מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קעקוע למי שלוקח קומדיןאמיליה15/11/2018
לוקחת קומדין בגלל בעיה של קרישיות יתר, רוצה לעשות קעקוע, מותר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע וקומדין
ד``ר אורי רוביו15/11/2018כעיקרון בקעקוע מזריקים דיו וחומרי צבע לתת-עור
לא אמור לפגוע בכלי דם אבל בהחלט עלולים להיווצר שטפי דם מכלי דם קטנים מיקרוסקופיים
לא ממליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hcl וזמן של חיסון לשפעתליאת14/11/2018
שלום
אחי אובחן כסובל מhcl, בעל מדדים גרועים בבדיקות דם ועם טחול מוגדל. בביופסיה אימתו את האבחנה ונקבע לו להתחיל טיפול בשבוע הבא.
האם כדאי לעשות חיסון לשפעת כעת? או שאפשר לחכות לאחרי הטיפול?
בנוסף, האם הטיפול שהומלץ לו מומלץ? מה האפשרויות העומדות בפניו?
מצרפת מסמכים, הוא עשה פט סיטי, בדיקות דם וכן צילומי חזה. בבדיקת דם האחרונה (לפני יומיים) ההמוגלבין עמד על 8.6
תודה רבה,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון וHCL
ד``ר אורי רוביו14/11/2018כעקרון אם טרם התחיל טיפול רצוי לחסן לשפעת
אין ערובה לתגובה חיסונית מלאה בשל המחלה והטיפולים
לא ציינת מה הטיפול המוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה hcl וחיסון לשפעת (מצורפות הבדיקות)
ליאת14/11/2018שם הטיפול הינו כלורודאוקסיאדנוזין (טיפול תת עורי למשך שבוע)
אז עם המדדים שיש לו כיום עדיף להתחסן עכשיו ולא אחרי הטיפול הנ״ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
ליאת17/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCL
ד``ר אורי רוביו17/11/20182-CDA טיפול מצוין
בהחלט ניתן לתת חיסון לשפעת כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי של שטפי דם לילדרוזה14/11/2018
יש לי עור בהיר ואני נוטה לשטפי דם, לבן שלי יש גוון עור דומה לשלי אבל נראה שיש לו הרבה שטפי דם. הוא כבר לא ילד שנופל או הולך מכות. הוא ביטל את החששות שלי אבל אני עדיין מודאגת, יש סיבה או שהוא צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם
ד``ר אורי רוביו14/11/2018הי
קשה לי לענות מבלי לראות את שטפי הדם
שטפי דם בילדים מצריכים בדיקה אצל המטולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת דם המטולוגיה המשך בדיקותכרמי11/11/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם בלב קרישיות יתר
ד``ר אורי רוביו11/11/2018מהבדיקות יש חשד לקרישיות יתר והמצאות נוגדני APLA
APLA יש לגשת ליעוץ המטולוג בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של קרישיות יתרטלי10/11/2018
שלום,אני בת 39 לאחר שתי הפלות בשבוע 9. ביצעתי בדיקת קרישיות יתר ואלה התוצאות. יש לי תור להמטולוג רק בעוד שבועיים, ויש סיכוי שאני שוב בהריון (שבוע לאחר הביוץ). לוקחת חומצה פולית במינון רגיל. השאלה, אם אני בהריון, האם העובדה שלא לקחתי חומצה פולית מוגברת או קלקסן (לא יודעת מה הטיפול במקרה שלי), בשבועות האלה, האם זה קריטי מבחינת ההריון? והאם עוד ניתן להציל משהו? אני קצת בלחץ...תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד``ר אורי רוביו11/11/2018הי טלי
הממצא היחיד בבדיקות לעיל הוא המצאות מוטציה הטרוזיגטית בגן ל-MTHFR
שהיום אינה נחשבת כגורם לקרישיות יתר והרבה כבר לא בודקים ככלל מוטציה זו
שאר הבדיקות תקינות כולל לתסמונת APLA שנשללה מעבדתית (LAC,ACL, ANTI-b2gp)
האם וזאת שאת אכן בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי11/11/2018תודה רבה על המענה המהיר. עוד מוקדם לבדוק אם אני בהריון, רק רציתי לדעת למקרה ש...לעשות הכל שלא לאבד גם את ההריון הבא. שוב, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של לימפוציטוזיס בספירת דםליאן08/11/2018
בספירת דם הערכים של הלימפוציטוזיס היו בסביבות ה-
6000 . מה המשמעות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטוזיס
ד``ר אורי רוביו08/11/2018ספירה של 6000 לימפוציטים בהחלט מוגברת ויש לברר האם תגובתי או שמדובר במחלה לימפופרוליפריטיבית שגורמת לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVT ברגל עם פקטור 11 גבוהגיא07/11/2018
שלום,
עקב DVT בשוק התחלתי טיפול בקלקסן 60 2X ליום ולאחר שבוע נלקחו בדיקות לקרישיות יתר, אחר כך עברתי לקסלרטו 2X15 ל3 שבועות ובהמשך מתוכנן ל 20X1 ליום.
התחילו להגיע תוצאות בדיקות הדם ובינתיים רק פקטור 11 גבוה מחוץ לתחום עם 225. יש עוד בדיקות שבעבודה.
מה המשמעות והאם צריך ויש טיפול צפציפי לפקטור 11 ? אם צריך עוד תוצאות אני יוכל להוסיף.
התור החוזר להמטולוגיה הוא רק עוד 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 11
ד``ר אורי רוביו07/11/2018בברור קרישיות יתר פקטור 11 מוגבר כן מהווה גורם אם כי לא חזק מאד
בשלב זה יש להשלים טיפול לפחות 3-6 חודשים בנוגדי קרישה כמו קרסלטו
רצוי יעוץ מסודר לאחר קבלת כל תוצאות ברור קרישיות היתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ גופני לחולה פוליציטמיה ורהעודד06/11/2018
בן 42 עם פוליציטמיה ורה, הידראה 6 גרם, המטוקריט 47
אסרו עלי לבצע פעילות גופנית מאומצת, אבל אני אוהב לרוץ וצריך את זה בשביל עצמי, יש איך להימנע מהאיסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PV וריצה
ד``ר אורי רוביו06/11/2018כעיקרון איני מכיר הגבלה על פעילות גופנית בחולי PV
אאם הטחול מאד מוגדל?
תרופות אחרות?
אגב HCT 47 הוא מעל הערך הרצוי של 45 ומטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוגבר אחרי תרומת דםחגית05/11/2018
תרמתי דם והשקית התמלאה ממש מהר, אפילו האחים היו מופתעים מהמהירות, אחרי זה הם שמו לי צמר גפן כדי לעצור את הדימום אבל הוא כל הזמן התמלא בדם, הייתי צריכה להחליף אותו פעמיים ולקח הרבה זמן עד שהזרימה נעצרה. הם לא היו נראים מודאגים, אבל יכול להיות שזה מעיד על בעיית קרישה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קרישה
ד``ר אורי רוביו06/11/2018רוב הסיכויים שפשוט לקח זמן מעט יותר לדימום להפסק כי המחט המשמשת לתרומת דם עבה בד״כ ואם לא לוחצים זה מדמם
אם אין הסטוריה של דמם רוב הסיכויים שאין בעיה
אם יש נטיה לדימומים אז רצוי להבדק אצל המטולוג ולערוך בדיקות של קרישת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזל ופוליציטמיה ורהדובי04/11/2018
לפני חמש שנים אובחנתי עם פוליציטמיה ורה. עם הטיפולים ההמוגולובין התייצב וההמטוקריט תקין, אבל המחסור בברזל גורם לתשישות קשה שמקשה עלי לתפקד, לוקח כדור פריפול אבל לא עוזר, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליצטמיה
ד``ר אורי רוביו04/11/2018הי דובי
לא ציינת מה גילך ואילו טיפולים קיבלת?
והאם רק הקזות דם או גם הידראה?
בנוסף שלח תוצאות ספירת דם ורמות ברזל כדי שאוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה פריפול לקחת ביום (אנמיה)?עלמה04/11/2018
שלום,
בבדיקות דם שבצעתי התוצאה של ההמוגלומין היתה 10.4
קניתי פריפול בהמלצת הרוקח ורציתי לדעת כמה טבליות לקחת ביום
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריפול
ד``ר אורי רוביו05/11/2018כדור אחד ביום על בטן ריקה עם מיץ תפוזים או לימון ואם אין אז מים
להמנע שעה לפחות לאחר נטילת הכדור לקרבות מוצרי חלב קפה או תה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עקב תוצאות בדיקות דםמרב02/11/2018
הי,
אשמח לקבל המלצה כמה כמוסות אקטיפרין לקחת ביום.
בת 48, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (השימוטו)
TSH 0.5
T3 ו-T4 נורמלים
המוגלובין 11
המטוקריט 35.5
MCH 26.7
פרטיו 11
B12 213
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` אלן ברבי03/12/2018אחד ביום לפחות 3 חודשים ולבדוק ס.ד ופריטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונולגלובולין אלפא2 נמוך דחוףמלכה01/11/2018
בוקר אור
לבן זוגי יצאה בדיקת אימונוגלובולין אלפא2 6.5 אחוז ....זה תחת הנורמה והיתי רוצה להבין מה המשמעות האם זה מחלה רעה חלילה כמה זה חריג ומה בדכ עושים אולי תזונה אחרת אולי ספורט והאם יש קשר לקינזה 250 במקום 200 בטווח התקין ולזה שמתאמ תכוף בחדר כושר ושומנים בדם גבוהים טיפה הוא בן 37
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלובין אלפא
ד``ר אורי רוביו01/11/2018אני מניח שהתוצאה של גלובולין אלפא היא מבדיקה הקרויה אלקטרופורזה של חלבוני הדם
אין לזה חשיבות מיוחדת אבל יש לראות את כל שאר התוצאות של הבדיקה
כולל גמאגלובולין
לגבי הקינזה CK 250 בהחלט עלול להיות מוגבר לאחר פעילות גופנית וערך זה אינו בעייתי כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
מלכה01/11/2018ממש תודה דר הרגעת אותי מאוד
אצל הבחור בן 37 במספר כל הגלובולינים האחרים וגם הפרוטאין טוטל תקין אם כן למה 6 וחצי אחוז במקום ועל מה זה עשוי להשליך?האם יש קשר להפרעות קצת בשינה לנחירות לילה לברונכיט סיפסטי בילדות?האם יש קשר ללימפו טיפה נמוכים אבל בפסיק קטן משמע נראה לי כיול מכשיר?עוד האם יש קשר לשומנים בדם
ומידע שלך מה אפשר לעשות כדי להוריד שומנים בדםאם אצלו זה תורשתי מאבא שלו וגם המחלת ריאה תורשתית מה אפשר לעשות כדי למנוע והאם זה יכול לפגוע חלילה תודה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלובולינים
ד``ר אורי רוביו03/11/2018אין קשר לשומני הדם
איזון שומני הדם תלוי באלו גורמי סיכון וגם האם מדובר בהיפרטריגליצרידמיה או היפר כולסטרולמיה
תחום זה הוא מעבר לנושא הפורום
מציע לפנות לרופא משפחה ולדון על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מהבדיקה של קרישיות דםרחלי31/10/2018
הייתה לי לידה מוקדמת (שבוע 20) לאחר 4 ימים מדיקור מי שפיר
חלק אמרו שזה בגלל הדיקור וחלק אמרו שיכול להיות בגלל קרישיות דם יתר
עשו לי בדיקות דם והגיעו תוצאות
אשמח לדעת מה התוצאות אומרות? יש מצב שזה בגלל קרישיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת וקרישת דם
ד``ר אורי רוביו31/10/2018הבדיקות שצרפת תקינות
בד״כ יש להתרחק מהלידה לפחות שישה שבועות לפני ששולחים בדיקות אלו
כי זה הזמן לאחר לידה הקרוי משכב לידה ויש השפעה על גורמי הקרישה שבודקים
לכן על מנת לברר אם יש קרישיות יתר הייתי חוזר על הבדיקות שוב עוד חודשיים
ככלל לאחר דיקור מי שפיר ללא קשר יש סיכון באחוזים בודדים להפלה/ לידה מוקדמת, כפי שאני מניח הסבירו לך בקבלת ההסכמה לדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על מענה מהירה
רחלי31/10/2018ההפלה הייתה ב20.8 ועשיתי בדיקות דם ב28.10 כך שזה יוצא 9 שבועות וכמה ימים
אז זה אומר שהבדיקות תקינות?
ידוע לי על הסיכון של דיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישת דם
ד``ר אורי רוביו31/10/2018הבדיקות שצרפת תקינות לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה למוטציה בגן mthfr c677tיאנה31/10/2018
גילו לאחרונה שלאמא שלי יש מוטציה בגן mthfr c677t, ואמרו לה שזו כנראה הסיבה לריבוי הפלות טבעיות שהיו לה במרוצת השנים. אני עכשיו מתכננת הריון, כדאי לי לעשות את הבדיקה? באמת יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטציית MTHFR
ד``ר אורי רוביו31/10/2018זוהי מוטציה שהנשאים אותה עלולים לפתח רמות גבוהות של הומוציסטאין ורמות נמוכות של חומצה פולית
בעבר חשבו שקשור בקרישיות יתר ומוטציה זו אף נבדקה כחלק מפנל בדיקות לקרישיות יתר
כיום הקשר אינו ככ ברור ואנחנו איננו בודקים רוטינית
כנ״ל לא בודקים רוטינית הומוציסטאין.
לגבי שאלתך יש לברר בדיוק את נסיבות ההפלות של אמך ואת שאר הברור הגנטי
ואז להחליט אם יש טעם בכלל לברר גם אצלך לפני הריון
רק על בסיס מוטציית mthfr אצל אימך לא מחייב ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)