מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים לאחר הזרעהאסנת13/11/2011
שלום רב,
אני 4 ימים לאחר הזרעה שבוצעה אחרי טיפול בגונל F ואוביטרל.
מזה יומיים מרגישה כאבים שהולכים וגוברים בבטן תחתונה בצד שמאל (יום לפני ההזרעה היה בצד זה זקיק אחד בגודל 11, ובצד ימין 2 זקיקים בגודל 18 ו-23).
האם תיתכן ציסטה ואם כן - האם משפיעה על סיכויי הצלחת ההזרעה?
תודה רבה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי14/11/2011שלום
אם הכאבים חזקים כדאי שתבדקי. ציסטה זו אחת מהאפשרויות. אין לציסטה השפעה על הסיכוי להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריוןשרון13/11/2011
E2 433
HCG 13.90
PROG 31.98
האם יש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי14/11/2011שלום
התוצאה גבולית צריך לחזור על הבדיקה בפער של יומיים כדי לדעת מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל13/11/2011
שלום לך,אשמח לשמוע את דעתך,
אני בפרוטוקול קצר בטיפול IVF ראשון ..פעם ראשונה שאני נוטלת הורמונים מכל סוג.
אני אמורה להזריק גונל F במשך 5 ימים, וביום ה6 וה7 להזריק צטרוטיאד ורק אז ביום ה8 להגיע לאולטרסאונד לבדיקה+בדיקת דם.
,האם זה נראה לך תקין שאני אזריק צטרוטאיד יומיים - ורק אז אגיע לUS ראשון ביחידה?
(זו הנחיה של שלהם) האם זה לא בעייתי שאני אזריק צטרוטאיד לפני שידעו כיצד הגוף שלי מגיב להורמונים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2011יש גם שיטה כזאת.
אנחנו מזריקים 6 ימים ואז בודקים דם ואולטרה-סאונד ואז מחליטים מתי להתחיל צטרוטיד.
הפרוטוקול שלנו משתנה לעומת הפרוטוקול הקבוע אותו הציעו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ,נראה לי שלא הסברתי את עצמי טוב
דניאל13/11/2011אני לוקחת גונל כבר מיום חמישי ( כבר 4 ימים)
ע"פ הפרוטוקול הקצר הונחתי לקחת עד יום ב' הקרוב.
ומיום שלישי(דהיינו מהיום ה6 ) לקחת גם גונל וגם צטרוטאיד יחד.
כל זאת לפני - שרופא ראה אתי ועשה לי בדיקת דם ואולטרסאונד.
האם נראה לך תקין שאני מזריקה צטרוטיאד ביום ג' והרופא רואה אותי רק יומיים אח"כ ביום חמישי??
האם להתעקש להבדק ביום שלישי בבוקר?ולא לקחת צטרוטיאד "על עיוור"?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ,נראה לי שלא הסברתי את עצמי טוב - תגובה
פרופ` דוד בידר15/11/2011הבנתי טוב והסברתי שיש סוג כזה של פרוטוקול שבו מתחילים גונח פ ולאחר 6 ימים מוסיפים צטרוטיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דניאל16/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פיריון למסירה בחינםדבורה13/11/2011
לכל המעוניינת
נשארו לי זריקות פיריון למסירה בחינם
מנגון קופסה שלמה סגורה ועוד חצי קופסה עד סוף החודש 11.2011
2 חבילות פיוריגון סגורות עד 1.2012
3 זריקות צטרואטיאיד עד 2.2012
נא ליצור קשר במייל [email protected] .il
בברכה
דבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרה באיזור ירושלים
דבורה13/11/2011גרה באיזור ירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת עוברים מוקפאיםמיכלי13/11/2011
האם מישהיא התנסתה בהעברת עוברים מביה"ח אחד למשנהו ? האם זה מסכן את תקינותם ? או האם עדיף לא לקחת את הסיכון והלמשיך טיפול בביה"ח בו נמצאים העוברים ? אשמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2011אין שום בעיה להעביר עוברים ממקום למקום היות והם מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהנטע13/11/2011
ביום שלישי האחרון הייתה לי ההחזרה. האם הגיוני שאתחיל להרגיש בחילות כבר בשלב הזה (הבחילות מאוד לא אופייניות לי), או שזה רק הרצון שלי להאמין שנקלטתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2011הבחילות לא קשורות לזה שאת כביכול בהריון.
הסיבה לבחילות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםדיני12/11/2011
שלום,
האם בהחזרה של מוקפאים הסיכוי הוא הרבה יותר נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון ואיקקלומיןאורלי12/11/2011
אני בת 43, מחזור אחרון לפני 8 חודשים, אני רוצה להרות. קיבלתי פרוגילוטון, השלב אחריו איקקלומין.
השאלות שלי?
1. מה השלב השלישי? אם תהיינה ביציות? מה עושים הלאה?
2. מה הסיכוי להרות בטיפול כזה בגיל כזה?
תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון ואיקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2011בגיל הזה לא מטפלים באיקכלומין.
לא מבין למה קיבלת בכלל פרוגילוטון.
צריך לדעת מה הפרופיל ההורמונלי שלך על מנת לייעץ לך מה לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאדוה12/11/2011
היי,
עשיתי פרופיל הורמונלי ביום ה-3. אני בת 36, ללא ילדים עדין, לאחר טיפול במירנה בגלל היפרפלזיה ברחם. (ביופסיה אחרונה יצאה תקינה, הוציאו לי את ההתקן לפני חודש וחצי).
נאמר לי כי עלי להשיג הריון בהקדם ועדיף באמצעות טיפולי פוריות.
ESTRADIOL (E-2) - 24.16 pg/mL (היה 700 לפני הטיפול במירנה)
TESTOSTERONE- TOTAL <0.2
DHEA SULPHATE 155.00 ug/dL
PROGESTERONE 0.54 ng/ml
TSH 5.38 uIU/ml
T4- FREE1.1 ng/dL
LH 2.2 mIU/mL
PROLACTIN 14 ng/ml
FSH 11.3 mIU/
האם הפרופיל שלי תקין?
מה משמעות ה-TSH הגבוה? האם התוצאה הגבוהה מפריעה להיכנס להריון? יש לי כמה שנים ערכים גבוהים בין 3-5, ב-2007 נמדד ערך של 0.5. האם יש צורך לקחת תרופה שתאזן אותו?
האם ניתן לחזור לטיפולים מחודש הבא?
יש בדיקות דם נוספות שהיית ממליץ לי לעשות?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול12/11/2011הפרופיל תקין.
TSH מעט גבוה, בעיקר אם יהיה הריון בעתיד הקרוב. TSH מעט גבוה לא מונע הריון, ואינו סיבה לבעיית פריון.
אפשר לחזור לטיפול פריון.
הייתי ממליץ על ברור מסודר שינוהל ע"י רופא פריון, ובהמשך - טיפול המתאים לך אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין לפני IVFעם PGDאנונימית12/11/2011
שלום רב,
אני בת 30, ובתחילת דצמבר אני אמורה להתחיל טיפולי IVF עם PGD בגלל בעיה גנטית שאנינו רוצים להעביר לידלדנו.
בבדית הדם האחרונה שעשיתי נמצא ערכים:
TSH - 5.2
T3- 4.5
T4- 14.5
שאלותיי:
1 .האם כדאי לקחת אלטרוסקין להורדת ה TSH? ולמשך כמה זמן?
יש לי כרגע מרשם למינון של 0.5 ביום.
2. האם לא יכול להיות בעיה עם קבלת ההורמונים בתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין לפני IVFעם PGD - תגובה
פרופ' שחר קול12/11/20111. רצוי להוריד TSH לכיוון 1 - 2 כהכנה להריון. משך הטיפול - כל תקופת ההיריון, לפחות.
2. אין קשר בין גירוי השחלות לתפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרלספיר12/11/2011
שלום
אני לקראת סבב של מוקפאים טיפול ראשון בת 26 מחזור אחרון ב 14.10 התחלתי להשתמש בסינרל ביום ה21 למחזור כלומר ב3.11 עדין ל קיבלתי מחזור בטיפול עם דקא כן היה מחזור בלי עיכוב אם במקרה ואני בהריון הסנירל יכול לפגוע בעובר ובכלל זה בסדר שיש לי עיכוב במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל - תגובה
פרופ' שחר קול12/11/2011לא ייגרם נזק אם את בהריון. מציע להמתין עוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליBELLA12/11/2011
שלום רב,
ביצעתי בדיקת הורמונית ביום ה 25 למחזור עקב חשש של הרופאה כי אני לא מבייצת סדיר
להלן התוצאות
האם תקין? האם זה אומר שהיה ביוץ? האם מבחינה הורמונלית בסדר?
תודה רבה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
0.86 )
5.5
|
Prolactin | mIU/l | *
188
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
20.4
|
FSH | IU/l | *
5.2
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
440
|
Progesterone | nmol/L | *
10.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' דב פלדברג12/11/2011לבלה שלומות,
לפי הפרופיל ההומונלי ששלחת קרוב לודאי שהיה לך ביוץ בחודש זה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgdela11/11/2011
הי, לאחר נסיונות כושלים בהזרעות, ובעקבות בדיקה גנטית שערכתי מצאתי את עצמי נשאית x שביר. הוחלט לקדם אותנו לשלב ivf + pgd.
מהו המקום המומלץ ביותר בארץ לבצע תהליך מסוג כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pgd - תגובה
פרופ' דב פלדברג12/11/2011לאלה שלומות,
יש מספר יחידות בארץ אשר מבצעות IVF עם PGD, ביניהם הדסה-ירושלים, שערי צדק, תל השומר, בילינסון, איכילוב ובי"ח רמב"ם. כל היחידות הינן טובות ורצוי לבחור לפי אזור המגורים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסט מופשרדנה11/11/2011
מה הסיכוי של בלסטוציסט מופשר?
נותר לי אחד ממחזור הפשרה חלש,דרגתו לפני ההפשרה 1.
(הרירית שלי תמיד טובה כ14 מ"מ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט מופשר - תגובה
פרופ' דב פלדברג12/11/2011לדנה שלומות,
לדעתי החזרת בלסטוציסט מופשר מאפשרת סיכוי סביר להריון מעצם העובדה שעובר זה הגיע בהתפתחותו לדרגה של בלסטוציסט והוחלט על הקפאתו בגלל איכות סבירה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ עם גונלטלי10/11/2011
שלום,
אני פוליציסטית ולא מבייצת.מטופלת בגונל F 150 והיום נראו 2 זקיקים בגודל 15 ו 16.נאמר לי לחזור לבדיקות עוד 3 ימים ובינתיים לקיים יחסים.השאלה אם ייתכן ביוץ בזמן הזה או שבגלל הגונל הזקיקים ימשיכו לגדול ללא בקרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ עם גונל - תגובה
פרופ' שחר קול12/11/2011יתכן ביוץ ספונטאני, גם תוך טיפול בגונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)