מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- DNA עוברי בדיקת דם חדשהמיכל14/10/2013
האם בדיקת הדם DNA עוברי, שבאה במקום, אולי, מי שפיר
1. האם קיימים הבדלים בסוג הבדיקות בין החברות השונות המייצרות בידקה זו, והאם חברה אחת עדיפה על השניה למתן רחב יותר של נתונים.
איך בוחרים איפה ואיזה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DNA עוברי בדיקת דם חדשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013יש לבחור מבין אלו המזהים את התקינות הגנטית של 7 כרמוזומים בשלב המוקדם ביותר של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןרויטל14/10/2013
שאלה חשובה
לאחר הזרעה ראשונה קבלתי מחזור לאחר 10 ימים
ולכן הוחלט לקחת קרינון בהזרעות הבאות
אף אחת משלושת הפעמים לא מהמשכתי את הקרינון עד לסופו ביום ה10 הרגשתי כאבי מחזור חזקים ולכן הפסקתי את הקרינון ולאחר יומיים קבלתי
עכשיו הבנתי ממשהו שעשיתי טעות ואסור היה לי להפסיק את הקרינון האם זה נכון??
יש מצב שכן נקלטתי להריון ובגלל ההפסקה היה חוסר בפרוגסטרון ולכן היה מחזור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013אין דרך לדעת זאת בודאות,קרוב לודאי שתחושות ידיך היו נכונות,אולם לקראת הטיפול הבא נהגי לפי הוראות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לפני ביוץאור14/10/2013
שלום רב,
אני ביום ה- 15 למחזור.
אתמול בבוקר, ביום ה- 14 למחזור, נצפו במעקב זקיקים:
זקיק בגודל 21 (ועוד אחד בגודל 13)
רירית - 13
ובבדיקות הורמונליות (גם מאתמול בבוקר) נמצאו:
פרוגסטרון - 4.2
אסטרודיל - 1168
לאחר הערכים האלו שנצפו בבוקר, הרופא אמר לי להזריק בלילה אוביטרל, ומחר בבוקר (יום ה - 16 למחזור) לבצע הזרעה.
לפי הנתונים מאתמול בבוקר (של מעקב הזקיקים וההורמונים) - האם יכול להיות שהביוץ כבר התחיל לפני שהזרקתי בלילה את האוביטרל?
ואם כן-האם מותר להזריק אוביטרל לאחר שהביוץ התחיל?
אני מאוד פוחדת שאיבדתי את החודש הזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל לפני ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013הוראות הרופא שלך מצויינות,ולא בייצת לפני מתן האוביטרל(אגב מתן אוביטרל לאחר ביוץ אינו מזיק אדרבא תומך בגופיף הצהוב שנוצר מהביוץ הספונטני)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' יקר!
אור14/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה תענו לישירן14/10/2013
שלום,
אני 11 יום לאחר החזרה של 3 עוברים מוקפאים,
היום עשיתי בדיקת שתן ביתית שיצאה שלילית.
אני מאוד מאוד עצובה וכבר בטוחה שאני לא בהריון
:-(
השאלה שלי היום אני צריכה לעשות זריקה של פרוגסטרון רטרד
השאלה אם אני צריכה לעשות את הזריקה או לא?
יש עדיין סיכוי שבבדיקה מחר תיהיה תשובה חיובית?
והאם הסיכוי הם אפסיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחוצה תענו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013בגלל שקיים בכל זאת סיכוי הייתי ממשיך בתכנית המקורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר גנטיעמית14/10/2013
בוקר טוב, אני כבר אחרי כמה טיפולי IVF ושבוע הבא מתחילה את הרביעי. עדיין לא עשיתי סקר גנטי אך קבעתי תור לסוף החודש. עכשיו הבנתי שיצאה הוראה של משרד הבריאות שאין לעבור טיפולים עד שיש תוצאות של סרק גנטי. האם זה נכון? זאת אומרת שאצטרך לדחות את הטיפול??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סקר גנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013ביצוע הסקר הגנטי הוא בבחינת המלצה שבאה למנוע גילוי מאוחר של נשאויות של מחלות גנטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ ביתיתנעם14/10/2013
אני יודעת שבמצב רגיל (בלי טיפולים) בדיקת ביוץ חיובית עשויה לרמז על הריון (על אף שברור שזה לא חד משמעי).
האם זה גם המצב במהלך טיפול, או שהתמיכה שאני מקבלת (אנדומטרין וESTROFEM) מכילה LH ולכן תשובה חיובית לא מעידה על כלום במקרה כזה?
במילים אחרות, השאלה שלי היא אם יש משמעות לבדיקת ביוץ חיובית/שלילית ביום 7 אחרי החזרה של שני בלסטוציסטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביוץ ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013יש סיכוי גם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך לשאלה על בדיקת ביוץ...
נעם14/10/2013אם הבדיקת ביוץ יצאה שלילית היום (7 ימים אחרי החזרת בלסטציסטים) זה אומר שאין סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ובהמשך לשאלה על בדיקת ביוץ... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013אין זה עדיין סימן לכשלון הטיפול יש להמתין עוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרותאנונימית14/10/2013
שלום רב.
אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון והבנתי שיש לקיים יחסי מין 4 ימים לפני הביוץ, יומיים לפני הביוץ, ביום הביוץ עצמו ויומיים אחריו (יום כן יום לא).
האם בימי ה"כן" יש לקיים יחסי מין מספר פעמים או שמא פעם אחת?
כמו כן, הבנתי שיש להתנזר מקיום יחסים 5 ימים לפני ימי הפוריות על מנת להשביח את הזרע. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנסים להרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013המלצתי לקיים יחסים בסביבות הביוץ ללא כל תבנית מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שקופותלימי13/10/2013
ערב טוב לחברי הפורום
נמצאת בשבוע ה-17 הריון IVF
יש לי בשבועות האחרונים הפרשות קטנות הולכות ובאות רטובות שקופות או מעט צבע לבן צהבהב
כל הזמן תחושה של רטוב
האם זה תקין ונורמלי להריון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות שקופות - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/10/2013צריך לפנות בהקדם לגינקולוג כדי שישלול ירידת מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפרשות שקופות - פרו' משיח תודה
לימי14/10/2013בהמלצתך ניגשתי מיידית למיון נשים באיכלוב
עברתי בדיקת דם, שתן, בדיקת כמות נוזל ברחם, אורך צואר רחם, וצואר הרחם סגור.
תודה לאל הכל יצא תקין, מלבד איזה משהו בשתן שנשלחתי לעשות תרבית כי יתכן דלקת בדרכי שתן.
לדענתם הנוזל זהו שתן והפרשות של דקלת בדרכי השתן.
האם לדעתך זוהי תשובה ובדיקות מספקות ?(הפרופסור שלי נמצא בחו"ל) תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בזמן הריוןלימי13/10/2013
ערב טוב
נמצאת בשבוע 17+4 להריון IVF
לפני שבוע עברתי סקירה ראשונה (תודה לאל) הכל תקין.
צוואר הרחם נמצאבאורך 32 מ"מ נאמר לי שזהו הרף הנמוך וחשוב לעקוב
האם עלי להקפיד על התנהגות אחרת במהלך היום יום
האם עלי לשים לב לפרטים מיוחדים עכשיו?
תודה וערב מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות בזמן הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013למעשה כל שינוי במצבך-פעילות רחמית ,דחיפות ותכיפות במתן שתן חייבים לזכות בתשומת לב וביקורת של מצב צואר הרחם כדי למנוע לידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - פרופסור אשכנזי
לימי14/10/2013תודה רבה על התגובה
האם עלי לנקוט באורך חיים אחר, לדוגמא יותר מנוחה? יכול לסייע במקרה כזה.
המלצה היא מעקב אחר אורך צואר הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך תגובה - פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013בהחלט האפשרויות שאת מעלה הינן עם ערך מוסף לשמירה על ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם עוברילימי13/10/2013
ערב טוב לאנשי הצוות,
האם בדיקת הדם DNA עוברי, שבה במקום, אולי, מי שפיר
1. האם קיימים הבדלים בסוג הבדיקות בין החברות השונות המייצרות בידקה זו, והאם חברה אחת עדיפה על השניה למתן רחב יותר של נתונים.
איך בוחרים איפה ואיזה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם עוברי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013תבחרי באלו המזהים הפרעות ב-7 כרומוזומים מוקדם ככל האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתימורן13/10/2013
מתי מקבלים מחזור אחרי הפסקת תמיכה
(קרינון).
בפעם אחרונה השתמשתי ביום שישי מתי
יש לצפות למחזור?
תוך כמה ימים?
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013תוך יומיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2013תוך יומיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהא13/10/2013
ערב טוב, האם סקירה מאוחרת נעשית דרך הבטן או ואגינלית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סקירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2013דרך הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכאבים בצד ימיןמנסים להרות:)13/10/2013
בהריון תאומים שבוע 10+ יש לי עציריות כבר כמה שבועות..
לאחרונה התחיל לצאת לי הצואה.. אבל שאני טיפה לוחצת יש לי מין דקירות בצד ימין
לפני שאני נכנסנת לשירותים אני מרגישה מין התכווציות ושאני עושה זה קצת קשה לי ללחוץ אבל שאני עושה זה עובר לי..
הכאבים בצד ימין קצת מדאיגים אותי.. יש לי מה לדאוג??
אודה על התשובה, המשל ערב נעים עם בשורות טובות!
אמן:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון וכאבים בצד ימין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2013אין סיבה לדאגה מקור הכאבים במעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר יש לי אולטראסאונד ראשוןלולה 2613/10/2013
לום
אני בהריון 6 שבועות.. עשיתי אולטראסאונד לפי שבוע וחצי וררינו שני שקי הריון.. מחר יש לי בבוקר אולטרא' כדי לצפות בעוברים ובדופק שלהם.. אני מאוד מפחדת.. אתמול מישהי אמרה לי שמישהי היה לה שקי הריון ללא עוברים וזה הפחיד אותי.. הביטא שלי גבוהה ומכפילה את עצמה טוב מאוד.. אבל היו לי כאבים כמו כאבי מחזור בשבוע הרביעי והחמישי ואמרתם לי זה בגלל שהרחם מתרחב ולפני יומיים נפסקו הכאבים והמיחושים האלה אני מאוד מודאגת שאולי העוברים שלי הפסיקו להתפתח.. מה האחוז למקרים כאלה שיש רק שקי הריון ללא עוברים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום לך
מנסים להרות:)13/10/2013שאני הלכתי לראות שקי הריון זה היה בשבוע 5 והרופא הסביר לי שזה אמור להיות רק שקים בלי עוברים ובלי דופק ושבוע לאחר מכן שכבר הלכתי ראו גם שקים וגם דופק
אפשר לראות דופק עד שבוע 8!!!
שיהיה לך בהצלחה!
ובשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחר יש לי אולטראסאונד ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2013מתקבל הרושם שהכל תקין ,יש להמתין בסבלנות עד מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהליבי13/10/2013
שלום, בת 43, עברתי שאיבה והוצאו 4 ביציות, שאלתי: כמה עוברים מומלץ להחזיר בגילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2013עד ארבע עוברים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)