מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יומיים לפני השאיבה רירית רחם 8.7vika03/05/2015
שלום,
ביום שלישי בע"ה תבוצע השאיבה.
היום ראו רירית רחם 8.7 מ"מ שביום חמישי שעבר הרירית היתה 10 מ"מ
ממה נובע ההפרש? הרופא ביחידה אמר שזה תלוי ברופא המודד
האם רירית 8.7 מ"מ נחשב לרירית טובה לקליטה? אני יודעת ש 10 זה מצויין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יומיים לפני השאיבה רירית רחם 8.7 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015כנראה מדובר בהחלט בפערי מדידה בין מודד למודד,בכל מקרה זוהי רירית בהחלט תקינה ומתאימה להיך הטיפולי שאת עוברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדייםמיקה03/05/2015
אני בשבוע 11.
רציתי לדעת מתי אמורים לחוש בגדילת השדיים המשמעותית וברגישות בהם??
(אננ חשה כי שד שמאל התמלא וגדל בצורה בינונית. ימין לא השתנה... הגיוני או בעייתי??)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שדיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015הגיוני,יש להניח שבהמשך ההיריון התחושה תתאזן בין הצדדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מיקה04/05/2015באיזה שלב בהיריון אמורה להיות גדילת השדיים המשמעותית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2015לראת טרימסטר שני שלישי של ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות ל14 יום עד לבדיקת הבטאMoonla03/05/2015
שלום רב,
אחרי הזרעה
מהן ההנחיות ל14 יום עד לבדיקת הבטא? עד לגילוי באם יש/אין הריון?
האם ההנחה שעדיף וצריך לקחת שיש הריון? כך שלמשל להמנע מאלכוהול, תרופות אסורות וכו?
או להתנהג כרגיל לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנחיות ל14 יום עד לבדיקת הבטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015כל עוד קיים סיכוי בתקופה זו שהינך בהיריון ,הרי שיש להתנהג בזהירות הנכונה בעת נטילת תרופות\או צריכת אלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה במחזוררחל02/05/2015
5 חודשים אחרי לידה לא מניקה מאז כל שבועיים דימומים של מחזור שלחו אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית לא נמצא דבר הכל תקין יש לציין שיש לי שחלות פולעצסטיות ורוב הזמן המחזור היו מאחרים תמיד אחרי הלידה המצב השתנה בת 32 מעוניינים בהריון נוסף איך מתקדמים איך פותרים תבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעייה במחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015צריך לתת מעגל אחד או שניים של טיפול הורמונלי תחליפי על מנת לסדר את המחזור ולאחר מכן להתחיל בטיפול הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות פרופיל הורמונלישם02/05/2015
היי, עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי שהתוצאות יצאו תקינות, אך הבדיקה נעשתה ביום השלישי למחזור שהגיע בעקבות פרוגילטון ( סיימתי ליטול פרוגילטון כשבוע לפני הבדיקה) האם יכול להיות שהתוצאות הושפעו מהכדורים? ושאלה נוספת, האם יכול להיות מצב ששילות פוליציסטיות נעלמות עם השנים? שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015התוצאות משקפות את הסטטוס ההורמונלי שלך לאשורו,בהחלט עם השנים עם דלדול של מספר הביציות של השחלה גם המראה האופייני של שחלה פוליציסטית עשוי להעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של לפני מחזורורד02/05/2015
שלום! ביום שני הייתה לי ההחזרה. אני סובלת מאנדומטריוזיס מה שגורם לי בתקופת המחזור ולפניו לכאבי בטן ושלשולים לפני הגעת המחזור החודשי. אני מתחילה להרגיש זאת. האם יש עדיין סיכוי שהעובר נקלט? האם בגלל קבלת תמיכה לא יופיע דימום??
תסמינים של לפני מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015בהחלט קיים סיכוי שלמרות התסמנים הקדם ויסתיים העובר השתרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמיכה והורמוניםאני98702/05/2015
הריון תחילת שבוע שש מעוברים מוקפאים החזרה על בסיס הורמונלי.
מקבלת 3 אסטרופם ליום וזריקת גסטון 100.
יש לי כאבים בחזה שמופיעים אחרי ההזרקה של גסטון ונחלשים לאט לאט, עד הזריקה הבאה.
האם כל פרוגסטרון והאסטרוגן שיש לי בגוף הוא זה שנכנס דרך האסטרופם והזריקות? או שחוץ מזה הגוף אמור לייצר את ההורמונים בעצמו?
האם הגיוני שהכאבים בחזה מופיעים רק אחרי זריקה ונחלשים עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי תמיכה והורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015הכאבים בחזה אינם נובעים מהגסטון,בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל להמשך הנחיות בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמ02/05/2015
שלום. בת 35. בריאה. בן זוגי בן 35. בריא. בדיקת זרע תקינה.
לי יש fsh 11.6 וככל הנראה אנדומטריומה בשחלה שמאלית 17*21. צילום רחם לא היה ברור ולא ניתן לשלול הידבקויות באגן.
אחרי שלושה ניסיונות להרות באופן טבעי ועוד שני ניסיונות עם טיפול הורמונלי (גונל מינון 50 ). כעת הומלץ לי לבצע הפריה. אני חוששת שאני ניגשת לזה מוקדם מידי. אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר02/05/2015צריך ללכת להפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאלילך02/05/2015
היי. מחר אמורה לבצע בדיקת בטא...לאחר החזרת 4 עוברים טרים הישר מהתנור... ולצערי היום ראיתי קצת הפרשות חומות בתחתונית...
יש טעם לבצע מחר בטא?או שאפשר להספיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/05/2015בוודאי, עדיין חשוב לבצע בדיקת דם להריון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון עם ילד בביתמיקה02/05/2015
אני בשבוע 10 ויש לי ילד בן שנתיים ו-8 בבית.
לעיתים הוא דורש שארים אותו או מטפס עלי וקצת משתולל..
האם זה מסוכן?
(הוא בגמילה גם ולעיתים אני חייבת להרימו לעשות צרכיו מחוץ לבית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון עם ילד בבית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2015אין עם זה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק דופק שבוע שש פלוס אחדאני98702/05/2015
עשיתי א.ס בשבוע 6+1. נצפה שק עם חלמון ועובר שגודלו כשלושה מילימטר. הרופא אמר שחושב שראה משהו זז בפנים אבל לא מתחייב שזה דופק כי מאוד קשה לראות לב במשהו כל כך קטן. האם הנתונים סבירים לשבוע 6+1?
ספק דופק שבוע שש פלוס אחד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2015בשלב זה נצפה הדופק,סביר להניח שהרופא רוצה לבסס את ההבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGDBliss02/05/2015
שלום, בעלי ואני נאלצים לעבור IVF לטובת PGD על רקע איקס שביר (חווינו הפסקת הריון לפני שלושה חודשים). הדיבורים בנוגע לקשר של ה טיפול ההורמונאלי המקדים עם סרטן שחלה/סרטן שד מרתיעים אותי מאוד וכשאני שמה על המאזניים את האפשרויות הגרועות ביותר (עוד הפלה אם ננסה הריון טבעי, או סרטן אם נפנה ל-IVF ) אני כבר ממש הולכת לאיבוד.. מישהו יכול לומר לי (אף שברור לי שאין תשובה חד משמעית) אם ידוע שהסכנה לחלות בסרטן היא רק אם מדובר בטיפולי IVF ממושכים..? האם יש איזו בדיקה מקדימה שניתן לעשות כדי לבדוק האם אני באחוזון שנמצא יותר בסיכון או לא..?(בסרט של שרון כידון ציינה אחת המרואיינות שמומלץ לבצע בדיקה באשר לקיומו של גן סרטני. על איזו בדיקה מדובר? האם אכן נותן איזה ביטחון? האם מדובר על בדיקה בעלות גבוהה..?) אני פשוט כבר ממש יוצאת מדעתי... תודה על התייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD - תגובה
פרופ` דוד בידר02/05/2015המחקרים שאני מכיר לו קושרים טיפולים לסרטן וצריך להפסיק
עם העניין הזה.
אם אצלנו או בעולם היו מגלים קשר כזה עד כה העניין כבר היה מעורר בעיה.
אני חושב שכולם יכולים להירגע .
הדוברים בכתבה לא היו אנשים המעורים בטיפולים כמונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטין לטיפול בהעדר וסתויקי02/05/2015
שלום!
האם ניתן היום במסגרת טיפולי פוריות בארץ לקבל לפטין?
אין לי מספיק אחוזי שומן בגוף ולכן אני לא מקבלת וסת אף פעם.
רק בתקופות שהייתי כ 10 - קילו מעל המשקל התקין שלי, וסת הגיע סדירה.
השאלה אם נותנים במכבי/טיפולים פרטיים היום זריקות לפטין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפטין לטיפול בהעדר וסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2015המחשבות למתן לפטין הינם בהקשר לעודף משקל ולא תת משקל-לפטין הינו הורמון המשוחרר ע"י תאי השומן בגוף, ובכך גורם לאיזון התיאבון, צריכת הקלוריות והשליטה על משקל הגוף. יחד עם זאת יתכן וללפטין השפעה על מנגנון הרבייה הנשי.
הורמון זה גורם לכך שרק נשים בעלות שומן מרמה מסוימת ומעלה יהיו פוריות.
רמת שומן נמוכה מדי גורמת לשיבוש במנגנון הביוץ.ספק אם מתן לפטין המדכא תיאבון יפעיל את מנגנון הרבייה בתנאים של תת משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהעדר וסת - המשך
ויקי02/05/2015תודה,
פשוט מצאתי את זה באינטרנט
וחשבתי אולי יש פתרון לבעיה שלי
אשמח לשמוע את הדעה שלך פרופסור.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בהעדר וסת - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2015בד״כ ניתן בשלב זה לזהות דופק,סביר להניח שהרופא רוצה לבסס את ההבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת התשובה מיועדת למישהי אחרת
ויקי02/05/2015אשמח לקבל תשובה לשאלתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בהעדר וסת - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015בשלב ראשון יש לתת טיפול הורמונלי תחליפי לצורך יצירת מחזורי וסת מלאכותיים,יחד עם זאת צריך להיות בפיקוח דיאטטי על מנת לנהגביר את המשקל ולקבל דייטה מתאימה,צבירת משקל עשויה להעלטת את רמת הלפטין ואיתה את האיזון ההורמונלי הצפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קרינה אמא מודאגתאילנית01/05/2015
שלום רב
ביתי כיום בת תשע בגיל יומיים עקב דום נשימתי והחייאה ארוכה
נאלצה לעבור שמונה צילומי חזה - רנטגן ( בהנחה ששמו עליה כיסוי עופרת - איני יכולה לדעת בוודאות זה קרה בטיפול נמרץ בשיקאגו בבית חולים מתקדם)
האם יכול להיות לה נזק בביציות ושלא תוכל להיכנס להריון?
באיזה שלב אוכל לדעת בוודאות שהכל תקין בע"ה?
תודה רבה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת קרינה אמא מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2015שום נזק כמות הקרינה המצטברת בצילומי חזה מזערית ונטולת השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת קרינה
אילנית02/05/2015תודה רבה עבור התשובה המהירה והמרגיעה
האם תשובתך מתכוונת למצב של צילומים עם כיסוי של החלוק עופרת?
ומה קורה במידה וחלילה התינוקת לא כוסתה כלל בעופרת ?
מאחר ואני לא יודעת זה מלחיץ אותי
תודה שוב עבור התשובות
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השפעת קרינה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015גם ללא חלוק עופרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עשית אישה שמחה בישראל
אילנית08/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה עשית אישה שמחה בישראל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2015בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחן01/05/2015
אני בתחילת הריון בין שבוע2-4 ויוצא לי טיפה דם וטני מפחדת שזה לא יתחזק מה אני עושה במצס כזה?
היי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/05/2015קבלי תמיכה הורמונלית ובצעי בדיקת ביטה ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)