מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש באמלה כאלחוש לפני זריקה בבריתאורנית06/04/2017
שימוש באמלה כאלחוש לפני זריקה בברית . האם זה מסוכן לתינוק ששוקל 2.700
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמלה
ד``ר אלון פרידמנס06/04/2017שלום אורנית . אין מניעה משימוש במשחת אמלה במשקל זה. חשוב להקפיד על מריחת כמות קטנה, לא על פני שטח נרחב וכמובן מריחה על עור בריא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמלה כאילחוש
ד``ר זאב שנקמן06/04/2017שלוםאורנית.
ראשית, יש לשאול אם האמלה אינה מספיקה והאם יש צורך בכלל בזריקה. מנסיוני העשיר מאד, אמלה לבדה מספיקה, בעיקר אם המוהל מוסיף לתינוק (כמו שאני עושה) מציצת סוכרוז, חבישה ספוגה בחומר הרדמה מקומית ואקמול.
שנית, אמלה בכמויות הנכונות וכשאין רגישות (כמו חוסר ב- G6PD) אינה מסובנת. על אף כי רופאים מכובדים טוענים כי אין ממש באיסור השימוש באמלה בחסר G6PD, זכור לי מקרה בו תינוק הגיע לבית החולים בו עבדתי עם כיחלון ומצוקה קשה בשל שימוש באמלה במצב הנ"ל, וזה מתאים לסיפרות המוכרת לי.
שלישית - מקרי מות או נזק נוירולוגי כתוצאה מזריקת אילחוזש אמנם נדירים. לי ידוע על תינוק אחד שנפטר, ואני עצמי הרדמתי לפני מס' שנים לניתוח אורטופדי אדם שנימול בהיותו בן 10 שנים וקבל זריקת הרדמה מקומית. החומר המוזרק חדר לדם, נגרמה הפרעה קשה בקצב הלב (פרפור חדרים), התבצעה החיאה, והילד (כיום מבוגר) נותר עם נזק שיכלי ומוטורי. זו היתה חוות הדעת שכתב לבית המשפט רופא מרדים בכיר ביותר, חוות דעת אשר התקבלה על דעת בית המשפט. שם היה מדובר בילד בן 10 שנים, לא בתינוק בן 8 ימים בו החיאה קשה עשרת מונים.
רביעית - נכחתי בלא מעט הזרקות אילחוש לקראת ברית, אני חייב לומר שלמיטב שיפוטי כרופא מרדים ילדים ותינוקות המבין "משהו" בכאב בילדים ובתינוקות, התינוקות צורחים בעת ההזרקה לא פחות, ואף יותר מאשר בברית הנעשית ללא אילחוש כלל.
אלפי שנים מלו ללא אלחוש כלל. אמנם הנזקים שתארתי נדירים, אבל מי שקורה לו - עבורו זה 100%. אני משיג תוצאת אילחוש מצויינת ללא זריקה, בשילוב השיטות שתארתי קודם: אמלה, מציצת סוקרוז, חבישה ספוגה בחומר הרדמה מקומית ואקמול.
יעשו ההורים לפי דעתם.
בהצלחה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?