מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום.... כמה שאלות....ליהי07/12/2011
אני בת 21, לפניי כמה ימים הלכתי לבדיקה אצל רופא מתמחה בשיער, והוא אבחן שיש לי נשירת שיער דיפוזית תורשתית.... לצערי =\ (ביצעתי גם כמה פעמים בדיקות דם והכל היה תקין ברוך ה'..)
הוא המליץ לי על מינוקסי לנשים..
שאלתי אותו על תופעות לוואי והוא אמר שכמובן שקיים סיכוי לתופעות לוואי, אבל הן לא כל כך חמורות.. כמו גירוי בקרקפת.. וכו'..
בדקתי בעלון לצרכן וראיתי שבסעיף של תופעות לוואי מצוין שעלולות להופיע תופעות לוואי כגון שלשולים, הקאות, בחילות כאבי ראש..
והתופעות לוואי היותר חמורות- נפיחות בפנים, חוסר תחושה בגפיים, קוצר נשימה.
שאלתי היא- האם קרו מקרים בעבר שתופעות לוואי כתוצאה משימוש במינוקסי 2% גרמו לנזקים בלתי הפיכים? או לסיכון ממשי?
עוד שאלה- האם יש סיכוי שנשירת שיער תורשתית (כמו שלי) תיעצר מעצמה באיזשהו שלב, בלי שאעשה דבר? האם יש אנשים שזה כבר קרה להם בעבר? אני ממש מיואשת.. מיואשת מהמחשבה שאצטרך כל חיי להתעסק בטיפולים שונים בשיער ושחלק מרכזי מהחיים שלי יתרכז בזה ..
תודה על תשובתכם הכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.... כמה שאלות.... - תגובה
ד``ר אייל פרץ08/12/2011ליהי שלום,
הספיגה של המינוקסי לדם לאחר מריחה על הקרקפת היא מינורית, לכן הסיכוי לתופעות הלוואי שציינת נמוך מאוד.
תופעות לוואי יותר שכיחות הן גירוי בקרקפת וצמיחת שיער באיזורים אחרים.
התקרחות תורשתית לא נעצרת, אלא מתקדמת באופן הדרגתי .
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת
הילה21/02/2012אני גם מעוניינת ללכת למתמחה בשיער אל מי הלכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח ליעוץ
הילה18/03/2012הייי לא מכירה אותך אבל אשמח לדעת לאיזה מתמחה בשיער הלכת? זה חשוב לי כי אני לא מוצאת וכמה עולה אצלו בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת07/12/2011
שלום,
אני בשבוע 18 ומתחילת ההריון יש לי נשירה חזקה,עשיתי את כל הבדיקות ולא חסר לי כלום בגוף,ממה יכולה לבוא נשירה כזו?
מה ניתן לעשות?
רופאי העור שהייתי אצלהם לא ממש עוזרים כי אין להם פיתרון
אולי לכם יש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר אייל פרץ08/12/2011כרמלה שלום,
בעיקרון, נשירת שיער הקשורה להריון מופיעה לאחר הלידה ולא במהלך ההריון.
האם עברת טיפולים הורמונלים ?, האם את נוטלת תרופות ?
ממליץ שתפני לרופא עור לאיפיון אופי הנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
ליאת11/12/2011עברתי במשך כשנה טיפולים הורמונלים.
האם זה מתבטא עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- propeciaDOR05/12/2011
שלום רב
בן 40 משתמש בפרופציה ומינוקסי במקביל כשבועיים.עד כה נוסה פרופציה 7 שנים - שמר על השער אך גדילה מינורית.
שנה נוסה מינוקסי ללא פרופציה , הורשה דלילות יתר.
לאחרונה כשבועים שילוב של פרופציה ומינוקסי
שאלותי:
1.רציתי לדעת אם אני יכול לשלב את המכשיר הביתי שקניתי דרמה רולר 3-4 בשבוע כהשלמת האפקט
2. מינוקסי מותנה בשימוש עד גיל 65 , מה ההתניה של פרופציה?
3. מתי יבוא להערכתם טיפןל טוב יותר וחד ערכי של בעית ההתקרחות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר propecia - תגובה
ד``ר אייל פרץ08/12/2011יניב שלום,
לא מכיר מחקרים שהדגימו את יעילות הדרמה רולר בהתקרחות תורשתית.
פרופסיה בגיל המבוגר יכולה לעיתים למסך עלייה של אנזים ה- PSA שהינו סמן לסרטן הערמונית. חשוב להיות ער לכך ולידע את הרופא המטפל.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער-סבואהטל05/12/2011
שלום, בת 21 אני סובלת כבר תקופה די ארוכה מסבוראה בקרקפת בראש.
ועם זאת אני רואה הדרדרות משמעותית בנשירת השיער. אני מודאגת מאוד.
בעבר הייתי אצל רופא וחפפתי עם שמפו "סבוסל" אך הסבוראה נרגעת קצת וחוזרת.
כיצד אוכל להיפתר מהסבוראה לצמיתות??
והאם יש קשר בנשירת השיער לסבוראה?
ואם לא מהיכן נובעת נשירת השיער? (עשיתי בדיקות דם לאחרונה והכל תקין ).
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער-סבואה - תגובה
ד``ר אייל פרץ08/12/2011טל שלום,
סבוריאה היא לרוב כרונית. ניתנת לטיפול אך לא לריפוי.
אין קשר בין סבוריאה לנשירת שיער.
במידה וכל הבדיקות תקינות ממליץ לפנות לרופא עור.
ברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל מאוד !עדי03/12/2011
היי אני עדי אני בת 14.5 בערך מכיתה ב' (עכשיו אני בכיתה ט') יש לי שיער מאוד מאוד דליל. זה מגיע למצב שאם אני לא חופפת כל יום אני לא יכולה לצאת מהבית, כי השיער שלי שומני מאוד ורואים את כל הקרחות אחרי יום ללא חפיפה. אני כבר לא יודעת מה לעשות! אני מביישת בזה מאוד, וכל פעם אני צריכה לחפוף את השיער (כל יום) ואני יודעת שזה לא כ'כ בריא, וכל פעם אני צריכה ללכת למראה כדי לסדר את השיער כדי שלא ייראו קרחות.
ואלה לא רק הקרחות. רואים שבקושי יש לי שיער על הראש.. אני כבר לא יודעת מה לעשות !! אני באמת כל ערב בוכה .... אני ניסיתי להשים על הראש ספריי שרופא עור המליץ עליו- סי ספריי. אבל זה לא עוזר לי בשום אופן ! בבקשה תעזרו לי, מה לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, לא סי ספריי אלא מינוקסי
עדי03/12/2011מינוקסי או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער דליל מאוד ! - תגובה
אפרת בן נון04/12/2011שלום עדי
אני מבינה לליבך .אני שמחה לבסר לך שהבעיה שלך פשוטה. עלפי תאורך ניתן להבין שאת סובלת מסבוראה שהינה דלקת של בלוטות החלב הגורמת להפרשת שומניות מוגברת בטיפול משולב חיצוני ופנימי תוך סימת דגש על המלצות לתזונה נכונה ניתן לטפל בבעיה לאזן את עור הקרקפת ולחזק את שורשי השיער. לגבי החפיפה מטרת החפיפה הינה ניקוי והיא צריכה להיות בהתאם למצב הקרפת כך שחפיפה יומית מתבקשת.. לגבי הטיפול את מוזמנת לפגוש טריקולוג מומחה לבריאות שיער,להתאמת
טיפול משקם לשיערך.
בברכה
אפרת בן נון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער והתקרחות אצל נשיםמיה03/12/2011
שלום רב,
אני בת 36, בעלת שיער ארוך ומלא (עד עכשיו לפחות)
לאחרונה הרגשתי נשירה (בעיקר בעת חפיפה וסירוק)
אתמול גיליתי פתאום כי סביב הקודקוד במרכז הראש נוצרה ממש קרחת קטנה, קוטר כס"מ וחצי.
אנא עזרתכם, מה חשוב לבדוק, מה יכולות להיות הסיבות לכך בגילי ובצורה בה זה מופיע. כמו כן האם יש המלצה על רופא מומחה בתחום בצפון הארץ?
אודה על כל אינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער והתקרחות אצל נשים - תגובה
אפרת בן נון04/12/2011שלום לך
לא הבנתי מתאור המקרה ,אם את רואה דלילות או ממש קרחת באזור הקודקוד .יש הבדל בין השניים ,אם זו רק דלילות קיים רקע הורמונלי.אם זו קרחת זה יכול להיות על רקע אוטואימוני מצב בו הגוף תוקף את זקיקי השיער.בשני המיקרים ניתן לקבל טיפול
מתאים ברגע שיש אבחנה. את מוזמנת לפגוש טריקולוג מומחה לבריאות שיער לאיבחון הבעיה והתאמת טיפול הולם.
בברכה אפרת בןנון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בהריוןליאת01/12/2011
אני בסוף חודש רביעי ויש לי נשירת שיער רצינית,האם זה נורמלי,
עשיתי את כל הבדיקות והם תקינות.לא חסר לי כלום.
ממה זה נובע?
מה ניתן לעשות?
האם זו תופעה ידועה ,זה נורמלי???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בהריון - תגובה
אפרת בן נון04/12/2011שלום ליאת
זה בהחלט נורמלי שגם בחודש רביעי תהיה רמה גבוה של נשירה הגוף שלך עובר שינויים הורמונליים ,והעובר צורך את מירב הויטמינים מינרלים וחלבון הדרושים לגדילתו.
רצוי מאד להקפיד על נטילה של תוספי מזון יעודיים לתקופה. בהמשך חודשי ההריון תתחילי לחוש בשינוי במצב השיער.
בברכה אפרת בןנון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער בהריון
אלה20/10/2012היי. אני בסוף שבוע 18. מתחילת ההריון אני סובלת מנשירת שיער שלא חוויתי בעבר.. נשירה קיצונית.
אני נוטלת מזה חצי שנה חומצה פולית ומתחילת ההריון פרמנטל - מולטי ויטמין להריונית המכיל בתוכו חומצה פולית + מינונים אחרים נוספים לברזל וכו׳.. נטלתי גם פרופיל אך הפסקתי כי לא עזר וגרם לי לעצירות קשה. כעת אני עם תוסף ברזל עדין ( של סולגר) שגם לא מראה שינוי.
אני מיואשת ושאלתי היא מה לעשות???
אני כבר רואה הידללות רצינית ודואגת מאוד!
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
צוות סופהרב21/10/2012שלום רב
ראשית כל אני ממליצה לך לבדוק עם הרופא המטפל אם אפשר להוסיף במינון של הברזל
שנית כל ניתן להוסיף פרוביוטיקה בכדי שהספיגה תיהיה טובה יותר.
ועוד דבר שאני ממליצה – בדיקת דם מקיפה בכדי לשלול גורם אחר כגון:בלוטת תריס,ויטמינים ומינרלים,סוכר,בי 12 ויטמין די.
בדקי אם הנטילה של הברזל נכונה – את הברזל יש ליטול עם פרי להרחיק מקפה וחלב ולהרחיק מהמולטי ויטמין מינרל לספיגה טובה יותר.
בברכה ובהצלחה קריסטינה יעקובלב נטורופתית
צוות סולגאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער בהריון - תגובה
מור אפריאט21/10/2012ליאת שלום
נשירת שיער בהריון בהחלט יכולה לקרות .אפשר לקחת תוספי מזון בהמלצת רופא
או מטפל מוסמך ,וכמובן לאכול תזונה שמחזקת דם וברזל ,
בהצלחה מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהרונה28/11/2011
אני בת 46 - סובלת מנשירת שיער כבר כמה שנים טובות
בבדיקות שלי נמצא -
FERRITIN - 26
VITAMIN B12 - 436
FOLIC - 10
fe iron - 81
בלוטת התריס תקינה
אודה לתגובתך מקווה שכתבתי את הבדיקות הרלוונטיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/11/2011רונה שלום,
פריטין בגבול התחתון של הנורמה. האם יש אנמיה ?.
זו בהחלט יכולה להיות הסיבה לנשירה.
ממליץ ליטול כדורי ברזל ל-3 חודשים. פני לרופא המשפחה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כובע צמרלא-ידוע27/11/2011
בכל פעם לפני השינה אני חובש כובע צמר וישן האם הדבר מחליש את השערות או גורם לנשירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כובע צמר - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/11/2011בפירוש לא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לאחר דיאטה...ליהי24/11/2011
שלום,אני בת 21 ויש לי נשירה חמורה מזה חצי שנה בערך (ואולי אף יותר)
אני כבר ממש מיואשת ואובדת אצות...
לפניי 8 חודשים בערך התחלתי לעשות דיאטה (אני לא שמנה או משו, שקלתי אז 55, אבל רציתי לרדת ל-50 ) ועשיתי דיאטה לא כל כך מאוזנת.. אכלתי 2 ארוחות ביום, והלכתי פעמיים בשבוע לחדר כושר , התאמצות ממושכת במשך שעה כל פעם.. ואחרי חדר הכושר רוב הפעמים לא הייתי אוכלת..
אני לא בטוחה שזה קשור לזה , אבל זאת הסיבה היחידה שעולה לי לראש....
עשיתי כבר 4, או 5 בדיקות דם בהן נאמר לי שהכל בסדר, אין חוסרים ואין שום דבר חריג..
למרות זאת אני לוקחת תוספי תזונה -סטרונג הייר (כי איני אוכלת כלל פירות וירקות) ואולי בכל זאת יש לי חוסרים בגוף....בינתיים אני לא מבחינה בתוצאות....
מה לעשות לעזאזל?! הנשירה לא מפסיקה.. הגעתי למצב שאני אפילו לא יכולה כבר לשים את התוספות שיער שקניתי במיוחד (ב700 שקל!) כי השיער נהיה ממש דליל, והקליפסים של התוספות בולטים מהקרקפת....
זה כבר ממש מייאש....
תוך כמה זמן בערך שיער יכול לצמוח מחדש למצב של שיער מלא וארוך?
השיער כרגע ממש איבד צורה (משיער שופע ,גלי, ונפוח נהפך לשיער מדולדל, חסר צורה ונפח) אני שוקלת כרגע גם לגזור את השיער לקרה שלפחות יראה נורמלי יותר... האם זה יכול לעזור לשיער לצמוח שוב בריא יותר?
אודה לכם על התשובות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר דיאטה... - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/11/2011ליהי שלום,
במידה ובדיקות הדם תקינות לרבות מחסני ברזל (פריטין) ןותפקוד בלוטת התריס
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור לאיפיון אופי הנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת נשירת שיעריניב20/11/2011
שלום,
אני בן 27 ונמצא בשלב התחלתי של נשירת שיער. אני מאמין שזה בין השאר מסיבות תורשתיות כי לאבי יש מעט שיער בעיקר בצדדים ומאחורה (לאימי יש הרבה שיער). יש לי קרחת קטנה בקודקוד הקרקפת (לא עיגול אלא יותר כמו פסים), נראה כמו התחלה של נשירת שיער רגילה. אני לא מעוניין בטיפול גרנדיוזי וכרגע זה מפריע לי במידה מועטה. אני מעוניין להתחיל טיפול כלשהו על מנת לא להגיע למצב שזה יפריע לי מאוד. מה כדאי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת נשירת שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/11/2011יניב שלום,
לא יודע מה הכוונה בגרנדיוזי אך בהנחה שמדובר בהתקרחות תורשתית ( ממליץ לפנות לרופא עור לאישור האבחנה) אתה יכול לשקול טיפול מקומי בתמיסת מינוקסי 5% או בכדורי פרופסיה. ראה התייחסות ליעילות הטיפול ותופעות לוואי בתגובות הקודמות.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לאחר לידהרונית17/11/2011
שלום ! אני 3 שבועות לאחר לידה והיום במקלחת הבחנתי בנשירה מאסיבית של השיער. אני יודעת כי נשירה שלאחר לידה מתחילה כשלושה חודשים לערך מהלידה ולכן רציתי לדעת האם זה נורמלי שהנשירה אצלי מתחילה כבר כעת... אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר לידה - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/11/2011רונית שלום,
לא אופייני לנשירת שיער הקשורה להריון, לכן אני ממליץ לשלול גורמים אחרים כמו חסר ברזל, B12 ותפקוד בלוטת התריס.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער במשך כחצי שנהענת16/11/2011
שלום,
אני בת 33. כחודש לאחר הפסקת גלולות (מרסילון) החלה לי נשירה די משמעותית שנמשכת מאז כבר כחצי שנה.
אציין כי בעבר הייתי מטופלת בציפרלקס עקב חרדות, סיימתי את הטיפול לפני כשנה וחצי ומאז הייתה לי תקופה קלה של חרדה בערך באותו הזמן של הפסקת הגלולות.
הנשירה די משמעותית, גם בהעברת הידיים בשערות, אפילו ללא מברשת.
השיער שלי היה די מלא וצפוף, כך שגם כעת הוא לא ממש דליל, אך הנשירה לא מפסיקה.
בדיקות דם תקינות, כולל בלוטת תריס, B12, חומצה פולית וברזל.
לקחתי ביוסיל במשך כחודש, ללא תוצאות.
בחודש האחרון אני לוקחת קומפלקס ויטמין B וכן P5P, אך עד כה אין שיפור.
האם ייתכן שמדובר בחוסר בויטמין B6? האם ישנה בדיקה לגלות חוסר כזה?
האם כל זה יכול להיות תוצאה של הפסקת הגלולות? uאם כן, עד מתי ההשפעה עשויה להימשך והם יש מה לעשות כדי לטפל בה?
האם השיער יחזור להיות מלא כשהיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער במשך כחצי שנה - תגובה
ד``ר אייל פרץ17/11/2011ענת שלום,
נראה שהנשירה ממושכת מידי כדי ליחסה להפסקת הגלולות. יתכן וקשור לחסר B6 אשר לא ניתן במעבדה רגילה. אגב בקומפלקס B יש גם B6 .
לרוב נשירה אקטיבית כפי שאת מתארת הינה הפיכה.
ממליץ לפנות לבדיקה של רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי דיאטה לא מאוזנן נשר לי שיעריאנה16/11/2011
מה לעשות יש לי שיער מאוד דליל האם המצב הזה יכול להשתנות והשער יכול לשוב שוב פעם להיות מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי דיאטה לא מאוזנן נשר לי שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ17/11/2011יאנה שלום,
נשירת שיער בעקבות דיאטה היא לרוב הפיכה.
ממליץ לבצע בדיקת דם לברזל , חומצה פולית, B12 ותפקוד בלוטת התריס.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערfedaa12/11/2011
שלום אני בת 23 אחרי לידה שלושה חודשים התגלה אצלי בהיריון תת פעיולת של בולטה התירס ולקחתי תרופה גם אחרי הלידה המשכתי טיפול בתת פעיולת למשך חודשיים ועכשוי הרופא אמר לי להפסיק את זה כי הבולטה האתזנה.עכשוי ואחרי שלושה חודשים יש לי נשירת שיער מטורפתת היום עשיתי תסרוקת לשיער שלי כאשר כל השיער לאחרוה ראיתי שיש לי מצד השמאלי והימיני שער דליל כמט קרחת יש שיער אבל דליל מואד זה מתחילת השיער בדרך כלל באזור הזה לא היה הרבה שיער אבל לא בצורה כזאת אני נבהלתי והתפאצתי בבכי מטורף..יש לציין שאני מניקה הנאקה מלאה
גם עשיתי בדיקות דם ויצא תקין לפני שבוע בדיקת דם שגרתית יש לי קצת קצת חוסר ברזל שלא צריך טיפול אמר הרופא
אני מואד מואד מודאגת ופחודת שאולי הדבר הזה יש מחלה חמורה או משהוא חמור??מחכה לתור רופא העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/11/2011נשירת שיער הקשורה להריון מתרחשת באופן טיפוי כ-3 חודשים לאחר הלידה ויכולה להימשך עד כ6-12 חודשים. ממליץ בנוסף לבצע בדיקת דם למחסני ברזל (פריטין).
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)