מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוריאהאבי12/11/2011
שלום
האם אדם אשר סובל מסבוריאה עור הקרקפת שלו צהוב?
לעזרתכם אודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/11/2011לא.
סבוריאה מתבטאת בקשקשת שמנונית ולעיתים גם באודם בקרקפת
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- propeciaDOR10/11/2011
הי
רציתי לדעת אם דקל ננסי יכול לעזור לי, אני אחרי 8 שנים שימוש בפרופציה , ולא היתה צמיחה
כיום אני מורח פעם בלילה מינוקסי 5 אחוז
למעשה השאלה : האם דרוש מינון גבוה של FINASTRERIDE להצמחה, או שאפשר לתת ניסוי לכמה חודשים בדקל ננסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר propecia - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/11/2011יניב שלום,
דקל ננסי דומה בפעילותו לפינסטריד אולם בניגוד לפרופסיה אין עבודות מחקר שהדגימו את יעילותו בהתקרחות תורשתית. אם לדבריך לא הייתה הטבה עם הפרופסיה אז כפי הנראה הדקל הננסי לא יועיל.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחננת לעזרה!!!!!!ליאת08/11/2011
אני בשבוע 14 ויש לי נשירת שיער רצינית,סבלתי גם לפני אבל עכשיו זה הרבה יותר,יש לי קרחות ליד הרקות ואני משתגעת מזה,,מה ניתן לעשות והאםניתן בכלל באופן טבעי ולא דרך השתלה להצמיח את השיער מחדש במקומות הריקים,בבקשה תעזרו לי אני ממש בדיכאון,אני מרגישה שאין לי צמיחה שיער בכלל
עשיתי את כל הבדיקות ולא חסר לי כלום בגוף,בבקשה תענו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי על שאלתי הנ"ל
ליאת11/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם מתעלמים ממני??????
ליאת14/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחננת לעזרה!!!!!! - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/11/2011עניתי לשאלך מספר פעמים.
עייני בתגובות הקודמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחננת לעזרה!!!!!! - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/11/2011מאחר ועשית כבר את כל הבדיקות אשר היו תקינות לדברייך.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור לאיפיון אופי הנשירה.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדתי את השיער .ניר08/11/2011
השאלה שלי היא כזת .
כרגע אני מרגיש שיש לי קוצים קטנים אם אני נוגע בשיער.
כמה זמן לוקח לשיער לגדול ?
האם השיער יגדל יותר בריא מאשר היה ?
האם בגלל שהיה לי שיער דליל - יהיה מצב שיקח לו לגדול יותר זמן ?
או שאני יאבד חלק ממה שהיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדתי את השיער . - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2011מה הרקע לשאלתך ? אתה סובל מהתקרחות תורשתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות מינוקסי 5א07/11/2011
האם מינוקסי 5 יכול לבדו להצמיח שיער במפרצים איפה שחסר?
ואם מינוקסי 5 בתוספת פרופוסיה מסוגלים להצמיח שעל במפרצים איפה שחסר?
מה עדיף מינוקסי לבד או יחד אם פרופוסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות מינוקסי 5 - תגובה
ד``ר אייל פרץ10/11/2011שלום רב,
פרופסייה יעילה יותר ממינוקסי בעצירת ההתקרחות ובהצמחת שיער.
היכן שזקיקי השיער התנוונו לחלוטין ( איזור קררח) לא תתרחש צמיחה בשל היעדר איבר מטרה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 62סיגל06/11/2011
שלום רב,
תמיד היה לי שיער מלא, ובשנתיים האחרונות יש לי נשירה והשיער נעשה דליל ויש לי שבילים רחבים בקרקפת. רופא עור שהייתי אצלו טוען שזה עניין של גיל למרות שהסברתי לו שבמשפחתי אין קרחות ואין שיער דליל גם למבוגרים ממני. למשל אחותי המבוגרת ממני, אמי ז"ל שהיה לה שיער מלא בגילי ואבי. שיש לו שיער מלא בגילם 86. לכן נראה לי מוזר שדוקא אצלי יש דלילות כזו. רופאת המשפחה לא מצאה סיבות בבדיקות דם,
ושאלתי, מה ניתן לעשות? ומה יכולה להיות הסיבה לנשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 62 - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011סיגל שלום,
ללא בדיקה יקשה עליי להתייחס לממצאים. ממליץ לפנות לרופא עור קבל חוות דעת נוספת.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיה וסרטן - שאלה לאייליונתן05/11/2011
שלום אייל,
אני סובל מנשירת שיער מתקדמת, וניסיתי מינוקסי ללא תוצאות משמעותיות. אני מעוניין לנסות את הפרופסיה, אולם שמעתי שיצאה אזהרה על הקשר בין התרופה ובין סרטן. מאידך, המדען הראשי של האגודה האמריקאית למלחמה בסרטן יצא בהצהרה כי הוא איננו מקבל את הממצאים -אשמח לשמוע עצתך כרופא - האם קיים סיכון ממשי בנטילת התרופה או לא.
תודה מראש,
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה וסרטן - שאלה לאייל - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011יונתן שלום,
הטיפול בפרופסיה יכול להעלות את הסיכון לסרטן בערמונית, האזהרה מתייחסת בעיקר לאותו מרכיב (פיסטריד) שניתן לטיפול בהגדלת הערמונית (במינון פי 5 ) ומכאן הסיקו שלפרופסיה יתכן פטנציאל דומה. האזהרה קיימת, עדיין מוקדם לקבוע את מידת מהיימנותה.
בברכה,
דר פרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאיילבתיה05/11/2011
שלום אייל
רציתי לדעת אם שיער שנשר עקב שימוש בתרופות נגד דיכאון חוזר לצמוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאייל - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011בתיה שלום,
בעיקרון נשירה אקטיבית של שיער אשר יכולה להיגרם בין היתר מתרופות היא ברוב המקרים הפיכה !.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במינוקסי 5א04/11/2011
שלום דוקטור אני בן 18
התחלתי להשמתמש במינוקסי 5 על דעת עצמי בגלל שראתי שיש לי קצת התדלדלות בשיער יש לי תור ל עוד 2 שבועות לרופאת עור עד אז אני רוצה כבר להשתמש במינוקסי השאלה שלי היא: אני לא בטוח אם יש לי בכלל את גן ההתקרחות האם השימוש המינוקסי יוכל לגרום לי נזק?
האם הוא יכול לגרום לי לנשירת שיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במינוקסי 5 - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011שלום רב,
השימוש במינוקסי לרוב בטוח. תופעות לוואח אפשריות גירוי בקרקפת וצמיחת שיער בפנים. נראה לי שהעניין סובל דיחוי שבועיים עד לבדיקה מקצועית של רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהyhe03/11/2011
הי
אני בן 41 לקחתי מס שנים פרופציה
והפסקתי
היום אני משתמש רק במינוקסי אבל שוב האזור הקריח
וניכר שאני צריך לחזור לפרופציה
אם אני מבין נכון לאחר יעוץ נטורופתי שעברתי, יש מקביל למנגנון שעובד הפרופציה- הדקל הננסי
אבל באתר זה הדר" והו הטריקולוגית חלוקים בדעתם, אבקש לדעת האם הדקל הננסי יכול להביא לי את השפעת הפרופציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011נכון שפעילותם דומה אך אין עבודות מחקר מבוקרות שהדגימו את יעלותו של הדקל הננסי בהתקרחות תורשתית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתליאת03/11/2011
האם תספורת קצרה יכולה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערליאת03/11/2011
מה ניתן לעשות בהיריון כיש נשירת שיער אדירה עד כדי קרחות?
עשיתי את כל הבדיקות ולא חסר לי כלום,אני בשבוע 14.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/11/2011נשירת שיער הקשורה להריון מופיעה לאחר הלידה ולא במהלך ההריון. במידה וביצעת בירור שכלל בין היתר מחסני ברזל (פריטין) ובלוטת התריס, ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהליאת02/11/2011
בהמשך למייל הקודם שלי,רציתי לדעת מה הם הגורמים לנשירה,
עשיתי בדיקת ברזל והתשובה מצויינת,האמוגלובין בסדר,אבץ בסדר
איזה עוד גורמים יכולים לגרום לנשירה חזקה כל-כך?
הרופא שלי הוא מומחה אבל לא ממש עוזר לי.
הוא טוען שהברזל שלי נמוך,אבל ביררתי עם רופא אחר והוא מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה - תגובה
ד``ר אייל פרץ02/11/2011ליאת שלום,
חשוב לבדוק את רמת מחסני הברזל (פריטין), תפקוד בלוטת התריס, ויטמין B12 וחומצה פולית. גורמים נוספים - תרופות שונות, מתח נפשי, דיאטה חריפה.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואיDOR02/11/2011
הי בן 41
אני מבקש לדעת אם אני יכול לשלב דקל ננסי עם מינוקסי ?
ניסיתי פרופציה מס שנים אך אני מפחד על איברי הפנימים, הבנתי שעדיף תמיסה כמו מינוקסי שהיא יותר חיצונית. מה יעילות דקל ננסי? האם הוא זהה לפרופציה?התחלתי שימוש בו ואני חש קצת מיחושים בבטן? האם יש קשר?
אני מצוטט מתוך האיטרנט :"דקל ננסי אז גם טיפול זה הוכח כיעיל במספר מחקרים , אך האינפורמציה לגביו דלה יותר .הטיפול בפרופסיה לפי המחקרים השונים מקטין את הסיכוי התחלואה בסרטן הערמונית אך אנשים שבכל זאת מפתחים סרטן זה תחת הטיפול הגידול שלהם כנראה יותר אגרסיבי "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי - תגובה
ד``ר אייל פרץ02/11/2011יניב שלום,
דקל ננסי דומה בפעילותו לפרופסיה ( פינסטריד) אך אין עבודות מחקר מבוקרות שהדגימו יעילותו בהתקרחות תורשתית.
ברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בגיל 17מלי01/11/2011
שלום!
ביתי בת 17, שיערה דליל למדי באופן קבוע הוא גם מאד שומני ולכן היא חופפת המון , לאחרונה היא סובלת מנשירת שיער מוגברת, והיא ממש חוששת מהתקרחות,
מה ניתן לעשות?
האם מותר להשתמש במינוקסי לפני גיל 18?
האם תוספת ויטמינים וברזל הוכחה כיעילה?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בגיל 17 - תגובה
ד``ר אייל פרץ02/11/2011מלי שלום,
ראשית הייתי ממליץ לפנות לבדיקה של רופא עור והשלמת הבירור המעבדתי, ברזל, תפקוד בלוטת התריס, ויטמין B12 וחומצה פולית. מינוקסי נועד לטיפול בהתקרחות תורשתית.
בברכה, דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מלי02/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)