האם יש לי פיברומיאלגיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי פיברומיאלגיה?
    אורלי
    15/09/2013

בת 30. מזה כשנתיים-שלוש סובלת מכאבים בידיים וברגליים והרגשה כללית של חולשה ועייפות שהתגברו והתחזקו בחודש האחרון.
    בבדיקות אחרונות ESR=48, CRP=2.64.
    סובלת שנים מכאבי ברכיים (סחוס/פיקה). הייתה דלקת במרפק טניס (טופלה בדיקור סיני). כרגע דלקת בכרית כף הרגל, לפני כחצי שנה קיבלתי מרופא משפחה אטופן וכדור נוסף לדלקת ברגל שלא עזרו, כעת הומלצו מדרסים ע"י אורטופד.
    לחצים בשלפוחית ותכיפות במתן שתן (כ-8 שנים) יש תקופות טובות יותר ויש בלתי נסבלות. חוסר ב-B12 שהתייצב. לפני כשנתיים הייתי אצל ראומטולוגית שפסלה דלקת פרקים. רגישות באזור הלסת התחתונה, מידי פעם הרגשה כאילו האזור "נתפס" בבוקר וכאבים נוראיים בבליעה. רגישות במותניים מאחור. כאבים בשכמות ובעורף.
    בבדיקות כמו: EMG ברגליים, אולטראסאונד בצוואר לא נמצא משהו חריג. באולטראסאונד כף הרגל נמצאה דלקת.
    אשמח לדעת אם מדובר בפיברומיאלגיה ואם לא, מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי פיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

• האם יש לי פיברומיאלגיה? - תגובה

יוספה בראונשטיין
    16/09/2013

אורלי שלום רב,

התמונה שאת מתארת בתוספת שלילת דלקת מפרקים, תכיפות ודחיפות במתן שתן והרגישות באזור הלסת ואי הימצאות ממצאים בהדמיות מחזקים את האפשרות שמדובר בפיברומיאלגיה. יחד עם זאת בבדיקות המעבדה נמצאה עדות מסוימת לאיזה שהוא תהליך דלקתי, יתכן מקומי, שאינו קשור לכל התמונה שתיארת.

מציעה לך קודם כל לחזור לרופאה הראומטולוגית, לשם אבחון דרך לחיצות בנקודות הרגישות (Trigger points).

היה והרופאה תקבע שאכן מדובר בפיברומיאלגיה מציעה לך לנסות להתחיל טיפול טבעי שיקל על בעיות מתן השתן, הכאבים והתשישות. זאת באמצעות התאמת תזונה וצמחי מרפא. בנוסף ניתן לפנות לרופא ממיין לרפואה משלימה בקופת החולים שאת חברה בה שיכול להמליץ על שיטות טיפול נוספות אשר יקלו על מצבך.

תרגישי טוב

יוספה בראונשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורלי...

יעקב...
    27/09/2013

גם אני מתמודד עם כאבי ברכיים בפיקות הברכיים...
    מה את עושה לגבי הכאבים ...........??? גם אני מאוכזב שאין פתרונות...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

אורלי
    13/10/2013

שלום,
    לידיעתך, אני לא מאובחנת בפירומיאלגיה.
    כאבי הברכיים שלי, עם קשר או בלי, כבר כ15 שנה.
    הדבר שמצאתי הכי יעיל להפחתת הכאבים הוא ככל הנראה דיקור סיני,
    שגם עזר לכאבים במרפק הטניס.
    אני ממליצה לנסות..
    בהצלחה ותרגיש טוב!
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי פיברומיאלגיה? - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    13/10/2013

התיאור שלך לכאבים מפושטים, חולשה ועייפות, הפרעות פונקציונליות כגון הפרעות שלפוחית השתן, ועוד מעלים סבירות לקיום תסמונת הפיברומיאלגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו....

אורלי
    13/10/2013

המון תודה על התגובה.
    הייתי אצל רופא המשפחה שהפנה אותי לראומטולוג.
    לצערי התור נקבע רק לעוד חודשיים.
    לא יודעת איך אעביר את הזמן בכאב עד אז.
    יש לך רעיון מה יכול להפחית את הכאבים עד אז?
    חשבתי לנסות דיקור סיני אך אני חוששת שזה יפריע לאבחנה בהמשך,
    וזה דבר שקשה לי לוותר עליו - האבחנה, מה יש לי... :(
    אשמח לעצה טובה,
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לראומטולוגית

אני
    20/10/2013

לבדוק חשד ל"דלקת חוליות מקשחת"
    הסימפטומים די דומים
    עדיף להגיע עם צילום MRI עמוד שדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו