פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    ליטל
    26/06/2014

שלום לכולם.
    אני בחורה בת 24 בריאה ברוב מהזמן כמו כל בחורה בגילי.. לאחרונה מזה כחודש וחצי החלו להופיע לי כאבים חזקים בשכמות, כתפיים, צוואר ומרפקים מאוחר יותר הכאב היה יורד לאזור האגן והברכים.. לא שמתי לב לכאב כי חשבתי שזה בגלל שאני ישנה המון (תופעה שלא מוכרת לי אני בחורה מאוד פעילה ומעולם לא קמתי בשעות מאוחרות) העייפות נעשתה הדבר העיקרי שהדאיג אותי כי כל הזמן ביקשתי מנוחה למרות שלא עשיתי הרבה במהלך היום ואז מרפק ימין החל לתת את אותותיו בזמן תנוחה מסוימת הוא כאב נורא כיפוף וישור ממושך.. ובזמן נהיגה ממושכת הכאב באגן שמוציא אותי מדעתי ורק כשאני נוהגת בלי נעלים וישובה כמעט כמו ישיבה מזרחית שרק רגל אחת מכופפת עוזר לי לעבור את הדרך בשלום וכמעט בלי כאב.. וכמובן שישנם תסמינים נוספים חוץ מעייפות ותשישות נוראים.. זה מצב מעט דיכאוני..בכי שלא קשור לכלום פשוט רגישות יתר לעולם.
    הבנתי שפיברומאלגיה קשורה למצב נפשי בעיקר אז הופעל עליי במהלך השנה וחצי האחרונים לחץ אדיר בנוסף אני סובלת מחרדות..(וגם מטופלת) ולקינוח אחותי סובלת מאותה מחלה פיברומאלגיה..
    אני יודעת שההודעה די חופרת אבל אני אשמח לחוות דעת מכם אני מחכה לתוצאות בדיקת הפרקים שלי לשלול דלקות מה שלא נראה לי כי אין חום או אדמומיות.. כמו מה זה נשמע?
    תודה וסופ"ש נעים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

רועי צור
    28/06/2014

היי ליטל,

כפי שאת ודאי יודעת פיברומיאלגיה היא מצב מתמשך כך שיש לחכות לפחות חצי שנה כדי לאבחן אותך, לאחר שכמובן שוללים מחלות או הפרעות אחרות כגון הפרעת חרדה כללית שיכולה לגרום גם לסימפטומיים גופניים. זה נכון שבפיברומיאלגיה יש קשר הדוק בין הגוף לנפש ומקורה בהתמודדות לקויה של הגוף עם אירועי לחץ מתמשכים. וויסותם.

בינתיים אני ממליץ לך להמשיך בטיפול הנפשי, לשקול להעזר בכדורים כדוגמת ציפרלקס ולמצו דרכים להקל על החרדה כגון מדיטציה, דמיון מודרך ופעילות גופנית ככל שמתאפשר לך.
    מאחל לך בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו