חולה כבר 13 שנה-קצת עידוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה כבר 13 שנה-קצת עידוד
    בינבה
    24/09/2013

נכנסתי לכאן כדי לחפש האם קיים איפשהו דבר כזה- קבוצת כושר לפיברומיאלגים.
    כל הזמן אומרים לנו שכושר זה הדבר הכי טוב, וכלכך הרבה פעמים החלטתי שזהו אני עושה את זה, והכאבים של אחרי מנעו ממני להמשיך....עכשיו אני מחפשת איך להתחיל.
    רפרפתי קצת על ההודעות, וראיתי שיש כאלה שאובחנו לאחרונה ונדמה שהכל סוגר עליהם...בדיוק הכרתי מישהי בכיתה שלי (אני סטודנטית לעיצוב פנים) שאובחנה לפני שנה בCFS וחושבת שעכשיו יש לה פיברו'. היא באותו מצב של דאון מהעניין.
    אני זוכרת שאבחנו אותי היה נדמה לי שנגמרו לי החיים. הייתי אז גם בתקופה של כאב מתמיד וחזק במשך המון זמן וכל הרופאים כל הזמן אמרו שזה לכל החיים ושהתרופות שמשתמשים בהם הן פסיכיאטריות ושצריך ללמוד לחיות עם זה.
    ואני אמרתי לעצמי שזה ממש מייאש "ללמוד לחיות עם זה".
    הייתה תקופה מסוימת שכששאלו אותי מה שלום הפיברו', הייתי אומרת שאין לי כלום ושאני בריאה, כי קראתי את "הסוד" והאמנתי שאם אני אאמין בזה מספיק חזק זה ייעלם. כשהיה כאב, הדחקתי אותו ואמרתי לעצמי שזה כאב חולף. אולי זה עזר במשהו, אבל זה לא העלים את הכאבים והמחלות.
    אחר כך הבנתי שללמוד לחיות עם זה,לא אומר "לחיות עם הכאב החזק הזה, המתמיד הזה לכל החיים. "
    זה אומר שאפשר להמשיך ולכוון בחיים להתקדמות. ואפשר לחפש דרכים שיקלו על הסימפטומים. ואפשר לתכנן תכנונים. והמשמעות של "לחיות עם זה", היא לא לתת לזה לעצור לך את החיים.
    זה לדעת ללכת לישון כשאת עייפה ולשבת כשאת צריכה לנוח. ולהיות קשובה מה טוב לך לאכול ומה לא טוב לך לאכול. וללמוד את עצמך- מה מגביר את הכאב ומה עוזר. ושיהיה את מה שעוזר, תמיד בהישג. (נסעתי לחו"ל עם כרית חימום...סתם דוגמה).

יש תקופות טובות ויש תקופות פחות טובות. יש התקפים ויש מערכת חיסונית בריצפה. יש לי קשיים בלימודים כי אני צריכה לבנות מודלים והחיתוך בסכין יפנית גורם לי לדלקות...אבל אני אומרת לעצמי ש"מה שיצא אני מרוצה". אלה היכולות שלי ואני אשתמש ביכולות שלי כדי להגיע הכי רחוק שאני יכולה.
    ובאמת זה אפשרי. ואם אבחנו אותך בפיברו', זה לא אומר שהדרך עכשיו היא רק למטה.
    וזה לא אומר שאני "זקנה" (כמו שהרגשתי מאז גיל 16), זה פשוט אומר שקצת יותר קשה לי פיזית להתמודד עם דברים ולכן אני צריכה להכיר את עצמי טוב ולהקשיב לעצמי טוב ולתת לגוף שלי כל מה שהוא צריך כדי להרים אותו למעלה.

אז אל ייאוש, החיים לא חייבים להיעצר, ויש תקופות של הפוגה מכאבים.
    זאת שאיתי בכיתה אמרה שכלכך כאב לה שהיא לקחה אופטלגין, ונזכרתי איך הייתי בהתחלה לוקחת אופטלגינים כי לא הייתי רגילה שכואב לי...בסופו של דבר, אפשר כמעט להתרגל לזה... (ובכלל עדיף בלי תרופות!!)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה כבר 13 שנה-קצת עידוד

הוספת תגובה

• תשובה לבינבה...

יעקב...
    27/09/2013

גם אני סובל מכאבים ולא מצליח להתמודד מה ניתן לעשות בכד להתגבר...
    בתודה יעקב אצלי הכאבים בברכיים......???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,

בינבה
    27/09/2013

כמו שאמרתי, לי אישית עוזרת מאוד ההומיאופתיה. יש לציין שזה תהליך ריפוי שלוקח זמן, אבל מאחר ובמצבים אקוטיים של מחלה ההומיאופתיה עזרה לי, זה נתן לי כוחות להתמיד בטיפול. ואני רואה תוצאות. עוד לא נרפאתי, אבל אני משתפרת.
    אני אישית ממליצה על זה. כמובן שיש עוד הרבה שיטות אלטרנטיביות שלא ניסיתי...
    חוץ מזה, אני לא אוכלת בשר, מוצרי חלב, ועוף. מאמינה שזה הרבה יותר בריא.
    משתדלת לאכול הרבה מאוד ירקות, טחינה, חמאת שקדים, רק דגנים מלאים ולהפחית בסוכר. יש השפעה משמעותית למה שאנחנו אוכלים- על הגוף שלנו.
    חוץ מזה, אני בשאיפה להתחיל לעשות כושר איכשהו- רק שעוד לא הצלחתי ליישם את זה....

בהצלחה ורפואה שלמה!

(נ.ב, הכאבים רק בברכיים?? זה לא נשמע כמו פיברו'...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבימבה...

יעקב...
    27/09/2013

כן הכאבים בברכיים זה התחיל ממכה לפני כמה בברך שמאל עד היום...
    ולאחרונה כתוצאה ממאמץ מעבודתי התפתחה לי דלקת בברך ימין......?
    גם לך הכאבים כרוניים.....??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן...אבל זה לא נשמע דומה בכלל

בינבה
    27/09/2013

לי הכאבים כרוניים ומפושטים בגוף. לפעמים דלקות גידים, לפעמים כאבי שרירים, לפעמים כאבי פרקים. מיגרנות, מערכת חיסונית ירודה מאוד, סינוסיטיס שהיה חוזר עד שהפסקתי עם החלב לחלוטין ועוד כל מיני תופעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבימבה...

יעקב...
    27/09/2013

אני מביין נשמה זה כאב כרוני...
    זה כמעט אותו דבר, אני ברוך ה" הכאבים רק בברכיים אצלי זה לא דלקת פרקים
    אבל זה כאב כרוני שהתחיל לי בברך שמאל ופתאום הופיע בימין כאבי ברכיים זה סיוט ובכלל כול כאב שהוא כרוני שבגוף...
    אמרתי אולי יש לך טייפים לעזור לי להתמודד......???
    בת כמה את שאת סובלת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבימבה

יעקב...
    27/09/2013

סורי שהפרעתי לך אבל אם את יודעת מה יכול לעזור לי לכאבים מהניסיון שלך
    אפשר לדבר במייל או בפיסבוק...
    למה לא נעים לדבר ולהפריע בפורום...
    שבת שלום ומבורך...ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו