מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחם וביוץאני07/05/2015
שלום
עברתי אתמול צילום רחם,אני כרגע בתקופת הביוץ,איך צילום זה יכול להשפיע על הזקיקים ועל הביציות?האם מותר היום כבר לקיים יחסי מין?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ליזה07/05/2015הי אני לא רופא אבל ממה שאני יודעת מומלץ לקיים יחסים אחרי הצילום והסיכוי לכניסה להריון עולה חבל שתפספסי את יום הביוץ עד שיענו לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם וביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2015לא משפיע.
אפשר יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפאטילליטל07/05/2015
שלום,
צריכה להתחיל פורטקול שבו מתחילים ביום ה 21 לווסת דקפפאטיל.
בגלל שעוד מעט חג שבועות עליי להמשיך ארעה ימים יותר של גלולות (ככה ששאיבה לא תצא בחג).
שאלתי האם בכל זאת להתחיל דקפפאטיל ביום 21 או שלהתחיל ביום 25 עם סיום הגלולות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפאטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2015ביום ה21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהליזה07/05/2015
שלום עברתי פרוטקול ארוך לפני חודש לא נוצר הריון החודש אני לא עוברת טיפול לאחר הביוץ הטבעי התחילו כאבי בטן בעיקר בבטן התחתונה הבטן מאוד נפוחה גזים שלא מפסיקים ועצירות האם יש השפעה להורמונים גם אחרי שקיבלתי מחזור (חשוב לציין אני לא בהריון) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2015אין השפעה של ההורמונים,
את צריכה להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל פרות07/05/2015
פרופ אשכנזי שלום
מה המיקום הנכון להזרקת גונל פ?אמרו לי במרחק של 2 אצבעות לפחות מהטבור. האם בגובה הטבור או מתחת?
בתודה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונל פ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015מתחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מלחיצותDINA07/05/2015
אתמול בערב פתאום הראיה שלי נהייתה מטושטשת, התחיל לי מעין נימול באיזור העיניים והרכות, ואחר כך גם ביד שמאל.. היו מין הבזקי אור בפריים של הראייה, וממש היה לי טישטוש שהקשה עלי למשל לקרוא וכו'... הרגשתי קצת מין סוטול כזה, לקח לי טיפה יותר זמן לברור את מילותיי וזה היה מאוד מוזר ולא שיגרתי (שבוע 11).
זה קרה לי פעם 1 בעבר לפני הרבה שנים.. משהו באלקטרוליטים לא היה תקין.
הברזל וכל שאר הבדיקות תקינות (נכון לשלשום) מלבד פריטין גבוה.
מה זה יכול להיות??? (יש לציין שהלכתי לישון ובבוקר אני כמעט במצב תקין.. טיפה עייפות יותר).
קצת נבהלתי - אם זה היה קורה לי בנהיגה עם הבן שלי למשל.. מאוד מלחיץ
אולי התייבשות?? או רעיון אחר?
רופא המליץ לי להתחיל לקחת אספירין?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
DINA07/05/2015בעבר היתה לי לוקמיה.. (כמעט עשור עבר)..
רק לדעת שאין סיכוי שזה קשור?!
ויש לי גם הבוקר מעין דקירות בחזה השמאלי (חלק תחתון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות מלחיצות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2015יש להתייעץ עם ניאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבה ולפני החזרה מחר בבקשה תעvika07/05/2015
שלום
בוצעה שאיבה של 14 ביציות. 13 מהן היו תקינות.
הרופא אמר שעשה חלוקה וחלק הפר ב"כוח" וחלק נתנו לזרעים לשחות מסביב לביציות כדי להפרות.
הזרעים הצליחו להפרות רק ביצית אחת (מתוך אולי 6-7 ביציות שרצו להפרות בדרך זו) ובהפראה בשיטה השניה הופרו עוד 4 ביציות
סה"כ יש 5 ביציות ומחר יש לי החזרה בתקווה שהביציות המופרות קיבלו ציונים טובים.
השאלה שלי - מדוע זרעים לא מצליחים להפרות ביצית? אולי יש בעיה בזרע? (בדיקת זרע תקינה). אולי בגלל זה לא הצלחתי להרות בטבעי או בהזרעות?
שאלה שניה - מה הציון הטוב ביותר שהעוברים צריכים לקבל בכדי להחזירם לרחם?
ועוד שאלה - עדיין יש לי כאבים מציקים באיזור השחלות והשאיבה היתה ביום שלישי.
האם זה תקין? אין חום או דימום חזק חלילה (היו הפרשות דמיות יומיים והיום אין הפרשות דמיות כבר).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר שאיבה ולפני החזרה מחר בבקשה תע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015יכולת הזרע להפרות מתנית גם בהליכים ביוכימיים וביולוגיים העוברים על הזרע בעת ההפריה,כך שתקינות מדדי הזרע לעיתים אינה באה יחד עם כושר הפריה אופטימלי.
בהחלט יתכן שהסיבה לאי כניסתך להיריון קשורה בנתונים האלו.
הכאבים שאת חשה אינם חריגים.
איכות העוברים תימדד לפי קצב חלוקתם,מראה התאים,והעדר שברים בתאי העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר שאיבה ולפני החזרה מחר בבקשה תע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015יכולת הזרע להפרות מתנית גם בהליכים ביוכימיים וביולוגיים העוברים על הזרע בעת ההפריה,כך שתקינות מדדי הזרע לעיתים אינה באה יחד עם כושר הפריה אופטימלי.
בהחלט יתכן שהסיבה לאי כניסתך להיריון קשורה בנתונים האלו.
הכאבים שאת חשה אינם חריגים.
איכות העוברים תימדד לפי קצב חלוקתם,מראה התאים,והעדר שברים בתאי העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה שרואים ביציתשוקו07/05/2015
מה הסיבה שיכולה להיות כאשר באולטראסאונד רואים ביצית איך לא מצליחים לשאוב אותה או לחילופין יש שאיבה אך "הביצית ריקה"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיבה שרואים ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2015לא רואים ביצית אלא רואים זקיק.
בתוך הזקיק צריכה להיות ביצית שאותה ניתן לראות רק במיקרוסקופ.
אם לא הייתה ביצית אז משהוא בתוכנית הוצאת הביצית לא היה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר משהו בתוכנית
שוקו08/05/2015מה זה אומר משהו בתוכנית הוצאת הביצית ?
בעבודה עצמה של הרופא בזמן השאיבה או בתוכנית טיפולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק וביצית
אני08/05/2015גם אני לא הבנתי,
אני יודעת שלא בכל זקיק יש ביצית... תוכל להסביר קצת יותר בבקשה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק וביצית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/05/2015הביצית היא תא קטן מאוד שגודלו בסביבות 100 מיקרון. אין אפשרות לראות את הביצית באולטראסאונד. בבדיקת האולטראסאונד ניתן לראות את הנוזל שמקיף את הביצית (הזקיק), שמופיע בצבע שחור. בעת השאיבה, הרופא שמבצע את הפעולה דוקר את הזקיקים בעזרת מחט דקה ושואב את תוכנם.
במעבדה, תחת מיקרוסקופ, האמבריולוגית מאתרת את הביציות בנוזל.
הביציות מועברות לנוזל אחר (מדיום) ולאינקובטור. הנוזל שהקיף את הביציות נזרק.
אין יחס של 1:1 בין מספר הזקיקים באולטראסאונד לבין מספר הביציות שנשאבו -
1. אנחנו מצפים למצוא ביציות בשלות (כאלו שיוכלו להפרות) בזקיקים שגודלם מעל 16ממ. בזקיקים קטנים יותר לא תמיד מוצאים ביציות ולעיתים מוצאים ביציות צעירות שלא יוכלו להפרות כשיפגשו עם זרע.
2. לעיתים לא מוצאים את הביצית בזקיק היות והתפרקה (עברה אטרזיה).
3. יש מקרים שהביצית נדבקת לדופן הזקיק ולא משתחררת בעת השאיבה.
אין דרך לדעת האם הביצית התפרקה או לא השתחררה במהלך השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר... האם זה
שוקו08/05/2015האם העניין תלוי גם במיומנות הפרופ/ד"ר?
יכול להיות שאם היתה גדולה מידיי פיספסו אותה ?
היתה לי ביצית למשל של 22
לא הצליחו לשאוב או "התפרקה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על ההסבר... האם זה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2015בהחלט תיתכן גם אפשרות שהביצית פוספסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אשכנזי - פוספסה זה בגלל
שוקו09/05/2015פספוס זה שהרופא פיספס ?
לא הצליח לשאוב אותה ?
היו 2 ביציות באולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק וביצית
אני09/05/2015האם בכל זקיק יש ביצית? או שיש מצב שיש זקיקים ריקים גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר... האם זה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2015לא נתת פרטים על הבעיה הפיריונית שלך ועל סוג הטיפול, ככה שקצת קשה לענות על שאלותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא
שוקו09/05/2015הבעיה שלי זה לא מייצרת ביציות 3 2 1
בת 40
הביצית מגיעה ל22 ואז יומיים שלושה אחרי מזמינים לשאיבה ולא מצליח הרופא לשאוב ...
לכן שאלתי אם לצערי הרופא מפספס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2015ככה זה לא עובד.
לפי שאת מתארת יש לך בכלל בעיה ביצור ביציות והשאלה האם הטיפול שאת עוברת נכון בכלל והאם יש לו סיכויים.
כאשר רוצים לשאוב ביצית על זקיק אחד בגילך רצוי לתת אוביטרל על זקיק קטן יותר, סביב 18-19 ואז לשאוב. במקביל לאולטרה-סאונד יש לראות אם הבדיקות גם מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. גם אני חשבתי כמוך..
שוקו09/05/2015באמת ניסתי לברר למה ככה סחבו אותי כשישנה הבעיה..
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת, אבל מנסיון אישי
ורד10/05/2015לאחר 5 סבבים של פרוטוקול מסויים, נראו תמיד זקיקים יפים ומרובים אך בשאיבות לא נמצאו ביציות. לאחר סדרת בדיקות מקיפה כולל קריוטיפ הכל יצא תקין ואז החליפו לי את הפרוטוקול לכזה שיהיה בלי אוביטרל. הביוץ נעשה עם דקפפטיל. ובסבב הראשון נשאבו 11 ביציות יפות ומהם גם נולד בני היקר!!! מסתבר שהאוביטרל לא נספג בגוף שלי ולכן לא היה ביוץ. תבקשי להחליף פרוטוקול לכזה שבלי אוביטרל. הלוואי ויצליח גם לך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשמח לשמוע גם את דעתכם
שוקו10/05/2015לא יודעת מה זה...
אשמח לשמוע את חווד המומחים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה אשמח לשמוע גם את דעתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2015אין שום אנאלוגיה בין המקרים-במקרה שלפנינו מדובר באישה עם תגובה שחלתית ירדה שיתכן ומתן האוביטרל ניתן בעיכוב מסוים ולכן הביצית פוספסה,או שהזקיק היה ריק מתוכן,לעומת מקרה עם העדר רגישות לאוביטרל(הורמון HCG )ותגובה הולמת להורמון הפיסיולוגי LHשעלייתו מושראת בהשפעת הדקפפטיל ליצירת תגובה ביוצית וזאת אף על פי שעוצמת השראת הביוץ של ה-HCG אמורה להיות עוצמתית פי כמה,אחרת היינו משתמשים באופן שגרתי בדקפפטיל להשראת ביוץ ובמקום זאת אנו משתמשים בו רק במקרים שיש חשש לגירוי יתר שחלתית בגלל התגובה הפיסיולוגית שהוא מעורר שהינה בעלת תגובה מוגבלת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשמח לשמוע גם את דעתכם - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2015מסכים עם פרופסור אשכנזי שאין מקרה זה דומה למה שצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת fshשוקו07/05/2015
בוקר טוב
אם היום קיבלתי מתי אמורה לעשות בדיקת fsh ?
שאלה נוספת מה זו הבדיקה a.m.h ?
איפה נעשת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת fsh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015את בדיקת ה-FSH ניתן לבצע בין היום ה-3-5 למחזור.
בדיקת ה-AMH הינה בדיקה המודדת את הרזרבה השחלתית-נעשית במעבדת תה"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל עם קצת דםדנה06/05/2015
היי,
הזרקתי עכשיו אוביטרל וכאשר הוצאתי את המחט
ירד טיפה דם.
מה זה אומר שלא הזרקתי טוב?
והחומר לא נכנס למקום הנכון?
או שרק היציאה לא הייתה טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל עם קצת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015הכול תקין ,אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה07/05/2015תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבהסיגל06/05/2015
היי אני לפני שאיבה רציתי לדעת האם צפויים כאבים מיוחדים אחרי? למה לצפות? (חוץ מחומרי ההרדמה שבטח עושים קצת חולשה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת רגישות
שיר07/05/2015אחרי לצערי 6 מחזורי טיפול ובהם 6 שאיבות אני יכולה להגיד שלרוב תרגישי קצת רגישות באזור השחלות אולי דקירות קטנות אבל אין כאבים חזקים ולרוב כבר ביום למחרת תשכחי שזה היה בכלל!
מאחלת לך המון בהצלחה ושיהיו תוצאות חיוביות בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שיר איזה מקסימה בהצלחה גם לך
סיגל07/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015בהחלט צפויים כאבים מתונים בדרגה קלה לאחר השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון בדם תחת פרוגילוטוןאורנה06/05/2015
שלום,
בת 44.
בשנתיים האחרונות בטיפולי פוריות, ivf במחזור טבעי ולסרוגין בחודשי ההפוגה מטיפולים מבצעת הזרעות.
לפני כחודש לאחר הוסת התחלתי לבצע מעקב לקראת טיפול נוסף והאסטרדיול נותר מתחת ל- 100.
עברו כשבועיים ולא היה כל שינוי.
הרופא החליט לתת לי פרוגילוטון בתקווה לעורר את השחלות שלי.
לאחר שבוע בערך עם הכדורים הלבנים הערכים בדם הגיעו לאסטרדיול סביב 170 לכל היותר.
הרופא הנחה להתחיל לקחת את הכדורים החומים.
בבדיקת דם תחת הכדורים החומים, מה אני צפויה לראות מבחינת ערכי אסטרדיול ופרוגסטרון? האם אמור להתקבל ערך גבוה של פרוגסטרון?
תודה רבה
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי פרוגסטרון בדם תחת פרוגילוטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015מאחר והכדורים החומים מכלים גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון ,הרי ששני הורמונים אלו יתבטאו בערך גבוה בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה, בלוטת התריס, מחזור חלש,הריוןעדי06/05/2015
בעקבות שתי הפלות ותוצאה של 4.8 tsh התחלתי לקחת יוטירקס 50 מיקורגרם -350מינון שבועי. במהלך החצי השנה שאני לוקחת את התרופה, בתחילה הייתי מאוזנת tsh1.5 ובבדיקה האחרונה הוא קפץ שוב ל2.8 בנוסף מאז שהתחלתי לקחת את התרופה המחזור מאחר וכאשר הוא מגיע הוא מאוד חלש. כמוכן עדיין לא הצלחתי להיכנס להריון . יש לציין שאני בת 37 עם שני ילדים.מה לפי דעתך הסיבה למחזור החלש?והאם יש צורך לעלות את המינון.?יש לציין t3 t4 תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלה, בלוטת התריס, מחזור חלש,הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2015כל עוד שאת מאוזנת מבחינת ערכי הורמונלי בלוטת התריס עלייך להתמקד בתפקוד הביוצי שלך ,ויתכן שידרש טיפול הורמונלי להשראת ביוץ על מנת להעצים את פוטנציאל הביוץ שלך ולעזור לך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משאות כבדיםאחת06/05/2015
שלום. אני בת 28 וחצי, פיזית בריאה ב"ה, אמנם בעלת משקל עודף..
רציתי לדעת, האם זה בסדר להרים מדי פעם משקל כבד
(אנחנו לפני מעבר דירה ולבן זוגי לא דחוף כמוני לגמור עם האריזה מוקדם ככל האפשר..)
או שמא יש חשש לצניחת רחם / נרתיק?
והאם זה משנה באיזה זמן אני בחודש מבחינת הוסת
או אולי יש גבול מסויים של משקל שאסור להרים?
בדקתי על זה קצת, אבל רוב המידע שמצאתי
הוא לגבי איסור הרמת משאות כבדים לנשים בהריון..
ואני עדיין אינני בהריון, אך אני לא מעוניינת לפגוע חלילה בפוריות שלי.
אשמח למענה. תודה רבה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משאות כבדים - תגובה
פרופ` דוד בידר06/05/2015אפשר להרים משקל כבד ואין לזה קשר לצניחת רחם ואין קשר לפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבריוסקופ + משמעותו של יום ההחזרהליאת06/05/2015
מה חשיבותו של האמבריוסקופ?
האם יש מינימום הפריות להכנסה לאמבריוסקופ?
והאם באיכילוב ובתל השומר יש אמבריוסקופ?
או שרק בבי"ח הפרטיים (אסותא וכו)?
לגבי יום החזרה- האם תמיד עדיפה החזרה ביום החמישי על פני היום השלישי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבריוסקופ + משמעותו של יום ההחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/05/2015האמבריוסקופ הוא למעשה אינקובטור.דרכו אפשר לראות התפתחות העובר ולכן לא צריך לפתוח אותו ובזה יש יתרון אל חשיבותו עדיין במחקר .
יש אותו באיכילוב ואסור אך עדיין לא בתל השומר.
אפשר להכניס מספר מוגבל של נשים ולכן בוחרים את האישה המתאימה.
אם הזמן נלמדה אם יש בו יתרונות או לא.
לגבי החזרה ביום 3 או 5 זה לא בדיוק כך וזה תלוי בתוצאות של הילידה שאת מטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תסביר את משפטך האחרון לגבי
ליאת06/05/2015זמן ההחזרה
ותודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תסביר את משפטך האחרון לגבי - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2015זמן ההחזרה אחרי 3 או 5 ימים הוא לא מה שקובע את ההצלחה.
יש יחידות הפריה שהחזרה יום 3 טובה מיום 5 ואת צריכה ללכת לפי המלצות המקום שאת מטפלת ולפי ניסיון הרופאים במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כריתת חצוצרהגל06/05/2015
בשל הריון מחוץ לרחם (עובר עם דופק). הניתוח היה שלשום וכבר למחרת הניתוח החלו להופיע כתמים חומים-אדמדמים. ממה זה נובע? האם זה מחזור? לאחר הניתוח בטא ירדה ל1300 (בבוקר היא הייתה סביב ה10,000). מתי אפשר יהיה להתחיל סבב הפריה נוסף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר ניתוח כריתת חצוצרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2015עלייך להתאזר בסבלנו התאפסות התהליך יכולה להשתרע על פני שלושה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)