מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי החזרהטלי31/10/2011
שלום
האם ישביה מול מחשב (בערך שעה-שעתיים ביום) יכולה לפגוע בהשתרשות עוברים אחרי ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי31/10/2011שלום
ככל שידוע לי לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פיוריגוןאני31/10/2011
שלום,
הזרקתי זריקת פיוריגון ראשונה בשעה 9 בערב.
קראתי איפשהו שלא טוב להזריק אחרי 7 בערב מכיון שלא רואים את התוצאות של הזריקה באולטראסאונד (ז"א במקום לראות תוצאות של 4 ימי הזרקה רואים של 3..)
האם זה נכון?
ואם כן.. האם עליי להקדים את שעת ההזרקה? ובכמה זמן מותר להקדים??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת פיוריגון - תגובה
שעת ההזרקה ממש לא משנה. את יכולה להקדים בכמה שעות ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחם שהתגלה באמצע טיפולמירי31/10/2011
שלום,
אני באמצע טיפול IVF ראשון, ובבדיקת האולטרסאונד התגלה פוליפ ברחם בגודל של מעל 1 ס"מ.
המלצת הרופאים היא להמשיך לשאיבה, אך להקפיא את העוברים עד להסרת הפוליפ.
כמה זמן לאחר השאיבה אני יכולה להסיר את הפוליפ?
וכמה זמן מהסרת הפוליפ אני יכולה להתחיל מחזור נוסף של טיפולים או לחילופין לבצע החזרה של העוברים הקפואים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם שהתגלה באמצע טיפול - תגובה
חודש אחרי השאיבה אפשר לעשות את ההסטרוסקופיה וחודש אחרי להכין את הרחם למחזור הפשרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר IVF ראשוןמיכל3631/10/2011
שלום רב,
אני לאחר IVF ראשון שנובע משום בעיות חמורות בזרע של בן זוגי (בעברי 2 הריונות ספונטאניים).
הטיפול הראשון נכשל ולאחריו קיבלתי מחזור.
כעת, אני ממתינה למחזור הראשון ללא טיפול (שבמהלכו אמור להתרחש ביוץ ספונטני) אולם המחזור מאחר כבר 4 ימים.
האם הגיוני איחור במחזור בשל טיפולי הפוריות? אני כבר שבוע מרגישה כמו כאבי מחזור אולם המחזור לא מגיע. בניגוד לכל מחזור רגיל שלי גם אין לי גודש בשדיים.
אני יודעת שהסיכוי להריון טבעי הוא אפסי ועל כן אני נמנעת מבדיקת הריון כי אני לא בטוחה שאעמוד במפח הנפש.
אנא תשובתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר IVF ראשון - תגובה
טיפולי פוריות יכולות לשבש מעט את המחזורים הטבעיים לתקופה מסויימת. ואולי זה הריון. תאזרי אומץ ותעשי את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מיכל3601/11/2011ערכתי בדיקת הריון - יצאה שלילית.
זה מדהים - כמה שידעתי כי הסיכוי אפסי וחשבתי שאני גיבורה גדולה כי לא בכיתי... לא באותו רגע בכל אופן... מתישהו בלילה הגיע הגוש בגרון ומיררתי בבכי...
בכל אופן, אם המחזור לא יגיע גם בעוד שבוע אני מניחה שאצטרך לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
ד''ר דוד ישי01/11/2011כן. רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ערכי בטאסיג31/10/2011
בטא 12 יום אחרי החזרה עוברים לאחר PGD הוחזרו ביום ה4 התוצאה 56 פגרסטרון 78 ואסטריל 438
למה האסטרדיל נמוך? אצין שאין לי ב"ה דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ערכי בטא - תגובה
תמשיכי לעקוב. אם ההריון יתפתח הרמת האסטרוגן תעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרקהרוית31/10/2011
האם ישנה חשיבות לשעת ההזרקה לדקפפטיל ומנוגון, או שניתן להזריק בזמנים לא קבועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הזרקה - תגובה
השעה ביום אינה חשובה אבל חשוב להקפיד להזריק כל יום באותה השעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב31/10/2011
שלום
רציתי לדעת מה היא שיטת הPDG
מה הסיכונים שיש בה?
\האם עושים את זה בארץ?
כמה זה עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
PGD הוא הוצאת תא/תאים מתוך עובר שנוצר ב IVF כדי לעשות עליו בדיקות של מחלות גנטיות.
הבדיקה נעשית בארץ ברוב המרכזים הגדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מבואסת מאוד..דרומית 2731/10/2011
אני היום 12 יום מהחזרת העובר שהיה בן 2 תאים ביום ההחזרה..עשיתי בדיקה בייתית בבוקר עם השתן הראשון ויצא שלילי מוחלט לא פס ולא נעליים.. עוד יומיים יש לי בדיקת דם..מה הסיכוי שיהיה חיובי? אפסי נכון? להפסיק את התמיכה של הנרות ואסטרופם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דרומית 2731/10/2011קפיץ קפוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דרומית
ש31/10/2011אל תסמכי על בדיקות הדם של הערכות. הכי בטוח זה לעשות בדיקת דם. אל תספידי עוד שום דבר. קודם כל שי לקוות לטוב.
בנוגע לתמיכה: אל תפסיקי בוודאי עד שלא תעשי בדיקות דם. אם חס וחלילה הבטא היא שלילית, אז הרופאים אומרים להפסיק עם התמיכה.
מחזיקה לך אצבעות קשורות חזק חזק :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מבואסת מאוד.. - תגובה
הבדיקה ביום 12 מיותרת וחסרת סיכוי. הסיכוי נשאר כמו שהיה לפני שעשית את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר ישי
דרומית 2701/11/2011חחח מה הקטע פה כן לענות לי ובפורום השני לא? חחחחח בחייאת אני לא מבינה אותך חחחחחחחחחחחאולי נעשה סולחה וזהו?כעיקרון לא קרה שום דבר רק אי הבנה קטנה וזהו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לביוץשולה31/10/2011
שלום רב, ערב טוב.
אני מקבלת מחזור יחסית בצורה מסודרת ..בין ה12 ל-15 לכל חודש.
התחלנו לקיים יחסי מין מהיום ה-10 למחזור ..עד מתי לנסות להמשיך?(החודש קיבלתי ב-15 לחודש)
אני כרגע (הערב) התחלתי לחוש כאבים בבטן תחתונה, היו הפרשות בימים האחרונים אך לא כאלה שמדברים עליהם (נמתחות)...
האם עדיין יכול להיות ביוץ ללא סוג כזה של הפרשות?. האם ביוץ מחיוב בהפרשות מסוג אלה?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לביוץ - תגובה
הביוץ שלך הוא סביב היום ה 16. כדאי להתחיל ביום 12-13 ולהמשיך עד יום 18-19
קשה לקבוע אם היה ביוץ ולתזמן אותו לפי ההפרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!נולי30/10/2011
לאחר שעברתי הפלה באמצעות ציטוטק בעקבות הפסקת דופק בשבוע 8
להפתעתי ובאופן בלתי צפוי נכנסתי להריון מייד (עוד לפני קבלת הוסת הראשונה לאחר ההפלה).
שאלתי היא - כשבועיים לאחר ההפלה בבדיקת אולטרסאונד הרופא אמר כי יש עדיין קצת שאריות של הריון שיצאו עם הוסת הקרובה. מכיוון שלא היה לי וסת מה קורה עם שאריות אלו? האם נשארות ברחם או נספגות במקרה כזה של הריון?
האם מסוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
פרופ' שחר קול31/10/2011לא מסוכן. חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשלי30/10/2011
פרופ' בידר שלום
ראשית תודה על המענה המהיר יש לי עוד שאלה אודה לך עם תענה לי
אני מזריקה קלקסן (פקטור5 ליידן) וקרינון דרך הנרתיק פעם ביום מתחילת הביוץ עקב 3 הפלות בשבוע 5 עם אני מתחילה קלקסן רק כאשר בטא חיובי זה מאוחר מידי כבר הבטא כבר מתחילה לרדת ההריון פשוט לא מתפתח . הרופא המליץ לי לנסות לבד 3 נסיות בגלל שהריתי 3 פעמים ובמידה ולאחר 3 נסיונות אין הריון לחזור אליו.
אני בת 35 וחצי וכבר לאחר נסיון שני עם קלקסן ואין הריון האם גם לדעתך לנסות עוד פעם אחת ולפנות חזרה לרופא המטפל או להמשיך ולנסות . אני לחוצה עקב הגיל . הוא דיבר על לזרז הריון במידה ויאין אחריי 3 פעמים אני לא יודעת מה זה אומר כי עם זה הזרעה . הזרע תקין לחלוטין . גם הלוספירם יצא תקין לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2011כדאי לנסות טבעי ואין מה להיכנס ללחץ עקב גיל.
אם לא הולך אז נותנים זריקות של הורמוני הביוץ לגרום להתפתחות של יותרק ביציות ואז הסיכויים עולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
שלי31/10/2011פרופ' בידר שלום
תודה על המענה . לפי העצה שלך עדייף לנסות טבעי . נכון שהריתי 3 פעמים בעבר אך זה לא פשוט להזריק קלקסן מהביוץ ואז אין הריון במקרה של זה חייב מרגע הביוץ כי ההריון לא מחזיק וכבר כאשר אני מגלה שיש הריון הבטא כבר בירידה.
כמה פעמים לדעתך עדיף לנסות טבעי ואז לחזור לרופא במידה ואין הריון? ב-2 נסיונות עם קלקסן אין הריון האם לדעתך לאור העובדה שהריתי 3 פעמים ישנו סיכוי טוב שיהיה הריון בזמן הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשלי30/10/2011
פרופ' בידר שלום רב
עקב קרישיות יתר ו-3 הפלות חוזרות מזריקה קלקסן וקרינון דרך הנרתיק פעם ביום. את הקרינון מתחילה 4 ימים לאחר הביוץ בבדיקות דם שעשיתי חודש שעבר בזמן שהחדרתי את הקרינון לנרתיק היה חריגה בבדיקות דם ALT GPT 95.4U/L ערכים תקינים5.00-40.00
אציין שבזמן הבדיקה הייתי מצוננת ולמחרת הפסקתי עם הקרינון כי לא היה הריון ושבוע לאחר מכן עשיתי בדיקות דם והכל היה תקין .
האם יש לקרינון קשר לתוצאה החריגה של הבדיקות בגלל תמיכה הורמונלית?
אציין שבזמן הבדיקות חשתי כאב קצת בצד וגם החודש 4 ימים לאחר שהתחלתי את הקרינון חשתי את אותן כאב בצד לכמה שעות וזה חלף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2011אין קשר לקרינון וזה כנראה מהצטננות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת צטרוטיידטל30/10/2011
היום הזרקתי צטרוטייד ושכחתי להוציא אוויר מהמזרק האם יכול להיות נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת צטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסלפניגסנטלי30/10/2011
שלום, אני בת 24, שנתיים אחרי לידה ראשונה תקינה וטבעית.
לפני כשבוע הרגשתי נפיחות בבטן וכבדות על האגן עם כאבי בטן.
נבדקתי ע"י רופא נשים שהפנה אותי לבדיקת אולטסאונד מקיפה כי גילה ציסטה בשחלה.
הממצאים של הבדיקה המקיפה:
שחלות
ימנית- תקינה
שמאלית- הגודל משמאל מורכב ממרקם שחלתי ומספר חללים היפואקויים בהיקף הממצע. יתכן ומדובר בנוזל תוך חצוצרתי כאשר החצוצרה "דבוקה " לשחלה.
בזרימות שהצלחתי למדוד .כלי דם אחד עם זרימה פולסטילילת והשני עם RI כ0.5.
במקום ראשון נראה כ'הידרוסלפינגס' אך יתכנו אפשרויות אחרות.
אשמח לדעת מה זה אומר? אני מאוד רוצה הריונות נוספים האם זה מה שמנע ממני הריון בשנתיים האחרונות?( לא השתמשתי באמצעי מניעה)
האם יש טיפול ומהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפניגס - תגובה
פרופ' שחר קול31/10/2011יש לשקול ביצוע צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לבנק הזרע .ליאת30/10/2011
שלום,
עליי לבצע בדיקות ורציתי לדעת אם נדרש להיות בצום לצורך הבדיקות הבאות:
HCV
HEBSAG
VDRL
CMV
TOXO
HIV (שלכך לא נדרש צום אני יודעת)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לבנק הזרע . - תגובה
פרופ' שחר קול31/10/2011אין צורך בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)