מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאובחנתנושה15/03/2013
לפני כ 6 חודשים, התחיל אצלי כאב ליד המותן והתחיל להקרין לרגל..לפעמים הרגשתי אותו באזור הכתף והיד מתחת לשכמות. הכאב המרכזי התחיל ליד המותן. עשיתי הרבה הרבה בדיקות וכולם תקינות. אובחנתי לאחרונה כחולת פיברו. קראתי הרבה על המחלה . עדיין אני בתדהמה. עדיין בהכחשה. אני עדיין לא מעכלת את זה. למה מחלה זו מתחילה? אני אגב בן אדם מאד רגשי הן מצד הרגשי והן מצד הכאב! תמיד אמרו לי שאני רגשית ומאד "מפונקת" כי אני לא סובלת כאב. אני הייתי תמיד רגישה לקור!! אם אני עומדת בחוץ וקר אני סובלת מכאבי בטן עזם ומתפתלת מכאבים עד שאני מקיאה אבל זה לא תמיד קורה. סבלתי פעם מכאבי ראש עזים בערך לכמה חודשים ...יצא שזה מלחץ..כאב ביד ..לחץ..זאבת בישער לפני כמה חודשים..לחץ הכל היה תוצאה מלחץ..אבל אף פעם לא תיארתי לעצמי שאני בעצם מפתחת מחלה..האם המחלה התחילה להופיע כבר מזמן ואני לא ידעתי?? הא זה יכול להיות שהכאב במותן וא סימן להתחלתה? האם יכול להיות שבמחלה זו הכאב יכול להיות קשה וממוקד במקום מסוים..ובמקומות אחרים זיש כאב אבל לא ממש קשה?? אני יודעת שיש לי הרבה שאלות אבל בבקשה תענו לי...הרופא שלי מאד מקצועי וטוב..אבל מה רע לקבל תשובות ממומחה אחר....אני התאמנתי פעם בבית והרמתי את הרגל בצורה פתאומית והרגשתי שמשהו קרה שם...עה=בר חודש והכאב הופיע האותו אזור ....האם יכול להיות שפגעתי בשריר שם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאובחנת - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל31/03/2013תסמיני הפיברומיאלגיה הרבה פעמים הם מגוונים ולא מוגדרים אך יכולים להימשך זמן רב לפני האבחנה. הקשר למצבי לחץ כפי שתיארת וגם ארועי טראומה הינו אפשרי. בד"כ אין נזק אורגני מובהק ולא נזק לשריר ולא עיוות מיפרקי ולא ניוון בשרירים למרות ההרגשה הנוראה של חולשה , עייפות ותשישות שלא מאפשרת תיפקוד נאות ולא שקט או נחת.זיהוי המקור וגם זיהוי האבחנה מקל בהרבה על החולה ומעלה את המודעות לתסמיני וביטויי המחלה לשם התמודדות יותר טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)