מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולטרסאונד עקב ציסטותרות04/05/2015
פרופ אשכנזי שלום
עקב גונל פ הופיעו אצלי ציסטות צלולות בשחלה. בטרם התחלת טיפול נוסף עליי לבצע אולטרסאונד ביום 3-4 של הווסת.
האם יום שיש בו דימום רב אך בצבע חום נחשב היום ה1 לווסת?
האם ניתן לבצע us ביום ה2 לווסת?
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטרסאונד עקב ציסטות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2015בהחלט יום הוסת הראשון הוא היום שמופע דמם מהותי,בתנאים אלו ניתן לבצע את ביקורת האולטרסאונד בימים 2/5 למחזור לפני התחלת הטיפול הנוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי המשך טיפול - אי פוריותאורלי04/05/2015
שלום רב,
בעברי 3 הריונות (במסגרת של 3 שנים, אני בת 32)
הריון 1 - גרידה בשבוע 9 (אין דופק)
הריון 2 - ילדתי את בני בלידה קיסרית (חירום)
הריון 3 - שק הריון ללא עובר. ציטוטק ולאחר מכן גרידה מאחר והציטוטק לא עבד.
הגרידה היתה לפני שנה ו-5 חודשים, מאז איננו מצליחים להרות.
עברתי צילום רחם, היסטרוסקופיה - הכל תקין
בדיקת זרע של בעלי - מורפולוגיה 1% - שאר הפרמטרים תקינים
הטיפול שקיבלנו עד היום - 2 סבבי איקקלומין, סבב גונאל אף וסבב נוסף של פרגובריס
בכל הטיפולים עשינו הזרעות.
סה"כ 3 הזרעות (סבב אחד יצא ביום שבת).
3 שאלות שאודה לייעוצכם המקצועי:
1. כיצד ייתכן שנקלטתי 3 פעמים בשנתיים עם מורפולוגיה של 1%? הרי שהרופא טוען שמורפולוגיה אינה משתנה
2. מה הצעד הבא שהייתם ממליצים? סבב נוסף עם הזרעה או לפנות ל IVF?
3. האם יש דרך לשפר את המורפולוגיה לדעתכם?
מודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגבי המשך טיפול - אי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2015לעבור ל IVF
לא צריך לתקן מורפולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו בחילותמיקה04/05/2015
אשמח לכל המלצה נגד בחילות..
אני בשבוע 11 עם בחילות מעיקות ללא הקאות...
ועוד שאלה: משום מה בא לי שניצל דג מוכן (קפוא). עד כמה זה נורא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביגלה
אורית04/05/2015היי
שיהיה לך בשעה טובה מנסיון תאכלי ביגלה אן קרקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו בחילות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/05/2015איו בעייה לאכול שניצל דג מחומם לאחר הפשרה.
לגבי הבחילות - מומלץ מאוד לאכול מנות קטנות מחולקות למספר רב של ארוחות (בניגוד ל-3 ארוחות ביום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןצפונית04/05/2015
מהי רמה פרוגסטרון תקינה 15 יום אחרי החזרת שני עוברים?ואם הרמה יכולה להעיד שההריון תקין או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2015במצב של היריון רמת הפרוגסטרון תהיה יחסית גבוה,אין בכך להעיד על איכות ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריאזיס רואזה בהריוןהריונית04/05/2015
שלום ,
אני מתארת לעצמי שזאת לא שאלה לפורום זה אבל אשמח אם בכל זאת תהיה תשובה עבורי .
בשבוע הראשון להריוני אובחנה אצלי מחלת עור בשם פיטריאזיס רואזה. מחלה שאמורה לעבור תוך כמה חודשים ועברה לי לגמריי תוך פחות מחודש .
ברצוני לדעת האם מחלה זו משפיעה על העובר בדרך כלשהי? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריאזיס רואזה בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2015המצב יכול לעבור גם בפחות מחודש!
זהו נחשב לזיהום על ידי הרפס וירוס.
אין טיפול למצב לאישה הרה ולא צריך להיות נזק לעובר אך אין ממש עבודות שכותבות מספיק על העניין, אך באופן עקרוני זה לא צריך לפגוע בהריון ואין צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
הריונית04/05/2015פרופ' תודה על התשובה המהירה .
יש דרך לבדוק מעבר מהאם לעובר? אני נורא חוששת מנזק כלשהו מבחינת מראה או התפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2015הרפס וירוס לא עובר לעובר.
גם במקרים של הרפס מסוג אחר אנחנו לא בודקים עובר.
לא ידוע שעובר נפגע ברחם מוירוסים אלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקתי אוביטרל והחומר דלף קצתויקי03/05/2015
החוצה אין לי מושג איך ולמה כי השארתי עוד כ 10 שניות בפנים
ובתוך המזרק היה קצת דם
האם זה תקין? עכשיו מודאגת שאולי לא הזרקתי נכון למרות שזו לא פעם ראשונה שאני מזריקה אבל אף פעם לא הכנס דם לתוך המזרק או דלף חומר החוצה
יום שלישי השאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה
vika04/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת שאולי לא נכנסת מספיק חומר
vika04/05/2015לגוף ושלא אבייץ חלילה עד מחר (יש שאיבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזרקתי אוביטרל והחומר דלף קצת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2015קרוב לודאי שהחומר הוזרק,גם אם דלף קצת לא תהיה לכך משמעות ממילא הזקיקים כבר הבשילו חקאת השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שלי היתה שאבייץ לפני השאיבה
vika04/05/2015אולי, מאחר והזריקה דוחה ומתזמנת את הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןאני03/05/2015
אם השאיבה היתה ב30.4 (החזרה אחרי 3 ימים), מה גיל ההריון המדויק היום (3.5), שבוע 6+ 5?
בUS נצפו 2 שקים אחד לא תקין ואחד בספק.
גם הבטא נמוכה יחסית (9400 היום, לא בדקתי הכפלות מעבר ל2 ראשונות. )
אם אכן היום זה שבוע 6 +5 , האם בדיקה חוזרת לקראת סוף השבוע תיתן תשובה ודאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2015את מתכוונת שהשאיבה היתה ב30/3 ולא כמו שרשמת הרי שהינך היום בשבוע 6+ וצריך חהיות כבר דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםטליה03/05/2015
יום חמישי אני אמורה לעשות החזרה של מוקפאים בני 3 ימים אני לוקחת אסטרופאם עד עכשיו והרופא אמר לי להתחיל היום יום ראשון תמיכה פרוגסטרון האם זה הגיוני ?לא אמורים להתחיל תמיכה לפי גיל העוברים שזה 3 ימים לפני החזרה? שזה בעצם יום שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר03/05/2015בהחלט הגיוני. יש פרוטוקולים שונים להכנת הרירית לפני החזרת מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לא מגיעאילנית03/05/2015
שלום אני מנסה כבר 4 חודשים להיכנס להריון שני והמחזור שלי מגיע בין 29-31 יום . החודש התחלתי לבדוק עם ערכה לזיהוי ביוץ כבר מהיום ה11 ועד עכשיו יום ה17 לא הגיע הביוץ לפי הערכה , מה זה אומר שאני לא מבייצת או שהביוץ עדיין לא הגיע ? ובמידה והוא יגיע מאוחר יותר האם זה מהווה בעיה לכניסה להריון ( שלב לוטלי קצר ) ?? כמו כן אין לי הפרשות בכלל כל החודש וגם לא כאבי ביוץ כמו בדרך כלל שיש לי . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ לא מגיע - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2015המעקב צריך להיות אחרת ,על ידי אסטרוגן פרוגסטרון ואולטרה-סאונד.
גם בביוץ מאוחר אפשר להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטוןmmm03/05/2015
שלום רב,
אני אחרי שאיבה מיום ה', אמורה לעשות החזרה מחר יום ב'
כרגע אני מקבל תמיכה של אוטרוגסטון של 100 3 פעמים ביום, כל מנה 300. (3 כדורים במנה. רציתי לדעת האם זה מינון שמקובל לתת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטרוגסטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015זהו מינון מוגבר בהתחש שמדובר לא בעוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרה...שירי03/05/2015
12 ימים אחרי החזרה בטא 34 , יומיים אחר כך בטא 80 האם תקין???
למה כל כך נמוך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא אחרי החזרה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015בשלב זה נראה תקין יש להמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיווביתצפונית03/05/2015
שאיבה ב 16\4.החזרת שני עוברים בני 8-10 תאים בתאריך 19\4..בטא ראשונה היום 3\5 ..בטא 1112..בטא שנייה עוד יומיים...האם הבטא בסדר?זה מעיד על קליטת יותר מעובר אחד?מתי מבצעים אולטראסאונד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא חיוובית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015תקין,בצעי אולטרסאונד בעוד שבועיים לצפות בשק/שקי הריון ודופק/דפקים עובריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאSS03/05/2015
יום 12 להחזרה... בטא 114.
האם תקין?
או נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא
נטלי03/05/2015תבדקי בעוד 48 שעות ואם זה עולה פי שניים ,אפשר להגיד מזל טוב,אך בכל מקרה מחכים לשק הריון ,דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכי בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאנטלי03/05/2015
ערכי בטא ביום 14 אחרי החזרה -77,אחרי יומיים 177,בקשו ממני להגיע ביום שישי .האם יהיה אפשר לראות שק הריון ?
ערכי בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015הכול תקין ,בהחלט קיים סיכוי שיראו שק היריון ביום ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית בהריוןדנה03/05/2015
שלום רב.
היום עשיתי בטא. בבדיקה ביתית חיובי.
מקבלת תמיכה:
נר אנדומטרין בוקר וערב ואסטרופם בוקר וערב.
בהריון קודם היה לי דימומים, המטומה, וחשש להיפרדות שליה.
קיבלתי זריקות פרוג'.
שאלתי היא איך יודעים האם התמיכה שלי מספקת?
האם עלי לבצע בדיקות להורמונים מלבד הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה הורמונלית בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2015בשלב זה התמיכה ההורמונלית הינה בגדר הסביר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)