מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה ו FMFמיכל09/06/2012
שלום רב,
בבדיקות שנעשו לי עלה חשד כי הנני סובלת מ FMF, וטופלתי כחודש ימים בקולכיצין, שלא פתר את הבעיה. הוסבר לי כי לתרופה זמן תגובה ארוך, ולכן יש לקחת כחודש ימים. לאחר פרק זמן זה, ובשל העובדה כי לא חל שיפור מהותי אלא כאבים לפרקים, אובחנה התופעה כפיברו, והומלץ טיפול בליריקה. לאחרונה התברר לי כי יש במשפחתי המורחבת מספר לא קטן של חולי FMF, האם יתכן כי פרק הזמן שלקחתי את הקולכיצין אינו מספיק על מנת לבחון יעילותו? האם כדאי לנסות שוב? לפני שאני מתחילה טיפול בליריקה?
אציין כי בבדיקה גנטית נמצאה אצלי מוטציה אחת של FMF, בילדותי סבלתי מכאבי בטן לא מוסברים והתנפחויות קרסוליים, כיום הכאב הינו במפרקי הידיים ומעי רגיז.
האם יש קשר בין פיברו ו FMF?
אודה לתשובתכם.
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה ו FMF - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל11/06/2012מחלת FMF קדחת ים תיכונית מתאפיינת במיגוון תסמינים כולל ארועי חום, כאבי מיפרקים התקפיים ובד"כ עם נפיחות וגם ארועי פריחה עורית כאבי בטן וכאבים בחזה. מחלה גם משפחתית וגנטית. לציין כי יש מוטציה אופיינית וגם עליות מדדי דלקת.
הפיברומיאלגיה הינה תסמונת של כאב מפושט, ממושך וגם כרוני. בד"כ ללא נפיחות של מיפרק וללא עליות מדדי דלקת.
מותר שיהיו שתי מחלות יחד אך אין קשר בין השתיים. יש להיוועץ בראומטולוג מטפל ולהחליט מהי האבחנה ולפי כך הטיפול. באם יש FMF יש להתמיד בנטילת כולכיצין כי יש לו יתרונות במניעת התקפים והקלה על החום והכאב וגם שימור הכליות. ובאם פיברומיאלגיה אז הטיפולים בהתאם כולל משככי כאבים, אנטי נוירופטיים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)