חולת פיברו שהקופ"ח לא מאשרת טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולת פיברו שהקופ"ח לא מאשרת טיפול
    תותי
    19/08/2012

שלום! אני חולת פיברו מזה 4 שנים ונתקלת בבעיה חוזרת מטרידה ומעצבנת: קופ"ח שלי (כללית) לא מאשרת לי שום טיפול שום עזרה וכו...פרופסור לראומטולוגיה המליץ בחום רב על הידרותראפיה וקבלת ליריקה אך שום דבר מזה הקופ"ח לא רוצה לאשר על הכל אני צריכה לשלם באופן פרטי ואני תוהה מדוע בכלל אני משלמת ביטוח רפואי ועוד מושלם וכו וכו...רציתי לדעת מי עוד נתקל בבעיה הזו? האם יש גוף שאפשר לפנות אליו חוץ מרופא המשפחה במסגרת הקופה שלי (כללית)? מה הפיתרון? לעבור קופה?
    כל הזמן אומרים לי שהליריקה לא נמצאת בהתוויה לפיברו אלא למחלות אחרות אב ללפני זמן מה בביקורי בקופ"ח ראיתי אחות נושאת תיק יד עליו כתוב בגדול: "ליריקה- לטיפול בפיברו..."- אז הצליחו לבלבל אותי הליריקה נמצאת בהתוויה הנכונה או לא?
    אני זקוקה נואשות לליריקה לאחר נסיונות לא טובים עם אלטרולט וסימבלטה. בוודאי שאני עצבנית מתוסכלת וממורמרת על הקופה שלי זה לא עוזר לי לכאבים ולמצב הנפשי ואני גם ככה סובלת מאוד!!!
    מי יכול לעזור? למי יש פיתרון?
    תודה רבה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חולת פיברו שהקופ"ח לא מאשרת טיפול - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    19/08/2012

למרות שהטיפול מאושר בכמה ארצות לטיפול בפיברומיאלגיה. הרי בארץ אינה בסל התרופות למחלה. בקופות השימוש בליריקה הינו בהמלצת האונקולוג, אינדוקרינולוג ונוירולוג במקרים של נוירופטיה ולא לפיברומיאלגיה אך חלק מהקופות מאפשרות הנחה בהמלצה לטיפול למחלה אך הנחה חלקית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

תותי
    19/08/2012

תודה ד"ר..אז למה לא מפנים ישר לניורלוג? למה ראומטולוג שממליץ בחום על ליריקה אפשר לקרוא על זה אפילו כאן בפורום...? אם כן זו הדרך ללכת לניורולוג....? ולגביי ההנחה שזה עדיף ממחיר מלא במילא לא שמעתי. כיצד אוכל בכל זאת לקבל אותה?
    שוב המון תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה לפיברו

כוכב
    18/06/2016

שלום לך
    אני סובלת גם ממחלת הפיברומיאלגיה.
    לפני כשלוש שנים המליץ לי הראומטולוג שלי לקחת ליריקה והפנה אותי לנוירולוג, למזלי לאחר בדיקת IMG אושר לי השימוש בליריקה, ההשתתפות היא גדולה מאד מטעם קופת חולים וזאת לאחר שרופא מחוזי אישר לי את הליריקה, אני נמצאת בקופת חולים מאוחדת.

אני מציעה לך לא לוותר לגשת לנוירולוג לעבור את הבדיקות האמורות לצורך אישור ומאחלת לך הצלחה ובריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש את אותה בעייה

אביאלה
    27/08/2012

נכנסתי להתייעץ וראיתי ששאלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאבת השרירים - ליריקה

רחל
    01/09/2012

הגיע הזמן להתעורר ולעבור לקופ"ח מכבי. התרופה ליריקה נמצאת בסל התרופות ושיפסיקו לבלבל לך את המוח. למה לך לשלם כ"כ הרבה. תעברי קופה. להם לא כואב, שורף ומציק. תעברי קופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה

ליבת
    12/03/2016

אני במאוחדת וגם אין אישור התרופה הזו
    לא פשוטה מבחינת תופעות לוואי. אז אני באופן אישי
    מאוד חוששת ממנה. מנסיוני תרופות החמירו לי את המצב
    אני בעד קנאביס,רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו