פיברומיאלגיה ופריצות דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה ופריצות דיסק
    שחר
    14/09/2012

שלום,

הפיברומיאלגיה שלי התחילה לפני 8 שנים בערך (כאבי תופת לתקופות עד מצבי שיתוק מרוב כאבים) ונחשבתי למשוגעת עד לפני שמונה חודשים עקב טיפולים בשתי פריצות דיסק, וכן יש לך גם פיברומיאלגיה 18 נקודות.

אני סובלת מכאבי תופת ובקושי מצליחה לקום מהמיטה שלא לדבר על גידול 2 ילדים.

אני מקבלת עירוי מגנזיום וליקיודין כל חודש ובד"כ זה משפיעה ל10 ימים בצורה חלקית (מאוד). חוץ מזה קיבלתי טרמדקס, אלטרולט ועוד מליון מרשמים. כלום לא עובד ועכשיו ממליצים לי על סימבולה (או משהו כזה), וניתוח לגב גם עומד על הפרק.

אני לא יכולה לעשות פעילות גופנית בגלל הגב, ולצערי אני לא יכולה לממן טיפול אלטרנטיבי.

בבקשה תנו לי עצה איך חיים עם כל זה, אני רק בת 33 והגוף שלי כל כך זקן

תודה מראש ושנה טובה
    שחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ופריצות דיסק - תגובה

יוספה בראונשטיין
    19/09/2012

שחר שלום,

מצטערת שאת סובלת כל כך.

רציתי להציע לך 2 פתרונות שאולי יוכלו להקל עלייך:

1. יש באפשרותך לפנות לרופא אורטופד ולבקש טיפול בהידרותרפיה. הטיפול במים בטמפ' של 33 מעלות מקלים מאד על הכאב והתנועתיות.
    2. אף שטענת כי אין ביכולתך לממן טיפולים ברפואה משלימה, אם יש לך ביטוח משלים / מושלם של אחת מקופות החולים, תוכלי לקבל טיפולים בעלות מופחתת וסבירה. לרפואה המשלימה יש מגוון דרכים להקל על כאבים. לשם כך צריך להגיע לרופא ממיין לרפואה משלימה בקופת החולים שלך שיפנה אותך לטיפול המתאים.

רפואה שלמה
    יוספה בראונשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ופריצות דיסק - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    05/11/2012

תיאור תסמיני מחלתך נותן הרושם כי מדובר בפיברומיאלגיה עקשנית וקשה. רוב החולים הלוקים בתסמונת זו מתקשים למצוא את דרך המלך לשם החלמה וריפוי אך יש מקום להיעזר בראומטולוג לכל הצעה אשר עשוייה להקל על המצב. שילוב של טיפול פרמקולוגים וגם אלטרנטביים הינו מועדף. טיפול בתרופות חדשות יחסית כגון סימבלטה שהזכרת או ליריקה הינו אפשרי ועוזר בחלק מהחולים. טיפולים פשוטים כולל התעמלות, עיסויים, חמי מרפא, שחיה ועוד ואפילו הליכה יומית סדירה גם עשויים להביא להפוגה מה.
    מאוד חשוב למצוא את הדרכים להתמודדות עם הבעיה ולהימנע ממצב של שבירה ונעילה של המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו