מבולבלת מהתרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת מהתרופות
    נחמה
    15/03/2013

שלום
    אני חולת פיברו מזה כמה שנים. נוטלת ליריקה 75 מ"ג רק בלילה כדי להרפות את השרירים ולישון טוב יותר וזה עוזר לי חלקית לכאבים אבל עוזר לי לישון טוב יותר. לאחרונה הוצע לי עי פסיכיאטר לעבור לסימבלתה. התחלתי ב 30 מ"ג בבקרים לפני 3 ימים אינני מרגישה שהכדור "מעורר" אותי אך יש הטבה חלקית ממש מועטת מבחינת הכאבים. לשינה הפסיכיאטר יעץ לי לקחת מירו 15 מ"ג ואכן ישנתי טוב לילה שעבר אבל לא לקחתי את הליריקה לפני השינה. התוצאה היתה אומנם שינה כמעט רציפה "כמו גוויה" אבל כשהתעוררתי לא יכולתי לזוז! לא יכולתי לקום מהמיטה הידיים נרדמו האצבעות לא התקפלו הגב כאב בקיצור התעוררתי לבוקר מסויט של כאבי תופת. אז מה אני עושה? (אציין שהסימבלתה והליריקה עולות לי הון תועפות) האם הן משפיעות אותו דבר? האם כדאי לוותר על "המירו" בכלל ולקחת סימבלתה רק בלילה? (למרות שהוא אמור לעורר אינני מרגישה בהבדל) האם לשלב בין סימבלתה לבקרים וליריקה בלילות? אני ממש מבולבלת וכבר הרבה זמן לא הרגשתי ככ רע כאילו עברו על כל הגוף שלי עם "מכבש" בלילה. הליריקה עזר לי לריפיון השרירים לכן ישנתי קצת טוב יותר והבוקר הזה ללא הליריקה לילה לפני, קמתי פשוט מכווצת וכואבת מאוד. מה אני עושה?
    תודה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת מהתרופות

הוספת תגובה

• מבולבלת מהתרופות - תגובה

יוספה בראונשטיין
    17/03/2013

נחמה שלום רב,

מצטערת על הסבל שאת עוברת.

לאור חוסר היעילות של התרופות שאת מציינת, רציתי להציע לך להיעזר בשיטות השונות שיש לרפואה המשלימה להציע לשיפור השינה והכאבים: דיקור, הידרותרפיה ודמיון מודרך. לצד זאת כתזונאית טבעית, ממליצה לך לנסות תוסף של מגנזיום לפני השינה, גם מפחית כאב וגם משפר את השינה.
    ישנם מספר סוגים של תוספי מגנזיום. מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי הסוג והמינון. שווה לנסות במיוחד לאור מה שאת מתארת.
    אם יש לך ביטוח משלים (או מושלם) את יכולה לקבל את הטיפולים במחירים שווים לכל כיס.

תרגישי טוב,
    יוספה בראונשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל את תגובתו של רופא הפורום

נחמה
    17/03/2013

אשמח לקבל גם את תגובתו של רופא הפורום ותודה רבה גם לך אני אברר בקשר למגנזיום ואציין שאני כבר בבירורים להצטרף להידרותרפיה. תודה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת מהתרופות - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    31/03/2013

תיאור הסבל הרב האופייני לפיברומיאלגיה הינו מאוד מדוייק וגם הבילבול שעלול להתפתח מרוב עצות ורצונות לעזור.שילוב של תרופות להרגעה, נוגדי כאבים וגם תרופות לשיפור הרילקסציה של השרירים הינו פועל שכיח. הרבה הצעות לטיפול תרופתי כגון נוגדי דכאון, כמו מירו , ציפרמיל או אלטרול וציפרליקס מוצעים בהרבה מקרים, אך חשוב להיזהר משילוב של תרופות כך שלעיתים השילוב יכול להעמיק את האפקט ולהחמיר את הנטיה לחולשה ועייפות וקיימות גם לעיתים תוצאות פרדוקסאליות- הפוכות כגון הפרעותשינה, הגברת החרדה ועוד.
    עקרונית, מתן סימבלטה בשילוב על ליריקה, או אלטרול עם ליריקה עשויות להביא להקלה ניכרת אך כמובן השימוש בהדרגה ובזהירות.
    באשר להמלצה לטיפול לא פרמקולוגי- לא תרופתי כגון טיפולים אלטרנטיביים, תזונתיים, וגם הידרוטרפיה הרי ישנם הרבה מקרים שאכן הכיוון הזה של טיפול הביא למזור והשילוב גם עם ההצעות התרופתיות הביא לעוד יותר עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר..

נחמה
    31/03/2013

אלפי תודות על תשובתך, אני קצת רגועה יותר ואכן עם התרופות והשילוב של ליריקה וסימבלתה, אני מתקדמת לאט לאט ובקצב שלי כדי לא לחוות יותר מדי תופעות לוואי..ואכן יש שיפור ברמת הכאב. תודה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו