מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית - פרופ' בידרטלי06/06/2014
לאחר תרומת ביצית + זרע. החזרת עובר שהוגדר מעולה
בטא ראשונה 200 בטא שנייה 100 ואחריה 50
מה יכולה להיות הסיבה?
האם רירית שהיתה בעת החזרה 6 מ"מ היא הסיבה?
מה אפשר לעשות כדי שבהחזרה הבאה יהיה הריון תקין? הרי העוברים טובים מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - פרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2014זה לא בגלל הרירית בלבד אלא אם עברת גרידות וכדומה.
להריון כימי הרבה סיבות-
אם הרירית 6 אך לא עברת פעולות ברחם, קרישיות יתר תקינה אז זה לרוב או שהעובר לא תקין או שהשתרש במקום לא תקין.
בכל אופן צריך להסיק מסקנות ממה שכתבתי ואם הכל אצלך תקין פשוט לנסות עוד וזה יבוא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה פרופ' בידר
טלי08/06/2014לא עברתי פעולות ברחם. למעט שימוש בציטוטק בשבוע 8 מאחר ולא נצפה דופק לעובר.
לא עברתי גרידות.
הרירית סדירה.
קרישיות יתר - במסגרת הבדיקות הבסיסיות - כולן בסדר: .I.N.R PTT
אז מה המסקנות?
שהעובר לא תקין?
יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע לפני החזרה הבאה?
היסטרוסקופיה? קרישיות יתר? צילום רחם?
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה פרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/06/2014לא צריך עוד בדיקות אלא החזרה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהאני06/06/2014
שלום
זה בסדר לסירוגין להשתמש באוטרוגסטן- פעם דרך הנרתיק ופעם דרך הפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2014אני בדרך! כלל לא נהוג לקחת דרך הפה.. אך אפשר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הכי מאוחר אפשר לראות דופק?דניאלה06/06/2014
רציתי לדעת מתי הכי מוקדם אפשר לראות דופק וגם מתי הכי מאוחר (יש לי חברה שראו אצלה דופק רק בשבוע 10)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הכי מאוחר אפשר לראות דופק? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2014אין דבר כזה שראו דופק רק בשבוע 10!
או שמי שהוא לא ראה או שהיא הגיע פעם ראשונה בשבוע 10!
אפשר לראות דופק בשבוע 6-6.2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהחסוי06/06/2014
שלום היום עשיתי החזרת 2 עוברים טריים. נאמר לי שעובר אחד בן 6 תאים והשני בן 7 תאים. האם זה מספיק כדי שאקלט? בבקשה תשובה אני קצת בלחץ. תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2014מספיק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש לאחר הזרעהיערה06/06/2014
עשיתי הזרעה לפני17 יום ולא קיבלתי תמיכה לוטיאלית לאחריה היו 9 זקיקים ורירית 7 מ"מ. שבוע לאחר מכן החל דימום קל (בצבע אדום כהה), הרופא אמר שזו התפרקות של הרירית ונתן לי דופסטון למשך שבוע. הדימום פסק.
סיימתי את הכדורים לפני 3 ימים והיום החל דימום מאוד חלש, בצבע אדום כהה, לרוב יש לי כאבי בטן אבל עכשיו אני בקושי מרגישה משהו. אני צריכה לעבור צילום רחם החודש וצריכה לדעת אם זה נחשב מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור חלש לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2014במידה והדמם הלא שגרתי ימשך -בצעי בדיקת דם חהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 בזמן טיפולי פוריותאתי06/06/2014
האם יש צורך ליטול אומגה 3 לפני הכניסה להריון? האם זה עלול להזיק? האם זה בסדר ליטול בזמן טיפולי פוריות?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אומגה 3 בזמן טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2014אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע ההריון- תרומת ביציתדניאלה06/06/2014
שלום
שאיבת תורמת הביצית שלי היתה ב 5\2
החזרת העוברים היתה ב 5\5 (הוחזרו שני עוברים)
העוברים היו בני שלושה ימים בעת ההחזרה
אני בהריון עכשיו
ניצפו היום שני עוברים:
אחד עם דופק
השני עדיין בלי דופק
1. באיזה שבוע אני במדויק?
2. האם יש עוד סיכוי לעובר השני לפתח דופק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבוע ההריון- תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2014שאיבת התורמת זה יום הביוץ וזה שבועיים הריון ומכאן סופרים הלאה .
יש סיכו שיופיע דופק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעTasit06/06/2014
אחרי כמעט שנה של נסיונות שכללו הריון כימי קצרצר, התחלנו בבירורים.
בבדיקת זרע-
1. נפח 4 מ"ל (טווח תקין מעל 1.5)
2. PH 8 (תקין)
3. ריכוז 13 מיליון למ"ל (טווח תקין מעל 15)
4. מספר זירעונים כללי 52 מיליון (טווח תקין מעל 39 מיליון)
5. אחוז תנועה 45% כללי, 33% תנועה קדימה, 12% תנועה במקום (טווח תקין מעל 40% תנועה קדימה או 32% תנועה טובה)
6. זירעונים בתנועה 23.4 מיליון
7. אחוז צורות פתולוגיות 97% (טווח תקין מתחת ל-96%)
אנחנו מבינים שיש בעיקר בעיה בריכוז ובמורפולוגיה, אך לא ברור לנו כמה הבעיה חמורה? יש סיכוי ספונטני או בהזרעות? באיזה כיוון מומלץ להמשיך את הבירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2014בדיקת הזרע גבולית ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?אושרית06/06/2014
בעלי אמור לעבור בדיקת זרע אנו חברי קופת חולים מכבי הוצע לנו אסותא יגאל אלון או בלפור 10 תל אביב.
היכן עדיף לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עדיף? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2014שתי המעבדות מצויינות ואמינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכוי לוקרין מחזור לא מגיעאני06/06/2014
אני תחת דיכוי לוקרין (ע"מ לדכא את נגעי האנדו')
הדיכוי אמור היה להסתיים זה מכבר...
אבל המחזור בושש מלבוא. במהלך בדיקת היסטרסקופי'ה נכתב אצלי כי-
הרירית הרחם במראה אטרופי-מה זה אומר?
מתי אני אמורה לצאת מהדיכוי?
והאם יש טיפול שיוכל לזרז ולעזור לי?
ובנוסף בצילום רחם נכתב כי בצמודד לחצוצרה הימנית הודגם פגם מילוי-
מה זה אומר?והאם זה מפריע לקליטת הריון טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסורים- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2014הדיכוי הממושך גרם לדיכוי הרירית ולכן המראה שלה אטרופי,ניתן לתת כדורי אסטרוגן על מנת לאושש את הרירית,ומצד שני אם את לקראת טיפולי פוריות הרי שהטיפול להשריית בביוץ אמור לגרום להעלאת רמת ההורמונים ותאוששות רירית הרחם,באשר לפגם המילוי אם הוא נמצא בחלל הרחם בקרבת החצוצרה ,יתכן ןתידרש היסטרוסקופיה להשלים את התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור-אבל עשיתי היסטרסקופיה
טלי06/06/2014ולא אוזכר דבר בעניין.
רק נכתב בהיסטרסקופיה על הרירית במראה אטרופי.
לא נכתב דבר על עניין הפגם במילו.-רק יום אחרי בצילום רחם.
יש לממצא הזה א"כ משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור-אבל עשיתי היסטרסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2014לדאבוני אין בידי את הצילום על מנת להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי-ובכ"ז-האם ממצא זה-
טלי08/06/2014עלול להפריע לי להרות באופן טבעי או בהזרעות?
תודה פרופסור על ההתיחסות והענה -המהיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טלי-ובכ"ז-האם ממצא זה- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2014הערכתי שלא מדובר בבעיה מהותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןקרן05/06/2014
שלום.
בעקבות הכתמות דמיות קיבלתי היום אמפולות של פרוגסטרון להזרקה בישבן. מספר שאלות:
1. האם אפשר בנוסף לזריקה להמשיך לקחת 3 פעמים ביום אנדרומנטין?
2. תוך כמה זמן מתחילה ההשפעה של הזריקה?
תודה.
יש לציין שאני בשבוע 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2014אין כל בעיה בלקית שילוב תרופתי בזריקות ודרך הנרתיק בו זמנית,ההשפעה אמורה להיולת תוך יום יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מותר ?סיגל05/06/2014
שלום, בפורטוקול מינון 600 לא נתן תגובה,
מה המינון הגבוה ביותר שניתן לתת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון מותר ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2014זהו המינון הגבוה ביותר מבחינת ההשפעה האפשרית ,כל מינון גבוה יותר מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתאתי05/06/2014
יום שלישי ה 3.6 היה זקיק אחד 13 מ"מ בלבד..האם הגיוני שהיום בבוקר בבדיקה נוסף זקיק בגודל 14 ועכשיו אני עם שני זקיקים אחד 14 ואחד 15?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבולבלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2014בהחלט הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להרות -דחוףףףנועה05/06/2014
אודה לכם אם תגיבו לשאלותיי:
א) האם יש טיפולים (כולל חדשניים) נוספים לפני טיפולי הפרייה חוץ גופית ?
אני אדם בריא בת 43.8 (אמא לילד מיוחד) הייתה הפלה של היריון לא רצוי מבחינתי בגיל 40. מחזור סדיר לגמרי.
ב) מה מומלץ לעשות בשלב זה עברתי 5 הזרעות ללא הצלחה (מבנק הזרע) ??
ומהם הסיכויים להרות לאור נתונים אלה ?
תודה רבה נועה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים להרות -דחוףףף - תגובה
פרופ` דוד בידר05/06/2014קודם צריכה בדיקות של פרופיל הורמונלי על מנת שנענה לך על השאלה.
בכל אופן ,בגילך זה בעיה להרות , ו 5 הזרעות זה יותר מידי והיה צריך ללכת להפריה חוץ גופית מזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי עדכני
נועה05/06/2014התוצאות האחרונות מלפני שלושה שבועות היו:
0.99 = LH=24.6 E2-=1354 P
הזקיק היה בגודל 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי עדכני - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2014זה לא הפרופיל אלא בדיקה ממש לפני ביוץ.
כשתקבלי וסת תעשי פרופיל הורמונלי.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי החזרה-פרופתמי05/06/2014
שלום רב,בת 44. מעונינת לעבור תרומת ביצית ותרומת זרע.בהנחה שיוצר עובר איכותי.ואחזיר עובר במחזור טבעי. האם אני חייבת בתמיכה הורמונלית?מה הסיכוי לקליטת עובר ללא תמיכה הורמונלית בהשוואה לתמיכה ההורמונלית?אני שואלת עקב אלרגיה קשה לכל סוגי התמיכות-ניסיתי כבר הכל אחרי ivf.ואם הפרוגסטרון שלי בדם די נמוך-כ 15אחרי ביוץ ,האם אני מסתכנת בהפלה ללא תמיכה הורמונלית?יש לציין שעובי רירית הרחם תקין.צילום רחם תקין לחלוטין..רמת האסטרדיול תקינה.רק הפרוגסטרון נמוך.תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה אחרי-פרופ.
תמי05/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמיכה אחרי-פרופ. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2014ניתן להוסיף זריקות אוביטרל על מנת לשפעל את הגופיף הצהוב לתפקוד מקסימלי ולהפרשת פרוגסטרון ממקור אנדוגני(השחלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)