מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנגיומה וקבלת מרשם לאסטרדיולנועה05/08/2023
ערב טוב
קיבלתי מרשם ל אסטרדיול כדור ליום ל 10 ימים לדחיית הביוץ
לפני כחודשיים בבדיקה אקראית גילו לי הניגיומה בכבד בגודל 0.4
האם מסוכן לקחת את הכדור ?
אודה למענה קצת דחוף
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם
פרופ` דוד בידר06/08/2023באופן כללי יש קשר בין המנגיומה לאסטרוגן. אסטרוגן יכול לגרום לגדילת המנגיומה, אבל לא כאשר את לוקחת רק 10 ימים.
אם את מטופלת בטיפולי פריון יש במקביל להיות במעקב הרופא המטפל בכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בהריון עם תאומיםאנונימי04/08/2023
שלום רב,
אני עם דימום עוד לפני גילוי ההריון. מדובר בהריון תאומים שנראה שמתפתח באופן תקין כרגע שבוע 6 פלוס 5.
מצאו לי היום המטומה ברקע יש לי הפלות חזרות.
מה ההמצלה שלכם במצב כזה? כמה זה מסכן את ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שמתן פרוגסטרון בזריקת עשוי לסייע מעצם הרפיית שרירי הרחם והסיוע בהשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרידנזון , פלקווניל , אספירין לאחר הפריהלינוי04/08/2023
שלום .
אני עברתי הפריה חוץ גופית , כרגע בהריון ברוך ה׳ , שבוע 5
יש לי מערכת חיסונית חלשה חשש לאפלה טסיות דם נמוכות
כרגע נוטלת פרידנזון 20 , אספירין , פלקווניל וקלקסן 40
השאלה שלי היא - אם אפסיק לנטול פרידנזון 20 זה יכול להזיק להתפתחות ההריון ? והאם קלקסן ואספירין ו פלקווניל אני אצטרך לקחת כל תקופת ההריון ?
ה פרידנזון פשוט מנפח אותי וזה חן הסתם סטור ורידים לגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהטיפול נותן מענה לבעיות הרקע הרפואי שלך לכן באשר לכל שינוי תעלי מול הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה לפני שאיבהנ.04/08/2023
שלום פרופ',
פרוטוקול ארוך יום 14 למחזור אחרי 9 ימים של גירוי (רזרבה נמוכה ידועה).
ביום 12 למחזור אסטרדיול כ-4000, פרוגסטרון 2.8
זקיקים- 13, 14, 15, 15, 15, 16, 16
היום יום 14 למחזור אסטרדיול 7220, פרוגסטרון קפץ ל5.3, LH- 6
זקיקים- 13, 14, 17, 17, 18, 19, 20
האם הסבב אבוד לאור העליה בפרוגסטרון וההתפתחות האיטית יחסית של רוב הזקיקים? האם יש טעם לגשת לשאיבה? ואם יהיו הפריות האם ניתן לבצע החזרה עם פרוגסטרון כזה?
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר04/08/2023לשאיבה זה בסדר אך צריך להקפיא עוברים ולהחזיר במחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
נ.07/08/2023עברתי שאיבה, נשאבו 8 ביציות מחכה לשמוע אם יש הפריות.
עד כה מעולם לא הצליחו להקפיא עוברים מעבר לאלה שהוחזרו. האם גם במצב כזה לדעתך עדיף לקחת סיכון ולנסות להקפיא? האם בכלל יש סיכוי להשרשה אם אחליט לבצע החזרה?
הרופא שלי רוצה להחזיר אך השאיר את ההחלטה בידי (בהנחה כמובן שיהיה עובר מספיק איכותי שניתן לנסות להקפיא).
שוב תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר07/08/2023כדאי להקפיא יום 3 ולחכות להחזרה חודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם היום ונתן אוביטרל לשאיבה ייעודית בעוד יומיים לעליית הפרוגסטרון כמעט ולא תהיה השפעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם על ההתייחסות!
נ.07/08/2023אם הבנתי נכון פרופ' בידר בעד הקפאה ופרופ' אשכנזי אומר שאין משמעות לערך הפרוגסטרון אם באותו יום כבר הוזרק אוביטרל?
הודיעו עכשיו שיש 5 הפריות שבשבילי זה המון. מקווה שיהיו כמה שיתאימו להקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ערכים לפני ביוץמאיה04/08/2023
היי דוקטור,
אני בת 30 ומטופלת פוריות כבר שנה וחצי
בסבב הראשון של הזרעה נקלטתי עם הערכים הבאים:
Estradiol 1,298
Lh 8.8
Progesterone <2
זקיקים: 18, 11 וקטנים
לצערי ההיריון לא צלח (הפלה טבעית עם ציטוטק)
לאחר מכן עשיתי כמה הזרעות+ 3 סבבי IVF שלא צלחו
אפילו היום סבבים של IVF והזרעה באותו סבב
החודש אני שוב בטיפול
אלו הערכים מהיום בבוקר:
Estradiol 2,963
Lh 6.3
Progesterone 0.8
זקיקים: 20, 16, 11 וקטנים
הרופא אמר לי לקחת מחר אורביטרל של 250 . בשישי הזרעה ורביעי הבא החזרה של עובר 5
האם הערכים תקינים לפני ביוץ?
מטופלת בגונל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חומצה פולית בהריוןשיר04/08/2023
שלום,
אני בהריון שבוע 12 ולפי בדיקות דם שעשיתי בשבוע 7 ההמוגלובין שלי 11.4. הרופאה המליצה לי לקחת תוסף ברזל שמכיל גם 400 מק"ג חומצה פולית פעמיים ביום, בנוסף לפרנטאל שמכיל 1 מ"ג חומצה פולית, כך שבסך הכל יצא 1.8 מ"ג חומצה פולית ביום. האם זה בסדר ולא יותר מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המינון הוא מעבר למקובל,עליך לדון עם הרופאה שלך על כך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש בזה סיכון?
שיר04/08/2023הרופאה אמקה לי שזה בסדר לקחת אך רציתי לשאול האם בלקיחת מינון כזה יכול להיות סיכון לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל מקרה לגופו,חטעמי המינון גבוה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים הורמונלי או טבעישירי04/08/2023
בת 48. לפני החזרת מוקפאים. מחזור סדיר. בכל הסבבים העוברים המוקפאים הוחזרו על בסיס טבעי עם תמיכת פרוגרוסטרון, אך לא נקלטו. העוברים היחידים שנקלטו היו עוברים טריים. כאמור המחזור סדיר והרירית מצויינת. האם יש לשקול בשל גילי החזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי? אני חוששת, כי יש לי ניסיון מאד רע עם אסטרוגן, אפילו עם גלולות בעבר. כמו כן יש לי לח״ד. (מטופלת ומאוזנת). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר04/08/2023ההחזרה במחזור טבעי או תחליפי נותן אותן התוצאות.
ואם המחזור הטבעי הולך בצורה תקינה אז יכולה להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה מאיימת שבוע 12 פלוס 6לירון04/08/2023
שלום פרופ׳
אני לקראת סיום שבוע 12. לפנות בוקר הרגשתי שיטפון והתעוררתי בבהלה. כל הסדין דם והרצפה פלוס כאבי התכווצות בטן תחתונה וכאבי גב תחתון. ניגשתי לשירותים וקרה הדבר ממנו חששתי. מהר רצתי למיון והרופא אמר שלא יודע ממה הדימום (כן ראה דופק ועובר תואם לגיל), עברתי גם בדיקות דם ושוחררתי הביתה. כרגע במיטה עם כאבים ודימום שלא מפסיק. אני מבינה שזה לא תקין ורוצה לדעת איך להתנהל מעתה והילך? יש לי שבוע הבא בדיקת שקיפות וסקירה ואני ממש בחרדות מכל המצב. ממה נובע הדימום והאם חלילה צריך להספיד? קשה לי נורא כי מדובר על הריון יקר לאחר חוץ רחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר04/08/2023קיימים דימום מסוג זה שקשורים לשליה ולמבנה שלה.
כל עוד קיים דופק, יש להמשיך במנוחה ואולי לקחת זריקות פרוגסטרון ל4 ימים בערך וסיכויים טובים שימשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות בהמשך לתגובתך
לירון04/08/2023תודה על המענה. הרופא במיון אמר שרוצה שאחכה יומיים לראות מה קורה ואם יש הטבה להתחיל לקחת פרוגסטרון. האם לאור נסיונך, ההמתנה הזו היא קריטית ועדיף להתחיל לקחת כמה שיותר מהר ובנוסף, האם יעילות הזריקות טובה יותר? כשרשמת שאתה מאמין שיהיה בסדר הכוונה רק לאחר תמיכה הורמונלית שזה יכול להסתדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר04/08/2023אני מטפאמין שיהיה בסדר
אם כבר מחליטים אז צריך לתת זריקות ולא לחכו יומיים.
אבל גם בלי זריקות זה יסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה: חוסר תגובה לגונאל?אנונימית03/08/2023
היי דר, פוליציסטית בת 28
החודש הזרקתי במשך 4 ימים גונאל במינון 87.5
היום (יום 8 למחזור) הייתי במעקב שתוצאותיו היו קצת מוזרות- באולטרסאונד לא נצפו זקיקים גדולים (2 זקיקים בגודל 8) ובדיקות הדם שחזרו הם
E2 616
Lh 1.6
P קטן מ2
חשוב לציין שבסבב קודם הזרקתי גונל במינון 50 וביום 10 למחזור כבר נפצה זקיק 19
החודש הזרקתי מהעט מחודש שעבר כי לא ידעתי שפג התוקף לאחר 28 יום (זאת אומרת ש3 הזרקות היו עם עט שפג תוקפו…)
1. האם יש עוד סיכוי לסבב הקרוב ? הונחתי להמשיך להזריק באותו מינון לעוד 3 ימים ולהגיע שוב למעקב
2. איך אפשר להסביר את זה שחודש שעבר הזרקתי מינון יותר נמוך והדקיקים התפתחו יותר מהר?
3. האם תקין שהאסטטדוריל חזר גבוה יחסית למרות שלא נפצו זקיקים? בסבבים קודמים ערך כזה גבוה היה לי ממש לפני ביוץ
4. האם זה שהשתמשתי במזרק שפג תוקפו לפני מספר ימים השפיע על התוצאות הכוזבות ?
תודה מראש על המענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר
פרופ` דוד בידר04/08/20231. זה לא חוסר תגובה ואין מחזור של גירוי אחד דומה לשני. האסטרוגן התחיל לעלות ונכון כתב לך הרופא המטפל.
2. היות ולא שלחת בדיקות דם של מחזור קודם אי אפשר לדעת בדיוק מה זה הזקיק 19 שהתפתח, וכפי שציינתי התגובות שונות ממחזור למחזור.
3.תקין.
4.לא ישפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המרגיעה !
אנונימית04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 15 יום אחרי אוביטרלאנונימי03/08/2023
היי ד"ר, אני 15 יום אחרי אוביטרל ו 10 ימים אחרי עובר טרי יום 3, בדיקת הריון עם פס חלש כבר 3 ימים בבוקר, רק ביום ראשון יש בטא, רציתי לדעת האם זה יכול להיות הריון? בנוסף רציתי לשאול, יש לי כאבי בטן מאוד חזקים שבאים והולכים בימים האחרונים, האם כאבי הבטן מבשרים רעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מעקב זקיקיםM.L.A03/08/2023
שלום,
אשמח למענה.
המחזור התחיל בתאריך 19.07.2023.
מהיום השמיני למחזור לקחתי לטרזול כדור אחד ביום חמישה ימים. ביום שני הקרוב שהיה עשו לי מעקב זקיקים, היה זקיק אחד בלבד בגודל 11 וזקיקים קטנים נוספים. היום בבדיקה נצפו זקיקים קטנים רבים שוב, וזקיק בגודל 15. האם ניתן לשער ללא תוצאות בדיקות הדם מתי יהיה הביוץ?
עובי רירית 6.6, יש לי בחלל הרחם פס נוזל שלא היה ביום שני בבדיקה, האם זה מסוכן? אני צריכה לחשוש? יכול להיות קשר לקיום יחסים אתמול לפס נוזל?
חשוב לי לציין שיש לי שחלות פולציסטיות ושאני כמעט חודשיים לאחר הפלה שהסתיימה בשבוע 11. מאז אני מאוד מאוד רגישה במהלך הבדיקות וקיום היחסים.
אשמח למענה בבקשה,
יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיעו תוצאות בדיקות הדם!
M.A.L03/08/2023היי,
כתבתי בפוסט שאין תוצאות עדיין לבדיקות דם.
והם הגיעו.
פרוגסטרון 0.7
אסטרודיל 190.8
Lh 10.28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר04/08/2023באיזה יחידות נמדד האסטרוגן(E2)?
הפס נוזלי ברחם הוא לא מייחים אלה מהטיפול ואין שום סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות בדיקות דם
M.L.A04/08/2023היי,
לא בדיוק הבנתי את השאלה. מצרפת תמונה. האם התשובה נמצאת בה?
האם אני קרובה לביוץ על פי ערכים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר04/08/2023תוצאות בדיקת הדם של אסטרוגן מראות שהכדורים עדיין לא השפיעו על השחלה כדי שיגדלו זקיקים.
הבדיקה הבאה תראה לנו מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיעו תוצאות בדיקות נוספות
M.A.L06/08/2023שלום,
ראשית רציתי להודות מקרב לב על המענה!
הגיעו תוצאות בדיקות דם נוספות, מצרפת תצלום. במעקב זקיקים נאמר לי זקיק בגודל 22.
קיבלתי הנחיה מהרופא לקיים יחסים עם בעלי אתמול. בשבת.
האם היום הביוץ? מתי להשערתכם אצטרך להזריק אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר07/08/2023הביוץ יכול להיות כל יום והיה צריך להזריק, אם זה מה שרצו לעשות, את האוביטרל אתמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקתי אוביטרל בתאריך 06.08 ב23 בלילה
M.A.L07/08/2023מתי בדיוק אמור להתרחש הביוץ?
נו ההנחיה 'קיבלתי מהרופא, אך לא הבנתי מהו זמן הביוץ המדויק. תודה על המענה 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה מאד לעצה וחוות דעתמישהי02/08/2023
שלום, בגיל 39 הקפאתי עוברים (במקום ביציות), 4 בלסטו 7 יום 3 ו5 יום 2 כמו מלבדם אחרי החזרת בלסטו פעמיים הריון. אחרי שהילד גדל התחלתי החזרות, פעם עובר יום 2 ופעם בלסטו ללא תוצאות.
מאד מאד מאד רוצה אח/ות לבן שלי. היום 42.8 חושבת לעשות סבב שאיבה נוסף על חשבוני. הילד והעוברים מתורם. ממה שהבנתי עדיף להחזיר עוברים בגילי המופלג ולא להקפיא. יש לי רזרבה גבוהה יחסית
1. האם נכון לעשות שאיבה נוספת (הטיפולים בהחלט קשים לי)
2. מעדיפה אח/ות מאותו תורם, מה הסיבה שעדיף להחזיר ולא להקפיא
3. כמה עוברים נכון להחזיר אחרי שאיבה. (גם בעבר גירוי יתר לכן לא הוחזר לאחר שאיבה.)
4. אשמח לעוד רעיון עצות וכדו'
תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש לך עוברים מוקפאים תפעלי בראש ובראשונה מולם ,הם בעלי סיוע השתרשות גבוה יותר מכל עובר שתחזירי בגילך הנוכחי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים תקינים לפני ביוץ?מאיה דהן02/08/2023
היי דוקטור,
אני בת 30 ומטופלת פוריות כבר שנה וחצי
בסבב הראשון של ההחזרה נקלטתי עם הערכים הבאים:
Estradiol 1,298
Lh 8.8
Progesterone <2
זקיקים: 18, 11 וקטנים
לצערי ההיריון לא צלח (הפחה טבעית עם ציטוטק)
לאחר מכן עשיתי כמה החזרות+ 3 סבבי IVF שלא צלחו
אפילו היום סבבים של IVF והחזרה באותו סבב
החודש אני שוב בטיפול
אלו הערכים מהיום בבוקר:
Estradiol 2,963
Lh 6.3
Progesterone 0.8
זקיקים: 20, 16, 11 וקטנים
הרופא אמר לי לקחת מחר אורביטרל של 250 . בשישי החזרה ורביעי הבא החזרה של עובר 5
האם הערכים תקינים לפני ביוץ?
מטופלת בגונל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון. באותו סבב הזרעה + IVF. ובשישי יש לנו הזרעה
מאיה דבן02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכים תקינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מטרת מתן 2 דקפפטיל לפני שאיבה?קרן02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לעורר ביוץ להבשלת זקיקים רבים כאשר יש תגובת יתר מבלי לקחת סיכון דל תסמונת גירוי יתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטו קפואים ללא השראת ביוץשירה02/08/2023
שלום,
בגלל אילוצים שונים, מתוכננת לי החזרת בלסטו קפואים ללא השראת ביוץ ביום שני, 07.08. מאחר ויש לי רירית רחם מאוד עקשנית ודקה יחסית, הרופא שלי רוצה למשוך כמה שיותר עם גונאל 75 כל יום ואורגלוטרן ובשישי הקרוב אולטרסאונד ודם ובשני הבא החזרה.
ממנו הבנתי שאפשר לעשות החזרה גם בלי אוביטרל אלא להתחיל לקחת תמיכה של פרוגסטרון ואז החזרה.
שאלתי היא, האם זמן נטילת הפרוגסטרון צריכה להיות במשך 5 ימים לפני ההחזרה מאחר והעוברים בני 5 ימים? או שמספיקה תמיכה של שלושה ימים/ארבעה ימים לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבר אפשרי אולם כדאי להוסיף גם אסטרוגן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)