מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ שמתעכבשרון21/03/2011
שלום רב,
בדרך כלל המחזור שלי סדיר ומגיע כל 28 יום. לאחר טיפול הפריה רביעי שהסתיים בהריון כימי ניגשתי לאולטראסאונד ( ביום ה- 13 מהווסת) כדי לודא ביוץ להחזרת מוקפאים. באולטרסאונד ניראה כי הרירית מאד דקה והזקיקים מאד קטנים.
מה יכולות להיות הסיבות לכך שהביוץ מאחר כל כך?
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ שמתעכב - תגובה
פרופ' שחר קול22/03/2011אולי קיבלת דקפפטיל ארוך טווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה האם כוונתך שכדאי לעשות הפסקה?
שרון22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון22/03/2011בטיפול האחרון לא קיבלתי דקפפטיל כלל. האם יש אפשרות שמערכת הפוריות הפסיקה לעבוד פתאום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ' שחר קול22/03/2011לא, אולי יש להתרחק מעט מההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוונתך לעשות הפסקה מהטיפולים?
שרון22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופן
סופי28/03/2011האם טיפול באסטרופן לאחר את הביוץ גורם לאיחור במחזור של אותו חודש או שזה אולי סימן של תחילת הריון ? חשוב לציין שהמחזור שלי סדיר מאוד כל 28 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הריון כימישרון21/03/2011
שלום רב,
אני בת 35לאחר ivf רביעי שהסתיים בהריון כימי ( בטא 15 יומיים אחרי 21 ) . כשקיבלתי את תשובת הבטא קיבלתי גם וסת שנמשכת עד היום ( 11 יום כבר) . בדר"כ משך הוסת שלי 5 ימים.. בנוסף הדימום היה ועודנו שחור לחלוטין. שאלותיי:
1. האם משך הוסת 11 יום קשור להריון הכימי ?
2. האם צבע הוסת מעיד על בעיה כלשהי? האם אני יכולה להיות שקטה?
תודה חמה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הריון כימי - תגובה
ד''ר דוד ישי22/03/2011שלום
1. בהחלט יתכן
2. לא
את יכולה להיות שקטה אבל כדאי לעקוב ולראות שהבטא מתאפס ואם הדימום ימשך ללכת לרופא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםממי21/03/2011
עשיתי טיפול הפריה אחד עם דקקפטיל וגונל.אחרי החזרת עוברים קיבלתי מחזור ב3.2 ומאז 47 ימים לא קיבלתי ואני צריכה להתחיל טיפול נוסף והמחזור לא מגיע.עשיתי בדיקת דם אחרי איחור של 7 ימים.יצא שלילי.והיום אחרי 18 יום עשיתי שוב בדיקת בטא והורמונים וזאת התוצאה:אסטרדיול:704. פרוגסטרון:33.6 ובטא:1.20>.מה אומרות הבדיקות?אשמח לתשובה בהקדם.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
ממי21/03/2011מחכה לתשובה.דחוף לי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר דוד ישי22/03/2011שלום
הפרוגסטרון הגבוה מעיד על כך שבייצת לפני מס' ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 3 הזרעותיעל21/03/2011
שלום, מקווה לא להישמע בייאוש מוחלט...
בדרך כלל המחזור שלי די מדוייק
אני אחרי 3 הזרעות בלויווי איקוקלומין ומאז שהתחלתי עם האיקוקלומין חל שינוי בזמני המחזור והוא החל לאחר לי.
היום אני 30 יום אחרי המחזור והיום לצערי הרב קיבלתי באיחור שיצר אצלי אשליות וחלומות
שהתנפצו בשניה וחצי.
רציתי לדעת מה לדעתכם צריך להיות השלב הבא?
האם עוד הזרעה? האם כדאי לטפל אחרת?
ושאלה נוספת, הרופא שלי נוהג לעשות לי מעקב זקיקים פעם אחת ביום ה- 10 למחזור ,
5 ימים אחרי שהתחלתי את האיקוקלומין, האם בדיקת מעקב אחת מספיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 3 הזרעות - תגובה
ד''ר דוד ישי21/03/2011שלום
מקובל , אם כי לא הכרחי ,לעבור אחרי 3 מחזורים של איקקלומין לטיפול עם זריקות של גונדוטרופינים. כדאי לודא בשלב הזה שהחצוצרות פתוחות ולכן , אם לא עשית צילום רחם כדאי שתעשי. אין כללים לגבי מעקב הזקיקים . המעקב צריך להיעשות בהתאם לתגובת האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה כפולהמנסה להרות21/03/2011
שלום,
אני בת 32,שחלות פוליציסטיות,ללא טיפול.בסבב הזרעה 4 והרופא שלי אמר שהפעם נעשה הזרעה כפולה.שאלתי היא אם יודעים מתי הביוץ מדוע יש צורך בזרעה כפולה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה כפולה - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/2011אם מועד הביוץ ידוע היטב, אין כל תועלת בשתי הזרעות, למרות שאין בכך סיכון או נזק.
זו פרקטיקה מאוד מקובלת, בעיקר אם איכות הזרע אינה תקינה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהחיה21/03/2011
בן 35 ואשתי 31 - עקב איכות בינונית בזרע אנו עושים השבחה והזרעה - בשתי ההזרעות הראשונות אשתי קיבלה כדורי איקקלומין ובהזרעה השלישי קיבלה זריקות גונאל F.
ההזרעות נכשלו ואנחנו לפני הזרעה רביעית - נאמר לנו שלא מקבלים זריקות הורמונליות ברציפות וצריך לחכות עוד חודש להזרעה או לבצע אותה ללא הורמונים למעט אוביטרל - זה אומר שאנחנו מפספסים חודש?
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/03/2011לחיים שלומות,
בד"כ מומלץ לעשות הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול במתן זריקות גונל F להשראת ביוץ. לדעתי אתם לא תפסידו חודש במידה ויתבצע מעקב זקיקים ואבחון של יום הביוץ תוך מתן האוביטרל בלבד עם ביצוע של IUI פעם או פעמיים. מחזורים "קלים" אלו לפרקים מביאים את ההצלחה והתבססות ההריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע מתחיל טרימסטר 3?האם 27?ורדה21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול21/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןיובלי21/03/2011
שלום
אני לאחר החזרה ואמורה להחדיר 3 טבליות אנדומטרין ביום.יש לי רחם אחורי והחזרות אצלי מאוד מורכבות.
מאוד מכאיבה לי ההחדרה של האנדומטרין ויש לי גם לאחר מכן קצת כאב בבטן התחתונה
האם יש דרך להקל על ההחדרה לנרתיק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/03/2011ליובלי שלומות,
אין קשר בין רחם אחורי לבין קשיים של החדרת טבליה של אנדומטרין לנרתיק. הדבר מותנה כנראה בטכניקה של ההחדרה. מומלץ להרטיב את הטבליה יחד עם האפליקטור במים מהברז שיעזרו להחליק את התכשיר לתוך הנרתיק. במידה ועדיין יהיו קשיים מומלץ להמיר 3 טבליות של אנדומטרין ב-2 אפליקציות ליום של ג'ל מסוג קרינון שיחליק בקלות ויגיע ליעדו. תכשיר זה נמצא בכל הקופות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUIנועה21/03/2011
שלום, אתמול נצפה זקיק של 20*21. רמת ה- E2 היא 1128 רמת ה- LH היא 13.70
רמת הפרוגסטרון היא 1.10.
לקחתי אוביטרל בשעה 19:00 כאשר אני צריכה לעבור הזרעה ביום שלישי בבוקר מוקדם.
האם אין חשש שנפספס את הביוץ היום? האם כדאי לקיים יחסים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/2011התזמון - מצוין.
אפשר לקיים גם יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תרופות - התייעצות חשובהדנה21/03/2011
שלום
אני לוקחת כל יום 6 יחידות של מנופור. אתמול בלילה גיליתי שנשארו רק 5 יחידות, לכן הזרקתי רק 5. היום ומחר שוב אזריק 6 יחידות. האם נגרם נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון תרופות - התייעצות חשובה - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/2011לא.
זה מינון גבוה מאוד.
אין הבדל בתגובת הגוף למינון של 5או 6 אמפ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF, גירוי יתר, הפלה בשבוע 10ק.ג.21/03/2011
שלום,
עברתי IVF מחזור ראשון בגלל man factor עם TESA. עברתי גירוי יתר ברמה ביננונית שהתפתח בגלל שנקלתתי. בשבוע 9.3 לאחר US גילינו שאין דופק, לאחר שהיה בשבוע 7. עברתי D&C ביום ראשון הזה, עדיין שחלות מאוד מוגדלות עם ציסטות (הכי גדולה 6 מ"מ).
שאלות:
1. מה עלי לעשות על מנת לשקם מצב שחלות ואם צריך התערבות רפואית
2. מה המלצה לגבי מתי לנסות שוב מחזור שני של IVF
3. אם מצד בעלי גם אמו וגם אחותו עברו הפלה ללא דופק בהריון ראשון זה יכול להיעד על בעיות גנטיות?
4. האם כדי לבדוק את הנושא של הפלה או להמשיך (ורק אם חוזר - לחקור)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF, גירוי יתר, הפלה בשבוע 10 - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/20111. כלום, יעבור לבד.
2. אחרי הביוץ הטבעי הבא.
3. סביר שלא קשור.
4. להמשיך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמישהו ייתן תשובה לגבי בעיית ואגינימיה21/03/2011
תודה ד"ר אולם למי ניתן לפנות כדי לבקש הזרעה תוך רחמית בהרדמה כללית ולגבי בדיקות ואגינאליות לזיהוי ביוץ שאיני מסוגלת לעבור מה ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמישהו ייתן תשובה לגבי בעיית ואגיני - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/2011למרפאת פריון בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבההילה21/03/2011
בבקשה רציתי לדעת האם בעת שאיבת ביציות ניתן לראות האם בחצוצרה יש סקטוסלפינקס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/2011כן, כמו בכל בדיקת א.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוע או גרוע יותר - אשמח לעזרתכםזואי21/03/2011
שלום,
אני בת 39. מזה מספר שנים מסתמנת תמונה של רזרבה שחלתית נמוכה מאוד - (FSH סביב 30), שתי הזרעות כושלות, שני טיפולי הפריה כושלים על בסיס מחזור טבעי והעדר תגובה למתן הורמונים. עם זאת לפני כשנה וחצי הושג הריון ספונטני ותקין. בתי היום בת שמונה חודשים. לאחר חצי שנה מהלידה לצד ירידה בהנקה הופיע מחזור הוסת. עד כה הופיע 3 פעמים באופן סדיר לאחר 30 ימים.
להלן ערכים שנמדדו בשני המחזורים האחרונים (משמאל לימין):
יום 3 למחזור (הקודם)
1.73 TSH
25.8 FSH
קטן מ- 200 E2
2.7 Progesterone
11.7 LH
קטן מ- 2 HCG-B
יום 16 למחזור (נצפה זקיק אחד)
803 E2
4.4 Progesterone
יום 23 למחזור (נצפתה שארית זקיק)
370 E2
31.1 Progesterone
12.8 LH
יום 5 למחזור הנוכחי
1.58 TSH
58 Prolactin
7.4 FSH
1286 E2
2.5 Progesterone
מ- 2 HCG-B
1.6 Testosterone Total
שאלותי הן:
1.למיטב הבנתי, נראה שבמחזור הקודם היה ביוץ – אכן כך ?
2.האם התמונה במחזור הנוכחי גרועה יותר ביחס למחזור הקודם ? כלומר האם העובדה שהפעם ה- E2 גבוה ולא ה- FSH משקפת את אותה תמונה בדיוק או שמדובר בתמונה גרועה יותר ?
3.האם יש דברים נוספים שניתן ללמוד מהפרופיל ההורמונאלי הנ"ל ?
4.האם לאור העובדה שהושג הריון קודם תחת ערכי FSH גרועים למדי, ניתן לקוות להריון נוסף ?
5.האם חלו חידושים כלשהם בשנתיים האחרונות בנוגע להשגת הריון תחת תנאים אלה ?
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוע או גרוע יותר - אשמח לעזרתכם - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/20111. כן,על סמך ה - P
2. אותו הדבר.
3. צפויה תגובה ירודה לגונדוטרופינים.
4. כן, כקודם - טבעי.
5. לא ממש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- צילום רחם!!21/03/2011
ד"ר שלום
קבוע לי למחר צילום רחם, במרפאת הרצל בחיפה.
בגלל איחור במחזור - זה אמור להיות היום האחרון של המחזור שלי, כך שלא יהיו דימומים אבל עדיין יהיו הפרשות חומות !
כפי שנמסר לי הבדיקה צריכה להתבצע רק לאחר סיום הוסת.
אבל לצערי אין ביכולתי לדחות את הבדיקה לשבוע הבא בגלל שהתורים מלאים.
האם במצב המתואר ניתן לבצע את הבדיקה מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- צילום רחם - תגובה
פרופ' שחר קול21/03/2011אפשר.
להתראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה. להתראות.
!!21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)