מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מי שפיר וציפ גנטידנה12/06/2014
האם הציפ הגנטי יכול להחליף את בדיקת מי שפיר? אם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי שפיר וציפ גנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014לצורך ביצוע הציפ הגנטי יש צורך בביצוע בדיקת מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי השאלה
דנה13/06/2014תודה על התשובה. הכוונה היא אם אני עושה מי שפיר מדוע לעשות גם ציפ גנטי? ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה לגבי השאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/06/2014הציפ הגנטי עשוי לגלות ליקויים גנטים שלא מתגלים בבדיקה הכרומוזומלית של העובר(מי שפיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי IVFקרן12/06/2014
שלום,
עשיתי שאיבה ב 26.5 וב 28.5 הוחזר לי עובר אחד במצב מצויין לפי הגדרת האחיות, ב 10.6 עשיתי בדיקת בטא והיא יצאה 33, היום עשיתי בדיקה נוספת והבטא לצערי לא הכפילה את עצמה אבל כן עלתה במקצת ל 39.
השאלה שלי האם יש עוד סיכוי שההריון כן התפתח?, האחיות אמרו לי להפסיק את האודמטרין אבל אני מפחדת שאולי בכל זאת יש סיכוי להריון.
דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא אחרי IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014לדאבוני מדובר בהתפתחות לא תקינה של ההריון,לפיכך המלצת האיות ראויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי קליטהאורית12/06/2014
הוחזרו 2 עוברים בני 4 ימים. יום לפני ההחזרה הם היום בני 7-8 תאים ומעט שברים. ביום ההחזרה כמעט לא גדלו- 8-10 תאים. האם יש להם סיכוי להיקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי קליטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות לאחר החזרהדורה12/06/2014
שלום רב
בתאריך 1-6 הוחזרו 2 עוברים בתאריך 6 לחודש הרגשתי כאבי תופת בגב תחתון עליון באמצע הגב כולל התכווצויות וחולשה במהלך 6 וה7 לחודש האם זה יכול להיות השתרשות העוברים?
עד היום שאני ביום ה12 מההחזרה יש לי כאבי מחזור ודקירות בצד ימין חזקים אני מתעוררת מוקדם מאוד בימים האחרונים דבר שלא אופייני לי האם זה נורמלי הוא תגובות של נטילת אנדרומטין 3 פעמים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מלמטה
סקרנית13/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתרשות לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014הכאבים אינם נובעים מהשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרviki12/06/2014
ל7 ימים לאחר החזרת 2 עוברים בני 5 ימים. לאחר שאיבת 17 ביציות. יום לאחר ההחזרה בבדיקות דם המוטוקריט 45.7 המוגלובין 15.2 ולוקוציסטים 17.5. ללא גאבי בטן. אושפזתי ל 4 ימים לקבלת נוזלים עד ירידת ערכי ההמוטוקריט. היום לאחר 7 ימים מרגישה חולשה וכאבי בטן תחתונה. האם זה קשור לגירוי או כאבי מחזור (7 ימים לאחר החזרת בלסטוציסט) ?
גירוי יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014חטעמי הכאבים קשורים בתגובה העודפת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת-לגבי הפריה חוץ גופיתאור12/06/2014
איזה בדיקות צריך לעשות בטרם ניגשים לזה?(עשינו ב.זרע פרופיל הורמונלי,צילום רחם יבוצע בחודש הבא) והאם בילד שני אני יכולה לעשות רק בבית חולים פרטי?
שאלה נוספת-לגבי הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014לפני הפריה חוץ כופית נעשה בירור וטיפול מקדים,ורק בהעדר הצלחה או אם מתגלה ממצא המחייב הפריה פונים לטיפול הפריה.
את זכאית לטיפול בחינם עבור הילד הראשון והשני,הטיפול לילד השלישי והרביעי נעשה בסיוע הקופות המשלימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANDROSTENEאור12/06/2014
מה אומרת תוצאה של 13.2 nmol/L ? זה הדבר היחידי החריג שיצא בבדיקות הדם והרופא שלי אומר שזה שום דבר ולא נותן שום הסבר מעבר...נעשה על רקע בירור שחלות פוליציסטיות
ANDROSTENE - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014הורמון זה שייך להורמונים האנדרוגנים (הזכריים)ממקור שחלתי והינו גבוה במצבים כמו שחלות פוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברדועי12/06/2014
שלום רב אנחנו זוג ויש לנו בת ומטופלים ivf הבת בת 3 שנים ואחרי שנולדה נסינו 5 טיפולים ivf והיה הריון אחד והופסק השאלה שלי האם אנחנו יכולים לעשות ברירת העובר לפני החזרת העובר האם התהליך הזה לוקיח זמן בהכנת אישורים
מין העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014האישור ניתן רק אם לבני הזוג ישנם 4 ילדים מאותו המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוהאיילת12/06/2014
שלום רב,
מעיון מתשובות הרופאים בפורום, אני למדה כי FSH גבוה הינו רזרבה שחלתית נמוכה אשר אצל מטופלות צעירות (עד גיל 30) - לא בהכרח יכול להצביע על בעייתיות בהצלחת הפריה ואילו אצל מטופלות מעל גיל 30 (או 40 ?!) יכול להצביע על בעייתיות ופנייה לתרומת ביצית בלבד.
שאלתי הינה - אני בת 38 עם רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28..9ׂׂ), מה המשמעות שגם בנסיבות אלה, הצליחו להפרות לי ביצית ואף לעשות החזרה ...האם בכלל קיים סיכוי להיקלטות ? ללידת עובר חי ?
ואיך בכלל הצליחו לשאוב לי ביצית ולהפרות אותה...
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
איילת13/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
FSH גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014בגילך ובנוני הרזרבה השחלתית שלך סיכוייך להרות נמוכים,אולם גם במצב זה מתרחשים לעיתים הריונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהדורה12/06/2014
שלום, אני ביום ה-12 מההחזרה של 2 עוברים יפים נוטלת אנדרומטין 3 פעמים ביום,
האם ערכאות ביוץ ביתיות יכולות להראות על הריון כבר יומיים עשיתי כמה בדיקות במהלך היום והם הראו 2 פסים כהים. נאמר לי שבערכות הביוץ יש ערכים דומים להריון
הבדיקת דם שלי בקרוב לא עשיתי בדיקת הריון בתית.....
אשמח לתשובתם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2014הבדיקה הביתית יכולה לשקף הריון 12 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת מוקפאשני12/06/2014
30.5 - החזרת מוקפא אחד בן 3 ימים.
אתמול, 11.6 - 12 יום לאחר החזרה בטא 96.
אתמול בערב היה לי שלשול וכתוצאה מכך כאבה לי הבטן והיו לי קצת התכווצויות.
לאחר מכן, כתם קטן, בהיר וחלש על התחתונית.
היום בבוקר שמתי קרינון וכשהוצאתי אותו יצאה בקצה שארית קרינון בצבע חום
כשהמקל היה טיפה מלוכלך בחום.
א. האם זה נורמלי? או מבשר לא טוב?
ב. הבת שלי חולה ואני בלחץ בעבודה- האם זה יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שני12/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2014מה שיקבע הינה בדיקת הביטה החוזרת ,ובינתיים רצוי לקחת תמיכה מספקת מבחינה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קל בטן בהריוןל12/06/2014
שלום פרופסורים, האם ניתן לקחת כדור קל בטן בהריון במקרה של שלשולים המלווים בכאבי בטן? תודה רבה
קל בטן בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2014אין עם זה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר קולאנה11/06/2014
דר קול שלום. אתה לא עובד יותר בבית חולים אלישע?!!! הייתה לי החזרה ביום שלישי וציפיתי שאתה תהייה אבל היה רופא אחר! יש לי חוויה חיובית מהילד הראשון שאתה החזרת :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא כן עובד שם ,גם אני החזרת בשלישי
אני12/06/2014החזיר לי הרופא הפרטי שלי ,אבל מה זה משנה מי מחזיר. מבחנתי שהאלונקאי החתיך יחזיר לי העיקר שזה ייקלט ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 13 יום מזריקת אוביטרלב11/06/2014
אחרי 13 יום מזריקת אוביטרל ו11ימים מאז ההזרעה יצאה לי בדיקה ביתית חיובית האם זה הריון או שאריות של האוביטרל?
אחרי 13 יום מזריקת אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2014כנראה שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
ב12/06/2014פתאום היום שקמתי הזה פחות כואב ופחות מלא ונפוח.
מה זה יכול להיות זה קשור או שזה לא משנה עדיין יכול להיות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון מילה - החזה פחות מלא
ב12/06/2014תיקון מילה החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי הבוקר שוב בדיקה והנה התוצאה
ב12/06/2014עשיתי הבוקר שוב בדיקה וכמו שרואים בתמונה יש פס חזק ופס יותר חלש .
אך משום מה מרגישה כאילו עומדת לקבל וסת והכאבים בחזה פחות חזקים
זה עדיין תקין מחר יש לי בטא. זה יכול להיות שההריון ימשיך אפילו שהתסמינים פוחתים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה קרובה יותר
ב12/06/2014תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה קרובה יותר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2014הבדיקה נראית כחיובית -המלצתי לבצע בדיקת דם כמותית על מנת להעריך את מצב ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי השתרשותענבל11/06/2014
שלום,
אני בת 31. היום בוצעה לי החזרה של שני עוברים לאחר 72 שעות. אחד 6 תאים דרגה 1 והשני 6 תאים דרגה 2.
בהערכה גסה, מה סיכויי להיקלט להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2014להערכתי סיכוייך הינם קצת מעל 20%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל12/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)