בדיקת קרדיוליפין Iga מוגברת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קרדיוליפין Iga מוגברת
    אביטל
    20/11/2018

בת 35. ברקע מחלת IGAN כמו כן סובלת מאנמיה ממושכת על רקע חסר ברזל ולא מצליחה למחא מאגרים. בעבר כחלק מברור נבדקה תלסמיה שיצאה מאד גבולית ולא ניתן היה לומר חד משמעית בגלל המחסור החמור בברזל. נבדק גם APLA כאשר הכל תקין מלבד הקרדיוליפין IGA שיצא מוגבר 63 כאשר הנורמה 20. לדברי רופאת הנשים היא מחשיבה זאת כחיובי ולכן מטופלת רק בפרוגסטרון ולא באסטרוגן ובהמטולוגיה בעבר אמרו לי 2 תשובות כאשר אחת מהן שזה לא נקרא קרישיות יתר ומאידך כתבו לי לשקול טיפול בקלקסן לפני פרוצדורות פולשניות, שימוש בפרוגסטרון בלבד (כמובן שהריון בסיכון) גם מהבחינה הכלייתית וגם בגלל הקרישיות. יש לציין ששני הדברים הללו נאמרו לי ע"י אותה רופאה מהמכון להמטולוגיה. כיוון שנאמרו שני דברים סותרים אשמח לדעת מה משמעות התוצאה המוגברת של הקרדיוליפין IGA. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ACL IGA

ד``ר אורי רוביו
    21/11/2018

בברור תסמונת APLA בודקים בשלוש שיטות שונות נוכחות נוגדנים כנגד פוספוליפידים.
    המצאות אחת משלוש הבדיקות חיובית או מוגברת בשתי בדיקות דם בהפרש של 8 שבועות קובע שיש מרכיב לפחות מעבדתי, האבחנה תאושש אם יש קליניקה מתאימה.
    ANTI-CARDIOLIPIN IGA מוגבר, כבדיקה בודדת אינו ספציפי אלא אם כן בדיקות חוזרות כאמור בהפרש של חודשיים
    ואז ניתן לאבחן APLA ולטפל טיפול מונע בהתאם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו