מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת דםאלי03/11/2011
אני כרגע בהפסקה בין טיפולים, עשיתי היום בדיקת דם והייתי רוצה לדעת בערך מתי יהיה הביוץ שלי : איסטדרול-260, פרוגרסטון- 1.48 LH -7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שזה היה היום ה-15
אני04/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ' דב פלדברג04/11/2011לאלי שלומות,
לאור נתוני בדיקות המעבדה שציינת אי אפשר להתייחס למועד האפשרי של הביוץ מבלי לדעת באיזה יום של המחזור את נמצאת ומה הממצאים האולטרסונוגרפיים של הזקיקים בשחלות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2011שלום
רמת ה E2 נמוכה. כנראה שאת עדיין רחוקה מביוץ. כדאי גם להוסיף מידע לגבי גודל הזקיקים ועובי הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוף בבקשה .שירה03/11/2011
שלום רב ,
שמי שירה ב 24.5 ובעלי בן 28 מנסים להביא ילדים שנה ללא הצלחה .
אנחנו לפני הIVF ראשון
בעיית זרע קשה 1.5 מיליון ריכוז בודדים מחוץ לרשת תנועה 30 %
בעלי עשה US יצא תקין היה אצל אורלוג אין לו וריקוצה פרופיל הורמונלי של בעלי תקינה .
אצלי מחזורי סדירים בירור הורמנלי תקין US תלת מימד תקין .וביוץ תקין .
עשינו הזרעה ללא הצלחה.
הרופא אמר שעולים שלב ל IVF איקסי .
רציתי לשאול על כמה המצב שלנו חמור?
האם אפשר להיכנס להריון לאחר טיפולים עם זרע נמוך כזה ?
מה הסיכוי שלנו ?
נורא בלחץ תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחוף בבקשה . - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2011תמיד יש סיכויים להרות גם באופן ספונטני.
בהפרית ביציות על ידי החדרת זרע לביצית והחזרת עוברים הסיכויים שלכם טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתר?ורד03/11/2011
שלום רב,
לאחר 4 טיפולים כושלים של PGD עקב בעיה גנטית(קונקסין) נשלחתי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית (תקינה) ובדיקות דם לקרישיות יתר. יש לציין שיש לי ילדה בת שנתיים לאחר שני טיפולי IVF (בעית זרע קלה) אני בת 32.
אין לי עדיין את כל התוצאות מאחר וחלק מהבדיקות בוצעו בבית החולים. להלן הבדיקות מהקופת חולים. מה שמדאיג אותי זה שיש לי נוגדנים Antinuclear חיובי ABA ורציתי לדעת אם זה יכול להיות גורם שמפריע להרות. בנוסף יש לי Cardiolipin IgM MPL/mL 8.7
האם זה מעיד על בעיית קרישיות? מה הסיכויים שמדובר בלופוס? אין לי בעיית בריאות...עד כמה שידוע לי.
WBC K/uL 6.34 4 (...*.....) 10 BD1
RBC M/uL 5.16 4 (...*.....) 6.6 BD1
HGB g/dL 13.9 12 (.....*...) 15 BD1
HCT % 42.8 36 (.....*...) 46 BD1
MCV fL 82.9 83 *(.........) 101 BD1
MCH pg 26.9 27 *(.........) 32 BD1
MCHC g/dL 32.5 31.5 (..*......) 34.5 BD1
PLT K/uL 345 150 (.....*...) 450 BD1
RDW-SD fL 40.6 39 (.*.......) 46 BD1
RDW-CV % 13.4 11.6 (......*..) 14 BD1
PDW fL 12.5 9 (...*.....) 17 BD1
MPV fL 10.3 7.8 (....*....) 12 BD1
P-LCR % 28.2 BD1
DifferentialBH1
שם
Neutrophils % % 52.7 40 (..*......) 80 BD1
Lymphocytes % % 37.5 20 (.......*.) 40 BD1
Monocytes % % 7.3 2 (.....*...) 10 BD1
Eosinophils % % 1.7 1 (*........) 6 BD1
Basophils % % 0.8 0 (...*.....) 2 BD1
Neutrophils K/uL 3.34 2 (.*.......) 7 BD1
Lymphocytes K/uL 2.38 1 (.....*...) 3 BD1
Monocytes K/uL 0.46 0.2 (..*......) 1 BD1
Eosinophils K/uL 0.11 0.02 (.*.......) 0.5 BD1
Basophils K/uL 0.05 0.02 (..*......) 0.1 BD1
AutoimmunityBH1
Antinuclear Ab Pos. BD1
Cardiolipin IgG GPL/mL 4.1 0 (...*.....) 10 BD1
Cardiolipin IgM MPL/mL 8.7 0 (.........)* 7 BD1
Anti B2GP1 IgG U/mL ! בעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשיות יתר? - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2011בעיה של קרישיות יתר היא עניין של הפלות ולא עניין של הצלחה להרות.
ה PGD מוריד את הסיכויים בהפריה חוץ גופית.
לגבי התוצאות יש להראות את מלוא הבדיקות ליועץ המטולוגי ושוב אין לזה קשר לאי הצלחה להרות.
אם לא ילך ב PGD , תנסי הפריה רגילה ותעשי סיסי שליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עצה - FSH 99 ו LH 42 בת 31דא02/11/2011
שלום אני בת 31 - יש לי גלי חום AMH יצא לי פחות מ 0.16 FSH LH כמו שרשום למעלה , ESTRADIOL E2 פחות מ 100 אני כבר חודשיים בלי מחזור - זה ככה 5 חודשים של גלי חום .
מה אפשר לעשות שיהיה ביוץ - אני מתחילה תהליך פיריון אך מחכה למחזור וזה לא מגיע . האם יש משהו שיכול לעזור לייצב זאת ולעזור לביוץ להגיע כדי להתחיל טיפולים??
בבקשה אם מישהו יכול להמליץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עצה - FSH 99 ו LH 42 בת 31 - תגובה
פרופ` דוד בידר03/11/2011לפי התשובות שלך והרגשתך השחלות שלך לא פעילות ואם את רוצה הריון צריך לפנות לטיפולי תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מתי לקחת איקקלומיןחני02/11/2011
שלום, אני בת 29 פוליציסטית.
לאחר סבב ראשון של איקקלומין ביוץ ביום 13 (ע"פ בדיקה ביתית) וביום 28ו - 29 דימום קל ביותר (בעיקר בניגוב) וביום 30 הדימום התחזק מעט ונראה גם על תחתונית (הדימום לא בכמות של מחזור רגיל - לפני האיקקלומין)
השאלה שלי ממתי אני צריכה לספור 5 ימים כדי להתחיל בסבב השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מתי לקחת איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר03/11/2011לא צריך להתחיל התרופה בלי בדיקת אולטרה-סאונד על מנת לברר האם אין ציסטות בשחלות.כמו כן יש לבצע בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתרלרופאיים היקר02/11/2011
אני בת 27 ילדה מנשואיים ראשונים
הפרייה ראשונה נקלט לי 2 העוברים מוקפאים אבל לצערי הפלה בשבוע 15 עקב בעיות קרישות בדם נאמר לי אני צרריכה להזריק קלקסן בהריון
הפרייה שניה מוקפאים עובריים יפים לא נקקלט 2 עוברים
הפרייה שלשית 2 עוברים מוקפאיים יפים לא נקלט
הפרייה רבעית 2 עוברים טריים לא נקלט
הפרייה חמישית 4 עוברים מוקפאים לא נקלט
עכשיו הפרייה 5 2 עוברים יפיים טריים מחכה לתשובה
ועשיתי גם את הצילום אחרי ההפלה והרחם בסדר אין הדבקיות
השאלות שלי כאלה
1 למה תמיד העוברים יפים הרירית יפה ולא נקלט ?מה אני כבר יכולה לעשות.?
2 מה הסיכוי שלי לטיפול של עכשיו שיצליח אני אחרי פיפל ?
3 תמיד יש לי כאבי מחזור האם זה אומר שהטיפול נכשל?
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתר - תגובה
1. את לא יכולה לעשות הרבה מלבד לא להתיאש ולהמשיך בטיפול. לפי מה שאת מתארת יש לך סיכוי טוב להצליח
2. יש כמה עבודות שמראות סיכויים טובים יותר אחרי פיפל
3.אין קשר בין הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץשרון02/11/2011
הייי, ביום ה-11 למחזור. היום בצעתי אולטראסאונד רירית הרחם7.2 והביצית 16.5 רציתי לדעת בבדיקות דם מה אמורות להיות התוצאות? ( e2 ופרוגסטון) מהי חשיבותן של בדיקות אלו?
אני אחרי 4 ivf בשל חצוצרות חסומות ובחודש שעבר עברתי צינטור ושתיהן נפתחו...
האם גם בניסיון להתעברות טבעי ללא הורמונים יש צורך בזריקה להשראת ביוץ כפי שהמליץ לי הרופא המטפל??? בת 36 ללא ילדים.
לתשובתך אודה, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ - תגובה
את התכוונת בטח שהזקיק היה בגודל 16.5.
כאשר הזקיקי בשל רמת ה E2 צריכה להיות כ 800 והפרוגסטרון נמוך - מתחת ל 2.
אם המחזור שלך סדיר ויש לך ביוץ תקין, את יכולה להרות באפן טבעי, ללא השראת ביוץ. השראת ביוץ אמורה לשפר את הסיכויים ויחד עם זה מעלה סיכון להריון מרובה עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! נשיכה בבטןבילי02/11/2011
אני באמצע סבב הורמונים, מזריקה מנופור וצטרוטייד לקראת שאיבה ביום ראשון ועכשיו טיילתי עם הכלב שלי ופתאום כלבה אחרת תקפה אותו, הכלב שלי היה קשור ברצועה ואילו היא רצה אלינו משום מקום. בלהט הריב חטפתי אני ביס בבטן התחתונה מאחד הכלבים, זה לא ביס נורא גם אין דם אלא רק שטפי דם ובגדול אני מכירה גם את הכלבה השניה ויודעת שהיא מחוסנת, במצב רגיל בכלל לא הייתי מתייחסת לזה אבל הביס הוא בדיוק בבטן התחתונה(באזור של ההזרקות) מצד שמאל בדיוק הצד שבו השחלה שבה ניצפו יותר זקיקים ואני מתה מפחד שזה גרם לי נזק לשחלה, לא נורא כואב לי אבל מציק לי שם ואני ממש מפחדת שזה יהרוס לנו את הסבב שזה יגרום לשחלה לדמם או יקרע אותה במצב כזה פגיעה חיצונית יכולה לגרום לנזק לזקיקים או לשחלה?
האם היום בערב אני יכולה להזריק כרגיל למרות שיש בצד הזה שטף דם? כי בד"כ אני מזריקה כל זריקה בצד אחר (צד אחד מנופור וצד שני צטרוטייד) האם עדיף להזריק את שתי הזריקות באותו צד, הצד שלא נפגע? או שאפשר להזריק בצד הזה רק לא ממש על השטף דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! נשיכה בבטן - תגובה
פרופ` דוד בידר03/11/2011לשחלה לא יגרם שום נזק.
תזריקי בצד שלא נפגע.
תיזהרי מכלבים כשאת מלאה הורמונים , אולי זה משפיע עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים - מבולבלת!ברנדה02/11/2011
שלום רב!
בעלת שחלות פוליציסטיות\
ביום 9 של המחזור:
רירית- 5
שחלה ימנית -10
שחלה שמאלית-10
E2 - 206
P - 1.4
----------------------------
ביום 13 של המחזור:
רירית- 7.7
שחלה שמאלית- 11 ו-10
E2 - 313
P - 1.9
===================
ביום 16 של המחזור:
רירית- 8
שחלה שמאלית- 15.5 ו-12
E2 - 176
P - 1.5
לשאלתי...
למה חלה ירידה הן בערכי ה-E2 והן בערכי ה-P (פרוגסטרון)??
גודל הזקיק הוא כמעט 16, לא אמורה להיות עליה של E2??
תודה רבה על העזרה, מראש..
אני מאוד מבולבלת ומתוסכלת!!!
ברנדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! ערך גיל המעבר בגיל 31??
ברנדה03/11/2011ביצעתי הבדיקה שוב, יום 17 למחזור
E2 - 297
P - 1.2
רירית-8
זקיק שחלה שמאלית - עדיין 16
הפרוגסטרון ירד מהנורמה והוא כעת בערכים של גיל המעבר????
מה קורה לגוף שלי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים - מבולבלת! - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2011בין היום ה 13 ל 16 חלו תהליכי ביוץ מוקדם.לכן האסטרוגן ירד. ערכי הפרוגסטרון יעלו בהמשך.
עקב השחלות הפוליציסטיות תהליכי הביוץ אינם תקינים ויש דרכי טיפול לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון טבעיs.1202/11/2011
שלום,
אני בת 27 אם לילד בן שנה וחודש שהבאתי אותו לאחר טיפולי פוריות ו-IVF
(כבר 4 שנים נשואה) לפני ההריון והלידה לא הייתי מקבלת מחזור בלי תרופות היום כבר שנה לאחר הלידה ויש לי מחזור ספונטני כמעט 4 חודשים עדיין לא סמתי לב אם סדיר או לא :) ! .לבעלי לא היה בעיות פוריות רק אצלי (בעית המחזור ) עקב PCO .בכל מקרה עכשיו אני מקבלת מחזור , האם יש סיכוי טוב לכניסה להריון טבעי?!!!או שאני צריכה לחזור עוד פעם לטיפולי פוריות? (אנחנו לא משתמשים באמצעי מניעה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון טבעי - תגובה
אם הוסת שלך מופיע בערך אחת לחודש, סביר להניח שאת מביצת. במצב כזה יש לך בהעיחלט סיכוי להרות ( בתנאי שהזרע תקין והחצוצרות שלך תקינות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לבדוק בטאדנה02/11/2011
שלום ,
רציתי לדעת כמה זמן אחריי החזרת מוקפאים בודקים בטא בדם?
אם ההחזרה תבוצע היום 2.11 בערב , מתי אני צריכה לבדוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן לבדוק בטא - תגובה
פרופ' שחר קול02/11/2011תלוי בגיל העוברים ביום הקפאתם.
אם עוברים בני יומיים - 14.11
אם עוברים בני 3 ימים - 13.11
וכן הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון ביציות לאחר החדרת הזרעאורן02/11/2011
שלום
לאחר מתן הורמונלי ליצירת ביציות בתהליך IVF נמצאו 3 ביציות כשירות להפריה מתוך 9.
החדרת הזרע בוצעה בהחדרה אקטיבית לתוך הביציות.
הביציות לא הגיבו במצופה ולאחר יומיים "התפרקו".
יותר מידע יעמוד לרשותי לאחר שאקבל את התיק הרפואי אך לבינתיים מה יכול להיות מקור הבעייה?
תודה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון ביציות לאחר החדרת הזרע - תגובה
פרופ' שחר קול02/11/2011אולי איכות ביציות ירודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת ביוץעדי01/11/2011
שלום רב,
מה היתרון בלקיחת דקפפטיל מהיום הראשון של המחזור למשך שבוע, ורק אח"כ להוסיף לזה גם מונופור/גונל F לעומת לקיחת דקפפטיל ויחד איתו מתחילת המחזור גם מונופור/גונל F ? כלומר, מה היתרון של השראת הביוץ במשך שבוע עם הדקפפטיל בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השראת ביוץ - תגובה
אחד הפרוטוקולים של הכנה ל IVF הוא הפרוטוקול שאת מתארת, שבו מנצלים את העובדה שדקפפטיל שתפקידו דוקא לדכא הפרשה של גונדוטרופינים, כדי למנוע ביוץ ספונטאני, גורם בהתחלה להפרשה מוגברת שלהם. להבדיל מהפרוטוקול הרגיל שבו מתעלמים מהאפקט הראשוני של דקפפטיל. נותנים אותו עד קבלת דיכוי ורק אז נותנים גונדוטרופינים.
לכל פרוטוקול היתרונות והחסרונות שלו והנשים שמגיבות אליו טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אושרו תקנות לחוק הביציות- קראו היטבשיר01/11/2011
כדאי לקרוא את כל הכתבה, כדי לשים לב לכל סעיפי הכותרת.
היום אושרו התקנות לחוק תרומת הביציות, התנאים, והכספים שישולמו לתורמת ותשלם התורמת.
לפי התקנות, הטיפול יעלה כ-10,000 ש"ח לנתרמת, וכך גם לתומרת, במידה ותתבצע בה שאיבה.
כמו כן, הנתרמת לא תשלם במידה ונזקקה לטיפול נוסף שלא הצריך שאיבה נוספת:
ציטוטים מהכתבה :
"על פי התקנות, סכום הפיצוי שתשלם המדינה לתורמת הביציות יעמוד על 9,000 שקלים ועוד 1,000 שקלים לכיסוי הוצאות נסיעה. נוסף על כך, האישה שקיבלה את תרומת הביציות תשלם 10,000 שקלים כאגרה לבית החולים עבור אישור רופא להשתלת ביציות בגופה."
"מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו הבהיר כי נתרמת לא תשלם בשנית אם לא בוצעה שאיבת ביציות נוספת לצורך ההשתלה."
ובכל זאת, מדובר בסכום לא קטן בכלל עבור הנתרמות, שרובן כבר השקיעו סכומים אדירים בטיפולים קודמים של שאיבות עצמיות (עבור התרופות, הפסד שעות וימי עבודה, תשלום על נסיעות, חניות וכו').
לי אישית לא מובן מדוע צריכים לשלם אגרה עבור ההשתלה, אותה לא משלמים כשמבוצעת השתלת ביציות מגופה של האישה עצמה. אבל אולי פשוט הניסוח הוא בעייתי וגורם לחוסר ההבנה שלי, ולמעשה רוצים שהאישה הנתרמת תחזיר את הכסף ששולם לנתרמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן הכוונה ל"תקנות" ולא כמו שנכתב
שיר01/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הזרעהחסויה01/11/2011
היי אני ביום ה 14 לאחר הזרעה . אני תחת טיפול תומך באוטרוגסטון וכן אסטרופם. עדיין לא ביצעתי בדיקת שתן להריון. יש מצב שאני יקבל מחזור בעוד כמה ימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול02/11/2011יכול להיות.
רצוי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)