מה עדיף מוהל או כירורג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף מוהל או כירורג
    ג
    19/02/2017

בעזרת ה׳ כנראה השבוע אלד, אני ממש לא יודעת מה עדיף מוהל או רופא כרורג לברית המילה, אלד בתל השומר ורציתי לדעת מה דעתך, מה יותר בטיחותי לתינוק לעשות ברית מילה עם כירורג או מוהל שיבוא לבית? ואם עדיפות לכירורג האם עושים את הברית בבית החולים עצמו? מה הפרוצדורה? ומה העלויות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף מוהל או כירורג

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

ד``ר זאב שנקמן
    20/02/2017

שלום רב.
    על אף היותי רופא, לפי מה שהבנתי ממשרד הדתות, הסטטיסטיקה מראה אותו אחוז סיבוכים בין רופאים ומוהלים "רגילים". חשוב לבחור באדם הרשום ברבנות, יהיה זה מוהל רופא או שאינו רופא. צריך לברר שהוא משתמש בטכניקה נכונה, כלים סטריליים, מקפיד שלא להשתמש במכשירים אסורים על פי ההלכה ודואג למנוע כאב באמצעים סבירים ובלתי מסוכנים יחסית (קרם אמלה) או אבסולוטית (מציצת מי סוכר, אקמול וחבישה המכילה חומר הרדמה מקומית-לידוקאין).. על פי ההלכה המוהל צריך להיות אדם דתי. הרי זה אירוע דתי. ברוב בתי החולים אין ניתן לקיים את הברית בבית החולים, בחלקם ניתן בבית הכנסת של בית החולים, אבל לא באישפוז או בשטח המוגדר כשטח רפואי כמו מחלקת אישפוז או מרפאה.
    סליחה על השיווק-העצמי... אני רופ וגם מוהל דתי, רשום ברבנות ומומלץ על ידה. אני מחטא את ידי בדומה לחיטוי בחדר יתול, הכלים שלי סטריליים, אני מונע כאב, מבצע ברית הלכתית-כשרה מכל הבחינות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מוהל או כירורוג

ד``ר אלון פרידמנס
    26/02/2017

היי , אני מאמין כי עם כל החשיבות ההלכתית והמסורת עתיקת היומין , עדיין המילה הינה פעולה כירורוגית , אשר צריכה להתבצע עם המיומנות , והסטנדרטים המחמירים ביותר בהקשר לטיפול בילוד. הפעולה צריכה להתבצע עם האילחוש המיטבי , המיכשור המתאים ביותר לביצוע הפעולה בצורה מיטבית וללא סיבוכים . ההחלטה כמובן שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו