מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיהתות29/06/2014
שלום אני בת 26, נשואה ללא ילדים. אובחנתי לאחרונה בפיברומיאלגיה וחוץ מלתת לי מרשם לכדור פסיכיאטרי לא ממש הסבירו לי ונתנו לי כל האופציות לטיפול.
אשמח לשמוע על דברים נוספים שיכולים לעזור (אני מטופלת בדיקור, כוסות רוח ומסאג על בסיס שבועי)
בנוסף אשמח לשמוע את ההשלכות של הריון עם פיברומיאלגיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
רועי צור29/06/2014היי תות,
למרות שהריון יוצר מעמסה על הגוף, נשים רבות מדווחות שחלק מהסימפטומים נעלמו להן במהלך ההריון. אני מציע לך להעלות את השאלה הזו בקבוצת התמיכה באתר או לשאול נשים אחרות עם פיברומיאלגיה. בכל מקרה, אין לך מה לחשוש להיכנס להריון וללדת. חוויית האופוריה הנלווית ללידה יכולה דווקא להטיב עם הפיברו.
הטיפול בפיברומיאלגיה מתמקד בחיבור בין הגוף לנפש. הכדורים נועדו להעלות את רמת הסרוטונין שמסייע להתמודד עם הכאב. אצל כל אדם זה פועל אחרת כך שאם כדור מסוים לא ממש עוזר אפשר לנסות ולשחק עם זה. חשוב למצוא רופא אמפטי המכיר את המחלה ומוכן לעבוד איתך ביחד עד למציאת הכדור והמינון הנכונים לך.
טיפולים אלטרנטיביים כפי שציינת גם הם יכולים לעזור. מומלץ לשמור על פעילות גופנית מדודה שגם היא מעלה את רמת הסרוטונין והאדרופינים המקלים על כאב. מעבר לכך שמירה על חיים מאוזנים, נטולי לחץ וחרדה חשובה מאד להתמודדות עם המחלה. רצוי להסתייע בטיפול נפשי הנותן מקום לחולה להביא את מכאובי הנפש הבאים לידי ביטוי גופני.
אני מאחל לך רפואה שלמה ומשפחה מאושרת :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)