מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צימצום פעילות אסותא - הנחיות?נ.02/08/2023
צהריים טובים,
האם ידוע לכם מה עולה בגורלן של מטופלות שהתחילו סבב לפני ההנחיות החדשות של משרד הבריאות? מיועדת לשאיבה ביום ראשון ושני ומנסה להבין איך ועל סמך מה נקבע מי תתקבל לפעולה.
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכנון הטיפול הנו באחריות ברופא שלך ובתכנון מול היחידה,אגב אסותא חזרה לפעילות מליאה בתפוקה של 75%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשבוע 14 אחרי הזרעהמאי02/08/2023
שלום
אני שבועיים אחרי גרידה בשבוע 14 בגלל סיסי שליה לא תקין .כבר אין דימום וחזרתי לשגרה . האם אסור להכנס להריון עד לקבלת מחזור ראשון ?? האם חייבת להשתמש באמצעי הגנה ? אני בת 44 לכן מאוד לא הייתי רוצה לחכות ...
ועוד שאלה האם אפשר לעשות אולרסאונד לוודא שהרחם נקי לפני קבלת מחזור ? אמרו לי לבוא לביקורת אחרי שאקבל מחזור...
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול עד לאחר המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סכנה יש בלהכנס להריון לפני קבלת מחזור אחרי גרידה ??
מאי02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל המערכות ההורמונליות ו אורגניות שלך צריכים להתאפס כדי למנוע השתרשות פגומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי גרידה בשבוע 14מאי02/08/2023
שלום
אני שבועיים אחרי גרידה בשבוע 14 בגלל סיסי שליה לא תקין . האם אסור להכנס עד לקבלת מחזור ראשון ?? לאם אסור אז למה ? מה הסכנה ? אני בת 44 לכן מאוד לא הייתי רוצה לחכות ...
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול לאחר המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל בטן/גבעינת02/08/2023
במידה וזה יחמיר אני צריכה לגשת לרופא משפחה או גניקולוג?
זה כאב חד כזה מציק מקווה שיעבור אחכה עד מחר אם לא אגש לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אם הכאב ממשיך את נדרשת לביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בין הסבבים והכתמותאני02/08/2023
שלום,
נוטלת גלולות פמינט מאמצע החודש על מנת להתאזן הורמונאלית ולהעלים ציסטות מסבבים קודמים. הנחו אותי לקחת לקחת 10 ימים גלולות. אני ביום ה9 ומאתמול התחילו כתמים חומים למרות שעדיין לוקחת גלולות. זה תקין? זה מעיד על מחזור שמתקרב?
האם להפסיק או לסיים עד היום העשירי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא להפסיק ולפעול לפי ההוראות שקיבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל בטן /גבעינת02/08/2023
עשיתי הזרעה אתמול והיום התחילו כאבים בצד שמאל בבטן /גב . האם זה בגלל ההזרעה או משהו אחר? וממה זה עם זה בגלל ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר02/08/2023זה לא מההזרעה
יתכן ביוץ או סיבה אחרת.
זה דבר חולף אלא אם יתגבר ואז צריך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצד שמאל בבטן/גב
עינת02/08/2023אני צריכה לגשת לרופא משפחה או גניקולוג? במידה וזה יחמיר?
זה כאב חד כזה מציק מקווה שיעבור אחכה עד מחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב ראשון לגניקולוג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת טיפולי פוריות שאלהמשה02/08/2023
שלום ביתי עברה בבית חולים אסותא מספר טיפולי של העברת/השתלת עובר מוקפא לרחם. לצערי לא צלחו.
הייתה מיועדת לטיפול בעוד שבועיים. היום קיבלה הודעה מהרופא כי אסותא הקפיאה את כל הטיפולים בינתיים ללא כל הסבר מדוע?( מניח שזה בגלל הבעיות שהתפרסמו בחצי השנה האחרונה) ועד מתי ההקפאה?.
האם יש למנהלי הפורום מידע עד מתי תמשך ההקפאה. ושאלות המשך כי היא מתגוררת בחו"ל ומגיעה לטיפול במיוחד. א. האם אסותא יכולה או רשאית להעביר את העוברים המוקפאים למוסד רפואי אחר בארץ להמשך טיפול בו( אינה תושבת ישראל לכן אלו טיפולים פרטיים שאינם בסל הבריאות). ב. האם קיימת אפשרות להעבירם למוסד רפואי בארה"ב- מקום מגוריה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר02/08/2023קודם כל יכולה לקחת העוברים לארצות הברית ויכולה לברר באסותא איך אך גם צריכה
לברר בארצות הברית אם מקבלים ואיך.
כמו כן יש עוד יחידות אך אני חושב שאם הרופא המטפל ידבר עם אסותא ויודיע שבאים מחו״ל אפשר לסדר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת חומר ניקוי לזמן קצר.01/08/2023
שלום פרופסור,
הכלב שלי עשה צרכיו על הספה וניקיתי אותה עם חומר פעיל עד 5%. ריססתי משטח מלא ואז ניקיתי עם מגבון - הייתי קרובה מאוד לריסוס. ופתאום הריח ממש השפיע עליי, יצאתי החוצה עם זיעה ותחושה מוזרה בגרון
שתיתי המון מים (5 כוסות) ואיווררתי את כל הבית וכעת אני בסדר.
1. האם יכולה להיות סכנה לעובר? (שבוע 3)
2. שאלה נוספת, אם באופן תיאורטי הייתי עוצרת את הנשימה לכ30 שניות, האם זה היה פוגע בעובר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת חומרי ניקוי לזמן קצר חידוד
.01/08/2023כמובן שהתכוונתי לריסוס של חומר ניקוי ולא ריסוס חומר רעיל כמו K300
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיפה
פרופ` דוד בידר02/08/2023לא יקרה כלום בדני המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין בהריון הדעות חלוקותלירון01/08/2023
היי פרופ׳
בת 39, הריון ראשון לאחר מספר שנים של נסיונות. שבוע 12. לפני חודש נשלחתי למעקב אצל רופא הריון בסיכון בגלל שיש לי שרירן (גם על זה הדעות חלוקות). קבעתי תור למישהו בעיר אחרת כי זה היה התור הראשון שהתפנה. מעד המליץ לי החל משבוע 12 ליטול אספירין. מאחר והעדפתי לשמוע דיעה נוספת, קבעתי תור לרופא שקרוב אלי והוא מיד אמר שאין צורך באספירין כי אני בת 39 והוא נותן לנשים מגיל 40. אני ללא גורמי סיכון ובכל זאת היה פער בין ההשקפות ואני מודה שיצאתי מבולבלת. עכשיו אני בשבוע 12 פלוס 3 וטרם התחלתי לקחת אספירין ותוהה מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ` דוד בידר01/08/2023נכון שיש חילוקי דעות, גם לגבי תוספות אחרות בהריון.
מטרת האספירין בהריון ראשון הוא למנוע רעלת הריון.
לכן לפני ההחלטה על מתן האספירין יש מבחן שבו בודקים לחץ דם לאחר שכיבה על הצד ואחר כך על הגב ואם יש שינו של עלית לחץ דם אז מומלץ.
יש דעות שכדאי לכולן לתת ויש דעות שלא.
אני ממליץ ללכת לפי מעקב הריון של הרופא שבחרת להיות אצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נסיון החזרה שני נוטה להצליח יותר מראשון?יוני01/08/2023
היי. אני בתהליך פונדקאות .
הפונדקאית נכנסה להריון אבל לצערי היתה הפלה בשבוע 6.5/7. (למרות שהיו לה 3 הריונות תקינים)
הבנתי שהחזרה נוספת תתבצע רק בעוד כחודשיים.
האם הטיפולי IVF יש יותר סיכוי בנסיון השני? שהגוף יותר מוכן כביכול? או שהגוף יותר עייף? מצאתי מידע סותר באינטרנט 😥* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר01/08/2023לכל החזרה יש אותם הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הופעת דימום השתרשותרוני01/08/2023
דימום השתרשות, אם ישנו, מופיע ביום ההשתרשות או כמה ימים אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ` דוד בידר01/08/2023אין די ום בהשתרשות.
זוהי אגדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחיל לי דימום קל בשבוע ה 11 להריוןמעיין01/08/2023
שלום,
אני בשבוע 11 להריון, מהשבועות הראשונים הי לי דימומים קלים, הייתי גם במיון וגם אצל הרופא שלי ונאמר שהכל בסדר כל עוד זה דימום קל. אני כבר כמעט שבוע ללא דימום והיום התחיל לי שוב הפרשה ורודה אדומה בגניב אחרי שהייתי בשירותים. רציתי לשאול האם אני צריכה להגיע שוב למיון או לבדיקת הרופא? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחיל
פרופ` דוד בידר01/08/2023לא.
מעקב רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בקבלת הווסת בגלל רזרבה נמוכה?יעל01/08/2023
הי
בת 38 עם רזרבה נמוכה
היום יום 33 לווסת
לפני שבוע בדיקות דם
פרוג 23
אסטרדיול 250
LH 2.8
רירית תל פאזית 9
בדרכ אני מקבלת כל 27-30 ימים , האם ניתן לדעת לפי בדיקות הדם מתי אני אמורה לקבל ? חוששת שבגלל הרזרבה הנמוכה נגמרת לי הווסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה
פרופ` דוד בידר01/08/2023לפי הפרוגסטרון היה ביוץ ולכן צריך להגיע דימום סביב ה 10-14 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הריון ביתית חיוביתאנונימי01/08/2023
היי ד"ר
היום אני 13 יום אחרי זריקת אוביטרל ו 8 ימים אחרי עובר טרי בן 3 ימים,לוקחת 3 פעמים ביום דופסטון. עשיתי בבוקר בדיקת הריון ביתית והיא יצאה חיובית.
זה יכול להיות אמין או שזה מהאוביטרל או מהדופסטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר01/08/2023אמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה, האם העליה של הבטא תקינה?נועם31/07/2023
שלום .
אני אחרי טיפול ivf והחזרת עובר יום 3 קפוא על בסיס טבעי.
11 יום אחרי ההחזרה - בטא 30.27
13 יום אחרי ההחזרה - בטא 96.85
15 יום אחרי ההחזרה - בטא 243.32
19 יום אחרי ההחזרה - בטא 907.96
האם העליה תקינה ויש סיכוי להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרא
פרופ` דוד בידר01/08/2023העליה מיום 15 ל 17 לא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נועם01/08/2023תודה על התשובה המהירה.
האם לדעתך יכול להתפתח מזה הריון תקין? האם לעשות עוד בדיקת דם או שכבר אפשר לעשות אולטרסאונד לראות שק הריון? אנחנו כבר שנתיים בטיפולים סבב 3 של ivf ברקע אצלי יש אנדומטריוזיס ואני לא רוצה לאבד תקווה אבל גם לא לפתח יותר מידי ציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)