מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צומת החלטותדידה30/04/2013
שלום רב,
קיבלתי לפני כשנה לחיי את הפיברומיאלגיה וסי.אפ.אס. ניסיתי טיפול בסימבלטה אך לאחר כחודש וחצי הוא הופסק כיוון שגרם להחמרה דרמית בסימפטומים של המחלה ולתופעות לוואי נוספות. הטיפול הוחלף לטיפול טבעי ברמוטיב 500 שגם אחרי 4 חודשים לא שיפר את המצב. בכל התקופה הזו המשכתי בפעילות חיי ללא שינוי עם קריירה עמוסת שעות ומתחים, בית, ילדים וזוגיות ובלי אנרגיות לפעילות גופנית (שהבנתי שיכולה להקל עם התופעות).
לפני כשלושה שבועות, התחלתי טיפול תרופתי של אלטרולט אבל עדין אין שיפור ויש ימים שנראה כאילו יש החמרה.
לטענת הרופא, אני חייבת להוריד את רמת המתח ושעות העבודה שלי ולפנות זמן ואנרגיה לספורט וריפוי עצמי.
בשבועות האחרונים אני מפנימה שאני חייבת לעשות שינוי , אבל האם שינוי תעסוקה הוא באמת הפתרון ? בתפקיד שלי אין לי יכולת להקטין שעות אלא רק להתפטר.
האם חופשת מחלה של חודש יכולה להציל את המצב ?
אני בצומת החלטות ולא יודעת לאן לפנות. אשמח לקבל את המלצתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צומת החלטות - תגובה
יוספה בראונשטיין01/05/2013דידה שלום רב,
אין ספק שלסטרס כרוני השפעה שאינה מטיבה עם הסובלים מפיברומיאלגיה וגם טיפול תרופתי לא יטיב את המצב במידה ניכרת.
על כן ממליצה לך להיעזר בשיטות הטיפול השונות שיש לרפואה המשלימה להציע
להפחתת הסטרס, הכאב ויתר תופעות הלוואי של המחלה:
בראש ובראשונה שינוי תזונתי יכול לעשות פלאים להפחתת הסטרס והוספת אנרגיה. לצד זאת תוכלי להיעזר ביוגה, צמחי מרפא, עיסוי בשמנים ועוד שיכולים להקל בצורה משמעותית על התופעות שאת מתארת.
אם יש לך ביטוח משלים, את יכולה להיעזר בשירותי הרפואה המשלימה שמציעה הקופה שאליה את שייכת ובמחיר שווה לכל כיס או לפנות למטפלים פרטיים.
מקווה שעזרתי לך
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)