הדבקות וסיבוב של העטרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקות וסיבוב של העטרה
    טלי
    07/06/2010

שלום רב,

אנו שליחים בחו"ל. בני נולד בחו"ל וברית המילה נערכה ע"י מוהל מוכר שהבאנו מהארץ.

כמה ימים אחריי הברית הבחנתי שהעטרה מסובבת ובשיחה עם המוהל שכבר חזר ארצה נאמר לי שזהו מום נפוץ אבל לכשנבקר בארץ הוא ישמח לראות אותנו.

בגיל שלושה חודשים ביקרנו בארץ והמוהל בדק את בני ואמר שיש הידבקות קלה ושחרר אותה (מה שלווה בכאב ורגישות למשך מספר ימים) בנוסף הוא הראה לי שיש ללחוץ על הפין מצדיו מאחר והוא מוסתר ע"י שומן. מאז העטרת נראת יותר טוב אבל היא עדיין קיים סיבוב הנע בין כ- 20 ל-45 מעלות.

בשבוע שעבר ביקרתי (גיל חמישה וחצי חודשים) בארץ כדי לראות אורולוג ילדים בבדיקה נאמר לי כי זהו מצב שכיח וקיימת דפורמציה כלשהיא כמעט אצל כל הגברים וכי מתקנים את העטרת רק במצבים קיצוניים של סיבוב של כ-90 מעלות. לצערי הרגשתי כי לא קבלתי את כל התשובות וכי הרופא הזדרז לשלוח אותי בשל עומס.

אודה על תשובה לשתי שאלות:
    א. אין ברצוני לגרום לסטרס אצל בני ולהתערבות מיותרת וברור לי שהדפורמציה הזו אסטטית ולא רפואית אבל החשש שלי מפני תסביכים העלולים להתפתח בהמשך - מה אחוז הגברים שמגיעים לתיקון בגיל מבוגר? האם באמת לא מטפלים בדפורמציה כזו?

ב. איך אפשר לדעת אם הפין מוסתר בשל שומן או עודףך עורלה?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות וסיבוב של העטרה

הוספת תגובה

• תסביב של הפין

פרופ' שאול דולברג
    07/06/2010

צודק האורולוג: למעלה מחצי מהגברים יש סיבוב כלשהו של הפין ובודאי שלא מטפלים בחצי מהגברים. רק בסיבוב קשה נהוג לטפל ניתוחית. לא יעוע לי על מישהו שהגיע בגלל זה לתיקון בגיל מבוגר, אלא אם לא תוקן בתסביב קיצוני קשה בילדות.
    בבדיקה פשוטה אצל רופא הילדים (לפחות בארץ כי כאן יש הרבה נימולים ניתן לומר אם יש עודף עורלה או שומן שדוחק אותה קדימה.

בברכה
    פרופ' דולברג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו