מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- FMF - קולכיצין ורגישות ללקטוזמיכל09/06/2012
שלום רב,
אני יודעת שהפורום הינו של פיברו, אולם שאלתי נובעת מהקישור של פיברו ו FMF
לפני כחודשיים אובחנתי כסובלת מפיברו והומלץ טיפול בליריקה,
לפני האיבחון, עלה חשד כי יתכן והתופעות מהם אני סובלת הם תופעות FMF, ונעשה נסיון לטיפול בקולכיצין במשך חודש אחד.
הטיפול בקולכיצין לווה בשילשולים, שבזמנו נראו לי קשורים לתסמונת המעי הרגיז ממנו אני סובלת.
אולם, כאשר כאבי בטן ושלשולים שנמשכו מעבר לזמן סביר, נעשתה בדיקה לרגישות ללקטוז, נמצא כי אני רגישה ללקטוז.
האם יתכן כי הרגישות ללקטוז, והשלשולים מהם סבלתי הם בעצם אלו שמנעו את ההשפעה של הקולכיצין? האם יש תרופה אחרת לטיפול ב FMF?
לתשובתכם אודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF - קולכיצין ורגישות ללקטוז - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל11/06/2012כאמור, בתגובה הקודמת, מותר כי יהיו שתי מחלות. הכולכיצין הינה תרופה חיונית לטיפול בקדחת ים תיכונית. אחת הבעיות הינה נטיה לשלשולים אצל חלק מהמטופלים. כמובן באלה עם בעיות מעיים כולל מחלת מעי דלקתית וגם תסמונת המעי הרגיז התופעות לוואי בולטות עוד יותר.
הטיפול בכולכיצין לא נותן את הפרות בצורה מיידית וכי חודש ימים של טיפול אינו מספיק על מנת לבחון את יעילותו. הטיפול בFMF הינו ממושך ולאורך החיים. מצד שני באם התסמינים מהם את סובלת הינם נובעים מפיברומיאלגיה ואין FMF אז יש להתרכז בתסמינים הרליוונטים והטיפול בהתאם ואין לכוליצין תרומה או עזרה בטיפול בתסמינים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)