כאבי שרירים - פיברומיאלגיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים - פיברומיאלגיה?
    יוני
    06/08/2014

שלום רב,
    אני בן 27, ספורטיבי ומנהל אורח חיים בריא מאד.
    כבר כמה שנים (בערך מגיל 20) יש לי כאבים חוזרים ונשנים שמתחילים מאיזשהו גירוי קל ולא עוברים למשך תקופות ארוכות (חודשים) או באים והולכים חלופות.
    הכאבים הם בברכים, מרפקים, כתף, צוואר ובשנים האחרונות בעיקר בגב (בין השכמות, במרכזו ובאזור עצם הזנב).
    איני עייף באופן מיוחד (רק אחרי יקיצה בבוקר, אך זה עובר אחרי כשעה ואיני עייף עוד במהלך היום).
    בבוקר הגוף שלי מאד נוקשה והכאבים בשיאם. אם הכאב לא חריף מאד לפני פעילות ספורטיבית לרוב הוא עובר במהלך פעילות.

במשך שנים הלכתי לאורטופדים, כירופרקטים, מעסים, מדקרים וכו'. איש מהם לא ידע לאבחן בעיה ספציפית בשלד או ברקמה.

האם יש סיכוי שמדובר בפיברומיאלגיה? אולי משהו אחר?
    איך ניתן לבדוק זאת? ( אני מבוטח כללית)

המון תודה,
    יוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי שרירים - פיברומיאלגיה? - תגובה

רועי צור
    17/08/2014

היי יוני,

התיאור שלך יכול להתאים לפיברומיאלגיה בהעדר אבחנה אחרת כמובן. משך הזמן, הגלים החוזרים ונישנים, העייפות ונוקשות השרירים. יש כמובן צורך באבחון מקצועי של רופא המומחה לפיברומיאלגיה כגון ד"ר אבלין. אתה יכול לפנות אליו באופן פרטי או כייעוץ בהשתתפות הקופה.
    רפואה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לינוי
    29/04/2015

יוני שלום. במקרה קראתי את ההודעה שלך כשחיפשתי מענה למה שעובר עליי וזה כאילו אני כתבתי את זה בעצמי. גם אני בגילך. אם תראה את התגובה שלי אשמח אם תשלח לי הודעה ונתייעץ אחד עם השני. לינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו