חלק ראשון של השאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חלק ראשון של השאלה
    שלי
    11/10/2011

    פרופסור נכבד שלום,
    אני אמא לשני בנים.
    כשעלתה סוגיית ברית המילה שמשמעותה היא למעשה לקיחת תינוק בריא לחלוטין והעברתו ניתוח כירורגי/אסטטי המשאיר את התינוק מצולק וחסר חלק מתפקד ובריא בגופו , עצרתי לחשוב.
    פניתי למאגרי מידע רפואיים ולמחקרים רפואיים וגיליתי שאין להסרת העורלה שום יתרון מציל חיים ואפילו מטיב איכות חיים.
    נכון שליכלוך יכול להצטבר תחתיה בגילאים גדולים יותר כשהיא עוברת תהליך של היפרדות (אצל תינוק אין קפל פנימי), כשם שליכלוך מצטבר בקיפלי האוזן ובאצבעות הרגליים- גם את עורלה ניתן וקל לנקות עם מין וסבון.
    ולכן היתרון ההגייני לא משכנע.
    גם סגולות אחוזי ההגנה המסויימים הטוענים שיש לעורלה לא מוכיחים את עצמם בפועל, כיוון שבמדינה שלנו שבה אחוז הנימולים עומד על 90% אין, באופן בדוק ומוכח- פחות מחלות מין ממדינות אירופאיות שבהן אחוז הלא נימולי הוא הפוך.
    לכן גם היתרון הבריאותי הופרך כאחד.
    (לגבי דלקות עוריות בעורלה - ברור שניתן לרפא בעזרת משחה אנטיביוטית בדיוק כמו בכל איבר אחר בגוף ולא על ידי הסרה של האיבר הנגוע).
    מה גם שהעורלה איננה עור עודף! יש לה תפקיד חשוב בהגנה וסיכוך העטרה ויש לה תפקיד גם באקט המיני, הסרתה למעשה משנה את מרקם העטרה מלחלוחי למצב קרני ויבש ואת החדירה מתנועה רכה ופנימית לחיכוך מסיבי חיצוני, את הזיקפה למתוחה באופן לא טיבעי(ובדרגות שונות) ולצלקת חסרת רגישות(בעובי משתנה בהתאם לורך החיתוך).
    העורלה עצמה מכילה קצות עצבים רבים יותר מבכל איבר אחר בגוף ובלוטת הסיכה שתחתיה מוסרת אף היא.
    מכוון שאני חילונית ואינני מקיימת שום מצווה שבין אדם למקום ומכוון שהנודל לאם יהודיה הוא יהודי בלאו הכי,
    נותרתי אם הספק החברתי.
    מכוון שכבר הייתי אם לשתי בנות גדולות, ניסיוני הוכיח לי ששוני קיים בכל ילד לטובה או לרעה, השוני הופך לבעיה (או אפילו מתגלה ונוצר) רק כאשר אין חוסן נפשי, ביטחון ויכולת להתמודד מול החברה.
    עובדה- ילד שולט וחזק הוא לא בהכרח ילד מושלם ויפה מבחינה חיצונית אבל הוא בהחלט בעל ביטחון עצמי ולהיפך - ילד נילעג הוא לא ילד יוצא דופן, הוא לא פגום ולרוב כישרוני וחכם יותר - אבל הוא בהחלט חלש וחסר ביטחון.
    העורלה במיקומה הדיסקרטי ושנות האלפיים המביאות איתן קבלת דרכי חיים רבים ומגוונים (הורות הומו-לסבית לדוגמא) סביר להניח שלא תפריע.
    וגם אם נניח שכן, מדובר במשהו הפיך וניתן יהיה להסירה בכל עת שנראה לנכון או שהילד יבחר.
    בסיכומו שם דבר, היות ואני רואה את הילד כאדם בעל זכויות על גופו ובכלל והיות וברית המילה הינה ניתוח כואב לגוף בריא והסרה כאמור של ריקמה בריאה ומתפקדת.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלק ראשון של השאלה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חלק שני של השאלה

    שלי
    11/10/2011

    יש לי שתי שאלות אליך בבקשה:
    הראשונה: בתור פרופסור-רופא אשר תפקידו לרפא - האם יש לך סיבה רפואית המצדיקה את הניתוח הזה?
    והשניה: האם לדעתך כמבצע בריתות ובלי קשר ישיר לעורלה, הורה יכול לבקש לכרות לבנו איבר כדי למנוע בעיה בריאותית שאיננה מצילת חיים, בעיה כזאת שניתן למנוע בעזרת רחצה ו/או משחה ו/או אנטיביוטיקה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חלק שני של השאלה - תגובה

    פרופ' שאול דולברג
    16/10/2011

    יש חילוקי דעות בין הרופאים בעולם לגבי ההצדקה הרפואית לבצע מילה. ברור לחלוטין שיש לפעולה זו יתרונות רפואיים. השאלה בה חלוקים הרופאים היא האם היתרונות הללו מצדיקים ביצוע מילה כשגרה לכל התינוקות. לשאלה זו אין כעת תשובה רפואית חד משמעית.

    מטרת הפורום היא להביא מידע לאלה שמחליטים למול. אשמח להביא מידע כזה ככל הניתן.

    בברכה

    פרופ' שאול דולברג

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו