ברית מילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברית מילה
    טל
    12/07/2012

שלום,

אני גרה בחיפה. רציתי לדעת איפה אפשר למצוא רשימת רופאים מוהלים מומלצים בחיפה?

שמעתי כי יש מוהלים שנוהגים להזריק חומר טשטוש לתינוק הנימול, באיזה חומר מדובר? האם כל מוהל-רופא יזריק חומר זה?

האם יש צורך לקנות ערכת ברית מילה סטרילית ולברר שהמוהל מוכן לבצע המילה איתה או שהרופא יגיע עם כלים חד פעמיים?

אלו שאלות/ דגשים רצוי לברר בטרם בוחרים מוהל?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה

הוספת תגובה

• ברית מילה - תגובה

ד''ר אלי וולפסון
    12/07/2012

טל שלום,
    אין בידי תשובה לשאלתך לגבי מוהלים והחומרים בהם הם נוהגים להשתמש. בכל מקרה רופאים נוהגים לבצע ברית מילה בהרדמה מקומית לרוב על ידי מתן זריקה.
    בכל מקרה-ממליץ לך לברר פרטים עם מי שיערוך את הברית לבנך. לגבי רופא מוהל באזור חיפה לא ידוע לי.
    בהצלחה
    דר' אלי וולפסון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית מילה - תגובה

ד``ר זאב שנקמן
    12/07/2012

שלום רב.
    1. באתר הרבנות הראשית.
    2. אני מאד מקווה שאין מי שמזריק חומר טשטוש לתינוק לקראת ברית מילה. הדבר מאד מסוכן בהעדר תנאים של בית חולים. יתכן, וזה עלול לקרות, שחומר של זריקה להרדמה מקומית המבוצעת ע"י חלק מהרופאים גורם לטשטוש. הדבר קורה אם ניתן מינון-יתר (אני חושש שבחלק לא קטן מהמקרים ניתן מינון-יתר, אבל איני יודע) או החומר מוזרק בטעות לכלי דם. אלה חלק מהסבות בעטיין אני מתנגד להזרקה מקומית לפני ברית. אני משיג רמה טובה למדי של מניעת כאב באמצעים אחרים.
    3. עלייך לשאול כל מוהל באיזה כלים הוא משתמש ולודא היטב כי מדובר בכלים סטריליים.
    4. נושאים לברור: האם המוהל מנוסה, האם עובד באופן סטרילי, האם מורשה מטעם הרבנות הראשית, האם מל לפי ההלכה. ניתן גם לבקש מלצות. בידי רשימת טלפונים של הורים שמלתי את בנם ואשר הציעו לי לשמש ממליצים אם הורים אחרים ישאלו.
    בהצלחה.
    ד"ר שנקמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    13/07/2012

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו