ליריקה ואלטרול...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליריקה ואלטרול...
    קובי
    12/01/2012

דוקטור שלום רב!
    הייתי כבר בפורום הזה בעבר....
    אני בן 24, סובל מכאבים כרוניים מפושטים בכל הגוף, עייפות תמידית וכאבים ממוקדים בעמידה באזורים שונים ברגליים, דלקות וארטריטיס בברכיים, אוסטיאוטומיה בשוקיים ובירכיים (לא מעוניין לעבור ניתוחי איליזרוב בשלב זה).
    לאחר תרופות רבות שניסיתי אני נוטל אלטרול 25 MG כבר שלושה חודשים ללא שיפור ניכר. לאחר התייעצויות עם פרופ' גליה רהב וד"ר יעקב אבלין הוחלט שאתחיל לנטול 75 MG ליריקה בערב יחד עם הורדת מינון האלטרול לאלטרולט 10 MG, וכמו כן לאחר כ-3 שבועות להעלות את הליריקה ל 75MG פעמיים ביום.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם זה בסדר לנטול את שתי התרופות ביחד?
    2. מהן תופעות הלוואי של הליריקה?
    3. מהן תופעות הלוואי של הליריקה ביחד עם האלטרולט (יש לציין שלאלטרול בהתחלה היו תופעות לוואי קשות שעברו לאחר כשבועיים)?
    4. האם יש לליריקה או לשילוב ליריקה/אלטרול תופעות לוואי רציניות המשפיעות על התפקוד המיני?

אודה על התייחסותך האוהדת
    קובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה ואלטרול...

הוספת תגובה

• ליריקה ואלטרול... - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    16/01/2012

השילוב בין שתי התרופות הינו אפשרי, ואף מבורך. היות ושתי התרופות עובדות במסלולים שונים מבחינת מסלולי הכאב, הפחתת ההמסלול העולה האקסיטטורי והעלאת המסלול היורד האינהיבטורי וכך בפריפריה נרגיש פחות כאב.
    תוספת ליריקה לאטרול מוסיפה לתועלת גם לגבי אלמנטים נוספים הקשורים לתחושות, מצב השינה ועם מינימום אפקט שלילי כגון עלית תאבון, אגירת משקל, רדימות וכדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוקטור

קובי
    16/01/2012

תודה רבה לך ד"ר סווהיל!
    יום נפלא
    קובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו