מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוע זה מה שמומלץרווית20/10/2013
שלום,
רציתי לדעת מהן הסיבות לכך שכולם ממליצים לנסות לפחות 3-4 מחזורי טיפול של השראת ביוץ והזרעות לפני פניה להפריה חוץ גופית, מדוע לא מומלץ מיד הפריות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע זה מה שמומלץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013מאחר ובאיסטרטגיה הזו נכנסים להריון כ-50% -60% מהנשים המטופלות לפני טיפול באופציה חודרנית עם הרדמה ודיקור שחלות על כל המשתמע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופק ותנועות! דיי דחוף..מנסים להרות:)20/10/2013
אחרי Ivf התחיל כהריון תאומים בשבוע 10+ באחד העוברים הפסיק הדופק+תנועות..
אבל הרופא עדיין ראה שק עם עובר..
הוא אמר לי שהוא יספק בגוף.. האם זה נכון?
האם צריך לעשות איזשהי זריקה? או משהו?
ואיך זה רלוונטי לגבי המשך ההריון?
בלידה וכ'ו?
אודה לתשובה תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה?! תודה ויום טוב
מנסים להרות:)20/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עובר ללא דופק ותנועות! דיי דחוף.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013אין צורך לעשות דבר הרופא שלך צודק,שק ההריון יספג עם הזמן ולא תהיה לכך קרוב לודאי השפעה על ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה רבה על תשובתך..
מנסים להרות:)21/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הזריקותאני20/10/2013
אם יש לי שחלות פוליצסטיות והשתמשתי בגונאל 4 חוד' שלא צלחו וציד אחריהם רבלתי מחזור יש מצב שתהיה לחומר השפעה על החודש הזה לא לקחתי כלום בגלל ציסטה ולכן רוצה לדעת אם יש מצב לביוץ טבעי אולי מהשפעת הזריקות בחודשים הקודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת הזריקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013ריבאונדים ביוצי מתרחש לעיתים גם במצבים כמו שלך לאחר טיפול בונדוטרופינים-זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפגישה עם רופא פרטיעמית20/10/2013
בוקר טוב לרופאים,
לקראת המעבר לרופא פרטי (פרופ' משיח) קבלתי רשימה של בדיקות לעשות לפי הפגישה, לא בטוחה שעשיתי אותן ואשמח להסבר(אני לאחר מספר IVF שלא הצליחו)
האם מדובר בבדיקות דם פשוטות? תודה לכם
CBC
PT+PTT
VDRL
CMV-IGG
CMV-IGM
Toxoplasmosis-IGG
Toxoplasm Analysis
EKG +פענוח
SMAC
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות לפגישה עם רופא פרטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013מדובר בבדיקות רגילות שהינן חלק מהבדיקות לקראת טיפול וכניסה להריון-בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-לקראת פגישה
עמית20/10/2013כן אך האם כבר קיימות אצלי בתיק האישי אם מטופלת בציבורי או שצריכה לעשות במיוחד? פשוט לא מבינה במה מדובר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך-לקראת פגישה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013אם הבדיקות מהשנה האחרונה אין צורך לבצעם בשלב זה בשנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני זרע לפני השבחה... האם תקיןאינגה20/10/2013
הנתונום לפנע השבחה :(התנזרות 16 יום)
ריכוז 110
תנועה 36
נפח 3.5
תאים תקינים 3
האם זרע עם נתונים האלה תקין ויכול להפרות גם באופן ספונטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מורפולוגיה 3 יכול בכלל להפרות
אינגה20/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתוני זרע לפני השבחה... האם תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013בסה״כ תקין עם סיכויים טובים להשגת הריון למרות גבוליות המורפולוגיה של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מחזור מקודמיםנועה20/10/2013
שלום,
אני מבייצת טבעי ביום 11 עם מחזור של 25 ימים.
כל חודש מתחילות הכתמות/דימום קל כבר ביום 22 (הדימום ממש מתחיל ביום 25 למשך 5 ימים) שזה בעצם הכתמות אחרי 10-11 ימים מהביוץ
וזה תמיד מרגיש מוקדם מידיי ושהתופעות לקראת הווסת מגיעות כשבוע לפני הדימום ממש (זה כולל כאבי ראש, מצבי רוח, חזה כואב..).
גם כיום שהתחלתי עם הורמונים כלום לא השתנה - בטיפול עם גונל F מיום 5 למחזור +ומקבלת ביום 11 לקראת ביוץ אוביטרל, ויום 12 הזרעה ועדיין ביום 22, 10 ימים אחרי הביוץ מגיעות הכתמות.
מהי דעתך בנושא? מה היית ממליץ לי למצב כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי את השאלה החשובה
הועה20/10/2013לפי מצב זה,
מה היית ממליץ לי למצב כזה? ומתי לדעתך עליי לגשת לפגישה עם הרופא?
(בבנק הזרע אני מגיעה לפגישה עם הפרופסור מיד עם קבלת המחזור להכנת תוכנית, האם כדאי להגיע כבר מתחילת ההכתמות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סימני מחזור מקודמים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013הייתי ממליץ על ביצוע היסטרוסקופיה לשלילת גורם צוארי או רחמי לדימומים,בהעדר סיבה אחרת הייתי נותן טיפול הורמונלי תומך בפרוגסטרון החל מהתקופה שלאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב מאוד-בקשר לתשובה
נועה20/10/2013אכן חודש שעבר לקחתי קרינון בהמלצה לתמיכה כחשב לאי ספיקה של הגופיף הצהוב ואכן לא היו הכתמות כלל והדימום הגיע מיד במועדו. אך עם זאת יש לי צ'יסטה כבר הרבה זמן בשחלה בגודל 16 שבזמן הביוץ גודלת ל 21 והיא אינה נעלמת וחשודה כאנדומטריומה. האם כאשר הקרינון עוזר אז ההכתמות הן לא בגלל הצי'סטה אלא אכן בגלל אי ספיקה של הגופיף הצהוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשוב מאוד-בקשר לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2013כנראה שמדובר באי ספיקה של הגופיף הצהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותמיואשת20/10/2013
בשנה וחצי האחרונות 4 הפלות- אחת בוששת-הראשונה - שבוע 10- ועברתי גרידה, השניה שבוע 7- ציצוטק ו2 הטבעיות)+ הריונות כימיים נוספים.
בכל ההריונות הבטא עולה עד שהיא מתחילה לדשדש ומתחילה לרדת-> לאח שהבטא יורדת -> דימום.
עברתי 2 קיסריים, אבל עשו לי היסטרוסקופיה אבחנתית אחרי 2 הפלות והיא יציאה תקינה
לאחר 4 הפלות: בדיקת קרישיות מורחבת תקינה
מעקב רירית- הרירית לא אדיאילית (6 וקצת ביום הביוץ ) אבל גם לא מספיק גרועה כדי לגרום לי להפלות והריונות כימיים (לפי מה שקראתי ברשת)
צילום רחם לאחרונה- תקין
בדיקת נוגדנים עצמיים- תקין( אולי צריך להרחיב? עשיתי כמה בדיקות נוגדנים שיצאו תקינות)
פרופיל הורמונאלי +בדיקות הורמונאליות- תקינות
יש לי פגישה עם יועץ גנטי בעוד חודשיים - יש לי 2 ילדים בריאים- האם יש מצב שיש בעיה גנטית?
אולי הביציות שלי לא בסדר?(אני בת 37)
אני כבר מיואשת אין אפילו כיוון. ..
מה עושים הלאה?
יש רעיון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלות חוזרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013נראה שעם הבירור הגנטי יהיה תקין,יהיה צורך בתמיכה הורמונלית מסיבית כבר בשלבים שלאחר הביוץ והייתי מוסיף אספירין לשיפור זרימת הדם לרחם בתוספת ויטמין E הפועל אף הוא לשיפור מדדי רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! יש לי כמה שאלות
קרן22/10/2013ויטמין E התחלתי לקחת לפני כמה חודשים.
אספירין לקחתי בהריון האחרון מתחילת המחזור.
התחלתי לקחת גם קיו 10.
את האספירין לקחת מתחילת המחזור? ממתי? ובמידה ויש הריון להמשיך עם האספירין? גם עם הויטמין E? ( קיו 10 צריך להפסיק אני יודעת)
שמעתי גם על הDHEA אתה חושב שהוא יכול לעזור ?
ולמה אני צריכה תמיכה הורמונאלית? הרי ההריון מפסיק להתפתח לבד זה לא זה שיש לי בעיה עם הפרוגסטרון?
תודה רבה על העצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרקת אוביטרל או הזרעה - דחוףאורית20/10/2013
שלום בת 39, עם ילד בן שנתיים מהריון ספונטני, מזריקה פיוריגון כבר מחזור חמישי (אך עברתי רק 2 סבבים של הזרעות כפולות, יום אחר יום). במחזורים קודמים הזרקתי פעמיים 50 יח' פיוריגון ופעמיים 75 ובמחזור הנוכחי העלו לי את המינון ל-100. בזרע יש תוצאות טובות מאוד במיוחד לאחר השבחה (לצורך ההזרעה).
היום בבוקר במעקב זקיקים הטכנאית ציינה כי הביוץ טרם ארע, אך קרוב. זקיק בגודל 22, רירית 8.5 עם מעט נוזל בדוגלס, רירית לא סדירה (בכל פעמים הקודמות היתה סדירה). עשיתי גם בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון, אך יהיו תוצאות רק בצהריים.
1. מה המשמעות של רירית לא סדירה?
2. בהנחה ויהיו תוצאות לבדיקות הדם בשעה 13:00 ואני אחזור הביתה מוקדם, אספיק להזריק בשעה 14:00 את האוביטרל, מה יקרה אם הביוץ יתרחש בחלון הזמן שמעכשיו ועד השעה 14:00? עד איזו שעה+יום יהיה אפקטיבי לערוך הזרעה?
אם הרופא שלי עובד רק בשני בערב, שווה לבקש שרופא אחר שעובד בשני בבוקר יבצע את ההזרעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
אורית20/10/2013הזרקתי אוביטרל בשעה 14:00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מועד הזרקת אוביטרל או הזרעה - דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013מתן האוביטריל היום והזרעות היום בערב ולמחרת יעשו את העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי20/10/2013
איך מודדים זקיק האם זה חשוב למדוד כל זקיק לרוחב ולאורך או שזה מספיק רק רורך או רק רוחב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013חישוב גודל הזקיק נעשה על סמך הממוצע של מדדי האורך והרוחב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכותגלי19/10/2013
האם מנה מוקפאת להזרעה עם 12 מיליון ומורפולוגיה 55% נחשבת מנה איכותית לקליטה או סבירה בלבד? יש סיכוי טוב להריון עם מנה כזו?
איכות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותלינור19/10/2013
שלום,
מטופלת בהזרעות כבר מספר חודשים מתורם מבנק הזרע, במידה ואצלי הכל תקין, כל הבדיקות בוצעו, פרופיל הורמונלי, צילום וכו'.. הכל תקין אך מאותו תורם זרע היו 3 הריונות כימיים שהסיימו שבוע אחרי האיחור, ממש בהתחלה, האם כדאי לשקול החלפת תורם זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013לא בהכרח ,יתכן ונדרש בירור נוסף אצלך-היסטרוסקופיה,קרישיות דם וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה לא מצליחרוני19/10/2013
אני בטיפול IVF רביעי, כל טיפול יש הרבה ביציות ולפחות 3-4 מתפתחות לבלסטוציס עברתי 6 החזרות ושתי הפלות , ב 2 החזרות אחרונות אפילו קיבלתי מחזור לפני בדיקת ההריון. הכל בסדר אצלי, הרירית מתעבה, ההייתי בהריון וילדתי לפני שנתיים, אז למה זה לא מצליח אם הכל נראה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה לא מצליח - תגובה
פרופ` דוד בידר20/10/2013האם ההפלות היו אחרי הלידה?
איזה סוג של הפלות? האם עברת גרידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה לא מצליח שאלה לפרופ דוד בידר
רוני20/10/2013בהמשך לשאלתך- ההפלות היו שנה אחרי שילדתי, הפלה ראשונה בשבוע 5- הבטא לא עלתה, הפלה שניה שבוע 9 ,גרידה - בבדיקה כרומוזומית ההפלה קרתה עכב בעיה בביצית, ע"פ הרופא משהו מאות שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה לא מצליח שאלה לפרופ דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2013עשית היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זה לא מצליח פרופ דוד בידר
רוני22/10/2013לפני שנה, הכל היה בסדר, לפני ההפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PGDלילך19/10/2013
שלום ,
האם ניתן לבצע בדיקת PGD לעוברים שהוקפאו ביום הראשון והשני ?
כמה זמן מאז הביופסיה לעובר ועד ההחזרה לרחם ? לפי מיטב הבנתי הביופסיה מתבצעת ביום השלישי וההחזרה ביום החמישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת PGD - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013ניתן להמשיך לגדל את העוברים ולבצע ביופסיה ביום השלישי שלהם ולבצע החזרה מאוחר באותו היום אם מתקבל מה תוצאות או למחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקוליםדנה19/10/2013
שלום,
רציתי לדעת מדוע קיימת העדפה בסבב ראשון של IVF לבצע פרוטוקול ארוך?
ככלל, מדוע לא לבצע פרוטוקול קצר בו משך הטיפול קצר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקולים - תגובה
פרופ' שלמה משיח19/10/2013אין העדפה סוחפת לפרוטוקול הארוך. אני לדוגמא דוקא מעדיף את הפרוטוקול הקצר לנשים שאינני יודע את תגובתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...שירלי19/10/2013
לפי מעקב זקיקים אני לקראת הביוץ...ממש עוד כמה ימים. היום בבוקר הבן שלי בן ה 8 קפץ עלי במיטה ...רצה להשתולל איתי. הביוץ החודש יהיה בצד שמאל ככל הנראה כיוון ששם יש זקיק מוביל . הוא קפץ עלי על צד שמאל באזור הבטן התחתונה/אגן ...האם זה יכוללהזיק לביוץ , לפגוע בו?
שאלה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2013הסיכוי אפסי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)