מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת לגבי שילובי תרופותגלית23/02/2011
שלום דר',
לצערי הרופא שלי לא מכיר בפיברו.
בעבר קיבלתי סימבלתה 30 מג' לפיברו והיא הקלה מאוד אך לא עזרה לדיכאון שהייתי בו.
הרופא החליף לי לנורטילין 50 מג' ויצאתי מהדיכאון באופן נפלא. אך הכאב נשאר והחמיר.
נאמר לי לשלב את הסימבלתה עם הנורטילין ושזה בסדר. האם השילובים של SNRI וטריצקלים במינונים כאלה ניתנים?
כמו כן מהו המינון של הנורטילין שאמור לטפל בכאב?
כמו כן האם טרגטול כמיצב משפיע גם על הכאב יותר מלמוג'ין?
הרופא אמר שזה לשיקולי באיזה אופציה לבחור ואני ממש לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת לגבי שילובי תרופות - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל27/02/2011מציע כי תהיי במעקב סדיר של ראומטולוג
מתן סימבלטה הינו יעיל ולעיתים צריך להעלות מינון. שילוב עם תרופות אנקסיוליטיקה, וגם אנטי נוירופטיות אפשרי. תוספת תרופות נוגדות דכאון וגם אנטי אפלפטיות כגון טגרטול גם עשוייה לעזור לכאבים נוירופטיים וכאבי פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טרגטול טובה יותר מלמיקטל?
גלית27/02/2011רשמת משפחות של סוגי תרופות,לא הבנתי,האם תוכל לפרט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טרגטול טובה יותר מלמיקטל? - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל27/02/2011תרופות אנטי אפלפטיות כגון טגרטול ולאמיקטאל עשויות לעזור בפיברומיאלגיה. הדבר אינדיווידואלי ואין יותר טוב או פחות טוב.
לגבי תרופות אנקסיוליטיות- הכוונה לנוגדי חרדה כגון טרנקסאל, לוריבאן ואלפרוקס, קלונקס ועוד
תרופות אנטי נוירופטיות - שימוש בנוירונטין, ליריקה וגם סימבלטה עשוי גם להקל על סימפטומים במישור כאבים עצביים כגון זרמים, רדימויות, שינויי תחושה וגם טויטשים בגפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)