מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמ05/05/2015
כמה ימים מיום קבלת הווסת מתבצעת שאיבת ביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015הדבר תלוי בתגובה האינדיוידואלית ובפרוטוקול הטיפול שנבחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהא05/05/2015
מתלבטת אם לעשות הזרעה.
לפי בדיקה של היום- יום 13 למחזור: שני זקוקים בגודל 21 ו- 18.
E2 - 1201
PROGESTRONE-2.3
LH-30.6
אבל הרירית בעובי 4.9 מ"מ.
האם יש טעם לעשות הזרעה בעובי רירית כזה? הזרע מבנק הזרע - יש טעם סיכוי להשקיע ולעשות הזרעה בעובי רירית כזה או שעלי לוותר? מה דעתכם- המלצתכם? (בת 42).
אני בטיפולי פוריות IVF אבל בין הטיפולים - בהפסקה שבין הטיפולים הייתי רוצה לעשות הזרעות.
דרך אגב מתי בערך אמור להיות הביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015לאור הנתונים הביוץ עשוי להתרחש ב-24-36 השעות הקרובות,אמנם רירית הרחם אינה מעובה מספיק,אולם ביצוע ההזרעה הוא יותר טוב מכלום,וגם בתנאים כאלו יכול חהתרחש היריון אם כי בשיעור מפחת משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטאss05/05/2015
שלום רב.
ביום א' 3.5.15 מההחזרה 12 יום בטא 114
היום יום ג' 5.5.15 בטא 258
אני חוששת שזה נמוך מדי...
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכפלת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015התוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרלי05/05/2015
כמה זמן לאחר נטילת פרימולט נור חמישה ימים פעמיים ביום, צפויה הוסת?
והאם האגדה של אכילת סלק כמעבה רירית נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/20153-5 ימים לאחר הפסקת הכדורים מופיע המחזור.
באשר לסלק- מחקר שפורסם מצא כי בסלק הניטריט משפר את זרימת הדם,המסייעת לעיבוי רירית האחראית להשתרשות הביצית המופרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוד השאלהדנה05/05/2015
היי,
רציתי לדעת האם המעקב הבא אומר שהאיכות של הביציות כבר פוחתת?
היה לי סבב שבו ביום ה- 9 היה זקיק בגודל 16 עם lh נמוך, בוצעה הזרעה ביום ה- 12 ללא הצלחה.
היה לי סבב שבו ביום ה- 10 היה זקיק בגודל 19 עם lh נמוך, בוצעה הזרעה עם אוביטרל ביום ה- 12 ללא הצלחה.
עשיתי הפסקה של חודש,
ולאחר מכן היה לי סבב עם גונאל אף שבו הזקיקים לא גדלו כאשר ביום ה-11 הכי גדול היה 13.5 הוחלט לא לבצע הזרעה.
לאחר מכן הוצאתי פוליפ מהרחם, חודשיים ללא מעקב.
עכשיו אני נמצאת במחזור חדש ביום ה- 8 , זקיק בגדול 13.5, lh נמוך. ואני עדיין במעקב לקראת הזרעה.
האם העובדה שגם עכשיו וגם בסבב עם הגונאל אף, הזקיקים יחסית קטנים לעומת שני המחזורים הקודמים האם זה אומר שרוב הסיכויים שלא יהיו לי עוד מחזורים עם זקיקים גדולים כמו בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חידוד השאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015יש להמשיך בטיפול ובמעקב עד להבשלת זקיק מוביל בגודל אופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות אולטרסאונדמיקה05/05/2015
היי.
רציתי לדעת אם אולטרסאונד וגינלי יכול להיות לא נעים לעובר, להטריד אותו או לפגוע בו בכל דרך שהיא...
האם רצוי למזער את הפעמים שהמכשיר נכנס לגוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעות אולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015לא פוגע,יש לבצע את הבדיקות כנדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב....דקלה05/05/2015
אני מטופלת IVF, בת 30 עם שחלות פוליציסטיות.
אני סובלת כל הזמן מהפרשות נוזליות ממש כמו מים בצבע שקוף.
מרגישה כמו שאם הייתי בהריון זה טיפטוף מי שפיר.
הנושא מטריד אותי שאולי משהו לא בסדר ובלי קשר לא נעים. עדכנתי את רופא הפוריות והוא לא ממש יחס לזה חשיבות ואמר שזה בסדר
מה הסיבה להפרשות הנוזליות הרבות? מה יכול להיות לא בסדר ? ואיזה בדיקות אני צריכה לעבור??
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב.... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015יש בצואר ציסטות ויכול להיות שמשם יש התופעה ולא צריך לטפל בה.
את צריכה להיבדק ולראות את הממצאים על ידי ביצוע אולטרה-סאונד לצואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.. שאלות נוספת
דקלה05/05/2015אם יש נוזלים ברחם אז זה יכול לגרום לתופעה של הפרשות נוזליות??
ציסטות יכולות להופיע גם מטיפול של החזרת מוקפואים? כי ההפרשות קיימות כל הזמן.
יש אפשרות למנוע את התופעה כי זאת הרגשה לר נעימה ??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.. שאלות נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015נוזלים ברחם לא גורמים להפרשות שאת מתארת.
אם החזרת מוקפאים הם במחזור תחליפי, אז אין שום ציסטות.
את צריכה להיבדק על מנת שיהיה אפשר להבין מהי הפרשה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוקר טוב.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015ההפרשה נובעת מגירוי אסטרוגני מתמשך,כנראה בגלל מחזור לא סדיר ועיכוב בהליך הביוצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית וקוצר נשימהss05/05/2015
שלום רב
בטא ראשונה לפני יומיים, 114.
אחרי החזרת שני עוברים טריים. הטיפול עבר בהצלחה ללא כל תופעה חריגה והורמונים ברמה ממש תקינה.
יש לי כבר כמה ימים קוצר נשימה במהלך כל היום ובערב הוא ממש מחמיר, ובלילה כאבים בחזה (לא בשדיים, דקירות במרכז החזה) והזעה מרובה אני מתעוררת מרוב גלי חום. ממש לא אופייני לי.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה הורמונלית וקוצר נשימה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015בהחלט הטיפול ההורמונלי התמיכתי משפיע על שרירי הנשימה היומרת מאמץ מסויים בעת הנשימה,אולם מה שאת מתארת זה מעבר-פני לרופא המטפל לצורך ליבון הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותשיר05/05/2015
יש לי התכווצויות בבטן עליונה ופעימות לב חזקות זה בא והולך אני בשבוע 5+1 האם יש סיבה לדאגה?? ויש גם דימומים בניגוב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכווצויות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015רצוי להבדק,ולברר תפקודי בלוטת התריס,לחץ הדם,וספירת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בגיל 41דנה05/05/2015
היי,
בת 41 לפני כשנה וארבע נולד לי ילד לאחר IVF איקסי ראשון, לאחר מכן עשיתי עוד
שני סבבים
של IVF ובסבב השני לאחר 12 ביציות ו6 הפריות נקלטתי ,אולם בשבוע חמש נפל, לאחר חודשיים הפסקה, אני לקראת שאיבה ביום שישי הקרוב, הפעם בהמלצת הרופא אנו נעזרים במעבדת FAC עקב בעיית זרע, החודש מלאו 41, רציתי לדעת מה הסיכויים שלי להיריון ולידה תקינים, אני לחוצה בגלל הגיל.
LH =4.6
6.3 IU/L FSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות בגיל 41 - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015הסיכויים בגילים אלה נמוך אך לאור ההריונות אצלך יש לך סיכויים יותר טובים, לפחות עד גיל 43.
יש סיכויים אצלך שאת בין אלה שתצלחנה להרות.
לעניין מעבדת ה FAC ,אז זה לא יעלה את הסיכויים להריון וגם השם הזה מעורר
אסוסאציות לא טובות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטוציסט?נירה05/05/2015
שלום, אני בת 43, מחזור ivf 6, אסותא רמת החיל, תמיד החזירו לי העוברים ביום 2-3, כעת שאלתי הרופא אם כדאי להחזיר בשלב בלסטוציסט, יש 4 עוברים בינתיים, הרופא ענה שאפשר, ההחזרה מתוכננת ליום 5+, מפחדת שעד שלב זה לא ישאר מה להחזיר, מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת בלסטוציסט? - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015יכול להיות שלא ישאר וזה גם לא יעלה את סיכוייך להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטוציסט הבהרה
נירה05/05/2015תודה על התשובה,
רציתי רק לחדד, האם אין סיכוי השתרשות גבוה יותר לעובר בן 5 ימים לעומת בן ה-3?
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלסטוציסט הבהרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015אכן התהוותו של עובר בן 5-6 ימים בחסטוציסט מקנה לו פוטנציאל השתרשות גבוה יותר,אולם במקרה שלך בהתחשב בגילך ומסםר העוברים,בהחלט יש סיכוי שלא יתפתח בלסטוציסט והטיפול ירד לטמיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטוציסט הבהרה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015במקרה שלך אני חושב שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות צלסטוןאנונימית05/05/2015
שלום לכם,
קיבלתי אתמול צלסטון, הגיוני שאני פחות מרגישה את העוברים?
האם זה חלק מהתופעות לוואי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות צלסטון - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015יכול להיות רק שאין לזה שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6שירה05/05/2015
האם בשבוע 6 אפשר כבר להרגיש דופק של עובר, ואני לא מתכוונת באמצעות אולטרסאונד אלא אפילו באופן עצמאי, למשל אם אני ישים את היד על הבטן אני אמורה ל"שמוע" -להרגיש את הדופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני הרין מתישירה05/05/2015
בוקר טוב,
רציתי לדעת מאיזה שבוע או בין אילו שבועות מתחילים להרגיש בחילות/הקאות וכמה אחוז מהנשים חוות את התסמינים האלה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני הרין מתי - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015זה אידיבידואלי.
כ 50% יחושו בחילות ואולי הקאות החל משבוע 6 אחרי הוסת האחרון.
כמו כן יש עייפות.גודש ורצון לאכול משהוא מסויים ,טעם בפה ועוד אצל רוב הנשים.מיעוט הנשים לא חשות בתחילה שינויים כלשהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre:
שירה05/05/2015יכול להיות שכל השבוע ה-6 לא יהיו תסמינים והם יבואו רק מאוחר יותר אולי בשבוע ה-7 או ה-8?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
re: - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2015לא חייבים להופיע,יחד עם זאת יתכן שיופיעו מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre: - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות רחמיתלי05/05/2015
לילה טוב, שבוע 23 פלוס 4, עם תפר צווארי משבוע 14. התקשויות בבטן משבוע 13. השבוע לראשונה עשו לי מוניטור ואמרו שיש פעילות רחמית. המוניטור הראה 4 פעמים עליה ל 24/25 וירידה. הרופא בקופ״ח הציע פרסולט (60 מג) ביום. אני מטופלת אצל רופא פרטי ויש לי תור רק ביום רביעי. האם הייתם ממליצים בנתיים להתחיל עם הכדורים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות רחמית - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2015לחכות לרופא שעוקב באופן סדיר אחרי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)