מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי בטן שמזכירים מחזור וכאבי גב תחתוןלירון09/08/2023
היי פרופ׳
לפני יומיים עברתי שקיפות וסקירה שיצאו טפו טפו תקינים. מתחילת ההריון אני ממש חלשה אבל כעת בשבוע 13 אני מרגישה שהכאבים מתחזקים נורא ובנוסף היום התעוררתי עם התכווצויות שרירים בצוואר וברגליים וכאבים לא נעימים. כאבי גב תחתון וכאבי התכווצות ברחם שמזכירים מחזור. היום קמתי מהמיטה ובנוסף הרגשתי דקירה חזקה וחדה מצד ימין שחה לאחר מנוחה. מאובחנת עם שרירן 5 סמ בצד שמאל ושליית פתח אחורית שאבחנו בסקירה הראשונה. לפני שבוע דימום ווסתי שמזכיר ווסת ולאחר בדיקות בבית חולים שוחררתי. לרופאים אין יותר מדי מה להגיד והם ממליצים על מנוחה ואולי לנסות להשיג שמירת הריון
הייתי מעוניינת לדעת ממה נובעים הכאבים והחולשה ומה ניתן לעשות בנוגע לזה? אני כבר לא יודעת מתי ללכת להיבדק ומתי לא. עברתי המון בדיקות us מתחילת ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי שבין העובדה שאת בהיריון לבן נוכחות השרירן אלה הן נסיבות הרקע לבעיה,המלצה ריבו מנוחה והמנעות מיחסים וביקורת רפואית צמודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית ולאחר חודש בטא 125תותי09/08/2023
לפני כחודש ב8.7 עברתי הפלה טבעית פניתי למיון ובדקו ואכן השק יצא וגם נתנו לי ציטוטק חודש לאחר מכן לא קיבלתי ווסת עדיין ועשיתי בדיקה ביתית יצא חיובית ובטא בדם 125 יכול להיות שזה קשור להריון הקודם או שהריון חדש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל האפשרויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא יום 9 להחזרהתניה09/08/2023
שלום רב
אני רואה שאם אני עושה בטא ביום 9 ויוצאת שלילית, הרופא מאשר לי להפסיק תמיכה. אז למה בדרך כלל מבקשים להמתין 14 יום מהשאיבה? לא חבל על ההמתנה ולקיחת ההורמונים עוד כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי לא חבל במיוחד אם הוחזרו עוברים צעירים(יום 2-3)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
תניה09/08/2023אבל בעצם אם הוחזר יום 3 אז 9 ימים אחכ העובר כבר בן 12 יום. אמור להפריש כבר בטא. לא?!
כשהיה לי כימי ביום הזה כבר היתה בטא נמוכה...
נראה לך שיתכן שנהרס לי הריון בגלל שהפסקתי תמיכה מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון אולטרסאונד לשלילת הריון חוץ רחמימור09/08/2023
שלום,
בטא חיובית.
בעברי הריון חוץ רחמי ולכן הייתי רוצה לבדוק ששק ההריון נמצא בתוך הרחם מוקדם ככל האפשר.
מתי הכי מוקדם שאפשר לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 5 מלא היריון ניתן לצפות בשק היריון תוך רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת AMH היי הבת שלי בת 30 ויצא לה בבדיקת AMH 0.89 . האם יש סיבה לדאגה? היא אינה רוצה להכנס כרגע להריון אלא רק עוד כשנתיים. האם ממולץ לעשות משהו ? (הקפאת ביציות)יעלל09/08/2023
היי הבת שלי בת 30 ויצא לה בבדיקת AMH 0.89 .
האם יש סיבה לדאגה? היא אינה רוצה להכנס כרגע להריון אלא רק עוד כשנתיים.
האם ממולץ לעשות משהו ? (הקפאת ביציות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ בהחלט במיוחד שנתוני הרזרבה השחלתית שלה נמוכים לגילה
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן אני יכולה לפנות?שירי09/08/2023
שלום,
המעבדה בבית חולים כרמל נסגרה
פניתי לרמבם אבל בגלל הסגירה יש עומס מטורף
בכל זאת חשוב לי לעשות שאיבה במחזור הבא(3.7 מחזור אחרון)
לאן אני יכולה לפנות? מקום בו יש מעבדה טובה
לא אכפת לי גם במרכז
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפני לרופא העובד בבית חולים אסותא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 26 - כימי או שיש סיכוי?אושרת09/08/2023
שלום, אחרי החזרת עוברים יצא בטא 26
פרוגסטרון גדול מ190
ואסטרדיול 8000
האם נראה כמו הריון כימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבטא - יום אחרי בטא 31
אושרת - המשך09/08/2023בטא יום אחרי 31.. האם לעשות עוד בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר09/08/2023ההריון לא תקין ויש לעקוב אחרי הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקדם לקבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטרן מקרר האם תקיןשרון08/08/2023
שלום
רציתי לשאול בבקשה אני יודעת שאורגלוטרן צריך להיות בטמפ החדר אך בגלל החום שמתי במקרר האם נעשה נזק כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פרגובריס שבועיים אחרי מחזורעדי08/08/2023
שלום,
יש לי שחלות פוליציסטיות ורירית רחם דקה.
בחודשים האחרונים מטופלת בכדורי לטרזול והם גורמים לביוץ סדיר אך הרירית נשארת דקה. בוצע ניסיון עם אסטרופם אך הוא גרם לחוסר ביוץ.
הרופא החליט על זריקת פרוגבריס. אני נמצאת כשבועיים אחר המחזור וללא שום טיפול החודש. ובבדיקת אולטרהסאונד יצא זקיק 11 ורירית 3.5. קראתי שאת הפרוגבריס יש להתחיל לקחת כמה ימים אחרי המחזור. האם מה שהרוםא אומר הגיוני וניתן להתחיל לקחת עכשיו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר,אצל יום 5 ויום 20 מבחינת הסטטוס ההורמונלי שלך זהים,ולכן ניתן להתחיל טיפול כפי שנאמר לך על ידי הרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צילום אולטרסאונד רחםצופית08/08/2023
שלום
לאחר יותר משנה של ניסיונות וטיפול באיקקלומין 4 פעמים עם מעקב, הופניתי על ידי רופא הנשים לצילום אולטרסאונד רחם שטרם בוצע. החודש כאשר עשיתי בדיקת בטא בשבוע 4 התוצאה הראתה 43 אולם לאחר יומיים ירדה ל 37. (הריון ללא שימוש בכדורים או זריקות).
הרופא אמר שאחכה למחזור ואקבע אליו תור וניתן בינתיים לחכות עם הצילום רחם מאחר ונראה שכן יש מעבר של זרע והפרייה.
לאחר מאמצים אני כבר השגתי תור לצילום לסוף החודש ותוהה האם יש טעם בכל זאת לעשות את הצילום או אכן לחכות עם זה לאחר הפגישה אצל הרופא. כלומר האם הבדיקה יכולה להראות ממצא אחר פרט לחסימה/אי חסימה שעשוי לעזור בקביעת השלב הבא בטיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי פועל כהמלצת הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
צופית09/08/2023תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא וחשש להריון חוץ רחמי בעקבוצ כאבים בצד ימיןקארין08/08/2023
שלום כעבור שבועיים בטא 5
לאחר כיומיים בטא 2
הבנתי שאין הריון, אבל מדוע יצא 5 ואז 2?
והאם קיים אפשרות של הריון מחוץ לרחם
כי מעט כואב לי בצד ימין
מהרגע שהחדירו לי את העובר.
ולפי התוצאות בעוד כמה זמן אני אמורה לקבל ווסת?
אשמח למענה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינך בהיריון תוך רחמי או חוץ רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל אחרי שאיבת בציותעביר08/08/2023
שלום
רציתי לברר מה זה עושה
אחרי שאיבת ביציות ולפני החזרת עוברים
בקש ממיני הרופי להזריק רבע מזריק אוביטרל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר08/08/2023מטרת האוביטרל זה לתמוך בגופיף הצהוב, שממנו יצאה הביצית כדי להפריש פרוגסטרון.
לא כולם נותנים סוג זה של תמיכה. יש רופאים שנותנים ישר פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה טרייה ורזרבה תקינה?דנה08/08/2023
בת 36.7, רזרבה תקינה, נשואה (זרע תקין)
אני ביום 12 של הטיפול היום ולהלן תוצאות הבדיקות מהיום:
רירית הרחם: 10.6
שחלה שמאל:21,10ֿ
שחלה ימין: 17,13,14,15,15,19,20
e2=9450, LH=2.7,Prog=2.5
מטופלת בפרגובריס 300, צטרוטייד (מהיום ה6).
אני מעוניינת בהחזרה טרייה ולנוכח רמות האסטרידיול אני תוהה האם זה יהיה אפשרי? כמו כן, האם לנוכח מעקב הזקיקים, הרזרבה אכן תקינה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי זה אפשרי כי אין ריבוי חריג במיוחד של זקיקים וניתן יהיה לגדל עוברים לבלסטוציסטים ולשקול את ההיחזרה באותו הזמן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! זה סבב ראשון…האם תקין?
דנה09/08/2023האם התגובה נחשבת טובה? והאם ניתן להעריך ממנה את הרזרבה. בדיקת רזרבה שעשיתי בחו״ל ביתית הדגימה 1.1
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רזרבה סבירה ותגובה טובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 81 12 יום אחרי החזרהרוני08/08/2023
בטא 81 12 יום אחרי החזרה של שני עוברים בני 3 ימים.
לא נמוכה מדי?
בהריון הקודם הבטא הראשונית הייתה מעל 400 ולכן חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה שיהיה חשוב זה הבטה העוקב כעבור יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי רמות פרוגסטרון נמוכותאור08/08/2023
שלום, לאחר מספר סבבי IVF. למרות תמיכה משמעותית (אנדומטרין, דופסטון, אסטרופם ואף זריקת פרוגסטרון פעם בשבוע), הרמות נשארות נמוכות (ערך 15 ביום בדיקת הבטא). אשמח להבין מה גורם לחוסר הספיגה ומה אפשר לעשות. תודה!
המטבוליזם שלך עושה שימש טוב בפרוגסטרון שלך ומנצל אותו באופן אפקטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)