ברית מילה ועורלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברית מילה ועורלה
    אתאיסטית
    06/12/2011

זה נכון שברית מילה בריאה יותר לאיבר המין הזכרי מאשר השארת העורלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה ועורלה

הוספת תגובה

• ברית מילה ועורלה - תגובה

פרופ' שאול דולברג
    06/12/2011

הסרת העורלה מורידה את שכיחות סרטן הפין שהוא נדיר למדי בישראל.

בברכה
    פרופ. דולברג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לקרוא על כך עוד

צביה
    01/01/2012

יש המון חומר בפורום 202 בפורטל תפוז ובאתר גונן על הילד. באנגלית יש אוקיינוס של חומר.

אני חקרתי וגליתי שאין שום המלצה בעולם המערבי למילת פעוטות זכרים (גם לא של משרד הבריאות הישראלי, במידנת היהודים) וממליצה לך להסתקרן ולהתעניין מדוע. כשאני שקלתי מילה לבני המסקנה שלי היתה-כי היתרונות נופלים מהחסרונות והסיכונים.

ובחרתי להשאיר את בני שלם כפי שנולד, ללא סיכונים וכאבים מיותרים, עם האוטונמיה לכל חלקי גופו איתם נולד, ועם היתרונות המיניים והבריאותיים של קיום העורלה.(יש גם יתרונות, למשל מעל גיל שנה ולכל המשך החיים יש מחקר שאומר ששלמים לוקים פחות).

הדבר האחרון שהטריד אותי היה השוני החברתי-נפגשתי במפגש מתלבטים של עמותת קבל ופגשתי הורים לילדים שלמים (וגם כמה ילדים) והבנתי שזה ממש לא אישו בחיים שלהם, ושוני חברתי יכול לקרות (ותמיד יקרה) בהמון תחומים. שוני חברתי אינו סיבה לנתח את תניוק בגיל 8 ימים. כמו שהוא לא סיבה לניתוח בכל איבר נורמלי אחר בגיל כה רך. זו היתה המסקנה שלי. כיום השארתו שלם מתבררת כאחת ההחלטות הטובות והקלות שהיו לי לגביו.

מאחלת לך מסקנה שלמה ומודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר את הגלגל לאחור

מכה על חטא
    20/10/2012

גם אני קראתי הרבה חומר על כך עוד בהריון עם בני, וגם אני הגעתי לאותה המסקנה אליה הגיעה צביה. כל יונק בעולמנו נולד עם עורלה - יש לכך סיבה ביולוגית! אני החלטתי להשאיר את בני שלם. לצערי בעלי לא היה שלם להחלטתי זו, ולאחר וויכוחים רבים עם משפחתי ואיתו ההחלטה היתה שכדי לגדל ילד שלם, צריכים שני הורים מאוחדים בדיעותיהם.
    המוהל/רופא היה אדם נחמד וביצע את האקט ללא טקס בבית -לדרישתי. האקט עצמו עבר ללא כאב, אולם הסבל שנגרם לילד בעת הסרת התחבושות היה לא יתואר!! כאבי תופת מחרידים שטילטלו אותי. זהו ילדי האחרון. אם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחור הייתי נלחמת בשינים ובציפורניים בשום אופן לא לא לקיים טקס כה פגאני כאשר אין לו הצדקה דתית מבחינתי (אתאיסטית מוחלטת) - חיסכו זאת מילדכם. הוא נולד מושלם. אל תעשו את הטעות שעשיתי. אל תתעללו בילד חסר אונים. העורלה תפקידה להגן. אל תסירו את ההגנה מבינכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף להיות שלם

אתאיסט שלם
    04/12/2012

גם אני קראתי המון חומר (אתאיסטי כמובן) על כך שאין שום יתרון בלהסתפר ולגזוז ציפורניים, זהו המצב הביולוגי שנולדנו איתו וכך אנו צריכים לחיות. עדיף להיות שלם.

כמו כן, אין צורך לחתוך את הטבור מרחם האם, כי זה המצב הביולוגי שנולדנו איתו. עדיף להיות שלם.

כמו כן, אין צורך להרכיב משקפיים כשיש קוצר ראייה, כי זה המצב הביולוגי, עדיף להיות שלם.

אין צורל להתאפר ולהתלבש, כי זה המצב הביולוגי שבו נולדנו, עדיף להיות שלם.

אין צורך לעשות ניתוחים, אין צורך בעולם הרפואה, כי זה המצב הביולוגי שבו נולדנו, עדיף להיות שלם.

אין צורך לפתח את השכל, כי זה המצב הביולוגי שבו נולדנו, עדיף להיות שלם.

עדיף להיות שלם. ואת המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר זאב שנקמן
    01/01/2012

הסרת העורלה מקטינה את הסיכוי לזיהומים בדרכי השתן בשנת החיים הראשונה, את הסכנה להידבקות במחלות מין, את הסיכון לסרטן הפין וסרטן צואר הרחם ברעיותיהם של נימולים ואת הזיהומים החוזרים בעורלה.
    בברכה
    ד"ר שנקמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר אלון פרידמנס
    31/10/2012

זה נכון שהסרת העורלה , מפחיתה את הזיהומים בדרכי השתן ביילודים בשנה הראונה לחייהם. מפחיתה את הסיכוי לחלות בשאת הפין , וכנראה מפחיתה גם מחלות הקשורות למגע מיני כולל איידס. כמוכן יתכן ןהמילה מורידה גם את השכיחות של סרטן צוואר הרחם בבנות הזוג. אולם למרות יתרונות אלו , כל המחקרים לא הצליחו להגיע למסקנה גורפת כי ניתן להמליץ על ביצוע המילה לכל הילודים הזכרים לצורך מניעת המחלות הנ"ל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר אלון פרידמנס
    08/11/2012

ברית מילה ועורלה. בתור אורולוג אשר מטפל במבוגרים רבים אשר לא נימולו ועלו לישראל , אני יכול לאמר מניסיוני , כי ניתוח המילה בריא יותר לאיבר המין מאשר השארת העורלה. יש קושי בשמירה על היגיינה של האיבר הלא נימול , ואנשים ללא כל מניע דתי מבקשים לעבור את הניתוח מסיבות רפואיות בלבד.
    כמובן שמנגד יש מיליארד סינים אשר לא פונים אליי ומרוצים כנראה עם עורלתם כך שהסוגיה הינה מורכבת למדייי.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו