מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליריקה ואלטרול...קובי12/01/2012
דוקטור שלום רב!
הייתי כבר בפורום הזה בעבר....
אני בן 24, סובל מכאבים כרוניים מפושטים בכל הגוף, עייפות תמידית וכאבים ממוקדים בעמידה באזורים שונים ברגליים, דלקות וארטריטיס בברכיים, אוסטיאוטומיה בשוקיים ובירכיים (לא מעוניין לעבור ניתוחי איליזרוב בשלב זה).
לאחר תרופות רבות שניסיתי אני נוטל אלטרול 25 MG כבר שלושה חודשים ללא שיפור ניכר. לאחר התייעצויות עם פרופ' גליה רהב וד"ר יעקב אבלין הוחלט שאתחיל לנטול 75 MG ליריקה בערב יחד עם הורדת מינון האלטרול לאלטרולט 10 MG, וכמו כן לאחר כ-3 שבועות להעלות את הליריקה ל 75MG פעמיים ביום.
יש לי כמה שאלות:
1. האם זה בסדר לנטול את שתי התרופות ביחד?
2. מהן תופעות הלוואי של הליריקה?
3. מהן תופעות הלוואי של הליריקה ביחד עם האלטרולט (יש לציין שלאלטרול בהתחלה היו תופעות לוואי קשות שעברו לאחר כשבועיים)?
4. האם יש לליריקה או לשילוב ליריקה/אלטרול תופעות לוואי רציניות המשפיעות על התפקוד המיני?
אודה על התייחסותך האוהדת
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה ואלטרול... - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל16/01/2012השילוב בין שתי התרופות הינו אפשרי, ואף מבורך. היות ושתי התרופות עובדות במסלולים שונים מבחינת מסלולי הכאב, הפחתת ההמסלול העולה האקסיטטורי והעלאת המסלול היורד האינהיבטורי וכך בפריפריה נרגיש פחות כאב.
תוספת ליריקה לאטרול מוסיפה לתועלת גם לגבי אלמנטים נוספים הקשורים לתחושות, מצב השינה ועם מינימום אפקט שלילי כגון עלית תאבון, אגירת משקל, רדימות וכדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדוקטור
קובי16/01/2012תודה רבה לך ד"ר סווהיל!
יום נפלא
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)