מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ivf בזמן הנקהרויטל26/03/2011
שלום רב,
יש לי תינוקת בת שנה (שנולדה לאחר ivf) ואני מעונינית להיכנס שוב להריון.
אני עדיין מניקה.
שאלתי היא: האם ניתן לבצע ivf בזמן הנקה, או שחייבים להפסיק להניק כדי להתחיל בטיפול?
תודה, רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf בזמן הנקה - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011להפסיק את ההנקה, ורק לאחר מכן לחדש הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת בציות ב25.3 בערב בקייבאמא26/03/2011
והחזרת עוברים ב 27.3 בצהריים
בדיוק לאחר 45 שעות וזה מדאיג אותי, כמה תאים מתפתחים בפחות מיומיים?
4 תאים? איך אפשר לדעת שהם טובים? דרגה A
הרי רק ב 8 תאים יודעים שהם טובים
תרגיעו אותי דחוףףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת בציות ב25.3 בערב בקייב - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011לא, גם לאחר 45 שעות אפשר לקבוע את איכות העוברים.
יכולה להיות רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה או IVFגלית26/03/2011
עד היום עברתי מחזורי מיקרומניפולציה בהם הצליחו להפרות ביצית אחת או שתיים מתוך כ-15 או אף אחת. המעבדה טענה שבגלל הזרע חייבים לבצע מיקרומניפולציה ולא IVF רגיל. בתהליך האחרון היו 60 מיליון תאי זרע ובכל זאת התהליך היה שוב עם מיקרומניפולציה ללא הצלחות. האם לדעתך יש מקום במקרה של ריבוי תאי זרע גם לבקש לנסות לעשות IVF רגיל? עד היום לא ניסו בטיפולים אצלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרומניפולציה או IVF - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011אפשר , בעיקר אם יש הרבה ביציות : אפשר חצי להפרות ע"י ICSI וחצי ב - IVF רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים וחשישאושר26/03/2011
מעשנת מדי פעם, מחר החזרה מרגישה מאוד מתוחה
האם ידוע האם זה יכול להזיק אם אעשן גוינט אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים וחשיש - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011לא יזיק, אם חד פעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יהיה ביוץ?ימית26/03/2011
ביום שישי
היה זקיק 17 מ"מ
אסטרדיול 1080
פרוגסטרון 1.2
עוד עמה ימים אמור להיות ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי יהיה ביוץ? - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/20112 - 3 ימים.
חבל שלא נמדד LH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להצלחה.?רונית26/03/2011
אני בת 40+ בתאריך ה18.3 הוחזרו 3 עוברים מוקפאים.
בתאריך ה 22.3 התחילו כאבי בטן שנמשכים מאז...
בדיקת בטא נאמר לי לעשות בתאריך 30.3 האם הכאבים מעידים על כשל בטיפול.?
בתודה מראש רונית המודאגת!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להצלחה.? - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ או דמוי פוליפ בטיפולי הפרייה?סיגל26/03/2011
לד"ר שלום
בת 39, בחודש ספטמבר עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית בשל אי פוריות ולקראת טיפולי ivf. תוצאת הבדיקה היתה תקינה מכל הבחינות.
ניתוח בעבר: היסטרו ניתוחית להפרדת הידבקויות.
חודשיים לאחר בדיקת ההסטרו אבחנתית ,התחתלתי טיפולי הפרייה שבמהלך הטיפול תוך כדי זריקות ההורמונליות, התגלה באולטראסאונד ביום ה-10 של הווסת:
פוליפ בגודל 12 על 7 מ"מ בחלל הרחם, עובי רירית 8 מ"מ..
הייתי די בלחץ, והרופא הסביר לי שזה קורה כתוצאה מרירית שמתעבה ולפעמים כתוצאה מכך נוצרת דמוי פוליפ, לדעתו הכל תקין ואני צריכה להיות רגועה מכייון שעשיתי בדיקת היסטרוס' אבחנתית והיא מדוייקת ותקינה חודשיים לפני...אך שוב בטיפול הפרייה שני היה אותו סיפור.
ברצוני לציין שבמהלך כל טיפול אולטאסאונד שנעשה, בימים הראשונים של הווסת לא רואים שום פוליפ באולטראסאונד, אלא לאחר 10 ימים מיום הווסת הוא מתגלה.
שאלתי היא כזאת:
1. האם בדיקת היסטרו אבחנתית עלולה לגרום לפוליפ לאחר מכן?
2. האם "הפוליפ" בגודל הנ"ל עלול להפריע להשתרשות העוברים או להתפתחות עובר ברחם?
3. האם להערכתך כדאי לבצע שוב היסטרו' אבחנתית מכל הסיפור הנ"ל או לחכות כי זה שוב בדיקה פולשנית ואולי יכולה להיות מיותרת?
4. האם ניתן לעשות אולטראסאונד תלת מימד בחלל הרחם במקום היסטרו אבחנתית, ולראות במדוייק מה קורה בחלל הרחם?
או שכדאי לחכות בנתיים עם המצב הנ"ל כי ייתכן שזהו דמוי פליפ.
אודה לתשובתך: סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ או דמוי פוליפ בטיפולי הפרייה? - תגובה
פרופ` דוד בידר27/03/20111.היסטרוסקופיה לא גורמת לפוליפים להופיע.
2. לדעתי פוליפ לא מפריע אך הנטיה היום היא כן להוציאו.
3.בשלב זה הייתי מחכה.
4.ניתן לעשות אולטרה-סאונד תלת מימדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' וידר תודה על התשובת, תבורך!
סיגל27/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהליאת26/03/2011
ביום רביעי עברתי שאיבה, נשאבו 19 ביציות, אתמול הודיעו לי שהופרו 16 ביציות.
שאלתי היא האם העוברים איכותיים?
מכיוון שבבדיקת דם לפני השאיבה E2- 23,128 פרוגרסטורון 5.8 ו-LH-0.7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011איכות העוברים נקבעת, לכל המוקדם, ביום "2" , כלומר כ - 48 שעות לאחר השאיבה.
אחוז ההפריה - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מ.ב27/03/2011האם זה כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לד"ר קול שחרסיון26/03/2011
שלום לד"ר קול שחר,
כמה זמן לוקח חלוקת תאים בעובר ?
ולמה צריך להמתין 12 יום לאחר בדיקת דם ?
ומה בודקים בבדיקת דם לאחר 12 יום ?
תודה רבה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לד"ר קול שחר - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011יום 0 - יום ההפריה 0השאיבה)
יום 1 - וידוא הפריה תקינה (תא אחד)
יום 2 - 2 - 4 תאים
יום 3 - 6 - 8 תאים.
בדיקת דם להריון - 14 יום לאחר השאיבה. בדיקה מוקדמת יותר עלולה להיות לא אמינה.
בודקים: בטא HCG, פרוגסטרון, אסטרדיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפניייה לד"ר קול שחר
סיון28/03/2011שלום ד"ר קול שחר,
להמשך לפנייתי:
כמה רמת בטא פרוגסטרון, אסטרדיול.HCG צריכים להיות תקינה לאחר בדיקת דם לאחר 14 יום
מה ערך הנכון צריך להיות שזה נקרא הריון תקין מבחינת 2 העוברים ?
המשך שבוע טוב סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור טיפול לפני שאיבהאור26/03/2011
שלום,
התחלתי טיפול IVF ראשון ב- 1/3, עקב בעיית חסימה אצל בעלי.
לאורך כל המחזור קבלתי דקפפטיל ואח"כ גם מנוגון. בשלב זה התחלתי לייצר זקיקים רבים מאוד וההורמונים היו בערכים ממש גבוהים. החלו להוריד לי במינון אך 3 ימים לפני השאיבה הודיעו לי להפסיק הכל עקב סכנה מגירוי יתר ולהגיע שוב ביום הראשון של הווסת הבאה לתחילת מחזור טיפול חדש.
אני לא מבינה מה התפספס בדרך? ולמה אני צריכה להיות מלאה בהורמונים כשהבעיה היא לא אצלי? אין דרך יותר קלה או קצרה במקרה כזה? מבולבלת ומאוכזבת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור טיפול לפני שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול26/03/2011השחלות שלך הגיבו באופן נמרץ מידי.
אפשר לנסות מחזור "קצר" על בסיס אנטגוניסטים.
פרוטוקול כזה עשוי למנוע לחלוטין גירו יתר.
וביתר פרוט:
מניעת ביוץ מוקדם היא תנאי הכרחי ל-IVF. חיוני לשלוט באופן מלא על המועד המדויק בו מתחיל תהליך הביוץ, כדי לתזמן את שאיבת הביציות. התרופות שבשימוש מנטרלות באופן זמני את בלוטת יותרת המוח. באופן שיגרתי משתמשים בתרופות משני סוגים: אגוניסטים ל-GnRH (כגון דקפפטיל, סינרל, בוסרלין ועוד), ואנטגוניסטים ל-GnRH (כגון צטרוטייד, אורגלוטרן). ההבדל הגדול בין שתי קבוצות התרופות נעוץ במשך המתן עד השגת הפעולה המבוקשת. מתן אגוניסטים גורם להפרשה רבה של הורמוני בלוטת יותרת המוח לטווח המיידי עם דיכוי בהפרשה המושג רק לאחר כשבועיים בממוצע. רק אז ניתן להתחיל בגירוי השחלות כדי להשיג צמיחת זקיקים והבשלת ביציות - פרוטוקול ארוך. היתרון בשימוש באנטגוניסטים נעוץ במיידיות השפעתם. תרופות אלו בולמות באופן מיידי את פעילות בלוטת יותרת המוח, כך שנחסך פרק זמן של כשבועיים מבחינת אורך הטיפול: פרוטוקול קצר. יתרון גדול נוסף הוא האפשרות לגרום לביוץ ע"י שימוש באגוניסטים ובכך למנוע באופן מוחלט את הסיכון של גירוי יתר שחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! עוד שאלה קטנה..
אור26/03/2011האם לאחר טיפול הורמונלי שכזה אמור להתקיים ביוץ טבעי ולאחר כשבועיים אני אקבל ווסת? או שזה משבש את התהליך הטבעי ועלי לצפות לתגובה שונה מהרגיל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןיעל25/03/2011
שלום,
אני מנסה להרות.
לאחר יחסי מין אני נשארת לשכב במיטה (בלי להרים רגליים) כחצי שעה ואחר כך הולכת למקלחת ושוטפת היטב את האיזור.
האם המקלחת מורידה את סיכויי הקליטה שלי? האם כדאי לחכות יותר מחצי שעה לפני מקלחת?
והאם הרמת הרגליים למעלה לאחר יחסי מין יכולה לעזור לקליטה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר26/03/2011הרמת רגליים למעלה רק משפרת את הגמישות שלך אך לא מעלה סיכויי הריון.
לא צריך לשכב ואפשר לקום מיד וגם להתרחץ.
הזרע נדבק לדפנות הנרתיק כמו ג,ל והזרעונים עולים כל הזמן כלפי הרחם והחצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשלי25/03/2011
פרופ' בידר שלום רב
בהמשך לתשובתך כפי שציינת מס' זקיקים בווסת לא משנה אני עוד מעט בת 35 אני מנסה מאוגוסט להרות . בנסיון ראשון היה הריון אך לא תקין ומאז לא הצלתי להרות מחודש נובמבר . עברתי את כל הבדיקות בארצות הברית והכל יצא תקין כולל צילום רחם ובדיקת זרע תקינה חוץ מ- FSH כפי שציינתי קודם 10.6
המצב אינו ברור לי . הרופא ביקש לעשות FSH חוזר ועשה בדיקת אולטראסונד כפי שציינתי לכמות זקיקים בווסת שהתוצאה היתה 8.
מה שלא ברור הוא הכל תקין אך אין הריון מאז ההריון הלא תקין וכל הבדיקות תקינות אז מה למעשה אני עושה כדי להרות להמשיך באופן טבעי או להתחיל הזרעות עקב הגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר26/03/2011כמובן שיש בעיה אך בדיקות לא יקדמו אותך למטרה והתקשקשות לגבי ה FSH ובדיקות האולטרה-סאונד לא יביאו לך את מה שלו את מצפה.
במקרים של עקרות משנית על רקע לא ברור ,בשלב זה, יש להתחיל 3 מחזורי טיפול על ידי הורמונים והזרעות ואם לא הולך יש לבצע הפריה חוץ גופית ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,אני25/03/2011
אני לפני סבב ראשון של IVF
בי"מ 3 לוסת היה לי E2 498
וב-US ראו ציסטה 25 מ"מ
הרופא נתן לי לקחת 21 יום גלולות
היום האחרון ללקיחת הגלולת יוצא יום ה'
מתי מקבלים וסת אחרי סיום הגלולות (אורטוסאקילן)?
אני פוחדת לקבל ביום א' אחרי סיום ואז יוצא פסח...
אפשר לותר על גלולה או שניים בכדי שהוסת תגיע בסופ"ש וי"מ 2 יהיה בראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
פרופ` דוד בידר25/03/2011בין 3 ל7 ימים אחרי הכדור האחרון יגיע וסת.
אפשר להמשיך עוד מספר ימים ואז להפסיק מתי שנוח לך לקבל את הוסתץ
כלומר תקחי עוד יומיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופאות לאחר הפלה IVF ראשוןק.ג25/03/2011
שלום,
בת 29,עברתי מחזור 1 של IVF בגלל man factor, נקלתתי, קיבלתי גירו יתר, בשבוע 7 היה דופק,בשבוע 9 עובר ללא דופקת - גרידה בשבוע 10. לאחר 3 ימים התחיל לכאוב אזור החזה והתנפח מאוד.
הופיעו הפרשות שקופות, מהפיתמות - חלב.
האם זה נורמאלי לאחר הפלה בשבוע כל כך מוקדם?
מה לעשות: לבקש תרופות או יש פתרון בלי שעדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופאות לאחר הפלה IVF ראשון - תגובה
פרופ` דוד בידר25/03/2011זה תופעה של יתר ההורמונים והגירוי ואין צורך לטפל וזה יעבור.
במקרה ויופיע אודם וכאבים יתגברו יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדשלי25/03/2011
ד"ר שלום רב
הבוקר עשיתי בדיקת אולטראסאונד (לא בארץ) ביום הרביעי לווסת לספירת כמות ביציות התוצאה היתה 8 והרופא המטפל אמר שזה קצת נצוך וזה צריך להיות בסביבות בין 20 ל-30 ןזה משקף את ה-FSH שיצא 10.6 . מה בעצם בדיקת אולטראסאונד זו אומרת?
אציין כי כל הבדיקות כולל צילום רחם וזרע תקינות למעט FSH שהרופא אמר כי זה קצת גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד - תגובה
פרופ` דוד בידר25/03/2011רמת ה FSH תלויה בגיל וככל שהגיל גבוה כך ההורמון עולה וזה מראה על המצב השחלתי.
יש רופאים שבודקים לראות מספר הזקיקים בוסת ואם רואים הרבה אז נזהרים במתן הורמונים.זה יותר בצעירות.
לדעתי הבדיקה הזו ממש לא חשובה וחשוב מה הטיפול שאת עומדת לעבור ומדוע. מהי האבחנה שבגללה את עוברת את מה שאת עוברת.
אם את לא מצליחה להרות ואת לפני הפריה צריך לתת פרוטוקול מתאים ולהפסיק להסביר לך שצריך להיות 20 זקיקים או 10 למי זה משנה?
משנה איך תגיבי ומה יהיו טיב הביציות.
אנחנו בארץ לא סופרים מצב זקיקים בוסת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)