מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה-שאלה מוזרה במעט...שלומית08/11/2011
היום בוצעה הזרעה.
כשקמתי מההזרעה ראיתי כי הסדין היה רטוב מעט.דהיינו הייתה טיפה גדולה רטובה.
האם ייתכן שהרופא לא ידע להזריק את הזרע בפנים?ובטעות שפך הכל בחוץ?
אחרת מדוע הסדין היה עם טיפה גדולה רטובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה-שאלה מוזרה במעט... - תגובה
פרופ' שחר קול09/11/2011לא נדיר שחלק לנפח הזרע המוזרק לרחם נשפך דרך הצוואר לנרתיק ומשם מגיע לסדין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלתי מוסבריםשירה08/11/2011
בת 30 ללא ילדים, מנסה להרות שנתיים.
לאחר 3 הריונות כימיים + הריון 1 ספונטני ללא טיפול שהסתיים ללא דופק בשבוע 10.
IVF ראשון - הוחזרו 2 בלסטוציסט - הריון כימי שנפל.
החזרה שנייה - הוחזרו 2 בלסטוציסט - אין הריון.
בדיקת זרע, פרופיל הורמונלי, צילום רחם, בדיקות קרישיות, בדיקות לנגיפים אוטואימונים, בדיקות קריוטיפ לשנינו = כל הבדיקות תקינות, למעט נוזל בחצוצרה (שכאמור לא נראה שמפריע לקליטת הריון).
מה עושים מכאן? האם יש בדיקות נוספות שאנחנו צריכים לעשות?
נדמה שהבעיה היא לא בכניסה להריון, אלא בהשתרשות / בהחזקת ההריון.
האם כדאי לעשות מחזור טיפול נוסף של IVF?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
שירה08/11/2011הביוץ שלי מדייק, הרירית עבה מאוד בהחזרות.
וגם היסטרוסקופיה תקינה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובתכם
מיכל09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע מדלגים עלי? אנא תשובתכם. תודה
שירה09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלתי מוסברים - תגובה
ד''ר דוד ישי14/11/2011שלום
היתרון היחידי של IVF, במצב שלך הוא בסכויים היותר גבוהים להריון. לדעתי אין מה לברר יותר. כאי לשקול לקחת קלקסאן למרות שאין בעיות קרישה או לקחת אספירין. אפשר גם לשקול PGD . אבל העיקר, לא להתיאש. בסופו של דבר תצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!!!hope08/11/2011
שלום לכולן,
עברתי ivf עם פרוטוקול ארוך (אנחנו "לא מוסברים"), קיבלתי מחזור.
אחרי שלושה ימים ממועד הביוץ (אותו בדקתי ע"י ערכות וכאלה) ראיתי דם ורדרד בניגוב והחלו מעין הפרשות חומות מאז.
לאלו מכן ש"מבינות", האם יש סיכוי שזאת תוצאה עוד מהטיפול שעברתי?
הרי כבר קיבלתי וסת והיה לי ביוץ סדיר בדיוק במועד המדויק!!!
אז מה קורה פה? התרופות והזריקות מהטיפול עדיין משפיעות איכשהו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' פלדברג
hope08/11/2011שלום,
עברתי ivf עם פרוטוקול ארוך (אנחנו "לא מוסברים"), קיבלתי מחזור.
אחרי שלושה ימים ממועד הביוץ (אותו בדקתי ע"י ערכות וכאלה) ראיתי דם ורדרד בניגוב והחלו מעין הפרשות חומות מאז.
לאלו מכן ש"מבינות", האם יש סיכוי שזאת תוצאה עוד מהטיפול שעברתי?
הרי כבר קיבלתי וסת והיה לי ביוץ סדיר בדיוק במועד המדויק!!!
אז מה קורה פה? התרופות והזריקות מהטיפול עדיין משפיעות איכשהו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםנונלה08/11/2011
שלום,
רציתי לדעת:
1. האם ישנה מניעה לנסות להיכנס להריון באותו חודש שבו נעשה צילום רחם?
2. האם נכונה הדיעה כי לאחר צילום רחם סיכויי ההיקלטות עולים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/11/2011לנונלה שלומות,
אכן אין שום מניעה לנסות להרות לאחר צילום הרחם. לא מעט עבודות מצביעות על עלייה בשיעורי ההריונות לאחר ביצוע צילום זה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת עובריםמיכל08/11/2011
האם ערך אסטרדיול 725 הינו מספיק לפני החזת עוברים מתרומה.יש לציין כי הערך הנ"ל הינו לאחר נטילת פרוגינובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני החזרת עוברים - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/11/2011לקארין שלומות,
הערך האבסולוטי של רמות האסטרדיול איננו הגורם המרכזי בהצלחת הטיפול אלא עובי הרירית הנמדדת בעזרת אולטרסאונד וגינלי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני החזרת עוברים
מיכל08/11/2011רירית 10 -תלת שכבתית.האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה להחזיר?לילך08/11/2011
שלום. אני עומדת לפני החזרה. הצליחו להפרות 11 ביציות ואני מתלבטת כמה להחזיר.
כעקרון, אני בריאה, ללא בעיות מיוחדות, ועושה את ההפריה רק מכיוון שאני עושה את זה עם שותף להורות.
אני לא מעוניינת בתאומים.
אני מתלבטת האם במצב כזה כדאי להחזיר שניים, כדי להגדיל את הסיכויים, או שמספיק אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה להחזיר? - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/11/2011ללילך שלומות,
במידה והאיכות העוברית הינה מדרגה 1 מספיק להחזיר עובר אחד. במידה והאיכות נמוכה יותר מומלץ להחזיר 2 עוברים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחילמיואשת08/11/2011
שלום רב, אני אמורה להתחיל סבב של IVF עם הגעת היום הראשון של המחזור ולהתחיל להזריק דקה פפטיל. השאלה שלי היא מתי להתחיל לספור את היום הראשון מהדימום החום של ההתחלה או מהדימום החזק. יש לי תמיד יומיים של לפני שמתחיל הדימום הרציני שנמשך יומיים.
האם כבר להתחיל להזריק או להמתין עוד יום יומים. האם יש משמעות להתחלת הזריקות יום מוקדם מידי או יום מאוחר יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/11/2011לקרן שלומות,
היום הראשון של המחזור נחשב כיום בו הדימום החזק מתחיל. אז יש להתחיל עם הזרקת הדקפפטיל.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול iuiשרון08/11/2011
בשבוע הבא אני צריכה לעשות טיפול iui
רציתי לדעת מה הסיכוי לריבוי עוברים בטיפול ום אני צריכה לקחת בחשבון ש90% יצאה לי יותר מעובר אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול iui - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/11/2011לשרון שלומות,
לצערי אין שום אפשרות להתנבא על מספר העוברים שייקלטו מבלי לדעת את מס' הזקיקים הבשלים ואת הרמות של הורמון האסטרוגן לפני מתן האוביטרל.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורעופרי08/11/2011
שלום רב. אני בת 32 בריאה בעלת מחזור סדיר. הריון ראשון נקלטתי ללא בעיה. היום שנתיים וחצי אחרי לא מצליחה להיקלט. מחזור אחרון ביום 26.9.11 ובדיקת דם הדגימה ממצאים הבאים: e2-369, fsh-2.92, hcg-0.21, lh- 5.14, progresteron - 20.7. אודה לקבלת תשובה לפענוח בדיקת הם האם תקין ומה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
באיזה יום של המחזור נעשתה הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירענת08/11/2011
האם זה בעייתי לנהוג לאחר בדיקת מי שפיר (כשעה, על מנת להגיע הביתה). מה הנחיות ההתנהגות לאחר הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
רצוי לא לנהוג אחרי הבדיקה. אצלנו ממליצים להיות ביום הבדיקה במנוחה ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות טיפולי הזרעהעינת08/11/2011
שלום,
יש לנו מספר לבטים בנוגע לטיפולי הזרעה, ורציתי לשאול לגבי מידת היעילות של טיפול מסוג זה:
האם ידוע מה סיכויי הכניסה להריון (באחוזים) בטיפול הזרעה ללא התערבות הורמונולית?
מה סיכויי הכניסה להריון בטיפול הזרעה עם התערבות הורמונולית, כלומר כשיש יותר זקיקים?
ודבר אחרון - מה הסיכוי לתאומים בטיפולי הזרעה בהשוואה לסיכוי הרגיל?
תודה רבה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה כדי לקבל היום החלטה
עינת09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות טיפולי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול09/11/2011בממוצע מדובר על כ - 15% - 20% סיכוי להריון לאחר גירוי שחלות, ומעט פחות במחזור טבעי.
הסיכוי לתאומים הוא בהתאמה לעוצמת התגובה השחלתית.
זו תשובה לא לעניין מבחינתך, שכן חייבים לנתח כל מקרה לגופו, ולהעריך הסיכויים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס ו- IVFרוית08/11/2011
האם חוסר איזון של בלוטת התריס יכול להוות בעיה להשפעת התרופות בפרוטוקול?
משום מה הגוף שלי אינו מגיב הפעם לטיפול (דקפפטיל, מנוגון ופיוריגון) ובבדיקה שעשיתי השבוע גיליתי כי הבלוטה שלי אינה מאוזנת ולמעשה כמעט ואינה מתפקדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס ו- IVF - תגובה
יש קשר בין תפקוד בלוטת התריס ובין התגובה לטיפול והסיכוי להריון. מאוד חשוב לאזן תחילה את פעילות הבלוטה ורק אח"כ להמשיך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית וצטרוטיידהללויה07/11/2011
שלום לכם רופאים,
אני לקראת תרומת ביצית. הטיסה להחזרת העוברים בחו"ל היא בע"ה בעוד כשבועיים.
התחלתי לקחת פרוגינובה ביום השלישי של המחזור בערב פעם אחת (היה כדאי להתחיל ביום השני כפי שהבנתי, אבל פיספסתי יום לצערי) ומאותו יום אני לוקחת 3 פרוגינובה כל יום. אתמול היה היום ה-10 של המחזור. עשיתי בדיקות דם וזקיקים שהראו :
E2 1542 , פרוגסטרון 1.5 וזקיק מוביל בגודל של 16.5. אני יודעת שהבדיקות מעידות על כך שהביוץ ממש בדרך, ודבר זה אינו טוב כי צריך לתזמן את הכל לעוד כשבועיים.
הרופא הורה לי לקחת מאתמול צטרוטייד 0.25, אמפולה בכל יום עד ליום חמישי הקרוב ואז לעשות שוב בדיקות דם וזקיקים.
חשוב לציין כי המחזור שלי אינו סדיר - פעם מגיע אחרי 31 יום, כמו החודש, ובחודש שעבר הגיע אחרי 22 יום, למשל.
מאחר והתחלתי את הפרוגינובה קצת באיחור, אני חוששת שאולי פיספסתי את השהיית הביוץ.
שאלתי- האם הצטרוטייד אכן יגרום להשהיית הביוץ או שיש סיכוי שאחמיץ את המחזור הזה?
תודה רבה.
תקוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית וצטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2011הבדיקות לא בהכרח מעידות שיש תהליכי ביוץ.
כאשר נוטלים פרוגינובה אזי התוצאות שלך בסדר אך זה לא אומר שהזקיק שנצפה הוא באמת זקיק לפני ביוץ ולא סתם ממצא לכן יש ללכת לפי בדיקות דם ומראה רירית הרחם.
אם הבדיקות לפני מתן הפרוגסטרון תקינות אז זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לשאלה
הללויה08/11/2011כפי שכתבתי בהודעתי - האם הצטרוטייד, לפי התוצאות שכתבתי, אכן יכול להשהות את הביוץ, או שיש סיכוי שאחמיץ את המחזור הזה?
תודה שוב
תקוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2011כפי שהסברתי לא בטוח שזה זקיק וקיבלת ליתר בטחון זריקה שמונעת ביוץ ומה שחשוב שהרירית לפני קבלת הפרוגסטרון תהיה מעל 7 מ״מ ורמת פרוגסטרון בדם תהיה נמוכה ואסטרוגן גבוהה, אז אפשר להתחיל פרוגסטרון ביום קבלת הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים שמתפתחים לאטנטליה07/11/2011
שלום.
אני בת 28 עם אנדומטריוזיס ופוליציסטית. עשיתי 3 סבבי IVF כל ההפריות היו רק מ-ICSI ובכולם הם היו עם התפתחות איטית. למשל 3 ימים לאחר שאיבה ראשונה עובר הכי גדול היה בן 5 תאים.
בשאיבה אחרונה מתוך 16 ביציות הופרתה רק אחת והיא הייתה בת שני תאים אחרי 48 שעות.
האם יש בכלל סיכוי להיכנס להריון עם נתונים כאלה או שצריך להתחיל לחשוב לכיוון תרומת ביציות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים שמתפתחים לאט - תגובה
אני חושב שבגילך מוקדם לחשוב על תרומת ביצית. גם אם הסיכוי להריון אצלך נמוך יותר, צריך לתת לטיפולים עוד צ'אנס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ודקפפטיל - קצת דחוף..shla07/11/2011
מיום שני למחזור דקפפטיל 0.1, מיום שלישי למחזור גונל F, מינון 150 מידי ערב.
היום יום תשיעי למחזור - E2 2017 ופרוגסטרון 3.73, ניצפו מספר זקיקים בגודל 18 מ"מ.
נקבעה הזרעה למחרתיים בשעות הערב.
מחר בבוקר אני אמורה להזריק גונל במינון 75 ובצהרים להזריק אוביטרל.
לא זוכרת האם לקחת את הדקפפטיל גם מחר בערב, יום לפני ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ודקפפטיל - קצת דחוף.. - תגובה
פרופ` דוד בידר08/11/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)