובה
    תודה

הוספת תגובה

• דנה שלום

ד''ר לאה יעקובי
    31/12/2009

כעיקרון אנו לא ממליצים על המתנה מרובה מאחר וישנם תזוזות בשיניים לכיוון הריק וספיגת עצם עקב חוסר שן אך לאחר עקירה יש להמתין עד 3 חודשים לפני ביצוע השתל בשביל שהעצם תשקם עצמה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן ניתן להמתין עם השתל?

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/01/2010

דנה שלום בהמשך לתשובתה של דר' לאה יעקבי,
    במידה ואין דלקת חריפה באזור השורש שצריך לעקור - נ יתן לבצע השתלה מיידית לאחר העקירה ( באותה פגישה ) , יש לכך מספר יתרונות :
    יתרון ראשון אין צורך בביצוע כיחרורגיה פעמיים( הטיפול הוא בישיבה אחת).
    יתרון שני - בד"כ לאחר העקירה מתרחש תהליך מואץ של ספיגת העצם , השתלת שתל באופן מידיד תמנע את חלק מן הספיגה הזו. ( לעיתים כאשר ממתינים זמן רב , יש צורך בביצוע של תוספת עצם ) יתרון שלישי- כתוצאה מכך שהשן נעקרה , לשן הנגדית ( זו המצויה בלסת העליונה) אין שן ממולה ולכן היא תמשיך לבקוע , בנוסף השיניים הסמוכות לחוסר השן ( אלו המצויות משני צידי השן שנעקרה) עלולות לנטות אל החוסר - התנועות הללו של השיניים גורמות לכך שנקודות המגע עם השיניים הסמוכות להן נפגעות ואז קיים סיכוי גבוה לדחיסת מזון והתפתחות עששת. התהליכים הללו לוקחים זמן אולם ככל שהשיקום של השן החסרה מתבצע יותר מהר כך התהליכים הללו פחות מתרחשים.
    לפיכך המלצתי לך לבצע את השתל מיד או בסמוך לעקירת השן
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    29/12/2009

שלום רב, אני בת 28 ורק בשבוע שעבר ביקרתי לראשונה בחיי אצל רופא שיניים, לא בשל כאב אלא בשל צורך לניקוי אבנית. באותה הזדמנות הרופא צילם את שיני ומצא חור קטן באחת השיניים.
    במהלך ילדותי וכן בשנים החרונות חשתי כאבים בשיניים אך לא הלכתי לרופא בגלל פחד. הייתכן כי במשך כל השנים צברתי חור קטן אחד? האם יתכן כי ישנם חורים שלא נראים בצילום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אולגה שלום

ד''ר לאה יעקובי
    31/12/2009

ישנם צילומים אשר נקראים נשכים והם יכולים לתת לנו אבחנה כמעט ודאית לגבי מצב העששת בשיניים אחוריות.אני מאמינה כי הרופא ביצע בדיקה קלינית ואם אינו מצא דבר ראי כי טוב!הקפידי להגיע לטיפול אצל שיננית אחת לחצי שנה ולבדיקה באותה ההזדמנות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים
    גילה
    28/12/2009

הייתי רוצה לדעת האם יש דרך להלבין שיניים בלי לפנות לכל המכונים שמפרסמים את השירות הזה? האם יש משהו שניתן לעשות אצל רופא שיניים או אפילו באופן עצמאי?

לקביעת תור
    סגירה
    הלבנת שיניים

הוספת תגובה

• גילה שלום

ד''ר לאה יעקובי
    31/12/2009

ישנם 2 סוגים של הלבנה :1-הלבנה במרפאת השיניים -פרוצדורה נמשכת כשעה וחצי ותוצאות ההלבנה מיידיות.2-הלבנה ביתית-הרופא מכין את הסדים האישיים המתלבשים על השיניים ונותן ערכה להלבנה עצמית.אני ממליצה לשלב את שינהם יחד.להבלין אצל רופא השיניים ואז לקחת ערכה ביתית.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן
    רונית
    27/12/2009

ד"ר שלום
    אני סובלת מכאבים חזקים בשיניים באזור שן בינה למעלה
    הייתי אצל רופא שינים שלא בטוח שהכאב הוא משם
    האם יכול להיות שכאב משן בלסת תחתונה יקרין כאבים ללסת עליונה
    עם הקרנה לאזור הרקה?
    האם לדעתך כדאי לקחת סיכון ולטפל בשן בינה טיפול שורש(קיימת שם סתימה וחסרה לי שן לידה)
    הרופא נתן לי להחליט בעצמי ואני לא יודעת מה לעשות ,אני לא ישנה בלילה מרב כאב.
    תודה וסליחה על אורך השאלה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן

הוספת תגובה

• רונית בוקר טוב

ד''ר לאה יעקובי
    31/12/2009

מאחר ואין לי ממצאים קלינים ורנטגנים לבדוק ולהעריך את מצבך אענה בכלליות.
    קודם כל יכול להיות שהכאב מקרין מלסת תחתונה ללסת עליונה ולהפך.
    שנית לפני שמבצעים טיפול שורש רצויי לערוך בדיקות מקיפות ולוודא שאכן יש צורך בטיפול כזה.בבדיקות מקיפות ניתן לוודא חד משמעית את סיבת הכאב ובדיקות אלה מכילות:צילום רנטגני ובדיקות חיות לשן.אני ממליצה לחזור לרופא ולבצע את הבדיקות הנ"ל ולהחליט מהיכן בא הכאב ואיפה מטפלים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף! טיפול שורש
    ליאת
    19/12/2009

שלום רב,

לפני מס' ימים פניתי לרופא שיניים בשל כאבים ונקבע כי עליי לעבור טיפול שורש בשתי תעלות. עד שיעשה הטיפול שורש, שמו לי חומר בתעלות וסתימה זמנית. עוד באותו היום הרגשתי שהשן עדיין כואבת, ללא יכולת לאכול בצד זה ואפילו כאב מממגע של מברשת שיניים.
    חזרתי אתמול לרופא הוא פתח את הסתימה הזמנית ושם לי חומר אחר בפנים.... ושוב, לאחר שחזרתי הביתה , אותם כאבים ואתם סימפטומים.... רק מה שהתווסף, במהלך הלילה, בו ניסיתי לישון על צד זה, הרגשתי טעם חזק של חומר רפואי בפה מאזור השן.
    מה עושים במצב כזה??? מה זה אומר???? כמה פעמים עוד צריך לחזור לרופא עם סתימה זמנית??? והאם הרגשת החומר בפה מעידה על משהו או שיש בה סכנה????

תודה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף! טיפול שורש

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ד''ר לאה יעקובי
    20/12/2009

בדרך כלל אנו מסבירים שלאחר טיפול שורש יתכן ויהיו כאבים בעיקר בלעיסה.זו תגובה של רקמות השן ומסביבה לה לחומרים איתם אנו עובדים.בדרך כלל אנו משתדלים לסיים טיפול שורש בישיבה אחת אלה אם כן ישנם סיבוכים בשן עצמה כגון: דלקת חריפה,תעלות מסויידות ו/או עקומות,אבצס או פיסטולה וכו'..
    ככל הנראה הטעם אותו הרגשת היינו הטעם של הסתימה הזמנית שכוללת אוג'נול שטעמו חריף במקצת .הטעם עובר לאחר יומיים שלושה ואם הכאב או הטעם לא עוברים רצויי לחזור לרופא המטפל על מנת לבדוק גבהים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש, כתר איכותי.
    אושרת
    17/12/2009

שלום רב,
    הלכתי לרופא שיניים, אשר בדק את פי, נשלחתי לצילום, בצילום נתגלתה ציסטה בלסת העליונה, מעל השן הקדמית.
    הרופא המליץ על טיפול שורש והסרת הציסטה, ומאחר והשן מתחילה להאפיר, לשים שם כתר.
    מה עליי לומר לרופא השיניים שלי על מנת לקבל כתר איכותי, כתר מיציקה אחת שאינו משחיר. או במילים אחרות: מהו כתר איכותי? מאיזה חומרים הוא עשוי?
    אני אימא לתינוק ואני מניקה, האם יש איזשהם חומרים בטיפול שעלולים לפגוע בחלב אם?

תודה מראש,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש, כתר איכותי.

הוספת תגובה

• שלום אושרת,

ד''ר ניצן שלזינגר
    17/12/2009

על פי התיאור שלך אכן יש לבצע טיפול שורש וע"פ העדות לתהליך הדלקתי רצוי שהטיפול יבוצע לפחות בשני שלבים.
    הכתר הכי איכותי ואסטטי היום - הינו כתר מסוג זרקונייה- זהו כתר ללא מתכת על בסיס חומר קרמי בצבע של השן. ניתן להגיע לתוצאות אסטטיות מדהימות.
    רצוי שהמבנה של השן יהיה מחומר מרוכב עם פין שקוף או לבן.
    באופן כללי אין בטיפול שורש ובשיקום חומרים העלולים לפגוע ביונק. מאידך רצוי לעדכן את הרופא המטפל.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אושרת
    18/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה
    חובי
    13/12/2009

באחד מהשיניים הטוחנות שלי יש טיפול שורש וכתר מלפני עשור.
    לפני שלושה חודשים ביצעתי צילום סטטוס לכל השיניים, ולא אותר כל תהליך בשן זו.
    לפני חודשיים פתאום הופיעה לי פיסטולה בחנייכים בצמוד לשן. רופא השיניים ביצע צילום, לא זיהה קשר בין הפיסטולה לשן והמליץ על אנטיביוטיקה. הפיסטולה עברה אולם לפני יומיים חזרה.
    בצילום נוסף שביצע רופא השיניים הוא איתר שמקור הזיום הוא בשורש ויש לבצע חידוש טיפול שורש.

השאלה שלי - מה קודם למה. הזיהום בשורש או הפיסטולה. האם ייתכן שמקור הפיסטולה הוא לא מהשן, אולם הזיהום התפשט לתוך השורש, או שמא תמיד מקורה של פיסטולה בחנייכים היא מהשן.

שנית - האם קיימת אפשרות לטיפול ללא הורדת כתר וחידוש טיפול שורש. למשל באמצעות ניתוח בו יגיעו מהחנייכם לשורש. שמעתי שקיימת טכנולוגיה כזו.

לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה

הוספת תגובה

• פיסטולה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/12/2009

חובי שלום,
    בד"כ כתוצאה מזיהום שמקורו בשן מתפתחת פיסוטלה ( ולא להיפך)., השושר המזוהם גורם לדלקת מסביב לשורש, הדלקת יוצרת אבצס אשר בתוכו נאספת מוגלה אשר מחפשת את דרכה החוצה . המוגלה מוצאת לה את דרכה אל מחוץ לעצם ע"י יצירת פיסטולה . הפיסטולה בעצם הינה פתח יציאה של המוגלה החוצה.
    במקרה בו קיים כתר + מבנה וטיפול שורש - ניתן לשקול גישה ישירה אל הנגע של השורש דרך החניכיים לפרוצידורה הזו קוראים אפיסקטומי- מזיזים את החניכים ומגעים אל השורש הנגוע דרך העצם , מנקים את המקום ולעיתים סותמים את השורש עם חומר סתימה.
    אפיסקטומי יבוצע רק במידה וטיפול השורש הקיים נראה טוב, והמקור של הפיסטולה אינו בסדק של השורש.
    בהצלחה
    דר' ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר זרקוני
    ורד
    10/12/2009

שן קידמית שזזה כתוצאה של מחלת חניכים ומסיבה אסטתית אני רוצה לעשות כתר, נאמר לי כי הלבשת כתר זרקוני שיהיה רחב ממידת השן המקורית וימלא חלק מהרווח שנוצר.
    1. האם זוהי הפעולה הנכונה או שיש דרך להזיז את השן חזרה למקומה?
    2. האם כתר זרקוני מחייב את רופאת השינים שלי בהתמחות?

לקביעת תור
    סגירה
    כתר זרקוני

הוספת תגובה

• כתר זקוניייה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/12/2009

ורד שלום,
    על פי התיאור שלך השן הקדמית זזה קדימה ולכן נפתח רווח בינה לבין השיניים הסמוכות.
    התיקון שהוצע לך הינו- כתר רחב שיימלא את המרווח.
    יש לשקול את הדברים הבאים:
    מה גרם לשן לזוז? - במידה והגורם לא יטופל הרי שהשן עם הכתר החדש תמשיך לזוז.
    דבר נוסף השלמת המרווח ע"י כתר רחב יותר , תיצור פגם אסטטי- הכתר יהיה רחב מן השן המקבילה ולכן לא יתן תוצאה אסטטית טובה.
    נראה לי ( על פי תיאורך שכן לא בדקתי אותך) כי כדאי לבדוק את הגורם לתזוזת השן ולנסות להזיז את השן חזרה למקומה ויתכן אף צורך בקיבוע של השן הזו לשיניים הסמוכות למנוע את תזוזתה בעתיד.
    כתר זרקונייה- אינו מחייב מומחה כזה או אחר.
    בהצלחה
    דר' ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר!
    שרית
    09/12/2009

שלום דר
    ביצעתי 2 עקירות שניים תחתונות צד ימין, שן בינה וטוחנת שלפנהה, ותכף אחרי העקירה הרופא סם 3 שתלים (הייה חסר עוד שן) פלוס עצם,

א. אני לא שמעתי על השיטה הנל עקירה ומייד שתל...האם זאת טכניקה חדשה..האם זה נשמע לך נורמלי

ב. עקרתי ביום רביעי שעבר בבוקר והיום זה שבוע ימים שאני סוסלת מכאבים ללא הפסק גם כדורי הרגעה כבר לא עוזרים

הייתי בביקורת אצל הרופא...אמר שהכל בסדר ושזה ביגלל הפצע הן של העקירות והו של הזריקות

אודה מאוד לחוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר!

הוספת תגובה

• שלום דינה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/12/2009

שלום דינה,
    השתלה מיידית הינה השתלה של שתל מיד עם עקירת השן- הפרוצידורה הזו מקובלת מאוד .במידה וקיימת מספיק עצם והשן הנעקרת אינה מזוהמת בצורה חריפה ניתן לבצע השתלה של שתל. היתרונות בשיטה הזו הינם - טיפול כירורגי אחד ( גם העקירה וגם ההשתלה מתבצעים באותה פגישה ), שמירה על העצם הקיימת( לאחר עקירת שן מתרחשת ספיגה מואצת של העצם - כאשר משתילים שתל מיד לאחר העקירה הספיגה של העצם קטנה)., חיסכון בזמן - אין צורך להמתין עד לריפוי אתר העקירה .
    חסרונות: -במידה והמקום מזוהם לא ניתן לבצע השתלה מיידית. במידה והשן היתה בהטיה - קיים קושי לתיקון הזווית של השתל, במידה וקיים חוסר של רקמת החניכיים - קשה יהיה לקבל ריפוי טוב של המקום, במידה וחסרה עצם מרובה רצוי לבצע את השתלת העצם ולהמתין עד לקליטת העצם ורק אז לבצע את ההשתלה.
    דינה - מאחר ולא בדקתי אותך קשה לי לחוות דעה באשר למצבך.
    מאחל לך הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    שירן
    06/12/2009

ד"ר שלום
    האם ניתן לבצע השתלת שן בשן טוחנת עליונה כאשר העקירה התבצעהלפני כ-10 שנים?
    ליד השן שנעקרה קיימת עדין שן בינה שלא נעקרה לדעתי יש ספיגה של עצם.
    לאחרונה יש לי כאבים בשן בינה שנראה לי שהיא נטתה לכוון הרווח שנוצר מהעקירה.
    אני פוחדת לעקור את שןן הבינה ואז להשאר ללא שתי שינייםץ
    מה דעתך? האם ישנה אפשרות להשתלה למרות שיש ספיגת עצם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• השתלת שיניים

ד''ר ניצן שלזינגר
    08/12/2009

קלי שלון,,
    אין משמעות ישירה לכמה זמן עבר מן העקירה עד ההשתלה. החשיבות הינה האם קיימת מספיק עצם להשתלה.
    קיים קשר בין הזמן שעבר לכמות העצם , בד"כ ככל שחולף זמן רב יותר מן העקירה כך העצם ספוגה יותר, אולם יתכן ויש לך מספיק עצם . יש צורך בביצוע של הדמית CT לצורך איבחון מיימדי העצם הקיימת.
    בלסת עליונה באזור של השן המדוברת , ניתן לבצע הרמת סינוס ע"מ לקבל מספיק נפח של עצם.
    לגבי הפחד שלך מן העקירה- במידה והשן אבודה ויש לעקרה הרי שאין לך אפשרות לבחור האם לעקור או לא.
    מאחל לך הצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אלמקס ג'ל.......
    777עדי777
    03/12/2009

יש לי שיניים וחניכיים רגישות. בשן מסויימת יש לי ממש רגישות בחניכיים ולכן רופא השיניים שלי הביא לי מרשם לאלמקס ג'ל. על המרשם של הג'ל כתוב הוראות שימוש: "לצחצח פעם בשבוע 1-2 דקות"
    והרופא שלי אמר לי בכלל למרוח עם קיסם אוזניים על האיזור של השן הרגישה, לפני השינה ולא לשטוף. לעשות את זה 4-5 פעמים בשבוע!
    עכשיו העניין הוא שאני רוצה להשתמש באלמקס ג'ל על כל השיניים כיוון שכל השיניים שלי רגישות. יש לי חורים כל שני וחמישי :/
    על האלמקס ג'ל כתוב שאסור באיסור מוחלט לבלוע את המשחה אז איך הרופא שלי המליץ לי לשים את זה בפה לפני השינה ולא לשטוף? ולמה 4-5 פעמים כשכתוב רק פעם בשבוע?
    אז שוב, בהנחה שאני רוצה להשתמש בג'ל הזה על כל השיניים ולא נקודתי רק על השן שעלייה התלוננתי בפני הרופא שלי - איך אני משתמשת במשחה?
    -האם לצחצח שיניים במשחת שיניים רגילה ואז לצחצח על האלמקס ג'ל?
    -האם להשתמש פעם בשבוע או 4-5 פעמים?
    -האם לשטוף את הפה לאחר הצחצוח? אם אני לא אשטוף אז מין הסתם אני אבלע את השאריות, זה לא מסוכן?
    -מה קורה אם אני בולעת בטעות ממש קצת מהג'ל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אלמקס ג'ל.......

הוספת תגובה

• שלום 777

ד''ר ניצן שלזינגר
    08/12/2009

אלמקס ג'ל הינה משחת שיניים אשר ריכוז הפלואור שבה גדול מאוד. לכן יש לקבל אותה עם מרשם ולהרחיק מהשג ידם של ילדים.
    לגבי הדילמה שלך באשר לשימוש - מאחר ולא בדקתי את הפה שלך ואת מצב השיניים אני ממליץ לך לחזור לרופא השיניים שלך ולהציג לו את השאלות הללו.
    בכל מקרה - לשיניים רגישות קיימות משחות שיניים אחרות כגון סנסודיין , אלמקס לשיניים רגישות ו קולגייט סנסטיב ועוד... - אני יכול להמליץ לך להשתמש באופן יומיומי במשחות הללו ורק פעם אחת בשבוע באלמקס ג'ל.
    בכל מקרה כדאי לך להתייעץ הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    03/12/2009

כשאומרים שכאבים לאחר טיפול שורש אמורים לחלף בתוך שבוע בערך, האם הכוונה לסוף טיפול השורש?
    אני אחדד את שאלתי:
    עשיתי טיפול שורש לפני כמעט חודש.
    החלק השני שלא, הכולל את החלפת הסימה הזמנית בסתימת שורש (תהליך שהתבצע כבר ללא אילחוש), התבצע לפני שבוע בערך.
    האם הכאב היה אמור לחלוף כבר לאחר השלב הראשון של סתימת השורש או שבוע מסיום השלב השני?
    נקודה זו מאוד חשובה עבורי!

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יעל שלום

ד''ר לאה יעקובי
    07/12/2009

כאשר אומרים שהכאבים של טיפול השורש אמורים לחלוף לאחר שבוע אילו הכאבים של טיפול השורש עצמו.אך יתכן שלאחר שבוע ישנם כאבים. בדרך כלל נובעים כתוצאה מדחיסת מזון בין השיניים עקב סתימה זמנית לקוייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה