מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהnana10/10/2013
רזרבה שחלתית ירודה--- פירושו שלא יכולה להיכנס להריון האם יש לזה טיפול?
אני מקבלת מחזור מדי חודש ומחזור סדיר וביצעתי בדיקת ביוץ שהראתה לי ביוץ ביום 16 מיום תחילת המחזור
ערך FSH 19.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2013הסיכויים קטנים ביותר.
אם יש וסת סדיר יש לשאוב את הביצית ולהםרותה ולראות מה קורה ולפי זה לתת לך יעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה או הסנפהטלי10/10/2013
אני לפני ICSI ורציתי לדעת מה ההבדל בין הזריקה CETORIDE לבין ההסנפה SUPERFACT / SYNAREL
ומדוע הביאו לי מרשם של הזריקה ולא ההסנפה? האם זה עדיף על פני ההסנפה?
בתודה מראש
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקה או הסנפה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013כל התכשירים הינם תכשירי דיכוי הורמונלים הפועלים במנגנון שונה ומהווים כל אחד חלק מפרוטוקול טיפול שונה,הבחירה של הרופא שלך במקרה שלך היתה בפרוטוקול קצר העושה שימוש בזריקת הצטרוטיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםנטלי10/10/2013
שלום רב
עברתי שאיבה בתאריך 8/10 בבוקר...בשעות הערב היו לי מן התכווצויות
בבטן התחתונה כאילו "מחזור" ופעמיים כתמים קטנים של חום בהיר ונעלם!!! למחורת המשיכו לי ההיתכווצויות כמו לפני "מחזור"...והיום עשיתי החזרת שני עוברים טריים עם חלוקה של 4 תאים יפים כל עובר לדיברי הרופאה...וההיתכווצויות עדיין מציקות...האם ההתכווצויות שהיו אחרי השאיבה זה בסדר? וזה שזה ממשיך עדיין מעיד על משו לא תקין? האם זה יעבור?
בברכה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
נטלי10/10/2013למה דילגו על שאלתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו על השאלה שלי
נטלי11/10/2013בהקשר למה שכתבתי יש לי עדיין הרגשה של כאבי מחזור למה עדיין אני מרגישה כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2013התחושות שאת מתארת שכיחות מאוד לאחר שאיבת ביציות, ולרוב אינן מעידות על מצב רפואי לא תקין המקטין הסיכוי להשגת הריון.
סביר כי זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך שבת שלום
נטלי11/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיער בהריוןמירה10/10/2013
האם מותר לאישה הרה
בשבועות 16-17 לצבוע את שיערה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צביעת שיער בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלולה 2610/10/2013
שלום
אני בהריון 5 שבועות ו4 ימים עשיתי ביטא לפני יומיים והיה 8488.. ויומיים לפני הייתה לי ביטא 4831.. ואמרתם לי שהביטא עולה יפה ואני צריכה לעשות אולטראסאונד.. נתנו לי תור רחוק.. אז עשיתי היום בפרטי אצל רופא שאני לא מכירה.. ואמר לי שיש לי שני עוברים.. והם תוך רחמיים.. אבל אחד מהעוברים גדול יותר מהשני בקצת.. אמרתי לו מה זה והאם זה מסוכן הוא אמר לי שזה תקין ומדובר שאחד השתרש לפני השני בכמה שעות..
מה אתם אומרים?? האם זה תקין?.. אני מאוג מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013תקין יש לבצע בעוד שבוע אולטרסאונד חוזר לזיהוי דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות חשובה!שירה10/10/2013
היי בהודעה הקודמת שלי רשמתי שעשיתי בדיקת אולטראסאונד לפני כשבועיים ונאמר לי שיש מלא ציסטות וצריך לעשות הפסקה עם הזריקות (מונופור מולטידוז) עד שהציסטות ינמסו.....מתי לדעתך אני צריכה ללכת שוב לעשות אולטראסאונד לבדוק אם הם נעלמו??
יש לציין שאת הבדיקה שראו את הציסטות עשיתי ביום ראשון 29.9לפני כשבועיים .שיום חמישי ב26.9 נגמר לי הוסת בדיוק שקיבלתי לאחר הזרעה ראשונה שלא צלחה.
אודה לתשובה !:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות חשובה! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013לקראת הווסת הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית השתרשותא10/10/2013
שלום
אני בת 41, בטיפולי פוריות.
היה לי הריון בטיפול הראשון של IVF. בגיל 11 שבועות לא התפתח ההריון ועברתי גרידה לצערי הרב מאוד.
מאז עברתי עוד 4 טיפולים של הפריה, אבל העוברים לא מצליחים להשתרש בגלל הגרידה שעברתי. יש בכל טיפול 2 או 3 הפריות עם טיפולי מינקרומניפולציה, יש עוברים אפילו באיכות טובה, ועושים גם חלון עוברי.
כל מרכז חיי מרוכז בענין הזה ביום ולילה. אין לי בכלל ילדים.
מה עוד אני יכולה לעשות כדי שזה יצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעית השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013בצעי היסטרוסקופיה לברר אם לא נגרם נזק לרחם בעת הגרידה ,ובנוסף בצעי פיפל לפני הטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותאירה10/10/2013
שלום רב,
אודה לייעוץ.
בת 24, בעבר כריתת שחלה שמאל בגלל תסביב כפול. צילום רחם תקין עם זרימה בשתי החצוצרות (על אף שאין שחלה שמאל החצוצרה נשארה).
הנני נשואה מזה שנה ואנו מנסים להרות. מאחר ואני מודעת מגיל מאוד צעיר לבעיית השחלה הפוליציסטית שלי וטופלתי בגלולות במשך שנים התחלנו בבדיקות פוריות לאחר כ5 חודשי נסיונות עצמאים ועם 2 מחזורים עצמאיים בלבד. הרופא המליץ על טיפולי איקקלומין. עברתי 4 טיפולים ללא הצלחה. בחודש שעבר בעלי עבר בדיקת זרע והומלץ לעבור ישירות להזרעות מאחר ונמצא במורפולוגיה רק 2% תאים תקינים. לכן בחודש שעבר כבר ביצענו הזרעה ראשונה עם טיפול איקקלומין וזריקת פרגניל. הטיפול החודש לצערי הרב כשל. הרופא המליץ בחודש הקרוב להמשיך עם אותה דרך טיפול (זה יהיה כבר מחזור טיפול 6 עם איקקלומין). לטענתו השחלה שלי לא "נדיבה" מידי ביצור ביציות ואם נעבור לזריקות הוא מפחד מגירוי יתר שחלתי שרק יקשה על התהליך.
שאלתי האם זה נכון להמשיך לטיפול 6 של איקקלומין על אף שלפי המעקב של בדיקות דם+זקיקים אני מגיבה טוב לטיפול אך אין תוצאות? כמה טיפולים באיקקלומין מומלץ במצב שלי טרם מעבר לטיפול אחר?
אודה לתשובה בהקדם. אני מלאת חששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013לדעתי יש מקום לשקול טיפול עם זריקות במינון מתאים ומעקב קפדני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אירה10/10/2013תודה רבה על התשובה ועל הפורום הנהדר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני ההזרעהשני10/10/2013
האם קיום יחסים יום-יומיים לפני לקיחת האוביטרל ולאחר מכן הזרעה כרגיל מגדיל את הסיכוי להצלחת הטיפול ? או שלא מומלץ/לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים לפני ההזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2013לא מגדילה ולא מורידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות הגברנטע10/10/2013
האם רכיבה יומיומית על אופניים פוגעת בפוריות הגבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות הגבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVMאפרת10/10/2013
ובהמשך לדבריי שלעיל, קראתי על שיטת ה- IVM.
האם שיטה זו עשוייה להתאים ואף להיות נכונה יותר במקרה של חולת אנדומטריוזיס, דרגה 4, לאחר ניתוח. עם מצב הולך ומחמיר (כאבים איומים ולא אנושיים) + מגוון תחלואים נוספים כאשר ערכיה הם: AMH=2.46 ; FSH=6.8 ; LH=7.9 . בת 40.
האם לא יותר מתאים?
תודות, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVM - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013IVM-אינו פתרון לאנדומטריוזיס עלייך להמשיך בהפריה קונוונציונלית עם כל הרגישות המתבקשת ממצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי
דנה14/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים ובנות - אוסילו ?מנסה10/10/2013
אני מספר ימים אחרי ביוץ וחטפתי התקררות מהסרטים. האם נטילה של ״אוסילו״ (״תרופה״ הומאופתית לטיפול בתסמיני שפעת) בעייתית בשלב זה ? עלולה לסכן השתרשות ? סליחה על השאלה ההיסטרית, ככה זה שמנסים הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים ובנות - אוסילו ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013אין איסור על תרופות הומיאופתיות בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאמירי10/10/2013
אם אעשה בדיקת בטא
11יום אחרי הזרעה
בטוח יספק תשובה שגויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2013לא.
אם יש הריון אז אין טעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם וכניסה להריוןאלה09/10/2013
שלום, אני בת 25 עם מחזורים סדירים, מנסה להיכנס להריון כמה חודשים. ביצעתי בדיקת דם ביום הרביעי למחזור:
17b-Estradiol=173 pmol/l
progesterone= 0.9 nmol/l
prolactin=19.2 micg/l
FSH=19.2 IU/l
LH=2.2 IU/l
האם הערכים תקינים? או שיש לי בעיה הורמונלית שיכולה להפריע להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם וכניסה להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2013מדובר ברזרבה שחלתית ירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת
אלה10/10/2013איך אפשר לאבחן את זה ? האם יש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתקרן09/10/2013
שלום,
הבנתי שמרגע לקיחת אוביטרל יהיה ביוץ 34-36 שעות אחריו, אז מדוע עושים הזרעה למחרת האוביטרל שזה 12-14 שעות בלבד והזרעה נוספת למחרת?
האם אחת בבוקר של 36 שעות אחרי אוביטרל לא מספיקה?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2013בטיפולים של הזרעות ,אפשר לעשות כפי שכתבת אחרי 36 שעות , הזרעה אחת בלבד.
היות ואין דיכוי של הביוץ אז הביוץ יכול להופיע מעצמו מספר שעות לפני אוביטרל.
היות והזרע אחרי הזרעה נמצא במערכת כ -48 שעות אז זמני ההזרעה , כפי שעשו לך ,היא לכסות ביומיים לאחר אוביטרל את האפשרות שהיה ביוץ עצמוני קודם לכן.
בהזרעות העניין של 36 שעות הוא פחות קריטי היות ויש חפיפה:
הביצית תהיה כ 24 שעות בחצוצרה
הרע יהיה יומיים בסביבה, ככה שיש כיסוי רחב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה יכול להיות שזרע ישרוד
קרן10/10/2013זרע אחרי הקפאה יכול לשרוד 36 שעות?? האם הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה יכול להיות שזרע ישרוד - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2013כן.
הזרע מופשר. נעשית השבחה ושימור הזרע והוא ישרוד את התקומה שאמרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)