מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על ברית מילה בבקשהדוד28/04/2012
שלום לרופאים.
האם זה נכון שהערלה מכילה את העצבים הרגישים ביותר באיבר המין הגברי? אם כן, אז כיצד יתתכן שברית מילה לא גורמת לפגיעה בהנאה ממין?
האם זה נכון שארגוני רופאים מכובדים באירופה (שוודה והולנד) אמרו שברית מילה היא
"תקיפה של תינוק" ושיש לאסור אותה בחוק? מדוע שרופאי ילדים יאמרו כאלו דברים?
האם זה נוכן שכל ארגוני הרופאים בעולם קבעו שאין הצדקה רפואית לברית מילה שבשגרה?
האם אתם מידעים את ההורים בעובדות אלו לפני ביצוע ברית?
אודה לכם על תשובות כנות לשאלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על ברית מילה בבקשה - תגובה
ד``ר זאב שנקמן29/04/2012שלום לך דוד.
אני בטוח ששאלותיך נובעות מרצון כן ואמיתי לדעת ולא חלילה מתוך קנטרנות. לכן אנסה לענות לך, אם כי בקיצור.
1. יתכן, אבל תמיד נשאר עור רגיש במידה זו או אחרת. יש בספרות מאמרים לכאן ולכאן באשר לפגיעה בהנאה המינית בעקבות מילה. אני מכיר לפחות מאמר אחד בו דווח על שיפור בתפקוד המיני בעקבות מילה במבוגרים.
2. איני יודע מה אמרו אירגוני רופאים בשוודיה ובהולנד. אני כן יודע שנכון ללפני מס' שנים עד 90% מהתינוקות האמריקאיים נימולים עוד טרם עזיבתם את חדר התינוקות. בנוסף - גם תיקון בקע כלוא בתינוק הוא תקיפה כי אף אחד לא שאל את התינוק אם ברצונו להינתח או לא.
3. מול דיעות אלה שכביכול אין הצדקה רפואית למילה שבשיגרה יש דיעות הפוכות לחלוטין. אני מניח ששמעת על משלחות רופאים מהארץ ומחו"ל למדינות בהן מגפת האיידס נפוצה כדי למול את התושבים ולהקטין בכך את מימדי התפשטות המגיפה.
4. אין מצב בו מכריחים הורים למול את בנם. אני מניח שהורים שאינם רוצים למול לא יגיעו אלי או לכל מוהל אחר.
אני מקווה שעניתי לך על שאלותיך ומקווה שמהיום והלאה תהיה "שגריר של רצון טוב" ותשכנע הורים למול את בניהם.
בכבוד רב
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהלם מהתשובות שלך. שאר הרופאים?
דוד29/04/2012אני בהלם מהתשובות שלך. האם שאר הרופאים מסכימים?
ראשית תודה על הנסיון לתת תשובות, למרות שלא ענית אפילו על שאלה אחת שלי.
1) שאלתי האם הערלה מכילה את העבצים הרגישים ביותר באיבר המין ואתה כותב: "ייתכן"? האם אתה לא יודע? אתה רופא מומחה! תרשה לי ללמד אותך, התשובה היא "כן" ואין כל מחלוקת על כך. ברור כשמש וזה הוכח במחקרים רבים שברית מילה פוגעת מאד בהנאה המינית של הגבר ושל בת זוגתו. בתור רופא אתה אמור לדעת זאת.
2) אתה כותה שאתה לא יודע מה אמרו ארגוני הרופאים באירופה. למה אתה לא יודע? אין לך אינטרנט? אולי אתה לא רוצה לדעת? אז כן, הם אמרו שברית מילה היא תקיפה של תינוק ושיש לאסור אותה בחוק. אם לדעתך תיקון בקע הוא תקיפה (כפי שכתבת), אני מציעה שתכתוב על כך מכתב למשרד הבריאות. סביר להניח שהם ישללו את רשיונך.
כתבת גם שבארה"ב 90% מלים. מחקר חדש ועדכני של ה CDC מראה שכיום רק 55% מלים בארהב. שים לב לירידה. בתור רופא אתה אמור לדעת זאת.
3) זה שרופא כזה או אחר תומך בברית מילה וטס לאפריקה לבצע ברית מילה זה לא מה ששאלתי. כל ארגוני הרופאים בעולם קבעו שאין הצדקה רפואית לברית מילה. דעתם גוברת על דעה של רופא כזה או אחר.
4) כתבת שאין מצב שבו מכריחים הורים למול את בנם. כאילו שמישהו אמר אחרת. הבעיה היא שברית המילה היא לא להורים. היא לתינוק חסר ישע שאינו יכול להסכים לכריתת איבר גוף תקין וחשוב מגופו.
הילדים היום מאד חכמים. הם ילמדו על הנזק שברית המילה גרמה להם והם יתבעו אותך בבית משפט כשיגדלו. בקנדה זה כבר קורא ורופאים מתבעים. הודעה זו תשמש נגדך במשפט בכדי שלא תוכל לומר שלא ידעת. רק שתדע, הסכמת הורים לא תעזור לך בבית המשפט. מה שיקבע הוא "מה אתה ידעת" בזמן שביצעת את הברית והאם היה לך חשד סביר שאתה פוגע בתינוק. כל בר דעת מבין שהתשובה היא "כן".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)